Ukrainan konflikti/sota

Minun mielestäni tässä ei pitäisi hermostua aluemenetyksistä koska pitemmällä tähtäimellä Venäjän talous ei ole kestävällä pohjalla. Oleellista on Poroshenkon hallinto, jonka tuhoaminen on Kremlin toiminnan ytimessä. Kreml voi ehkä sen oman tilanteen kiristyessä ehkä muuttua agressiivisemmaksi Ukrainan hallinnon tuhoamisessa. Ukrainan hallinto saattaa joutua pakenemaan Eurooppaan. Jos Kreml voimakkaasti kokee, että Eurooppa yrittää tuhota Putinin hallinnon niin miten hän siihen sitten vastaisi. Kyllä tämä peli on kovaa ja siinä mitataan Euroopan uskottavuus. Kreml saattaa ehkä kuvitella, että kun se vain vetää pelin riittävän kovaksi niin Eurooppa toteaa, ettei se ole sen arvoista. Eurooppa voi hyvinkin olla odottavalla kannalla kovasta haastamisesta huolimatta. Kuten sanottua niin Venäjän talous ei ole kestävällä pohjalla ja tämän asian tuloksia Eurooppa odottaa. Kävi Ukrainassa miten vain niin kyllä se on niin, että kolmannen kerran totean taas, että Venäjän talous ei ole kestävällä pohjalla. Mutta pitää muistaa kuitenkin, että Kremlin maata on ennenkin sanottu savijalkaiseksi jättiläiseksi, jonka romahdus ei sitten tullutkaan, kun se osoittautui aivan absurdin brutaaliksi taistellessaan maastaan. Se on varmaan paha merkki, jos punaisella torilla marssitaan Stalinin kuva kärjessä.

Voisi varmaan pohtia pitäisikö kaikkien entisten neuvostotasavaltojen mobilisoida armeijansa. Jos ne niin tekee niin Euroopankin pitää mobilisoida ja sitten mobisoi Kiina ja sitten Yhdysvallat ja sitten koko muukin maailma. Kun miettii ihmiskunnan haasteita, jotka ovat kovempia kuin koskaan mitä ihmiskunta on kohdannut tunnetussa historiassa niin kyllä se on 100 prosenttisen varmaa, että planeetta mobilisoi. Tässä ollaan mobilisoitu paljon pienempienkin asioiden takia saatikka tämän mitä tuleman pitää. Katsoo väkilukua ja resursseja niin yhtälö on, että kyllä tästä helvetti repee.
 
Viimeksi muokattu:
Hyvinkin heikko ja konkurssikypsä maa kykenee ylläpitämään aseellista voimaa, jos siihen vain resurssoidaan valtaosa budjetista. Ukrainan presidentti kuolee vanhuuteen kauan ennen kuin Venäjän tankeista loppuu polttoaine ja ammukset.
 
Homman nimi onkin saada Venäjä pysymään paikallaan. Varmaan haluamme saadakin Venäjän, mutta tässä kohtaa yritämme saada Venäjän pysymään paikallaan tarvittavan ajan. Kylmä sota perustui kauhun tasapainoon. Periaatteessa Venäjä pystyy tuhoamaan ydinpommeilla Euroopan ja Eurooppa pystyy tuhoamaan ydinpommeilla Venäjän. Kumpikaan ei halunne mitata tätä asiaa. Jos Kreml päättää ampua ydinpommit Eurooppaan niin jo pelkkä niiden nousu siiloista laukaisee Euroopan ydinpommit matkaan. Lienevät olevan perillä yhtä aikaa.:D
 
Viimeksi muokattu:
Taganrogin lentokentälle on viimeisen kolmen kuukauden aikana yhteensä tullut 146 joukkojenkulejtuslentoa. Viimeisin 23.8.

