Ukrainan konflikti/sota

Katso liite: 56778
ajs178 varmaan uskoo tietävänsä paremmin, mut ite kyl luotan enemmän länsimaisiin tiedustelulähteisiin. Onneks täällä on myös ignore nappi niin saa karsittu pahimmat Putinen fanboyt ja burgerinpaistajat pois omilta listoilta... kuten @Merten sheriffi
Läntinen tiedustelulähde. Kuuluisa nimetön sellainen.
Secret discussion josta Guardian tietää😆

Näitä "tiedustelutietoja" on lehdissä kokoajan.
yleensä aina se nimetön.

Pääsääntöisesti nämä on aina täyttä sontaa joko tarkoituksella syötetty tai sitten lehdet tekee normaalia työtään eli liioittele ja muuttaa.


Virallisemmatkin tiedot osoittautuvat yleensä täydeksi tuubaksi varsinkin kun on kyse jostain kriisistä. Esim Libya ja Irak.

220px-Colin_Powell_anthrax_vial._5_Feb_2003_at_the_UN.jpg
 
Ehkä tässä nykyisessä Venäjän toteuttamaan etupiiriajatteluun pohjaavassa tilanteessa, impulsiivinen tunnereaktio saanut osin hieman liiallistakin osaa (pelastuksesta!). NATO:n tai EU-jäsenyyden ollessa osan keskusteluista perusteena geopoliittiselle stabilisoimiselle. Pohjana toive suotuisasta kehityksestä eurooppalaisen geopolitiikan ennustettavuuden suhteen kansallisella sekä kansainvälisellä tasolla sekä Venäjän toiminnan patoamisella.

Tuolla impulsiivisuudella, tarkoitan valtion olemusta Ukrainassa ja tulevan kehityksen ennakoimista ja harkitsematonta ratkaisua liittoumien kautta. Pelastusta Venäjän toimilta. Liittoumien, joihin Ukrainan taso valtiona ei välttämättä ole valmis ja jotka itsessään sisältäisivät haasteellisesti ennakoitavia futuuri-riskejä. Nyt olemassaoleva kriisi tulee päätökseensä todennäköisesti joillakin muilla, kuin liittoutumiseen liittyvillä ratkaisuilla.

Erityisesti EU-jäsenyyden suhteen. "Taakanjako-mekanismi", nyt kohtuu pitkällisten kokemusten perusteella, olisi luonteeltaan jäsenyyden myötä jotakin Kreikkaa mittapuuna pitäen, merkittävästi taloudellisia resursseja sitovampaa ja huomattavia riskejä sisältävää.
Eivätkä nuo NATO-jäsenyydelle asetetut kriteerit, juuri positiivisemmilta, tiedetyn valossa vaikuttaisi näyttäytyvän.

NATO- tai EU-jäsenyys ei todellakaan ole ainoa reagointitapa Venäjän aggressiivisiin laajenemispyrkimyksiin. Eivät ainakaan tässä tilanteessa. Kenttä valtioiden tai turvallisuusmekanismien kautta tehdyille sopimuksille Ukrainan suhteen, on juuri sitä mitä päätetään. Pitäen sisällään merkittävän sotilaallisen avun annon. Tosin käytännössä poislaskien muun kuin kalustossa annettavan avun.

Pidän erittäin epätodennäköisenä, Venäjän halua laajamittaiseen valloitussotaan. Saati pyrkimystä Itä-Ukrainan "itsehallinto-alueiden" saattamiseksi osaksi Venäjän valtiollista osaa. Tämä nykyinen asetelma, jossa Venäjä pitää käytännössä Ukrainaa valtiollisen päätäntävallan suhteen panttivankina Itä-Ukrainan "separatisti-alueiden" kautta, varsinkin jos Minsk 2. saatettaisiin neuvotteluissa sopimuksesta lihaksi, palvelisi Venäjän pidemmän ajattelun etua merkittävällä tavalla. Tuohon Minsk 2:n tosiasialliseen toimeenpanoon, sisältyisi Ukrainan kannalta valtavia riskejä.

