Ukrainan konflikti/sota

Leaderwolf

Ylipäällikkö
President Trump abruptly cancels Vladimir Putin meeting at G-20 summit

President Donald Trump cancelled a long awaited meeting with Russian President Vladimir Putin on Thursday, a stunning decision that he said was because of a skirmish between Russian and Ukrainian ships over the weekend.

But the decision to cancel the Saturday meeting also came hours after his longtime personal attorney, Michael Cohen, pleaded guilty to lying to Congress about a proposed Trump Tower development project in Moscow.

"Based on the fact that the ships and sailors have not been returned to Ukraine from Russia, I have decided it would be best for all parties concerned to cancel my previously scheduled meeting in Argentina with President Vladimir Putin,"
https://eu.usatoday.com/story/news/...crutiny-putin-meeting-g-20-summit/2120967002/
 

tiedotusosasto

Respected Leader
Suomi on länsimaista se joka kärsisi eniten Venäjän täydellisestä kauppasaarrosta sillä ko. maa on edelleen meille toiseksi tärkein kauppakumppani Saksan jälkeen. Tilastojen mukaan kauppa on ollut tänä vuonna kasvussa. Jos venäjän kauppa loppuisi niin metsäteollisuus olisi välittömästi suurissa vaikeuksissa samoin konepajateollisuus. Myös kauppakeskukset Lahti-Jyväskylä linjan itäpuolella olisi nopeasti konkassa. Mutta mehän olemme tottuneet siihen että maksamme aina kovimman hinnan...
Tilastot kertovat toisin:
https://tulli.fi/documents/2912305/...b257-abaa-464c-9e71-2768ab9160f2?version=1.15
 

Kustaanmiekka

Kenraali
Ei ole mahdollista. Krimin niemimaa ei voi kuulua Ukrainalle ilman, että Venäjä ja Ukraina ovat vähintään samassa liittovaltiossa keskenään.

Höpö, höpö.
Naapurimaat voivat tulla hyvin keskenään toimeen ja suhteet voivat olla ystävälliset ja lämpimät jos molemmat niin tahtoo ja toiminnallaan sen osoittaa.
Venäjä ei tähän suostu. Ei ole tahtoa. Ei haluta/kyetä maana ja etenkin johtamiskulttuurina muuttumaan.
Kun karttaa katsoo niin kaikki tajuaa, että jo nykyinen Venäjä on valtaisan iso. Hirveät luonnonvarat ja rikkaudet. Ihmisiä miljoonia.
Mahdollisuudet vaikka mihin. Venäjä voisi hyvin olla yksi maailman rikkaimmista maista jossa elintaso olisi korkea ja kansalaiset onnellisia. Vaan johtajat Venäjällä eivät tälläista positiivista suuntausta ja ilmapiiriä halua.
Onhan historiassa suurvaltoja ollut vaikka kuinka paljon. Mutta nämä maat keskittyvät tähän aikaan ja maansa kehittämiseen turhanpäiväisen suurvaltaunelmoinnin sijaan. Venäjä ei vaan tunnu henkisesti kyetä kasvamaan aikuiseksi vaan on jämähtänyt teini-ikäisen uhoajan asteelle.
 

hansai

Supreme Leader
Venäjä ei vaan tunnu henkisesti kyetä kasvamaan aikuiseksi vaan on jämähtänyt teini-ikäisen uhoajan asteelle.
ja tuskin ihan heti on muutosta odotettavissa


Yhä useammille venäläislapsille opetetaan sotilaallisia taitoja – "Isänmaallisuuden pitää olla yhtä tärkeää kuin vanhemmat"
https://yle.fi/uutiset/3-10008912
 

PekkaSavo

Ylipäällikkö
Venäjä voisi hyvin olla yksi maailman rikkaimmista maista jossa elintaso olisi korkea ja kansalaiset onnellisia. Vaan johtajat Venäjällä eivät tälläista positiivista suuntausta ja ilmapiiriä halua.

Venäjä alkoi vinoutua jo 500 vuotta sitten. Ehkä pitää mennä siihen kun Moskova sai vallan ja Novgorodin demokratia tuhottiin. Verratkaapas Ruotsiin ja Iso-Britanniaan joissa on vahvat demokratian perustukset.