Lennoilla 20 pataljoonaa = 8 MEKP, 5 MLP, 4 RAKHPSTO, 2 HKESK & 1 TVÄLHLA. Lisäksi 28 pataljoonan kalusto = PSP, 5 RAKHPSTO, 4 TELAHPSTO, 2 KTPSTO, 6 PSPTOHJP, 6 ITOHJPSTO, ITPSTO, 3 KRHK, 2 PSTOHJK ja PSTTKIK. Sotilaita on ollut 10 000 ja kalustoa 30 300 tonnia.

Molempiin huoltokeskuksiin kuuluu valmiuskalustona (2 RAKHPSTO, 2 TELAHPSTO, KRHK, PSTK, 2 PSPTOHJP, 2 ITOHJPSTO). TVÄLHLA:aan kuuluu valmiuskalustona (1 RAKHPSTO, 2 KTPSTO, KRHK, PSTTKIK, 2 PSPTOHJP, 2 ITOHJPSTO, ITPSTO, PSP).
 
http://www.president.gov.ua/news/minski-domovlenosti-mayut-buti-vikonani-povnistyu-zustrich-l-35855

http://www.bundeskanzlerin.de/Conte...015-08-24-pk-merkel-hollande-poroschenko.html

http://www.elysee.fr/communiques-de-presse/article/deplacement-a-berlin-6/

Lueskelin näitä Euroopan johtohenkilöiden sivuja. Poroshenko tapasi Hollanden ja Merkelin Berliinissä. Juttujen sävy oli rauhallinen ja edelliset teesit todettiin. Johtajien jutuissa ei ollut sellaista populistista hysterian lietsontaa kuin tiedotusvälineet harrastaa. Johtajat vain totesivat asiat niin kuin ne ovat. Se vain, koska nämä neljä tapaavat, siis Putin, Hollande, Merkel, Poroshenko. Voinee olettaa, ettei ole tapahtunut liikettä. Putin on tapaamisista poissa. Tarkoittaako se, että Putinilla on parempaakin tekemistä. Hänellähän on käsissään Venäjän talouden kiihtyvä romahdus. Näemmekö me enään Putinia Euroopan johtajien kokouksissa.
 
Viimeksi muokattu:
Pidän hyvin epätodennäköisenä sitä, että Ukraina ryhtyisi mihinkään laajamittaisiin hyökkäyksellisiin sotatoimiin miehitettyjä (ts. "kansantasavaltoja") vastaan. En näe, että Ukrainalla on kykyä sotilaallisesti ratkaista asetelmaa Itä-Ukrainassa niin kauan kun Venäjä sekaantuu voimakkaasti sotaan ja Ukrainan asioihin - siinä vaiheessa asetelma muuttuu jos/kun Venäjän rooli muuttuu radikaalilla tapaa.

Ja tällä hetkellä näyttää siltä, että Poroshenko kuitenkin haluaa sitoutua Minsk II sopimukseen edelleenkin eräiltä osin ja tämä yritys sitoutua - sikäli romuttuneeseen sopimukseen - kertoo omaa kieltään ja osaltaan paljastaa mielestäni sen, että Ukrainalla ei ole tarkoituksellista halua voimakkaaseen offensiiviin "kansantasavaltoja" vastaan. Sen sijaan vastaavaa halukkuutta sitoutumiseen ei ole Venäjällä eikä ns. "kansantasavaltojen" johdolla. Asukkaiden todellista mielipidettähän ei DNR:n ja LNR:n alueella kysytä.

Näkisin, että Venäjän luoma kuva Ukrainan tulevasta hyökkäyksestä on tarkoituksellista kahdessa suhteessa, ensinnä näin pyritään luomaa propagandan keinoin kuvaa Ukrainasta rikollisena ja yritetään kenties rakentaa Venäjälle oikeutusta "vastatoimiin" eli jos Venäjä on hyökkäämässä lähitulevaisuudessa, etukäteispropagandalla Ukrainan hyökkäyksestä "uhriutetaan" Venäjä ja tehdään sen iskusta oikeutettu (heidän silmissä siis). Toinen tekijä voimakkaaseen propagandaan ja uhkakuvan luontiin voi liittyä Ukrainan itsenäisyyspäivään (ja eiliseen lippupäivään) - luodaan yksinkertaisesti painetta Ukrainan suuntaan ja näytetään "hauista" ja luodaan pelkoa. Muistutetaan Kiovaa siitä sen omasta asemasta - ja jälleen ajattelu on Moskovan kannalta katsottuna.

vlad.

