Ukrainan konflikti/sota

Maidan

Respected Leader
@Maidan

Nämä Marinkassa kuvatut "separatistit" puhuvat paljon. Onko ukrainalainen aksentti? Ukrainalaisissa Twitter-viesteissä väitetään, että ei yhdelläkään.

Vain yhdellä oli, sanoi g > h:ksi. Mutta sekään ei vielä todistaa mitään, Ukrainan rajan takaa itäpuolella myös tapana ääntää näin. Ihan venäjä ne puhuu kaikki videolla.News front on ns novorossian eli ihan putinistien sivu.
 
Viimeksi muokattu:

artti

Eversti
Iltasanomat

RT-kanava puolestaan syytti Yhdysvaltoja Etyjin havaintojen vääristelystä. Yhdysvaltain ulkoministeriön mukaan selvästi suurin osa tulitaukorikkomuksista on tullut kapinallisten puolelta, mutta RT pyrki kyseenalaistamaan lausunnon, kun kanavan toimittaja tivasi Washingtonissa vastausta kysymykseen, rikkooko myös Ukraina tulitaukoa. RT:n uutisen oli tasapuolisempi kuin Sputnikin, sillä sen mukaan kumpikin osapuoli on yhtä lailla syyllistynyt tulitaukorikkomuksiin.


Minskin sopimus on Ukrainan voitto ja Venäjän tappio. Ukrainalla ei ole syytä rikkoa omaa voittoaan ja Minskin sopimusta. Venäjän osapuoli on ainoa jolle Minskin sopimus on epäedullinen koska Minskin sopimus sinetöi Venäjän tappion ja Ukrainan voiton. Jos Venäjä toteuttaisi Minskin sopimuksen kirjaimellisesti sen pitäisi vetäytyä Krimiltä ja Donbassista. Siksi Venäjällä on tarve mitätöidä Minskin sopimus. Etenkin kohta: 9. Kaikki ulkomaiset sotilaalliset muodostelmat, puolustustarvikkeet ja militantit ja palkkasoturit pitää poistuman Ukrainan alueelta Etyjin valvonnan alaisina nöyrästi anteeksi pyydellen, on se, jossa Venäjä tunnustaa tappionsa taistelussa Ukrainasta ja vetäytyy Ukrainasta samaan aikaan, kun Ukrainassa käynnistyy valtaisat voitonbileet.

http://en.interfax.com.ua/news/general/224954.html

Etyj lauantaina 20. julkaisi alkuperäisen version muistion täyttämisestä pöytäkirjan käytyjen neuvottelujen tulokset ja kolmenvälisissä kontaktiryhmän siitä askeleita täytäntöönpanoa rauhansuunnitelmaa Ukrainan presidentti Petro Poroshenko ja aloitteita Venäjän presidentti Vladimir Putin.

Asiakirjan mukaan, täyttää 1 kohdan pöytäkirjan päivätty 5. syyskuuta osallistujat kolmenvälisissä yhteysryhmän edustajista koostuva Ukraina, Venäjä ja turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö, sekä edustajia tiettyjen piirit Donetsk ja Luhansk alueilla, päässeet yhteisymmärrykseen seuraavista toimenpiteistä kutsuttu sinetöidä kahdenvälisen tulitaukosopimusta.

Täydellinen teksti muistion:

1. tulitauko on pidettävä keskinäisen.

2. Osa-alueet sekä sotilaallisen kokoonpanoja sivujen varrella ovat lopettamaan niiden rinnakkain vuodesta 19 syyskuu 2014.

3. On kielto käyttää kaikenlaisten aseiden ja kaikenlaisen loukkaavaa toimintaa.

4. Viimeisen 24 tunnin hyväksymisen jälkeen muistion, kaikki tappavia aseita yli 100 millimetrin kaliiperin on siirrettävä takaisin vastakkainasettelu vähintään 15 km (lukuun ottamatta mainitut jäljempänä), myös asuinalueiden, jonka avulla luoda vyöhykkeen aseiden käyttö on vähintään 30 kilometriä leveä (turva-alue).

