Ukrainan konflikti/sota

Ne Naton miinanraivaajat meidän satamissa ajoi samaa asiaa eli näyttäytymistä etupiirissä. Suomi ja Ruotsi on Naton etupiiriä. Koska laitteet on hyväksytty omalle alueelle, etupiiri-ilmoitus käy molempien hallituksille. Todella vakuuttavaa yritystä pysyä suurvaltojen ristiriitojen ulkopuolella.

Niinistön sanoin palloa pomputetaan. Erittäin osuva kuvaus, vaikka luuli tarkoittavansa päinvastaista. Vanhukselta lipsuu ote.
"Tästähän on vanha viisaus, että tennis on mukava peli. Mutta palloksi ei pidä päätyä, Sauli Niinistö sanoi."
Miinanraivaajapurkilla ja lastatulla B-52:lla on vissi ero eikä varmasti ole sattumaa, että visiitit menivät noin päin. Eki ei onneksi ole hallituksen nokkamiehiä, muuten ei näkyisi sitä purkkiakaan.

Parempi minusta on olla toisella puolen verkkoa pikku pomputtelussa kuin varsinaisena pelipallona lämittävänä.
 
Onko toi kovinkin yleistä, että jenkkikone lentää Kaliningradin yli?
Screenshot_20220218-141302_Chrome.jpg
 

Liitteet

  • Screenshot_20220218-141523_Flightradar24.jpg
    Screenshot_20220218-141523_Flightradar24.jpg
    481.2 KB · Luettu: 21
Onko toi kovinkin yleistä, että jenkkikone lentää Kaliningradin yli?
Ei taida olla ihan tavallista. AIS-datan väärennys nähtiin jo aikaisemmin sen brittihävittäjän kanssa. ADS-B on ymmärtääkseni samalla tavalla väärennettävissä. Noihin nettipalveluihinkin pääsee dataa syöttämään aika helpolla. Eli tuossa voi olla takana jotain ihan muutakin kuin jenkkien lento Kaliningradin yli. Seurataan uutisointia.
 
Aika vastuutonta toivoa sodan leimahtamista vain että ryssä saisi lopulta selkäänsä . Siinä kuolee sotilaita joka puolelta. Sodasta selvityneet traumatisoituvat ja ongelmia siirtyy seuraaville sukupolville . Sanotaan että aina kun tulee uusi sukupolvi joka ei ole sotaa kokenut niin sitten se tulee. Se ei ole tietokonepelin räiskintä vaan tuhoamistaistelu . Ne suomalaiset veteraanit joita olen puhuttanut tai kokemuksistaan lukenut sanovat ei koskaan sotaa. En ymmärtänyt poikasena vihaisia reaktioita veteraanilta. Kyselin kuvausta minkälaista oli taistelussa ja ampua ryssiä . Tällöin sodissa etulinjassa ollut sotilas piti puhuttelun . "" Poika kuule , se ei ole leikkiä vaan pahinta mihin ihminen voi joutua . Siitä ei selviä koskaan entiselleen vaikkei haavoittuisikaan . Varjelkoon luoja ettei Suomi koskaan enään joudu sodan kurimukseen ""

Länsimaiden operaatiot "vuohipaimenia" vastaan ovat vääristäneet käsityksen sodasta erityisesti monen nuoremman ja vanhemmankin väen mielissä.

Sellainen ajatus että netissä leviäisi kuvia kuolleista länsimaalaisista sotilaista jossain ojanpohjilla ei edes haluta ajatella.
 
Viimeksi muokattu:
Parempi minusta on olla toisella puolen verkkoa pikku pomputtelussa kuin varsinaisena pelipallona lämittävänä.
Nykyisellään Suomi antaa mahdollisuuden lämäilyyn, kun ei ole ankkuroitunut tukevasti länteen. Vapaaehtoisesti olemme Ukrainaan verrattavassa asemassa, annamme mahdollisuuden erillissotaan. Jos Suomi olisi jäsen, niin raivaajat ei olisi mikään juttu vaan normipäivä.

Venäjän Lavrov ja USA:n Blinken saattavat tavata Helsingissä ensi viikolla
Jos tapaaminen toteutuu, niin hyökkäys ei ole alkanut eikä tule alkamaan. Putinin jänistäminen olisi mainio juttu. Se on vahingoittanut jo Venäjän ja omaa mainettaan pahasti. Siihen päälle kasvojen menettäminen olisi mitä mainioin bonus.

Tosin luulen edelleen, että höökiminen alkaa. Olen mielelläni väärässä.
Kyllä se on niin, että jos Venäjä ei hyökkää nyt niin se ei hyökkää myöhemminkään. Ukraina ehtii varustautumaan liikaa.
Olen täsmälleen samaa mieltä ja siksi luulen, että kohta taistellaan isosti. Niin tärkeää kuvaa Vladimir Valloittaja on Ukrainasta maalaillut.
 
