Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Ukrainan konflikti/sota

Viestiketju osiossa 'Käynnissä olevat sodat ja konfliktit' , aloittaja Tvälups, 01.12.2013.

 1. vlad

  vlad Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  17.01.2015
  Viestejä:
  4,681
  Tykkäykset:
  13,324
  Pisteet:
  1,286
  SputnikNewsin uutisesta toteasin, että se nyt on Sputnik Newsin uutinen - joten...

  Seuraava lainaus on katsauksesta, joka on kylläkin syksyltä 2015, mutta koska merkittävin muuttoaalto Itä-Ukrainasta Ukrainaan ja Venäjälle sekä kolmansiin maihin tapahtui syksyn 2014 ja syksyn 2015 välillä, lukema on jotakuinkin suuntaa antavat - määrä tuskin on enää kasvanut sadoilla tuhansilla:

  "The assumption suggesting that there was a surge in external migration from Ukraine, caused by the war, is undoubtedly more legitimate in the case of Russia which directly borders the territory affected by the conflict and supports separatists’ rule there. However for political reasons, Russia’s leadership tend to overestimate the number of refugees; a detailed analysis of available data suggests that approximately 500,000 individuals from eastern Ukraine arrived in Russia."

  venäläisuutisen väitteestä pudottaa pohjaa pois myös seuraava:

  "The ongoing military conflict in eastern Ukraine, as a result of which approximately 6,000 individuals were killed and approximately 2,000,000 had to flee their homes, has contributed to a significant increase in the number of applications for refugee status submitted in EU countries by Ukrainian citizens."

  Linkki: https://www.osw.waw.pl/en/publikacje/osw-commentary/2015-10-19/migration-ukrainians-times-crisis

  Eli syksyyn 2015 mennessä noin 2 miljoonaa alueen asukasta on jättänyt kotinsa, muiden lähteiden (kv. organisaatioita) mukaan Ukrainassa elää sisäisinä pakolaisina/evakkoina noin 1½ miljoonaa asukasta miehitetyiltä alueilta pl. Krim, jonka lukemia ei ole huomioitu tässä yhteydessä, mutta josta sieltäkin on muuttanut pois kymmeniä tuhansia asukkaita. Syksyn 2015 jälkeen muuttoliike alueelta on merkittävästi vähentynyt, etenkin itään. Suurin osa heistä jotka kykenivät lähtemään ovat jo lähteneet, he jotka eivät ajoissa lähteneet, ovat nyt monilta osin loukussa näissä "kansantasavalloissa".

  Syksyn 2015 jälkeen muuttoliike Itä-Ukrainasta etenkään Venäjän suuntaan ei enää ole ollut merkittävää, itse asiassa osa Venäjälle muuttaneista on palannut takaisin syystä, että Venäjällä ei ole ollut tarjota töitä, eikä elintasokaan ole kehuttava - etenkin jos henkilö on Ukrainan kansalainen, hän on toisen luokan kansalainen vailla oikeuksia.

  Lyhyen analyysin perusteella voidaan todeta, että Sputnik Newsin uutinen 2½ miljoonasta ukrainalaisesta pakolaisstatuksella Venäjällä on silkkaa propagandaa, jonka jotkut näyttävät nielevän koukkuineen päivineen.

  vlad
   
  JHartikka, J0h1F, PSS ja 5 muuta jäsentä tykkää tästä.
 2. Sardaukar

  Sardaukar Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  05.03.2014
  Viestejä:
  9,891
  Tykkäykset:
  18,514
  Pisteet:
  1,286
  Ukrainalaiset siteeraavat UNHCR:n raporttia, jonka mukaan Itä-Ukrainan 1.6 miljoonasta pakolaisesta 800 000 - 1 000 000 siirtyi Ukrainaan.

  http://en.interfax.com.ua/news/general/328981.html
   
  JHartikka, J0h1F, PSS ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 3. Mainos 4. Pythoni

  Pythoni Korpraali BAN RÖLLIKKÄ

  Liittynyt:
  16.03.2017
  Viestejä:
  15
  Tykkäykset:
  3
  Pisteet:
  1
  Voi olla mahdollista, että kaikki nuo 2,5 miljoonaa eivät ole pakolaisstatuksella muuttaneita. Myönnettäköön että Sputnik Newsin (varsinkin englanninkielinen versio) ei ole kaikista paras, vaan muistuttaa liian usein ukrainalaisia propagandasivustoja.

  Ehkä tuo luku 2,5 miljoonaa käsittää kaikki Ukrainasta Venäjälle muuttaneet ihmiset. Heitähän on muuttanut työn ja toimeentulon perässä myös muualta kuin Donbassin alueelta. Tulijoita on ollut läntistä Ukrainaa myöten.
   