Samaan aikaan, tykistön järjestelmät yli 100 millimetrin kaliiperin on siirrettävä takaisin niiden rinnakkaisuus pituuden niiden maksimikantavuus, erityisesti:

100 mm MT12 tykeillä - 9 kilometriä; 120 mm kranaatinheittimiä - 8 kilometriä; 122 mm haupitsit D30 (2S1 Gvozdika - 16 kilometriä; 152 mm 2C5 Giatsint-S (2C3 Acacia, 2C19- Mcta-C, 2A65 Mcta-B) - 33 kilometriä; Useita Rocket Launch System (JEM) 9K51 Grad - by 21km , 9K57 Uragan - 36 kilometriä; 9K58 Smerch - 70 kilometriä; ENIMMÄISMÄÄRIIN Tornado-G - 40 kilometriä; ENIMMÄISMÄÄRIIN Tornado U - 70 kilometriä; ENIMMÄISMÄÄRIIN Tornado-C - 120 kilometriä; taktinen rakettijärjestelmiä - 120 kilometriä.

5. kielto on otettava käyttöön käyttöön raskaiden aseiden ja puolustustarvikkeiden alueella rajoittaa kaupunkien Komsomolske, Kumachove, Novoazovsk, Sakhanka, Etyjin seurantaan.

6. kielto on otettava käyttöön erän uusia kaivoksia ja räjähtäviä esteitä rajoissa suojavyöhykkeen.

On velvollisuus purkaa aiemmin asentanut kaivokset ja räjähtävää esteitä suojavyöhykkeen.

7. kielto hetkestä hyväksynnän tämän muistion on tarkoitus ottaa käyttöön lennoilla sotilasilmailun ja ulkomaisten drones, lukuun ottamatta tiedustelulennokeille käyttämien tarkkailuvaltuuskunnan Etyjin, pitkin linjaa rinnakkaisuus on aseet-vapaa alue 30 km leveys.

8. Etyjin tarkkailuoperaation koostuu tarkkailijoiden organisaation on tarpeen käyttää tulitauon vyöhyke 24 tunnin kuluessa siitä hetkestä hyväksynnän tämän muistion. Edellä mainittujen vyöhyke olisi jaettu sektoreihin, määrä ja rajat, joita olisi sovittava valmisteilla Etyjin tarkkailuoperaation työskentelyyn.

9. Kaikki ulkomaiset sotilaallisteta muodostelmia, puolustustarvikkeiden ja militantit ja palkkasoturit ovat poistua Ukrainan alueen alla Etyjin valvonnassa.

Osallistujat kolmenvälistä yhteysryhmän: Etyj suurlähettiläs Heidi Tagliavini, toinen Ukrainan presidentti Leonid Kutshman, suurlähettiläs Venäjä Ukrainassa Mihail Zurabov puheenjohtaja Donetskin kansantasavalta Alexander Zakharchenko ja puheenjohtaja Luhansk kansantasavallan Ihor Plotnitsky.


http://www.finland.ro/public/default.aspx?contentid=325585&nodeid=38125&contentlan=1&culture=fi-FI

Suomi ratifioi Ukrainan, Moldovan ja Georgian EU-assosiaatiosopimukset
Tiedote 114/2015
24.4.2015

Tasavallan presidentti hyväksyi perjantaina 24. huhtikuuta Euroopan unionin ja sen jäsenvaltioiden sekä Ukrainan, Moldovan ja Georgian välillä tehdyt assosiaatiosopimukset. Sopimukset syventävät maiden poliittista ja taloudellista yhteistyötä EU:n ja sen jäsenvaltioiden kanssa.

Sopimusten tavoitteena on integroida maat vaiheittain EU:n sisämarkkinoihin luomalla unionin ja assosiaatiomaiden välille laaja ja kattava vapaakauppa-alue. Ne tukevat maiden vakautta ja demokratiaa sekä luovat puitteet taloussuhteiden syventymiselle. Sopimusten tavoitteena on myös edistää alakohtaista yhteistyötä hallinnon eri sektoreilla sekä kehittää maiden julkisen sektorin luotettavuutta ja tehokkuutta.