Mitenkäs tuo Venäjän joukkojen määrä vertautuu liittouman kokoon 2003 Irakissa? Wikin mukaan silloin invaasion maavoimat olivat 177 194 sotilasta (+kurdit?), yhteensä operaatioon osallistui 466 985 sotilasta Yhdysvalloista, 70 000 kurdia, vähintään 45 000 brittiä ja roippeita muilta. Nyt Venäjällä on Ukrainan rajalla lähteestä riippuen 149 000 - 190 000 sotilasta, mutta tilanne on tietysti siinä mielessä erilainen, että ilmavoimat, reservit ja iso osa tukitoiminnoista ovat omalla maaperällä. Eli maavoimien kärjen koko näyttäisi olevan samaa luokkaa. Lisäksi luvusta puuttuu kansalliskaarti tjsp ja mahdollisesti Valko-Venäjän joukot, palkkasotilaat ja ehkä kapinallisalueiden joukot. Eli pitäisikö tuota 149 000 - 190 000 sotilasta verrata liittouman kärjen maavoimiin vai kokonaislukumäärään?
 
Kyllä se on niin, että jos Venäjä ei hyökkää nyt niin se ei hyökkää myöhemminkään. Ukraina ehtii varustautumaan liikaa.

Nykyaikaiset ja uskottavat ilma- ja merivoimat Ukrainalta kuitenkin puuttuvat, eikä siihen asiaan vaikuta olevan ainakaan lähitulevaisuudessa muutosta tiedossa.
 
Onko toi kovinkin yleistä, että jenkkikone lentää Kaliningradin yli?
Ei tuossa ole mitään ihmeellistä että siviilirekisterissä olevat ulkomaalaiset koneet lentävät tuolla kaupallisia lentoja ja kansainväliset yleissopimukset sen toki sallivat. Sitten jos lentäisivät sotilaskoneella tai lentokieltoalueen päällä tai lentosuunnitelman vastaisesti niin asiasta tulisi kummallinen.
 
Taas löytyy yritystä syyttää niin ukrainalaisia kuin puolalaisiakin. Ja video löytyy tälläkin kertaa.

Next level of absurd propaganda Occupation authorities in parts of Donetsk region claim that they’ve killed two members of saboteur group of Ukrainian army attempting to blow up cylinders with chlorine in Horlivka. Saboteurs were speaking Polish language https://liveuamap.com/en/2022/18-february-occupation-authorities-in-parts-of-donetsk-region

 
Nyt kun Ukrainan rajoilla alkaa olla potentiaalista turistia jo jonoiksi asti, niin onko joku seurannut tarkemmin miten Ukrainan armeija on vastannut tähän? Miten on ryhmittäydytty? Ovatko joukot millaisessa valmiudessa? Miten ukraina aikoo puolustaa pääkaupunki Kiovaa jne.

Valtava lähtökohtainen ongelma Ukrainalle on se että heidän ilmavoimansa, jos edes voidaan ilmavoimista puhua, on todella heikko. Ilmatorjuntakin on iso kysymysmerkki: pääosin vanhaa neukkukalustoa stingeriä lukuunottamatta
 
Onko toi kovinkin yleistä, että jenkkikone lentää Kaliningradin yli?
Katso liite: 56698
Kaliningradin kohdalla ei ole varsinaisia lentokieltoalueita kuin ihan pienet läntit. Oon ymmärryksessä siitä saa lentää yli jos paikallinen lennonjohto niin reitittää ja siviilikone nyt on lähtökohtaisesti vilpitön. Käytännössä Kaliningrad osuu kai just sellaiseen kohtaan ettei mikään flight corridor oikein sitä kaipaa.

Esim Moskova - Nizza lennot menis isoympyrän mukaan just siitä yli, esim LTC701 on charter joka saattaa siitä pyyhkäistä lähitunteina.
 

Jyväskylän yliopiston tiedusteluanalyysin opettaja ei usko Venäjän hyökkäävän Ukrainaan: "Joukkojen liikkeitä Ukrainan rajalla on turha seurata"​

Yliopistonopettaja Martti J. Kari arvioi, että Venäjän sotilasliikehdinnän tavoite on estää Ukrainan Nato-jäsenyys pitkällä aikavälillä. Suomeen Venäjä ei tällä hetkellä kohdista mitään erityistä, mutta jatkaa hybridisodankäyntiään.
Henkilökuva Martti J. Kari