Valko-Venäjän suhteen tapahtuneet - osin Ukrainan kriisiytymisen takia - vähemmälle huomiolle jääneet liikkeet tuleville vuosikymmenille, saattavat näytellä tässä tarinassa huomattavasti nähtyä suurempaa osaa.

Nyt on yhtenäisyyden ja voimankäytön näytön paikka Euroopalle. Taka-askelia, kompromissien kautta haettavassa poliittisessa toiminnassa, takaseinä saattaa tulla ennakoimattomalla tavalla vastaan.
 
Mites sinun mielestä meni läntisten tiedustelulähteiden arvio Afganistanin armeijan puolustuskyvystä Talibania vastaan taannoisen vetäytymisen yhteydessä? Onko sinulla tietoa, että tällä kertaa läntinen tiedustelutieto on parempaa?

Tiedustelun puolelta varoiteltiin Afganistanin hallituksen nopeastakin romahtamisesta mutta sitä ei tuolloin kuunneltu.

"YHDYSVALTAIN tiedustelu- ja vakoiluvirastojen salaiset arviot Afganistanin tilanteesta muuttuivat kesän kuluessa yhä synkeämmiksi, ja raporteissa varoiteltiin myös Afganistanin armeijan nopeasta romahduksesta. Tästä huolimatta Yhdysvaltain presidentti Joe Biden ja hänen neuvonantajansa toistelivat julkisuudessa, ettei Afganistan ole kovin nopeasti ajautumassa Talebanin käsiin"

 
Läntinen tiedustelulähde. Kuuluisa nimetön sellainen.
Secret discussion josta Guardian tietää😆

Näitä "tiedustelutietoja" on lehdissä kokoajan.
yleensä aina se nimetön.

Pääsääntöisesti nämä on aina täyttä sontaa joko tarkoituksella syötetty tai sitten lehdet tekee normaalia työtään eli liioittele ja muuttaa.


Virallisemmatkin tiedot osoittautuvat yleensä täydeksi tuubaksi varsinkin kun on kyse jostain kriisistä. Esim Libya ja Irak.

Katso liite: 56784
Niin, mitään lähdettä ei kannata ottaa ja uskoa ilman kritiikkiä. Tämän vuoksi sanavalintani "enemmän". Toisin kuin 2003/2011 nyt on aikalailla tiedossa tapahtumien kulku ja niiden etenemistä voidaan seurata sekä niin virallisista valtiollisista lähteistä kuin OSINT ymmärtäen niissäkin toimijoiden sidonnaisuudet ja tarkoitusperät. Tavallaan on ironista, että edes tällä foorumilla ei ymmärretä nimettömän tiedustelulähteen merkitystä, syytä ja arvoa. False flag paljastuksille (sabotaasi, 16.pv, etc.) on kaikille sekä harkittu muoto että yleisö. Osa on tarkoitettu sisäpolitiikkaan, osa suoraan Putinille. Ongelmaksi on muodostumassa ff paljastusten määrä, tapahtumien pitkittyminen, keskittymisen herpaantuminen ja sitä myöden omien rivien rakoileminen. Herkimmät salaliittoteoreetikot muuttuvat kotirintamaa henkisesti nakertaviksi desanteiksi, vaikka sitä yritetään piilotella julkisesti patrioottiseen kaapuun.

Mainitsemiesi kriisien kohdalla tunnemme toki hyvin sekä länsimaisen virallisen totuuden sekä ne muut. Ei niistä ole epäselvyyttä nyt eikä silloinkaan.
 
Venäläisten joukkojen pitäisi olla ammattisotilaita. Onkohan tilanne sama Venäjän puolella olevissa joukoissa? Tuo ei ole ammattimaista.
Voi olla vaikea saada tietoa ammattisotilaiden ryhmityksistä. Se kun kertoisi yhtä sun toista tulevasta. Tosin, toisinkin päin voi tehdä jotain oletuksia.
 