Suomi allekirjoitti sopimukset Brysselissä kesäkuussa 2014 yhdessä muiden EU:n jäsenmaiden kanssa. Kukin sopimus tulee täysimääräisenä voimaan sitten, kun kaikki osapuolet ovat hyväksyneet sen kansallisesti. Sopimuksia on sovellettu väliaikaisesti tietyin osin EU:n sekä Moldovan ja Georgian välillä 1.9.2014 lähtien sekä EU:n ja Ukrainan välillä 1.11.2014 lähtien. Eduskunta hyväksyi hallituksen esityksen (HE 355/2014 vp) sopimusten hyväksymiseksi täysistunnossaan 10.3.2015.

Ja sitten vuoden 1994 Bukarestin sopimuksen kanssa, jossa Ukraina luovutti ydinaseensa Venäjälle. Bukarestin sopimuksessa Venäjä sitoutui kunnioittamaan Ukrainan rajoja, jota Venäjä ei sitten voinutkaan tehdä koska Ukraina siirtyi länsileiriin. Tässä on vain se ihmetyksen aihe, että miksei Venäjäkin voi siirtyä länsileiriin. Miksi Venäjän pitää luoda vastakkainasettelua.

ULKOMAAT

Nato-pomo: Nämä sopimukset Venäjä on allekirjoittanut ja unohtanut

ILKKA LUUKKONEN
2.2.2015 klo 14:32


  • 25ac08186601a8e52a256b9baf99311e645d02ac30c1e7e8323a5d553a90e8d2

    Vladim Putin puhui Nato-huippukokouksessa 2008.

    (Jussi Nukari)
Sotilasliitto Naton apulaispääsihteeri, yhdysvaltalainenAlexander Vershbow vaatii Venäjää pitämään jälleen kiinni sopimuksista, jotka se on allekirjoittanut ja joiden tekstejä se on ollut laatimassa.

– Haluamme, että Venäjä muuttaa käyttäytymistään, kunnioittaa niitä hyviä sääntöjä joihin se aiemmin sitoutui, ja palaa tekemään yhteistyötä, joka on tuonut kaikille kansoille lisää vapautta, vaurautta ja mahdollisuuksia, Vershbow sanoi maanantaina Oslossa.

Hän muistuttaa, että jo Venäjän edeltäjä Neuvostoliitto allekirjoitti Helsingissä Etyj-sopimuksen, joka tähtäsi länsi- ja itä-blokkien suhteiden parantamiseen. Sopimus sai jatkoa vuonna 1990 Pariisissa, jossa allekirjoitettiin "kylmän sodan rauhansopimus". Neuvostoliitto oli allekirjoittajien joukossa.

Vuonna 1994 Venäjä allekirjoitti Budapestin sopimuksen (Budapest Memorandum), jossa Ukraina luovutti ydinaseensa Venäjälle. Venäjä sitoutui kunnioittamaan Ukrainan rajoja.

Vuonna 1997 Nato ja Venäjä solmivat yhteistyösopimuksen ja sopivat, että ne eivät pidä toisiaan vihollisina, vaan työskentelevät yhdessä "kestävän ja kattavan rauhan" puolesta.

Vershbow'n mukaan sopimus on edelleen voimassa. Hän ihmetteleekin, miksi Venäjä on tuoreessa sotilasdoktriinissaan määritellyt Naton vihollisekseen.

– Venäjä ei ole antanut selitystä sille, miksi ja miten Nato uhkaa sitä.

Hän uskoo, että syyt piilevät Venäjän sisäpolitiikassa.

– (Venäjän presidentti Vladimir) Putin pelkää omaa värivallankumousta.

Termillä tarkoitetaan Itä-Euroopassa tapahtuvaa vallanvaihtoa.

Vershbow lisää, että Venäjä ei enää noudata tavanomaisten aseiden sopimusta Euroopassa. Sopimus on allekirjoitettu kylmän sodan aikana. Venäjä ei Vershbow'n mukaan noudata myöskään vuonna 2002 käyttöön otettua Avoin taivas -sopimusta, joka sallii tarkkailu- ja ilmakuvauslennot osallistujamaiden ilmatilassa vastavuoroisuusperiaatteella.

Venäjä on todennut, että Nato on laajentunut itään vastoin Venäjän tahtoa. Vershbow vastaa tähän, että Nato ei ole sijoittanut uusiin jäsenmaihin merkittäviä taistelujoukkoja eikä ydinaseita.