 5. Benelli

  Benelli Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  19.09.2013
  Viestejä:
  3,656
  Tykkäykset:
  2,617
  Pisteet:
  1,286
  Taisi jäädä pilkku väärään kohtaan...
  http://tass.com/politics/903997
   
  JHartikka, J0h1F, Guderian ja 2 muuta jäsentä tykkää tästä.
 6. Pythoni

  Pythoni Korpraali BAN RÖLLIKKÄ

  Liittynyt:
  16.03.2017
  Viestejä:
  15
  Tykkäykset:
  3
  Pisteet:
  1
  Juu, kyllä tuo Sputnikin uutinen taisi olla osin paskaa. Eli siinä sekoitettiin kaikki Ukrainasta Venäjälle muuttaneet ihmiset pelkästään pakolaisstatuksella muuttaneisiin.
   
 7. Herman30

  Herman30 Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  08.10.2013
  Viestejä:
  6,011
  Tykkäykset:
  9,262
  Pisteet:
  1,286
  Good cop, bad cop? Pyhton väittää ensin vastaan ja nyt myöntää? Ei sun uskottavuus siitä kasva.
   
  JHartikka tykkäsi tästä.
 8. Pythoni

  Pythoni Korpraali BAN RÖLLIKKÄ

  Liittynyt:
  16.03.2017
  Viestejä:
  15
  Tykkäykset:
  3
  Pisteet:
  1
  Myönnän että Sputnikin mainitsema 2,5 miljoonaa pakolaisstatuksella Ukrainasta Venäjälle muuttanutta ihmistä on suurella todennäköisyydellä liian iso lukema. Sen sijaan on mahdollista, jopa todennäköistä, että kaikkien vuodesta 2014 lähtien Ukrainasta Venäjälle muuttaneiden ihmisten määrä on tuota luokkaa (vaikka lukuun ei laskettaisi Krimin asukkaita).
   
 9. Herman30

  Herman30 Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  08.10.2013
  Viestejä:
  6,011
  Tykkäykset:
  9,262
  Pisteet:
  1,286
  Ihan sama mitä sanot, foorumisti joka lainaa Sputnik tai RT niin siltä uskottavuus menee sen sileän tien. Ilmeisesti laitan sinutkin näkymättömyyslistalle niin ei tarvitse lukea satuja.
   
  JHartikka ja Rajajääkäri tykkäsivät tästä.
 10. Sardaukar

  Sardaukar Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  05.03.2014
  Viestejä:
  9,891
  Tykkäykset:
  18,514
  Pisteet:
  1,286
  Ei tarvitse. Raportointi auttaa ja kappas, parinkin lajin musta vyö on jo myönnetty. :D
   
  JHartikka, PSS, Gyllis1 ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 11. Thunderbolt

  Thunderbolt Kersantti

  Liittynyt:
  30.01.2017
  Viestejä:
  114
  Tykkäykset:
  386
  Pisteet:
  16
  Röllikkä näköjään lensi jo ulos palstalta, mutta vastataan nyt kuitenkin näihin väittämiin kun niissä on jopa hieman totuuttakin mukana.

  Vaikka "separatistit" kyllä perustelivatkin viimeisintä yritysten haltuunottoa noin, pitää ottaa huomioon että se tehtiin vaiheessa jossa liikenne oli vasta osittain blokattuna vapaaehtoisten patrioottien toimesta. Ukrainan hallitus sen sijaan oli vielä ennen yritysten haltuunottoa sitä mieltä että tientukkeet pitää purkaa ja kaupankäynti saa jatkua entiseen malliin. Poroshenko ja kumppanit eivät kuitenkaan halunneet suututtaa kansaa ja antoivat vapaaehtoisten pitää komentoa kulkupisteillä tähän asti.

  Ja niin kuin @vlad edellisellä sivulla mainitsi, yrityksiä ryöstettiin separatistien ja venäläisliikemiesten haltuun jo konfliktin alkuvaiheesta lähtien. Yhteydet olisi kaiken järjen mukaan pitänyt katkaista jo tuossa vaiheessa, mutta Ukraina oli liian riippuvainen alueen teollisuudesta ja Akhmetovin kaltaiset oligarkit eivät tietenkään halunneet luopua bisneksistään vaikka se olisi ollut isänmaan etu.

  Ukrainan hallitus tuskin olisi virallistanut tavaraliikenteen katkaisua, jos Donbassin antrasiittihiili olisi maalle elämän ja kuoleman kysymys. Sitä se ei kuitenkaan ole vaan korvaavaa hiiltä on ostettu jo vuosia kasvavissa määrin etenkin Etelä-Afrikasta. Lisäksi hiilen käyttöä on yleisestikin onnistuttu vähentämään lisäämällä muiden energianlähteiden osuutta. Antrasiittia on kaiketi käytetty lähinnä kaukolämmön tuotannossa sekä terästeollisuudessa eikä sillä ole sähköntuotantoon erityisen suurta merkitystä.