Toimimalla muuten kuin sotilaallisesti, siis käyttämällä aseena esimerkiksi energiaa, rahaa ja edelleen suurehkoa väkimäärää Venäjä olisi pystynyt saamaan vaikutuspiiriinsä suuren osan muista slaavilaisista maista. Olen aivan varma että ilman Krimiä Suomessa ja muissa Pohjoismaissa olisi vähitellen 2020-luvun puolella herpaannuttu ja todettu, "ei Venäjä ole meille uhka, ei me tarvita puolustusvoimiakaan". Sitä tarinaa jotkut "turpotkin" kertoivat vielä 5 vuotta sitten.
 
Viimeksi muokattu:

Vaeltaja

Korpraali
Surullista nähdä kahden itäslaavilaisen kansan sotivan toisiaan vastaan. Toivon näkeväni Ukrainan ja Venäjän rauhanomaisen yhdentymisen vielä elämäni aikana.

Usein sota ja etenkin ison roistovaltion harjoittama pienen sukulaiskansan rääkkääminen on surullista. Siitä ollaan varmasti samaa mieltä. Tämä sota ei kuitenkaan varmasti lopu rauhanomaiseen yhdentymiseen Putinin oligarkkihallinnon alle, koska ehdoton enemmistö ukrainalaisista ei sitä selvästi halua. Nykyinen Venäjä on suoraan Kultaiselta Ordalta tai Neuvostodiktatuurilta perimänsä hallintotavan ja kulttuurin puolesta sen verran vieras eurooppalaisille ja yleensä vapauttaan arvostaville ihmisille, että näin ei vain voi tapahtua. Hyvin harva ihminen haluaa elää mykkänä orjana paskatunkiossa, jonka ainoa tehtävä tuntuu olevan väkivaltainen laajeneminen, eikä suinkaan tuon mainostamasi vaurauden ja onnen tuominen kansalaisilleen.

Varmaan myös ukrainalaisten muistissa ovat kaikki ne naapurivaltion tekemät julmuudet ja pyrkimykset hävittää vaikka voimakeinoin ne pienet erot, joita ukrainalaisissa on suhteessa venäläisiin. Sivuutat vähän sen tosiasian, että ukrainalaiset ovat tänä päivänä täysin oma kansansa ja kulttuurinsa, vaikka viimekädessä itäslaavilaista juurta ovatkin aivan kuten iso osa venäläisistä.

Ps: Tiedän kyllä ihan tasan tarkkaan mikä olet. Ei pitäisi ruokkia teitä, mutta kunhan ajankulukseni sivistän sinua hieman.
 

Kustaanmiekka

Kenraali
Olen aivan varma että ilman Krimiä Suomessa ja muissa Pohjoismaissa olisi vähitellen 2020-luvun puolella herpaannuttu ja todettu, "ei Venäjä ole meille uhka, ei me tarvita puolustusvoimiakaan". Sitä tarinaa jotkut "turpotkin" kertoivat vielä 5 vuotta sitten.

"ei Venäjä ole meille uhka, ei me tarvita puolustusvoimiakaan"

Lähes tulkoon juuri näin sanoi, eräs työkaverini minulle noin 10 vuotta sitten kun oltiin yhdessä lounaalla.
Tänä päivänä on kaverilla ääni muuttunut kellossa ja käy muuten nykyään ihan vapaaehtoisesti kertaamassa.
 

Spitfire

Kersantti
Ihmetyttää vain, miten Naton alusten oletetaan Asovan merelle pääsevän. Heti, kun laivasto-osasto bongataan, roudaavat venäläiset sen rahtilaivaromun salmeen poikittain. Muutenkin tuntuu siltä,
että tämä koko show on tähän asti ollut vain valmistautumista maayhteyden luomiseen Krimille.

Vaijerit vain kiinni ruosteiseen ryssäromuun ja veks vähän syvemmälle ja sen jälkeen ohjus kylkeen. Jos yrittävät estellä, niin ohjusta, kranaattia ja luotia niskaan niin että ryssä katoaa olemassaolosta. Sillä se homma hoituu. Ryssä kun ei voi sitä estää, että kansainvälinen meriyhteys pidetään avoinna/avataan kansainvälisillä vesillä, samoin kuin Ukrainan Krimin aluevesillä, aloittamatta itse sotaa.
 