– Olemme pitäneet näistä kiinni huolimatta Venäjän aggressioista.

http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/nama sopimukset venaja allekirjoitti-31413
 
Viimeksi muokattu:

vlad

Respected Leader
Ja sitten vuoden 1994 Bukarestin sopimuksen kanssa, jossa Ukraina luovutti ydinaseensa Venäjälle. Bukarestin sopimuksessa Venäjä sitoutui kunnioittamaan Ukrainan rajoja, jota Venäjä ei sitten voinutkaan tehdä koska Ukraina siirtyi länsileiriin. Tässä on vain se ihmetyksen aihe, että miksei Venäjäkin voi siirtyä länsileiriin. Miksi Venäjän pitää luoda vastakkainasettelua.

ULKOMAAT

Nato-pomo: Nämä sopimukset Venäjä on allekirjoittanut ja unohtanut

ILKKA LUUKKONEN
2.2.2015 klo 14:32


  • 25ac08186601a8e52a256b9baf99311e645d02ac30c1e7e8323a5d553a90e8d2

    Vladim Putin puhui Nato-huippukokouksessa 2008.

    (Jussi Nukari)
Sotilasliitto Naton apulaispääsihteeri, yhdysvaltalainenAlexander Vershbow vaatii Venäjää pitämään jälleen kiinni sopimuksista, jotka se on allekirjoittanut ja joiden tekstejä se on ollut laatimassa.

– Haluamme, että Venäjä muuttaa käyttäytymistään, kunnioittaa niitä hyviä sääntöjä joihin se aiemmin sitoutui, ja palaa tekemään yhteistyötä, joka on tuonut kaikille kansoille lisää vapautta, vaurautta ja mahdollisuuksia, Vershbow sanoi maanantaina Oslossa.

Hän muistuttaa, että jo Venäjän edeltäjä Neuvostoliitto allekirjoitti Helsingissä Etyj-sopimuksen, joka tähtäsi länsi- ja itä-blokkien suhteiden parantamiseen. Sopimus sai jatkoa vuonna 1990 Pariisissa, jossa allekirjoitettiin "kylmän sodan rauhansopimus". Neuvostoliitto oli allekirjoittajien joukossa.

Vuonna 1994 Venäjä allekirjoitti Budapestin sopimuksen (Budapest Memorandum), jossa Ukraina luovutti ydinaseensa Venäjälle. Venäjä sitoutui kunnioittamaan Ukrainan rajoja.

Vuonna 1997 Nato ja Venäjä solmivat yhteistyösopimuksen ja sopivat, että ne eivät pidä toisiaan vihollisina, vaan työskentelevät yhdessä "kestävän ja kattavan rauhan" puolesta.

Vershbow'n mukaan sopimus on edelleen voimassa. Hän ihmetteleekin, miksi Venäjä on tuoreessa sotilasdoktriinissaan määritellyt Naton vihollisekseen.

– Venäjä ei ole antanut selitystä sille, miksi ja miten Nato uhkaa sitä.

Hän uskoo, että syyt piilevät Venäjän sisäpolitiikassa.

– (Venäjän presidentti Vladimir) Putin pelkää omaa värivallankumousta.

Termillä tarkoitetaan Itä-Euroopassa tapahtuvaa vallanvaihtoa.

Vershbow lisää, että Venäjä ei enää noudata tavanomaisten aseiden sopimusta Euroopassa. Sopimus on allekirjoitettu kylmän sodan aikana. Venäjä ei Vershbow'n mukaan noudata myöskään vuonna 2002 käyttöön otettua Avoin taivas -sopimusta, joka sallii tarkkailu- ja ilmakuvauslennot osallistujamaiden ilmatilassa vastavuoroisuusperiaatteella.

Venäjä on todennut, että Nato on laajentunut itään vastoin Venäjän tahtoa. Vershbow vastaa tähän, että Nato ei ole sijoittanut uusiin jäsenmaihin merkittäviä taistelujoukkoja eikä ydinaseita.