Jos tästä Venäjän lisääntyneestä aggressiivisuudesta ja lihaksi tulleesta toiminnasta omiksi etupiireiksi katsottujen valtioiden suhteen jotakin positiivista haluaa hakea. Niin ehkäpä suomut silmiltä putoavat näillä henkilöillä, joiden näkemys Venäjän valtiollisesta tulevaisuudesta ja toiminnasta suhteessa muuhun maailmaan, näkemys joka on pohjautunut toiveiden kohtaamiseen ideologisen likinäköisyyden ja naiivin geopoliittisen hahmotuksen kautta. Muuttuu realistisempaan suuntaan?

Toisaalta... reaalimaailman olemuksen ja ideologisen taustan kautta syntynyt ristiriita, olio-maailman ymmärryksessä, ei aiemminkaan ole ollut este kokonaisuuksien ymmärryksen hahmotuksen satu-maailma-fantasioinnille. Sopivasti silmiä sulkien tai avaten. Saadaan epäilemättä havaintomaailma vastaamaan haluttua.

Tässä kokonaisuudessa on kaikuja 30-luvulta. Vielä on täysin mahdollista asettaa ylittämättömät esteet totalitaarisen valtion etenemiselle. Tosin, koska tuo vaatii paitsi julkisesti ilmaistua paheksuntaa, niin varsinkin energia-politiikan kautta nykyiseen nähden epäedullisten ratkaisujen vaateen hyväksymistä erityisesti Saksalle. Jää nähtäväksi. Missä suhteessa paheksuntaan, ovat itselle taloudellisesti epä-edulliset vaadittavat muutokset tosiasiallisessa toiminnassa. Vai päädytäänkö tässä "sopivaan kompromissiin". Ei tullut sota tuli rauha. Ehkä joidenkin Venäjän suunnattujen sotilaallisten toimien kautta. On olemassa sellainenkin lopputuleman mahdollisuus, kuin paska-rauha. Ilman läntisen maailman yhtenäistä päättäväisyyttä, tuo lienee Ukrainan kannalta se todennäköisin lopputulos.
 
Luulen että putin hyökkää ukrainaan ensiviikolla. Olympialaiset ovat loppuneet sekä venäjällä alkaa olee tarvittava kalusto ukrainan rajalla.
 
Viimeksi muokattu:
file:///C:/Users/HP/AppData/Local/Temp/88682-Artikkelin%20teksti-139162-1-10-20191230.pdf

Tuossa yllä vuodelta 2019 tehty tutkimus Venäjän vaikutustoimista Ukrainassa. "Venäjän vaikuttamistoimet Ukrainassa: paikallisväestön näkökulmia ja tulkintoja".

Ehkä osiltaan tuo ymmärrystä siitä, kuinka laaja-alaista ja syvälle ulottuvaa, Venäjän toiminta "jäätyneen kriisin" aikana on ollut. Itselläni ei mitään epäilystä siihen, etteikö pidemmän aikavälin lopullisen ratkaisun -asemointi, olisi ollut koko ajan Venäjän tavoite. Tuo, että Venäläinen geopolitiikka saattaa tavoitteissaan ja toiminnassa ulottua vuosikymmeniä eteenpäin, on mielestäni aivan realistinen tapa tarkastelussa. Tässä, kuten monessa vastaavassa aikaan sidotussa ajattelussa, Venäjän motivaatioiden hahmottaminen tuottaa lännelle jatkuvia haasteita.

edit: tämä linkki toimii https://www.theseus.fi/bitstream/ha...alainen_Schroderus.pdf?sequence=1&isAllowed=y
 

Valko-Venäjä ja Venäjä jatkavat yhteisiä sotaharjoituksiaan, joiden piti päättyä tänään​

Venäjä Ukraina tankki
/ALL OVER PRESS


JULKAISTU 14 MINUUTTIA SITTEN

Valko-Venäjän ja Venäjän asevoimat jatkavat Valko-Venäjällä pidettäviä yhteisiä sotaharjoituksiaan.
Valko-Venäjän puolustusministeri kertoi sotaharjoitusten jatkamisen johtuvan lisääntyneestä sotilaallisesta toiminnasta maiden yhteisellä rajalla sekä tilanteen eskaloitumisesta Itä-Ukrainassa.