Pitkällä aikavälillä asiat tuppaavat olemaan yksinkertaisia.

En usko, että Moskova romantisoi Ukrainan tilannetta niin paljoa, että loppujen lopuksi Ukrainan itsenäisyyspäivästä välitetään sen vertaa, että siihen kytketään jotain operaatioita. Uskoisin, että Moskovassa on tällä hetkellä tärkeämpääkin miettimistä, nyt kun Kiinan talouskin ottaa lähiaikoina takapakkia. Edelleenkään en ollenkaan usko, että Venäjällä on mahdollisuuksia aloittaa minkäänlaista operaatiota Ukrainassa tai muualla. Raha nyt vaan ei riitä siihen. Hyökkäyksellä Moskova ei saavuttaisi yhtään mitään. Tai oikeastaan vain sinetöisi oman arkkunsa.

Luulisin, että tämänkertainen ärhentely ja uhkakuvan luominen Ukrainan hyökkäyksestä liittyy Berliinin tapaamiseen ja sen lopputulosten painostamiseen, eli Ukrainan vauhdittamiseen hyväksymään itäisille maakunnille suurempi autonomia. Asia, jolle Saksa ja Ranska varmaankin ovat myötämielisiä.


Johannes
 
http://www.president.gov.ua/news/minski-domovlenosti-mayut-buti-vikonani-povnistyu-zustrich-l-35855

http://www.bundeskanzlerin.de/Conte...015-08-24-pk-merkel-hollande-poroschenko.html

http://www.elysee.fr/communiques-de-presse/article/deplacement-a-berlin-6/

Lueskelin näitä Euroopan johtohenkilöiden sivuja. Poroshenko tapasi Hollanden ja Merkelin Berliinissä. Juttujen sävy oli aika rauhallinen ja edellisiä teesejä toistava. Johtajien jutuista puuttui täysin sellainen populistinen hysterian lietsonta. Johtajat vain totesivat samat jutut kuin aina ennenkin. Se vain, että koska nämä neljä tapaavat, siis Putin, Hollande, Merkel, Poroshenko. Voinee olettaa, että asiassa ei ole tapahtunut sellaisia liikahduksia tai ole mitään muutakaan syytä, että nämä kaikki neljä tapaisivat. Putin on tapaamisista poissa. Tarkoittaako se, että Putinilla on parempaakin tekemistä. Hänellähän on käsissään Venäjän talouden kiihtyvä romahdus. Näemmekö me enään Putinia Euroopan johtajien kokouksissa.

Käsitääkseni tuosta tapaamisesta oli myös puhelinyhteys osan aikaa Moskovaan.

Siinä vaiheessa kun diktatuurissa homma menee täysin päin persettä, diktaattorit eivät paljoa matkustele.

Johannes
 
Voisi varmaan pohtia pitäisikö kaikkien entisten neuvostotasavaltojen mobilisoida armeijansa. Jos ne niin tekee niin Euroopankin pitää mobilisoida ja sitten mobisoi Kiina ja sitten Yhdysvallat ja sitten koko muukin maailma. Kun miettii ihmiskunnan haasteita, jotka ovat kovempia kuin ikinä koskaan mitä ihmiskunta on kohdannut tunnetussa historiassa niin kyllä se on 100 prosenttisen varmaa, että planeetta mobilisoi..... kyllä tästä helvetti repee.

Tarkoitat ilmeisesti sitä sanontaa:

En tiedä millä aseilla kolmas maailmansota käydään, mutta neljäs käydään puunuijilla.
 