Martti J. Kari opettaa nykyään yliopistossa, aiemmin hän on työskennellyt muun muassa Puolustusvoimien Viestikoelaitoksen johtajana ja Pääesikunnan apulaistiedustelupäällikkönä. Kuva: Minna Matintupa / Yle
MIKKO MAASOLA,
ANTTI SEPPÄLÄ
18.2. 11:45•Päivitetty 18.2. 11:59
Venäjän kasvanut painostus Ukrainaa kohtaan jatkuu, eikä lievenemisen merkkejä näy. Erityisen tarkasti on seurattu Venäjän joukkojen liikkeitä Ukrainan rajalla.
Niiden seuraaminen on kuitenkin turhaa ja toisarvoista, sanoo Jyväskylän yliopiston tiedusteluanalyysin opettaja Martti J. Kari. Hän ei usko, että sota syttyy, mutta jos syttyy, se on ilmasota.
– Venäjä on kehittänyt Persianlahden sodan jälkeen ilmavoimiaan Yhdysvaltojen mallin mukaan, ja iskukyky on aika hyvä sekä kalustollisesti että operatiivisesti. Jos, ja se on kolminkertainen jos, sota alkaa, se alkaa ilmaiskuilla. Ukrainalla ei ole sellaista ilmapuolustusta, jolla he voisivat ilmaiskuun vastata, Kari sanoo.

Tiedustelueversti ja tutkija Martti J. Kari: Olemme hybridivaikuttamisen kohteina​

Kuuntele





Tiedusteluanalyysin yliopistonopettaja Martti J. Karin mukaan Venäjän hybridivaikuttaminen näkyy Suomessa monella tavalla.
Kari tuntee Ukrainaa kymmenien vuosien ajalta. Hänen taustansa on sotilastiedustelussa, missä hän palveli 1980-luvun lopulta aina vuoden 2017 loppuun kunnes siirtyi yliopistolle.
Ukrainan rajan tuntumassa on joka tapauksessa merkittävä määrä venäläisiä joukkoja, tuoreimmat arviot puhuvat selvästi yli sadan tuhannen sotilaan vahvuudesta Ukrainan ympärillä.
Kartalla Venäjän joukkojen sijainnit Valko-Venäjällä ja Ukrainan ympärillä.

Venäjän joukot ympäröivät käytännössä yli puolet Ukrainasta. Kuva: Rochan Consulting, Harri Vähäkangas / Yle
Ihan muuten vain joukot eivät siellä ole, vaan kyse on mittavasta sotilasoperaatiosta.
– Ukrainan rajoilla olevien maavoimien tarkoitus on toteuttaa Venäjän poliittisen johdon niille antama tehtävä. Siinä ei ole merkitystä, onko siellä kymmenen tuhatta miestä enemmän tai vähemmän, Kari sanoo joukkojen liikkeistä.

Tavoitteena estää Ukrainan Nato-jäsenyys​

Joukkojen sijaan Kari seuraa tällä hetkellä erityisesti sitä, mitä Venäjän duuma tekee. Duuma on päättänyt esittää presidentti Vladimir Putinille Itä-Ukrainassa sijaitsevan Donbassin alueen Donetskin ja Luhanskin alueiden itsenäisyyden tunnustamista.
Putin ei kuitenkaan ole ollut taipuvainen itsenäisyyden tunnustamiseen, vaan on sanonut(siirryt toiseen palveluun) (HS) olevansa Minsk II -sopimuksen täytäntöönpanon kannalla. Vuonna 2015 luotu sopimus määrittelee Itä-Ukrainaan tulitauon ja antaa Donetskille ja Luhanskille autonomisen aseman osana Ukrainaa.
Sota kuitenkin jatkuu edelleen, ja Minsk II:n ongelmat ovat samat kuin ennenkin.
Karin mukaan Venäjän ja länsivaltojen neuvotteluissa onkin laajemmin ottaen kyse juuri Minsk II -sopimuksesta ja sen täytäntöönpanosta.
– Oma teoriani on, että Venäjä on kyllästynyt sodan kustannuksiin ja haluaa Minsk II:n täytäntöön. Taustalla on ajatus siitä, että ilman Ukrainaa Venäjä ei ole imperiumi, ja Venäjä haluaa olla imperiumi. Se haluaa puolustettavia rajoja länteen, ja Ukraina olkoon osa niitä.
Donbassin alueiden autonomia taas on osa Venäjän pyrkimystä estää Ukrainan Nato-jäsenyys. Autonomisina alueina Donetsk ja Luhansk olisivat mukana Ukrainan päätöksenteossa ja takaisivat Venäjälle mahdollisuuden niiden kautta torpata Ukrainan hakeutuminen Natoon.
– Juuri tämä on taustalla Venäjän hankkeessa itäisten niin sanottujen kansantasavaltojen tai kapinallisalueiden autonomiasta, ja siksi Minsk II on Venäjälle niin tärkeä, Kari sanoo.
Samalla kannalla olivat Ylen haastattelussa myös Ulkopoliittisen instituutin Venäjä-tutkija Jyrki Lavikainen ja Suomen entinen Moskovan suurlähettiläs Hannu Himanen.