– Olemme pitäneet näistä kiinni huolimatta Venäjän aggressioista.

http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/nama sopimukset venaja allekirjoitti-31413

Seuraava toteamus ei laisinkaan vähennä Venäjän vastuuta vaan on ennemminkin raadollinen kuvaus siitä mikä arvo sopimuksilla yleensä on, mutta on muistettava se, että Venäjän ohella myös Yhdysvallat ja Iso-Britannia ovat tavallaan pettäneet Budapestin sopimuksen hengen - nekään eivät ole noudattaneet sitä.

Budapestin sopimuksen allekirjoitti aikanaan Bill Clinton (Yhdysvallat), Boris Jeltsin (Venäjä) ja John Major (pm. Iso-Britannia) sekä Leonid Kutshma (Ukraina). Sopimuksen mukaan Yhdysvallat, Venäjä ja Iso-Britannia takaavat Ukrainan itsenäisyyden ja rajojen muuttumattomuuden, vastaavasti Ukraina luopuu ydinaseistaan Neuvostoliiton jälkeen jättäneistä ja siirtää ne Venäjän hallintaan (ja tuhottavaksi).

Venäjä nyt on raskaiten rikkonut kyseisen sopimuksen henkeä, koska hyökkäyksensä seurauksena Ukrainan rajat ovat muuttuneet ja sopimuksen nimenomaan piti taata rajojen muuttumattomuus, toisaalta Yhdysvallat ja Iso-Britannia ovat rikkoneet sopimusta niiltä osin, joissa ne eivät täytä velvollisuuttaan taata Ukrainan itsenäisyys ja rajojen muuttumattomuus. (Toki tässä kohdin voidaan miettiä sitä, että onko riittävä velvollisuus pakotepolitiikka ja sen mahdollisesti tuoma tilanne tulevaisuudessa, jossa Venäjän hyökkäyksen aiheuttamat toimet rajamuutosten osalta peruuntuvat osaltaan pakotepolitiikasta johtuvista syistä).

Sopimuksessa oli toki maininta syistä/perusteista, jotka oikeuttavat sotatoimiin Ukrainaa vastaan eli "koskaan käytä aseitaan Ukrainaa vastaan muuten kuin itsepuolustukseksi tai YK:n päätöksen seurauksensa" mutta Venäjän kohdalla kumpikaa syy/peruste ei tietenkään täyty, koska kyse ei ole itsepuolustuksesta eikä YK:n päätöslauselmasta, joka oikeuttaisi sotatoimet.

Ukrainan sodalla on varmasti vaikutuksensa tulevaisuudessa sovittaviin valtioiden välisiin sopimuksiin ja epäilemättä moni valtio miettii joukkotuhoaseiden merkitystä oman suvereeniteetin turvaamiseen ja vastaavasti Ukrainan kaltaisiin sopimusjärjestelmiin ei välttämättä luoteta, koska ne ovat osoittaneet toimimattomuutensa tilanteessa jossa hyökkääjä (ja sopimuksen rikkonut osapuoli) on ydinasein varustettu valtio. Varmasti myös monien muiden "kumppanuusjärjestelmien" pitävyyttä ja luotettavuutta mietitään, siltä varalta, että asetelma muutoin on Ukrainan tilanteeseen verrattavissa eli mitkään "kultakortit" eivät välttämättä ole minkään arvoisia Ukrainan sodan jälkeisessä ajassa.

vlad.
 

BlackFox

Ylipäällikkö
Näiden täytyy olla hyvin koulutettu erikoisjoukko. Näiden kaikki toiminta viittaa täsmälliseen koulutukseen.
Tuskin ainakaan seppoja. Harvemmin näkee seppojen tarkka-ampujien perääntyvän huoneen perälle tai käyttävän tähystäjää, aseen käsittely on rauhallista ja hyvää tukea koitetaan löytää, paikan vaihto nopeasti, verrattain nuori ikä kaikilla sekä muu varustus korkeampi kuin sepoilla sekä yhtenäinen varustus myös tukisi teoriaa.
 
Viimeksi muokattu:

vlad

Respected Leader
@Maidan

Nämä Marinkassa kuvatut "separatistit" puhuvat paljon. Onko ukrainalainen aksentti? Ukrainalaisissa Twitter-viesteissä väitetään, että ei yhdelläkään.


Näiden täytyy olla hyvin koulutettu erikoisjoukko. Näiden kaikki toiminta viittaa täsmälliseen koulutukseen.