Toivo elää vapaasta Ukrainasta
Pekka Virkki | 22.08.2015 |

Suorapuheinen ukrainalainen
Ostap Kryvdyk esittelee ravintolaa, jossa tapaamme. Pub Kupidon sijaitsee Kiovan keskustassa Pushkinska-kadulla, lähellä Maidania. Ravintolan yhteydessä on pieni kirjakauppa, jossa lukemisen ystäväksi tunnustautuva Kryvdyk viettää hetkisen ennen tapaamistamme. Tietoa on hyvä janota, koska hänen esimiehensä on kansanedustaja Andrii Parubij, joka toimi vallankumouksen jälkeen valtion turvallisuuskomitean sihteerinä. Korkean tason poliitikon neuvonantajan rooli lienee varsin vastuullinen, etenkin valtion ollessa sellainen kuin Ukraina vuonna 2015.

Kellarissa sijaitseva kuppila ei ole mikä tahansa lounaspaikka. Isänmaalliselle kiovalaiselle älymystölle ja kulttuuriväelle paikalla on kulttimaine. Eri maiden nk. älymystöissä on eroja – siinä missä Suomessa siihen kuulumiseen usein liittyy poliittinen vasemmistolaisuus ja antinationalismi, ei tarvitse mennä kuin etelänaapuriin huomatakseen asian voivan olla myös toisin päin. Tässä Ukraina näyttäisi muistuttavan enemmän Viroa kuin Suomea.

Vanhat kaunat ja uusi sukupolvi
Kryvdyk tuntee myös Suomen historiaa. Hän ottaa puheeksi pakkoluovutetut alueet ja suomalaisen evakkotrauman. Vastaava on nimittäin ollut todellisuutta myös ukrainalaisten keskuudessa toisen maailmansodan jälkeen, tosin paljon monimutkaisemman kaavan kautta.

Nykyisen Ukrainan ja Puolan rajaseudulla molemmat kansallisuudet elivät pitkään rinnakkain. Ukrainalaiset kansoittivat pääosin maaseutua ja osin pikkukaupukeja puolalaisväestön keskittyessä suurempiin asutuskeskuksiin. Jännitteitä esiintyi – ukrainalaiset näkivät puolalaisvaikutuksen kolonisaationa ja toisaalta monet puolalaiset pitivät ukrainalaisia kauniisti sanoen maalaistolloina.

Toisen maailmansodan jälkeen ukrainalaiset asettuivat Neuvostoliittoon kuuluneeseen Ukrainan SNT:aan puolalaisten jouduttua jättämään kotiseutunsa siirtyen Puolaan. Kansallisuuksien rajojen noudatellessa valtioiden rajoja etnisiltä jännitteiltä vältyttiin jokapäiväisessä elämässä, mutta katkeruus menetetyistä kotiseuduista säilyi molemmin puolin. Asiaa ei helpota se, että osapuolet tappoivat toisiaan sodan aikana melkoisesti.

Puolassa Oikean sektorin punamusta lippu herättää vanhat muistot ja saattaa siten kauhistuttaa. Se näet muistuttaa kovin ukrainalaisten “banderalaisten” toisessa maailmansodassa käyttämää lippua ja siten assosioituu myös veritekoihin.

Kryvdyk kertoo omasta isoäidistään, joka ei päässyt katsomaan kotitaloaan, koska sen nykyinen puolalaisasukas halusi vastineeksi päästä omaan lapsuudenkotiinsa. Haavat ovat siis syvällä molemmin puolin.

Nuoremman sukupolven keskuudessa vaikutus ei kuitenkaan hänen mukaansa ole yhtä suuri. Kryvdyk pitää hyviä puolalais-ukrainalaisia suhteita tärkeänä. Kreml pyrkii tietenkin monin tavoin tuhoamaan niitä historian ollessa yksi työkalu tähän. Maat ovat toisaalta viime aikoina pyrkineet jopa tietoisesti korjaamaan vanhoja haavoja.

Synkeät näkymät
Kryvdykin pahimmat skenaariot lähitulevaisuudesta nostavat niskakarvat pystyyn. Hän mainitsee kliseisen, mutta osuvan esimerkin Euroopan juutalaisten asenteista 1930-luvulla. Kuka olisi uskonut muutaman vuoden päässä häämöttävää kansanmurhaa todeksi? Kansanmurhan pelko vaikuttaa olevan Ukrainassa todellinen.