Lue myös: Britannian pääministerin kohtalokkaat sanat: "Venäjä valmistautuu suistamaan Euroopan pahimpaan konfliktiin sitten vuoden 1945"

Venäjän ja Valko-Venäjän suurten yhteisten sotaharjoitusten oli määrä päättyä tänään. Venäjä on tuonut Valko-Venäjän alueella pidettäviin harjoituksiin kymmeniätuhansia sotilaita.
Länsimaissa venäläisjoukkojen läsnäolo Ukrainan rajanaapurissa Valko-Venäjällä on tulkittu osaksi Ukrainan painostusta ja mahdollista hyökkäyksen valmistelua.

 

Valko-Venäjä ja Venäjä jatkavat yhteisiä sotaharjoituksiaan, joiden piti päättyä tänään​

Venäjä Ukraina tankki
/ALL OVER PRESS

JULKAISTU 14 MINUUTTIA SITTEN

Valko-Venäjän ja Venäjän asevoimat jatkavat Valko-Venäjällä pidettäviä yhteisiä sotaharjoituksiaan.
Valko-Venäjän puolustusministeri kertoi sotaharjoitusten jatkamisen johtuvan lisääntyneestä sotilaallisesta toiminnasta maiden yhteisellä rajalla sekä tilanteen eskaloitumisesta Itä-Ukrainassa.

Lue myös: Britannian pääministerin kohtalokkaat sanat: "Venäjä valmistautuu suistamaan Euroopan pahimpaan konfliktiin sitten vuoden 1945"

Venäjän ja Valko-Venäjän suurten yhteisten sotaharjoitusten oli määrä päättyä tänään. Venäjä on tuonut Valko-Venäjän alueella pidettäviin harjoituksiin kymmeniätuhansia sotilaita.
Länsimaissa venäläisjoukkojen läsnäolo Ukrainan rajanaapurissa Valko-Venäjällä on tulkittu osaksi Ukrainan painostusta ja mahdollista hyökkäyksen valmistelua.

Suoraan liikkeestä, vanhaan malliin.
 
Samalla kaavalla kuin 1968 Tsekkoslovakiassa. Varsovan liitolla sotaharjoituksia maan rajoilla ja harjoitusten päätyttyä suoraan liikkeestä invaasio.
Eikös Georgiassakin jatkettu harjoituksista suoraan? Kannaksella 1944 yritettiin suoraan liikkeestä vähän pidempien harjoitusten jatkoksi mutta ei onnistunut.
 

Macron neuvottelee tänään Putinin kanssa​

Viime hetken mahdollisuudeksi kuvaillut diplomaattiset ponnistelut Ukrainaan kohdistuvan Venäjän hyökkäyksen estämiseksi ovat alkaneet tänään.

Ranskan presidentti Emmanuel Macron soitti Suomen aikaa puoliltapäivin venäläiselle kollegalleen Vladimir Putinille.

Macron tapasi Putinin 7. helmikuuta ja on siitä lähtien yhdessä muiden länsijohtajien kanssa yrittänyt saada Putinia vetäytymään sodan partaalta.

Tänään tulitauon tarkkailijat ja ukrainalaiset sotilasjohtajat ovat ilmoittaneet voimakkaasta tulituksesta Itä-Ukrainassa separatistialueiden rintamalla.

"Emme voi tarjota Venäjälle loputtomiin oliivinoksaa"​

Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Charles Michel sanoi tänään, etteivät lännen liittolaiset voi jatkaa loputtomiin oliivinoksan tarjoamista Venäjälle tilanteessa, jossa Venäjä kasaa edelleen jännitteitä Ukrainan rajoille. Oliivinoksa on symboli pyrkimykselle lopettaa kiista tai erimielisyys.

Michel kommentoi Ukrainan kriisiä tänään Saksassa, kun Münchenin turvallisuuskonferenssin viimeinen kokouspäivä käynnistyi.

Michelin mukaan suuri kysymys on se, haluaako Venäjän johto vuoropuhelua. Belgian entisen pääministerin Michelin mukaan länsi ei voi tarjota ikuisesti oliivinoksaa, kun Venäjä suorittaa ohjuskokeita ja jatkaa joukkojensa kokoamista Ukrainan rajoille.

-TS-
 
Back
Top