Tuskin ainakaan seppoja. Harvemmin näkee seppojen tarkka-ampujien perääntyvän huoneen perälle tai käyttävän tähystäjää, aseen käsittely on rauhallista ja hyvää tukea koitetaan löytää, paikan vaihto nopeasti, verrattain nuori ikä kaikilla sekä muu varustus korkeampi kuin sepoilla sekä yhtenäinen varustus myös tukisi teoriaa.

Edellisiin kommentteihin liittyen, toiminnan ja rauhallisuuden lisäksi tietyt varusteisiin liittyvät seikat antavat ymmärtää, että kyseessä on jotain muuta kuin pikakoulutuksen saaneita paikallisia vapaaehtoisia tai Venäjältä tulleita vapaaehtoisia.

Osa videolla esiintyvistä nuorista miehistä (yleensä separatistijoukkojen ikähaitari on suuri, kuten yllä huomioitiin miesten ikä) on ilmiselvästi kypäränään Venäjän asevoimien ratnik-varustukseen (combat gear) kuuluva kypärämalli ja näitä kypäriä kun on toimitettu ensin erikoisjoukoille (asevoimat, FSB ja MVD) ja reilun vuoden ajan asevoimien tavanomaisille yksiköille ja näillekin vähäisiä määriä, joten on hyvin epätodennäköistä, että separatistijoukoille toimitetaan näitä kypäriä. Separatistijoukkiot on yleensä varustettu vanhoilla teräskypärillä tai ovat jopa ilman kypäriä.

Samoin vaikuttaa siltä, että videossa esiintyisi yksittäisiä taistelijoita joilla on pidempiaikainen kokemus alueella (ovatko nämä sitten paikallisia vapaaehtoisia tai kauemmin aikaa alueella olleita erikoisjoukkojen sotilaita?) opastamassa suurempaa joukkoa ja kohdistamassa paikkoja tms. Tein tämän päätelmän parin (?) miehen ulkoisen olemuksen ja käyttäytymisen perusteella, kieltä kun en osaa riittävän hyvin, että pystyisin erottamaan ukrainan venäjästä, joten päätelmä on todellista mutua.

Mutta kokonaisuus vaikuttaa siltä, että videolla esiintyy useampi ammattimaisen koulutuksen saanut sotilas vapaaehtoisten tai paikallisten separatistien sijaan.

vlad.
 

Moose

Kersantti
(nyt video toimii)
Video loppuu tänne seinälle joka on itään pain : 47.945707, 37.517834 (kopioi numerot ja pistä google hakuun ja kato karttaa sitten sateliittikuva pistä vielä haku sinne google mapsin hakuruutuun niin saat esille punaisen nuolen joka antaa tarkan sijainnin. Se on se koulu jonka sisällä muut tarkka ampuja videot on kuvattu. Aika ison määrän haavvoittuneita saavat videon aikana päästäkseen tälle koululle.

Myöhemmässä vaiheessa näimme BMP-2 ja T-72B2 tässä mutkassa : 47.945828, 37.517094 järven vieressä
Joka siis on rakennuksen toisella puolella

Tässä on sitten vanha video jossa näemme alueen ja järven kuvattuna Ukrainalaisten puolelta.

Luulisin että kamera on tämän (47.946975, 37.513856) rakennuksen katolla ja kuvaa suunnilleen itä itä-etelään (kaakkon ja idän välillä) juuri tuon järven suuntaan. Järvi näkyy kuvassa vasemmalla. Järvestä vielä itään (järvi videossa vsemmalla sen yli ja kauemmas on itään) on iso pelto jonka laidalla on separatistien kk pesäke.

Videossa näette 12.30 RPGn jonka separatistit ampuu Ukrainalaisten rakkennusta pain tältä alueelta (47.944705, 37.527018) mutta joka räjähtää ilmassa (suunnilleen tänne jonnekin 47.946623, 37.515574) kun raketin "self destruct" funktio toimii noin 900m lentoradan jäljeen (4,5 sekunttia max lentoaika)

Tämän perusteella voimme nähä että silloin kuin viimeinen video kuvattiin niin Ukrainalaisten vakituiset puolustusaremat olivat koulusta ja järvestä länteen. Kun separatistit lähti hyökkämään niin saivat tappioita ennen kuin edes saavuttivat tämän linjan.
 