Oma kysymyksensä on Ukrainan itäalueiden väestön tulevaisuus. Koulutettu, työikäinen väestö on suurelta osin poistunut Donbassista jättäen jäljelle työttömiä, eläkeläisiä, työkyvyttömiä ja rikollisia. Kryvdyk pelkää, että tätä nälkäistä väestöosaa, joka on täysin tottunut epäinhimillisiin elinoloihin, voidaan käyttää sotilaallisiin tehtäviin. Nälkä ja valmius tappaa voivat olla tuhoisa yhdistelmä.

Hän kieltää välittävänsä poliittisesta korrektiudesta. Sotatilanteessa on voitava puhua suoraan.

Toivo vapaasta Ukrainasta
“Kiova on äiti Venäjä”, Kryvdyk muistuttaa. Symbolisten asioiden merkitystä ei tule väheksyä. Ukrainan tilanteella on suuri vaikutus Venäjän tulevaan kehitykseen myös siksi.

Toisaalta Ukraina on ollut Venäjälle merkittävä myös muiden kuin henkisten resurssien tuottajana. Kun on tarvittu esimerkiksi sotilaita tai työvoimaa, niitä on ollut saatavilla.

Molemmista syistä Ukrainan menettäminen Moskovan etupiiristä on sille valtava tappio. Yksi kysymys kuuluukin, onko täysin vapaata Ukrainaa Venäjän nykyhallinnon aikana nähtävissä. Pessimismillä on puolestapuhujansa, mutta toisaalta avoimen kansalaisyhteiskunnan rakennustyö on käynnissä ja taistelua maan tulevaisuudesta käydään myös kotirintamalla.

Äiti Venäjä ja Moskovan imperiumi
Mikä sitten on Moskovan imperiumin tulevaisuus, jos äiti Venäjä onnistuu uudistumaan?

Eräs usein esitetty vaihtoehto on maan balkanisaatio. Valtakunta voisi hajota osiin enemmän tai vähemmän rauhanomaisesti. Kaukana tämä tuskin oli 1990-luvullakaan.

Toisaalta pelkkä poliittinen ja taloudellinen romahdus ilman muutoksia valtion rajoissa on mahdollinen. Moni ei osannut ennustaa lähivuosien kehitystäPutinin kauden alkuvaiheessa, eikä tilanne välttämättä olisi merkittävästi erilainen uusienkaan vallanpitäjien osalta.

Suomeksi Venäjää uhkaavasta romahduksesta ovat kirjoittaneet muun muassa Arto Luukkanenteoksessaan Hajoaako Venäjä? jaVeikko Saksi kirjassaan Venäjä kriisissä. Poliittisesti aihe on luonnollisesti hyvinkin sensitiivinen.

Putinin koneisto on ottanut keskeiseksi uhkakuvakseen Venäjän hajoamisen ja oikeuttaneet valtaansa maan yhtenäisyydellä. Periaatteessa uhkakuva lienee erittäin todellinen.

Toisaalta niin Ukraina kuin Syyriakin ovat osa Venäjän peliä, jossa ei ole kyse ainoastaan maantieteellisistä, taloudellisista tai sotilasstrategisista intresseistä. Jos demokratia ja vapaus osoittautuvat toimiviksi näissä entisissä autoritäärisissä maissa, paineet myös Venäjän yhteiskuntaa kohtaan kasvavat.
http://www.suomensotilas.fi/toivo-elaa-vapaasta-ukrainasta/
 
Ukrainan tilanne pahenee – "separatistijoukot vahvempia kuin koskaan"

Itä-Ukrainassa operoi runsaasti Venäjän joukkoja, sanoo ulkopoliittisen instituutin András Rácz.

Vanhempi tutkija András Rácz Ulkopoliittisesta instituutista sanoo Ukrainan tilanteen kiristyneen viime aikoina. Tästä kertovat kasvaneet tulitaukosopimusten loukkaukset sekä uhriluvut.

