Ukrainan konflikti/sota

The representative said that besides ticketing and scheduling being disrupted, the cyberattack also affected freight trains.

According to reports, Russia has been sending military equipment and personnel by rail into Belarus, which shares a border with Ukraine. @belzhd_live, a group of Belarus Railway workers that tracks activity on the 5,512-km railway, said on Friday that in a week’s time, more than 33 Russian military trains loaded with equipment and troops had arrived in Belarus for joint strategic exercises there. The worker group said at the time that it expected a total of 200 so-called echelons to arrive in the coming days.

The Washington Post said the Belarusian Defense Ministry on Monday reported that Russian troops continued to arrive in the country ahead of a major training exercise next month. Video also surfaced on social media Monday showing Russian military convoys and trains with military equipment moving across southern Russia and Belarus.
 
The US is considering restricting the flow of semiconductors into Russia to deter Russian President Vladimir Putin from invading Ukraine. The move would prevent the Russian military and much of the nation’s economy from advancing technologically.

The details of the sanctions are still being decided, but they would rely on similar restrictions that kneecapped Huawei, the Chinese tech company. Though most semiconductors are made overseas, US companies control huge swaths of the larger market, from chip design and manufacturing equipment to process and quality control. By restricting access to those companies' products and services, the US can effectively limit Russian access to the latest chips, even if they’re made in other countries.

“It’s one of the tools that the US has come to prefer because it’s painful, but it doesn’t involve the use of force,” James Andrew Lewis, senior vice president and director of the Strategic Technologies Program at the Center for Strategic and International Studies, told Ars. “It sort of freezes Russia at a technological moment.”

Though most of the restrictions will likely focus on companies that supply Russia’s military, either directly or indirectly, one place where consumers could feel the pinch is mobile phone service. If implemented, the restrictions would “box the Russians out of the 5G market,” Lewis said.
 
iu
 
Kenraaliluutnantti se siinä tähtäilee, eversti katselee taustalla ja odottaa kiltisti vuoroaan. Ensi kuussa pääsee majurit käpistelemään, heti pääsiäisen jälkeen laitteet jalkautuu niitä käyttäviin pataljooniin ja komppanian pst-ryhmä pääsee koulutusvuoroon ehkä juhannukseen mennessä :D
Voi ollakin, että seuraava mahdollisuus hyökätä onkin vasta silloin, jos Putin viivyttelee hyökkäystä vielä pari-kolme viikkoa. Taisteluajoneuvojen ja huoltokolonnan on vaikea kulkea keväisessä mutaliejussa.
 
Moskovan pörssillä ei mene kauhean vahvasti. Pidemmän päälle tulee kalliiksi ryssille!
 

Liitteet

  • A258725D-6410-4866-BCD1-ABBA47FE86B8.jpeg
    A258725D-6410-4866-BCD1-ABBA47FE86B8.jpeg
    222.6 KB · Luettu: 49
Tähän se sota taitaa tyssätä.

Venäläiset tietää että oman rajansa takana he ovat turvassa. Mikään ulkoinen armeija ei uhkaa Venäjän rajojen koskemattomuutta.

Mutta, käsky hyökätä Ukrainaan muuttaisi kaiken. Hyvin todennäköisesti peruuttamattomasti.

Siinä vaiheessa jos/kun venäläiset hyökkää muiden maiden alueella, muuttuu nykyiset asetelmat täydellisesti.
Sota itsessään on helppo aloittaa mutta se voi olla äärimmäisen vaikeaa lopettaa.
- on varsin todennäköisesti se loppuu vasta siinä vaiheessa kun Venäjä joutuu antautumaan ja hallinto järjestäytyy uudelleen..
- enemmän ja vähemmän samalla tavalla kuin kävi Neuvostoliiton romahtaessa.
- toki se tarkoittaisi samalla että 10-20 vähemmistökansallista aluetta itsenäistyy.
- sota loppuu myös Itä-Ukrainassa ja Krim palautuu oikeille omistajillee jne.
- mutta kaikki tämä lienee välttämätön edellytys jotta venäläiset pääsee eroon väkivaltaisesti diktatuurista jne.

Venäjä, venäläiset, kuten monet sen alistetuista vähemmistökansoista ja tasavalloista ansaitsisi uuden alun, ilman nykyisten johtajien rakenteellista rikollisuutta ja väkivaltaista diktatuuria.
- tuskinpa Venäjä voisi enää kehittyä huonompaan suuntaan, kaikki muutokset johtaa parempaan.