Viimeksi muokattu:

vz

Luutnantti
Oheinen asiaan liittyvä video löytyi Twitteriä selatessa. Jonkin verran näkyy tappioita tulevan. Harmi vaan kun ei oikein ymmärrä mitä videolla puhutaan.

 

Vonka

Supreme Leader
Tämä passi jäi 28.Pr:n haltuun Marinkassa. Taisi jäädä 40-vuotispäivät viettämättä.

CGsBOWTXIAAUcjP.jpg


CGsBOWhXAAEBTC0.jpg
 

Guderian

Kapteeni
ETYJin raportti eilisestä on tavallista tarkempaa tavaraa. Tästä käy selkeästi ilmi tapahtumien pääpiirteinen kulku tarkkailijanäkökulmasta. DPR alkoi ampua, DPR hyökkäsi. ETYJ yritti saada DPR:n johtoa kiinni, mutta he eivät halunneet kommunikoida. Venäläiset ilmoittivat klo kolme että tulitauko alkaa klo 17. Tilanne rauhoittui iltaan mennessä.

DPR myöntää Marinkan olevan hallituksen joukkojen hallinnassa.

http://www.osce.org/ukraine-smm/162116
Käykö taas niin että ensin yrittävät sepot ja sitten kun ei onnistu niin Venäjän asevoimat hoitavat lopulta operaation maaliin.
 

Minuteman

Eversti
Paradoksaalista on sitten se ettei Venäjä (tarkoitushakuinen viittaus kollektiivinomaisesti koko valtioon) tunnu ottavan opikseen ja ymmärtävän sitä ettei lännessä pelata nolla-summa-peliä, eikä Venäjä tunnu ymmärtävän sitä, että sen resurssit eivät tässä pelissä kanna maaliin saakka. Ja mitä suurimmalla todennäköisyydellä tulos on Venäjän kannalta huono, se jää tappiolle ja seuraukset voivat olla rajut Putinin kannalta, mutta samalla pelkään, että jos maassa ei käydä todella laaja-alaista yhteiskunnallista keskustelua ja jollei kollektiivisesti koko kansa joudu silmätysten menneisyyden ja nykyisyyden kanssa niin tulevina vuosikymmeninä Moskovan johtoon nousee joku uusi putin, joka alkaa puhua Venäjän kokemasta nöyryytyksestä 2010-luvulla ja kerätä kansaa takseen ja lopulta iso pyörä pyörähtää jälleen ja edessä on sama mitä nyt elämme... Jos koko ajattelutapaa ei pystytä muokkaamaan niin on turha odottaa, että kansa olennaisesti muuttuu - jos se tavalla tai toisella säilyttää resurssit leikkiä suurvaltaa. Onko maan hajoaminen ainoa mahdollisuus estää tällainen skenaario ja pakottaa kansalaiset opettelemaan uuden tavan ajatella ja toimia?

vlad.

Venäjän tarina, sepittänyt ne voimat jotka nostivat Vladimir Putinin valtaan ja pitävät vallan vertikaalia pystyssä turvatakseen oman loismaisen elämäntyylinsä:

Olipa kerran onnen maa jossa kaikki olivat onnellisia eikä puutetta ollut mistään. Sen nimi oli Neuvostoliitto.

Naapurit kadehtivat onnenmaata ja onnistuivat juonittelullan syöksemän sen sekasortoon niin että se hajosi palasiksi.

Sekasorron keskellä prinssi Putin ryhtyi kokoamaan onnenmaata uudelleen. Ilkeät kateelliset naapurit pyrkivät kuitenkin juonittelullaan estämään onnenmaan uuden syntymisen. Niinpä prinssin oli pakko kutsua onnenmaan asukkaat varustamaan mahtava armeija tuhoamaan onnenmaan asukkaiden onnea uhkaavat pahat ja kateelliset viholliset.

Eipä tuossa ole muuten päätä eikä häntää mutta venäläisiin tämä uppoaa kuin häkä koska heille tarina varaa uhrin ja sankarin osan ja tarina toimii Aristoteleen määrittämän eeeppisen sankaritarinan kaavan mukaan.