– Tilanne on silti yhä parempi kuin täysimittainen sota. Emme voi sanoa, että Minskin tulitaukosopimus olisi täysin kuollut, Rácz huomauttaa.

Ráczin mukaan Itä-Ukrainassa ei ole toistaiseksi käynnissä varsinaisia maaoperaatioita. Osapuolet tulittavat toisiaan kuitenkin etäältä tämän tästä.

Suurimmat taistelut on nähty kuusi viikkoa sitten Marinkassa ja viikko sitten Popasnassa. Molemmissa tapauksissa oli AndrásRáczin mukaan kyse tunnustelevista separatistihyökkäyksistä, jotka ukrainalaiset torjuivat.

– Hyökkäykset osoittivat, että Ukrainan joukoista on tullut paljon vahvempia kuin mitä ne olivat vielä keväällä. Aika on Ukrainan armeijan puolella niin harjoittelun, järjestäytymisen kuin varusteidenkin osalta.

Ukraina on saanut useilta länsimailta runsaasti ei-tappavaa sotilaallista apua kuten esimerkiksi lääkintätarvikkeita, luotiliivejä, pimeänäkölaitteita, kenttäsairaaloita ja puolustusoperaatioihin keskittyvää koulutusta.

Ráczin mukaan apu näkyy Ukrainan armeijan kestävyyden parantumisena.

Venäjällä vahva läsnäolo
Ukrainassa vietettiin maanantaina itsenäisyyspäivää. Presidentti Petro Poroshenko syytti Kiovassa pitämässään juhlapuheessa Venäjää lisäjoukkojen lähettämisestä Itä-Ukrainaan. Poroshenkon mukaan Venäjällä on myös noin 50 000 sotilasta Ukrainan rajalla. Poroshenko totesi Itä-Ukrainan ja Venäjän välisen rajan yli tulevan jatkuvasti kalustoa Venäjältä.

András Ráczin mukaan Itä-Ukrainassa operoi runsaasti Venäjän erikoisjoukkoja sekä raskasta aseistusta. Rácz mainitsee esimerkiksi, kuinka Minskin sopimuksessa kielletty pitkän matkan tykistö on palannut separatistien arsenaaliin.

Hän huomauttaa, että Ukrainalla ei ole oman armeijansa vahvistumisesta huolimatta kykyä hyökätä separatistialueille.

– Venäjän armeijan läsnäolo Donbassissa (nimitys Itä-Ukrainan Donetskin ja Luhanskin separatistialueille) on niin vahva, ettei Ukraina voi voittaa - piste.

Ukraina pyrkii Ráczin mukaan eristämään separatistialueita vahvistamalla nykyisen etulinjan asemiaan sekä valvomalla separatistialueille suuntautuvaa liikennettä entistä tarkemmin.

Onko Ukrainan tilanne siis jäätymässä nykyiselleen?

– Separatistijoukot ovat vahvempia kuin koskaan ja jos he haluavat eskaloida tilanteen, voivat he tehdä niin, András Rácz vastaa.

Venäjä voi hänen mukaansa halutessaan kasvattaa Ukrainassa käynnissä olevan rajatun sodankäynnin intensiteettiä. Hän ei kuitenkaan usko tilanteen kehittyvän täysimittaiseksi sodaksi.

Hän muistuttaa sotilastoimien Ukrainassa palvelevan Venäjän poliittisia tarkoitusperiä.

– Jos Venäjä ei saa Ukrainalta haluamiaan myönnytyksiä poliittisin keinoin, voi se palata takaisin käyttämään sotilaallisia keinoja.

Tämä voisi Ráczin mukaan tarkoittaa toisen hyökkäyksen aloittamista Ukrainan painostamiseksi.
http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/ukraina_tilanne_andras_racz-40039
 
Putin kuulemma allekirjoittanut eilen asetuksen, jonka mukaan Venäjän kansalaisuus takaa sosiaaliavustuksen ja lääkärin Donbassin alueen asukkaille. Koskeeko tämä kaikkia vai ainoastaan haavoittuneita?