Suuri paradoksi on siinä että - Sota tarjoaa mahdollisuuden muutoksille!
 
Kenraaliluutnantti se siinä tähtäilee, eversti katselee taustalla ja odottaa kiltisti vuoroaan. Ensi kuussa pääsee majurit käpistelemään, heti pääsiäisen jälkeen laitteet jalkautuu niitä käyttäviin pataljooniin ja komppanian pst-ryhmä pääsee koulutusvuoroon ehkä juhannukseen mennessä :D
Nämä on demo -versioita. Kovat on jo etulinjassa. Toki jos ei tuota tietäisi, niin voisi herättää kiukkua siitä, että herrankekkulat patsastelee näiden tötteröiden kanssa kun niitä tarvittaisiin kentällä.
 

Yhdysvallat voisi ottaa ”Kuolontähden” käyttöön, jos Venäjä hyökkää Ukrainaan​



Yhdysvalloilla on mahdollisuus iskeä kovat pakotteet pöytään, mikäli Venäjän presidentti Vladimir Putin päättää hyökätä Ukrainaan.

Venäjä saatetaan sulkea ulos yhdysvaltalaisen teknologian käytön piiristä, hieman samaan tapaan kuin kiinalainen Huawei sai kokea aiemmin.

Käytännössä Venäjän teknologinen kehitys pysäytettäisiin, ArsTechnica kuvailee.

Maa ei pääsisi käsiksi muun muassa 5g-verkkoteknologioihin ja -laitteisiin, kehittyneisiin siruihin ja muuhun teknologiaan.

Venäjä voisi yhä hankkia 5g-teknologiaa muun muassa Ericssonilta sekä Nokialta, mutta nämä yhtiöt todennäköisesti liittyisivät nopeasti Yhdysvaltain pakoterintamaan.

Eurasia Groupin geoteknologiapomo Paul Triolo kuvailee presidentti Joe Bidenin hallinnon kaavailemaa pakotemallia ”Kuolontähdeksi”.

Se voitaisiin keskittää tiettyyn osa-alueeseen tai pisteeseen, ja seuraisi räjähdys. Tällaisen pakotemallin hyvä puoli olisi siinä, että se ei edellyttäisi sotilaallisen voiman käyttämistä.

Vaikka suuri osa siruvalmistuksesta tapahtuu Aasiassa, ei merkittävää puolijohdevalmistuslaitosta saada pystyyn ilman amerikkalaisia tarvikkeita.

Teknologiajätit ovat asiasta huolissaan todeten Yhdysvaltain suunnitelmien vaikuttavan niiden tulovirtoihin sekä rahaan, jota voitaisiin käyttää kehitykseen ja suunnitteluun.

ArsTechnica kuitenkin kirjoittaa, että amerikkalaisyrityksillä on niin pitkä teknologinen etumatka, että ne voisivat levätä laakereillaan pitkäänkin, ennen kuin kilpailijamaat pääsisivät edes lähelle.
 
Voi ollakin, että seuraava mahdollisuus hyökätä onkin vasta silloin, jos Putin viivyttelee hyökkäystä vielä pari-kolme viikkoa. Taisteluajoneuvojen ja huoltokolonnan on vaikea kulkea keväisessä mutaliejussa.
Mahdollinen suunnitelma lienee sekin, että yritetään salamahyökkäyksellä ottaa haluttu alue haltuun ja toivotaan kelirikon estävän vastahyökkäyksen. Ajoituksen kannalta vaatii vain saatanallisen tarkkaa osumaa juuri oikeaan hetkeen. Ei ehkä kovin todennäköinen, mutta voittaahan joku lotossakin joten laitetaan nyt tähän arpa vetämään... 😁
 
Hankintojen määrät vaan tuppaavat Suomessa olemaan aika pieniä pääosin. Eli tarve viime hetken täydennyksille on merkittävä.
Minä en ole huolissani hirveästi kalustosta, kuten ei ole komentajatkaan. Jos huolenaiheita etsii niin tällä hetkellä ne voisivat olla a-tarvikemäärät tykistön kranaattien ja ammusten suhteen sekä reservin psyykkinen ja fyysinen toimintakyky.
 
Back
Top