Spitfire

Kersantti
USN ei voi viedä lentotukialusta Mustallemerelle tämän sopimuksen takia:

https://en.wikipedia.org/wiki/Montr...g_the_Regime_of_the_Straits#Aircraft_carriers

The Soviet Union designated its Kiev-class and Kuznetsov-class aircraft carriers as "aircraft carrying cruisers." These ships were armed with P-500 and P-700 cruise missiles, which were also found on the Slava-class cruiser and the Kirov-class battlecruiser. The result was that that the Soviet Navy could send its aircraft carrying cruisers through the Straits in compliance with the Convention, but at the same time the Convention denied access to NATO aircraft carriers, which exceeded the 15,000 ton limit.[18][19][20][21]

Kyllä voi ihan hyvin. Tuollaisia sopimuksia ei tarvitse noudattaa kun ryssäkään ei noudata mitään sopimuksia ja rikkoo ja kiertää niitä aina halutessaan.
 

Maidan

Respected Leader
Tuo video joka kuvattiin venäjän laivasta joka ajoi hinaajaapäin, vaikuttaa myös tarkoituksella kuvatulta, mutta miksi?
Pitää ymmärttää heidän propagandan mekanismin.
ja tuskin ihan heti on muutosta odotettavissa


Yhä useammille venäläislapsille opetetaan sotilaallisia taitoja – "Isänmaallisuuden pitää olla yhtä tärkeää kuin vanhemmat"
https://yle.fi/uutiset/3-10008912
Pietarissa 10 vuotiaiden vanhemmat olivat järkyttyneitä, kun lapset tulivat kotitehtävän kanssa "Kirje isälle rintamalle".
Piti kirjottaa kuvittellisille isälle sydäntä särkevän tarinan, kun tämä on rintamalla. Tämä oli ihan opetusministeriön määrämää, eikä jonkun opettajan keksimänä - militaristinen hysteeria on jo ajat sitten jo lastentarjoissa. Lapsia totuutellaan että sota on norrmaalia, tappaminen on normaalia, kuolleet jossain "rintamalla" on normaalia, ne muka ovat kaikki sankareita, ja heille pitää osoittaa kunnia ja itkeskella, viis sitä että "sotivat" Putten ja Prigizhinin omistamissa joukoissa jossain Afrikassa timanttibisneksessa.
Sairasta!
 
Viimeksi muokattu:

Spitfire

Kersantti
Merisaarto on sotatoimi. Lännen pitäisi avoimesti todeta venäjän olevan sotaakäyvä valtio, ja aloittaa venäläisten alusten tarkastukset sopivissa paikoissa ml. Bosborin salmi ja Tanskan salmet. Tarkistusten tavoitteena on varmistaa, etteivät alukset kuljeta venäjän sotatoimia tukevaa materiaalia, henkilöstöä tms. lastia. Sotilaalliset kuormat luonnollisestikin internoidaan odottamaan että ne voidaan palauttaa venäjän lopetettua sotatoimet ja palautettua Ukrainan alueet takaisin Ukrainan hallintaan.

Ukrainalaisia aluksia ei tietenkään tarvitse tarkistaa niin kauan kuin venäjä sanoo että se ei ole sodassa Ukrainaa vastaan.

Juuri näin. Ja venäläisiä aluksia ja rahtia voitaisiin ottaa haltuun ja takavarikoida yms. aina kun Venäjä tekee jotain mitä sen ei pitäisi tehdä.
 

Spitfire

Kersantti
Ilmeisesti LHD/LHA-luokat voivat kulkea vapaasti.

Under Article 11, Black Sea states are permitted to transit capital ships of any tonnage through the straits, but Annex II specifically excludes aircraft carriers from the definition of capital ship. In 1936, it was common for battleships to carry observation aircraft. Therefore, aircraft carriers were defined as ships that were "designed or adapted primarily for the purpose of carrying and operating aircraft at sea." The inclusion of aircraft on any other ship does not classify it as an aircraft carrier.[17]

Ei muuta kun muuttaa lentotukialukset virallisesti vaikka auringonottoalustoiksi turisteille joilla vain sattuu olemaan myös lentokoneita. Sehän olisi muutenkin vain samanlaista kieroilua kuin mitä ryssä itse harrastaa joka käänteessä.
 
Top