Vaaleja ei meinata käydä Ukrainan lain mukaan, Euraasian liitto tavoitteena, passeja jaellaan ja rupla otettu käyttöön.

Yksi lisäys vieä:
Merkelin mukaan Minsk2 on se, jonka pohjalta edetään.
 
Viimeksi muokattu:
Se on täysin väärä luulo. Ukrainalla riittää rahoittajia niin kauan kuin se pysyy demokraattisena, vapailla vaaleilla valitun presidentin ja parlamentin hallitsemana maana. Lisäksi Ukrainan toimii myös omalla verotukseen pohjautuvalla rahoituksellaan, vaikka luonnollisesti sota kuluttaa myös suuren määrän valtion tuloista. Tottakai talouden nousu kestää oman aikansa, ehkä 15-20 vuotta, riippuen toki siitäkin miten sota saadaan loppumaan.

Toivoa sopii mutta epäillä voi. Jos Ukrainan talous ei ala nousta, sen pelastusoperaatio olisi Kreikkaan verrattava lainapaketti. Löytyykö Euroopan hiipuvasta taloudesta tähän fyffeä tai tahtoa?
 
Toivoa sopii mutta epäillä voi. Jos Ukrainan talous ei ala nousta, sen pelastusoperaatio olisi Kreikkaan verrattava lainapaketti. Löytyykö Euroopan hiipuvasta taloudesta tähän fyffeä tai tahtoa?

Toisaalta jos EU (läntinen maailma) luovuttaa ja lopettaa Ukrainan hallinnon tukemisen myös sen seuraukset voivat olla hyvin epätoivottavia ja samalla vahvistaa Venäjän alueellista voimaa, mitä välttämättä keskieurooppalaiset EU:n itäisimmät jäsenvaltiot eivät katso hyvällä. Ja minkä signaalin se antaisi maailmalle jos Venäjä vuosien ruuvin kiristämisen jälkeen lopulta saisi tahtonsa tavalla tai toisella läpi? Melkeinpä uskaltaisin sanoa ettei EU:lla ja Yhdysvalloilla & muutamalla muulla maalla ole oikein muuta vaihtoehtoa kuin viedä peli maaliin saakka, koska luovuttamisen seuraukset saattaisivat olla hyvinkin epätoivottavia ja luovuttaminen vahvistaisi välillisesti Venäjää (vaikka pakotteita muutoin jatkettaisikin - jos jatkettaisi...).

vlad.
 
Toivoa sopii mutta epäillä voi. Jos Ukrainan talous ei ala nousta, sen pelastusoperaatio olisi Kreikkaan verrattava lainapaketti. Löytyykö Euroopan hiipuvasta taloudesta tähän fyffeä tai tahtoa?

EU:n ja IMF:n pitkäaikaisen tuen (ei hätäavun) ja pelastuspakettien perustana on se, että tuki annetaan parlamenttaariselle demokratialle, sen edustamalle hallitukselle ja maalle, jonka rajojen sisäpuolella on suurinpiirtein yhtenäinen kansa. Tällä hetkellä nuo perusoletukset eivät Ukrainan kohdalla mielestäni täyty.

Ukrainan kokoista infrastruktuurialuetta ei EU rahoilla voida pitää pystyssä. EU ja IMF -tuki ei pitkällä aikavälillä ole ruoka- ja muuta hätäapua vaan avustusta siihen, että alueen infrastruktuuria kehitetään ja sitäkautta on mahdollisuus tulevaisuudessa saada lainoitukset maksuun.

Verrattuna koko Ukrainan alueen pitkäaikaiseen lainoittamiseen, on todennäköisempää, että EU avustaa Ukrainan läntisiä osia kehittymään ja itäiset osat ovat sitten autonomisena alueena Moskovan hoteissa ja kuluna. Venäjä ei sitä aluetta pitkälla aikavälillä todennäköisesti pysty avustamaan. Siinä vaiheessa on alueen ihmisten asia päättää mihin suuntaan haluavat olla kallellaan. Uskoisin, että tuosta on EU:n, USA:n ja Venäjän välillä mahdollisuus päästä kompromisiin. Kansainvälisessa politiikassa ongelmaksi jää Krim ja tapa, jolla se liitettiin Venäjään.