  Kuukausi takaperin julistettiin Ukrainan energiasektorille hätätila hiilireservien huventuessa ja jossain arvioitiin varantojen loppuvan helmikuun loppuun mennessä. Nyt näyttää kuitenkin siltä että hiiltä on vielä reilusti jäljellä ja kulutusta on pystytty korvaamaan muilla keinoilla ilman turvautumista hallittuihin sähkökatkoihin. Jotkut ukrainalaiset ovat pitäneet hätätilan julistamista pelkkänä pelotteluna, jonka tavoitteena oli saada vapaaehtoiset lopettamaan miehitetyn alueen saarto jottei oligarkkien tuottoisa kaupankäynti häiriintyisi. @Maidan varmaan osaisi kertoa, pitääkö tuo sitten yhtään paikkaansa.
   
  Lars tykkäsi tästä.
 12. Hanski

  Hanski Eversti

  Liittynyt:
  29.05.2012
  Viestejä:
  1,591
  Tykkäykset:
  3,188
  Pisteet:
  316
  Tässä tapauksessa ei voine puhua daneista, mutta oliko kyseessä kahden BANin musta vyö?:)
   
  taama, JHartikka, Mustaruuti ja 7 muuta jäsentä tykkää tästä.
 13. vlad

  vlad Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  17.01.2015
  Viestejä:
  4,681
  Tykkäykset:
  13,324
  Pisteet:
  1,286
  Kappas vaan - tänään 62. "humanitaarinen kolonna" ("Гумконвой") saapui alueelle Venäjältä:

  "Another column of trucks with so-called “humanitarian aid” arrived in Donetsk and Luhansk from the Russian Federation. The press service of the Russian Ministry of Emergency situations reported that.

  The 62nd convoy consists of 40 trucks allegedly carrying 500 tons of humanitarian goods.

  Russian Emergency Ministry states that the convoy has undergone all customs duties in the presence of Russian and Ukrainian border services.

  As it was reported, the trucks of the so-called “humanitarian convoy” transported arms and ammunition supplies earlier. After establishing railway traffic, the ammunition supplies are now carried mainly by trains to the occupied territories of Ukraine.

  Russia refused to send their humanitarian aid through the controlled checkpoints on the border, as requested by Ukraine
  ."

  http://112.international/conflict-i...62nd-humanitarian-convoy-to-donbas-15096.html

  vlad
   
  JHartikka, PSS ja BlackFox tykkäsivät tästä.
 14. Mainos 15. Lars

  Lars Alikersantti

  Liittynyt:
  19.11.2016
  Viestejä:
  71
  Tykkäykset:
  121
  Pisteet:
  6
  Tämän palstan käyttäjät on niin paatuneita lahtareita, että ihme että kukaan edes jaksaa nähdä vaivaa postaamalla Venäjän propagandaa tänne...
   
  Rajajääkäri ja tulikomento tykkäsivät tästä.
 16. vlad

  vlad Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  17.01.2015
  Viestejä:
  4,681
  Tykkäykset:
  13,324
  Pisteet:
  1,286
  Liveuamap:in päivitys tältä päivältä.

  Venäjällä Matveev-Kurganissa (Rostovin oblast, rajalle matkaa parikymmentä kilometriä) kuvattu junallinen kalustoa siirtymässä Itä-Ukrainan miehitetyille alueille (tai rajan tuntumaan, josta voivat tarvittaessa siirtyä nopeasti rajan toiselle puolen). Jotain valmisteilla vai pelkkiä täydennyksiä/tavanomainen rotaatio?  vlad
   
  JHartikka, J0h1F, JR49 ja 2 muuta jäsentä tykkää tästä.
 17. letkuspede

  letkuspede Majuri

  Liittynyt:
  18.12.2014
  Viestejä:
  1,211
  Tykkäykset:
  1,361
  Pisteet:
  156
  JHartikka ja tulikomento tykkäsivät tästä.
 18. Lars

  Lars Alikersantti

  Liittynyt:
  19.11.2016
  Viestejä:
  71
  Tykkäykset:
  121
  Pisteet:
  6
  JHartikka ja Stagideus tykkäsivät tästä.
 19. letkuspede

  letkuspede Majuri

  Liittynyt:
  18.12.2014
  Viestejä:
  1,211
  Tykkäykset:
  1,361
  Pisteet:
  156
  Hybridiä tämä kaikki.

  Edit: Samalla toki pyritään pääsemään eroon hankalista kumppanuuksista.
   
  JHartikka tykkäsi tästä.
 20. aj77

  aj77 Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  08.07.2011
  Viestejä:
  6,252
  Tykkäykset:
  7,381
  Pisteet:
  1,286
  JHartikka, J0h1F, Stagideus ja 2 muuta jäsentä tykkää tästä.
 21. PSS

  PSS Kapteeni

  Liittynyt:
  28.07.2016
  Viestejä:
  801
  Tykkäykset:
  1,255
  Pisteet:
  76
  Hihi! Kuis Esko Aho nyt pääsee tuolta ulos? :)
   
  letkuspede ja Xwell tykkäsivät tästä.
 22. letkuspede

  letkuspede Majuri

  Liittynyt:
  18.12.2014
  Viestejä:
  1,211
  Tykkäykset:
  1,361
  Pisteet:
  156
  Asiat etenee hitaasti mutta varmasti.
   
  JHartikka tykkäsi tästä.

Jaa tämä sivu