Suomi Venäjän hybridisodan kohteena​

Suomessa on katseltu huolestuneesti Venäjän kasvavaa painetta Ukrainan rajalla: Kiovaan ei ole kovin pitkä matka.
Martti J. Karin mukaan Suomi on Venäjän jatkuvan hybridisodankäynnin kohteena.
– Uskon tosin, että venäläiset ovat aika herkkiä nyt eivätkä lisää painetta Suomen suuntaan, hän sanoo.
Karin mukaan venäläisessä ajattelussa sota ja rauha ovat jatkumon ääripäitä. Väliin mahtuu monenlaista, joka ei ole oikein kumpaakaan, ja Venäjä operoi jatkuvasti näillä välialueilla.
Harmaalle alueelle kuuluvat esimerkiksi informaatiovaikuttamiset, ilmatilaloukkaukset ja lapsikaappauksista syyllistämiset.
– Siellä ovat myös esimerkiksi KHL:ssä pelaava suomalaisjoukkue ja venäläinen ydinvoima. Lisäksi meillä on vielä hyödyllisiä idiootteja, jotka levittävät Venäjän sanomaa.

Voit keskustella aiheesta tässä 19.2. kello 23:een saakka.


Huolestunut67
Tänään 12:18Ilmianna kommentti
Jos Suomi ilmaisee aikeensa liittyä Natoon, myös Suomen itärajalle ilmestyisivät Venäjän panssarijoukot. Suomella ei ole mitään järkeä liittyä Natoon, eikä länsimaatkaan Suomea Natoon halua, koska siitä seuraa heti sotilaspoliittisen tilanteen kiristyminen. Ukrainan tilanne on eri kuin Suomen. Venäjä haluaa Ukrainasta edes osan takaisin. Herää kysymys, miksi Nato edes harkitsi Ukrainan Nato-jäsenyyttä, koska varmasti tiesi mihin se johtaa. Talouspakotteista kärsivät kaikki osapuolet. Ajatus, että Venäjän ei tulisi sanella, mitkä maat kuuluvat Natoon, ei ole realistinen. Käytännössä Venäjä voi suurvaltana sanella tämän ja jos USA olisi samassa asemassa puolustamassa rajojaan, myös USA toimisi kuin Venäjä.

LSan
Tänään 12:38Ilmianna kommentti
Tiedotusvälineisiin alkaa ilmestyä katumuksen merkkejä, kun ennustukset Venäjän hyökkäyksestä ovat menneet kahden kuukauden ajan pieleen. Viimeksi 16.2. piti taas kerran olla hyökkäyspäivä. Ukrainan sodan suurin häviäjä on Suomen Nato-myönteinen media, joka on papukaijanomaisesti hokenut Venäjän hyökkäystä saadakseen yleisen mielipiteen kääntymään Nato-myönteisemmäksi.
 
Viimeksi muokattu:
Nyt kun Ukrainan rajoilla alkaa olla potentiaalista turistia jo jonoiksi asti, niin onko joku seurannut tarkemmin miten Ukrainan armeija on vastannut tähän? Miten on ryhmittäydytty? Ovatko joukot millaisessa valmiudessa? Miten ukraina aikoo puolustaa pääkaupunki Kiovaa jne.

Valtava lähtökohtainen ongelma Ukrainalle on se että heidän ilmavoimansa, jos edes voidaan ilmavoimista puhua, on todella heikko. Ilmatorjuntakin on iso kysymysmerkki: pääosin vanhaa neukkukalustoa stingeriä lukuunottamatta

Toisaalta ryssiltä puuttuu täsmäpommit lähes kokonaan. Se tarkoittaa matalarynnäköintiä, johon taas Stinger on melko ikävä vastine.
 
Nyt kun Ukrainan rajoilla alkaa olla potentiaalista turistia jo jonoiksi asti, niin onko joku seurannut tarkemmin miten Ukrainan armeija on vastannut tähän? Miten on ryhmittäydytty? Ovatko joukot millaisessa valmiudessa? Miten ukraina aikoo puolustaa pääkaupunki Kiovaa jne.

Valtava lähtökohtainen ongelma Ukrainalle on se että heidän ilmavoimansa, jos edes voidaan ilmavoimista puhua, on todella heikko. Ilmatorjuntakin on iso kysymysmerkki: pääosin vanhaa neukkukalustoa stingeriä lukuunottamatta
Entiiä mutta iltalehdessä oli että ukraina saa näillä viikoilla uutta aseteknologiaa rintamalle.

 
Back
Top