Johannes
 
Parlamenttaariselle demokratialle, sen edustamalle hallitukselle ja maalle, jonka rajojen sisäpuolella on suurinpiirtein yhtenäinen kansa. Tällä hetkellä nuo perusoletukset eivät Ukrainan kohdalla mielestäni täyty.

Miksi ei?
 
5 Venäjän hävittäjää rikkoi Ukrainan ilmatilaa, käsittääkseni Luhanskin alueella.
Hiukan harvinaisempi havainto, onko tilanne etenemässä vai yksittäinen poikkeus?

Tämä siis epävirallinen tieto.
 
5 Venäjän hävittäjää rikkoi Ukrainan ilmatilaa, käsittääkseni Luhanskin alueella.
Hiukan harvinaisempi havainto, onko tilanne etenemässä vai yksittäinen poikkeus?

Tämä siis epävirallinen tieto.
UA ei vahvista tietoa. Huhu saanut alkunsa ilmeisesti idän puoleisesta tuulesta.
 
Monitoimimies Abdullah näyttää olevan mielenosoituksen puuhamiehiä


Abdullah Tammi
17. elokuuta kello 10:06 ·


Olen tehnyt tänään ilmoituksen viranomaisille mielenosoituksesta ja siis kaikki on kunnossa ja kaikki tervetuloa. Mielenosoitus on rauhanomainen ja vastustamme Ukrainan nyky-hallitusta ja sen nationalismia ja rotusortoa sekä fasismia vastaan.



Abdullah Tammi
Eilen 9:56 ·
Tilanne Ukrainassa on kiristymässä ja siitä on ollut merkkinä Ukrainan järeään sota-kaluston siirosta Minskin sopimuksen vastaisesti eturintamalle ja päivittäinen tulitus Novorossijaan alueelle joka on suuntautunut mm Doneskin kaupunkiin oleviin siviili kohteisiin ja tämän terrori pommituksen tarkoitus on murtaa puolustus-tahtoa ja luoda kaottinen tilanne.
Ukrainan toimet ovat lisämässä alueella humanitaarista hätää ja näin ihmisten kärsimyksiä.
Tällä hetkellä odotetaan Ukrainan uuden hyökkäyksen käynnistymistä lähipäivinä ja oletetaan Ukrainan kiilamasita hyökkäystä, elikkä salama-sota ja lyömään linjoihiin aukoja puolustukseen.
Ukrainassa on USA:n erikois-joukkoja jotka ovat antamassa tukitoimia ja tiedetään, että Poroshenko on antanut käskyn ja on valmis aloittamaan tekosyyllä massivisen hyökkäyksen joka tulee kääntymään Ukrainan tapioksi ja valitettava on miten Suomen media uutisoi virhellisesti ja puolueellisesti Ukrainan kriisistä.
Mielenosoituksen tarkoituksena on nyt tilanteen ollessa erittäin tulehtunut lähettää Ukrainan nykyiselle hallitukselle selvä viesti, että sen on lopetettava väkivallan käyttö ja noudatettava Minskin sopimusta.
Nyt kaikki rauhan ihmiset sotaa vastaan osoittamaan mieltä ja solidaarisuuden osoittamisesta Novorossijan kansalle.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Abdullah_Tammi
 
No kas, Abdullah ja "Jori"!
Abdullah taisi tulla jo esiteltyä. "Jori", joka ei ole kaverin oikea nimi, on kunnostautunut mm. uhkailemalla PV:n väkeä jonkinlaisella väkivallalla ja mm. GRU:lla. Melkoisia virtuooseja, edellinen heidän järjestämänsä mielenilmaus taisi vetää mukaansa jopa yli 5 mutta alle 10 osallistujaa.
 
Back
Top