Tarinan voima on mahtava. Suomessakin on rakennettu ura politiikan huipulla kertomalla parikymmentä vuotta tarinaa Suomi nimisestä onnemaasta jota ilkeä EU uhkaa.
 

SJ

Supreme Leader
Käykö taas niin että ensin yrittävät sepot ja sitten kun ei onnistu niin Venäjän asevoimat hoitavat lopulta operaation maaliin.

Jos tappioista ei tarvitse välittää tai et muuten vain tykkää sepoista, niin tuo on täysin validi strategia. Ensiksi tiedustellaan väkivaltaisesti ja haetaan heikkoa kohtaa, sitten laitetaan eliittijoukot valittuun kohtaan ja mennään vauhdilla läpi.
 

Taitolaji

Ylipäällikkö
BAN
Minsk on kuollut ja kuolleet kuopattu. Mitä seuraavaksi?

Minsk Is Dead: Now What?
Print version
June 5, 2015, 12:50 a.m. | Kyiv Post+ — by Allison Quinn, Kyiv Post+
original_big.jpg

Ukraine’s President Petro Poroshenko uses an elevator at the presidential residence in Minsk, Belarus, on Feb. 12 during a meeting aimed at ending Russia’s war against Ukraine. The peace agreements reached in winter may have slowed Russia’s war against Ukraine, but did not stop it, as recent deadly Kremlin-separatist attacks show.
© AFP
Allison Quinn

Russia’s renewed military offensive in eastern Ukraine provides the latest evidence that the Kremlin violates the Minsk II peace agreement at will. At least 27 Ukrainian soldiers have been killed in two weeks. Russia is behaving belligerently in other ways, too. The prospects of a third peace deal are dim after the first two versions failed spectacularly in a war that has taken nearly 7,000 lives in 15 months.

The Minsk II peace agreement reached in February, in critical condition from the start, may have taken its dying breath on June 3. Russian-separatist forces launched a renewed assault on the western Donetsk suburb of Maryinka, discarding hopes for a durable peace in eastern Ukraine.

World leaders condemned Russia for what Ukrainian Prime Minister Arseniy Yatsenyuk described as the Kremlin “ordering its terrorists” to wage new attacks on Ukrainian forces.

Ukrainian President Petro Poroshenko went further on June 4, warning of a possible “full-scale” Russian invasion but assuring the nation it will be able to defend itself. The president also told Parliament he will not discard the Minsk accords and he refused to declare a state of war.
 

Vonka

Supreme Leader
Käykö taas niin että ensin yrittävät sepot ja sitten kun ei onnistu niin Venäjän asevoimat hoitavat lopulta operaation maaliin.

Pitää nyt katsoa, mikä on meininki. Eivät sepot ihan yksin olleet tuossa Marinkan rynnistyksessä mutta varmasti keulassa. Ja mitä ovat "sepot"? Sekametelisoppa rostovilaisia, moskoviittejä, osseetteja, abhasialaisia, tshetseenejä, serbejä jne. Moniko heistä edes on itäukrainalainen kapinallinen?
 

Guderian

Kapteeni
Pitää nyt katsoa, mikä on meininki. Eivät sepot ihan yksin olleet tuossa Marinkan rynnistyksessä mutta varmasti keulassa. Ja mitä ovat "sepot"? Sekametelisoppa rostovilaisia, moskoviittejä, osseetteja, abhasialaisia, tshetseenejä, serbejä jne. Moniko heistä edes on itäukrainalainen kapinallinen?
Lähinnä tarkoitin että jos aiemmin on puhuttu siitä että normi puskajussit "kapinallis/Venäläis/separisti/millänimelläniitänytsittenpitääkutsuakkaan joukoissa on ns. paikallisia/värvättyjä/pakotettuja/tjms. ja tukevat joukot panssari, tykistö, erikois ymym on kokonaisia Venäjän armeijan erikokoisia yksiköitä.
Mutta käsitykseni mukaan kun aiemmin isommin on hyökätty niin on ollut hyökkäämässä kokonaisia Venäläisiä pataljoonia tai taisteluosastoja tai D.n lentokentällä erikoisjoukkoja. Eli "sepot" veke ja ammattilaiset hoitaa homman ihan itte.
 
Top