Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Onko Kiina lausunut mitään tästä sekoilusta?
Eipä Kiinan jutuista tarvitse välittää, taikka tarvitsee, toisaalta ei, mutta tarvitsee, ehkä ei.Ihan turhanpäiväistä höpöhöpöä tuo Kiinan ulkoministerin lausuma. Siihen ei kannata ripustautua.
Kiinalla on omia etuja ajettavana mm. Ukrainassa ja Kazakstanissa ja nyt Venäjä tulee sotkemaan sinne.Eihän ne ole, mutta mikäli tuo osoittautuu ihan konkreettiseksi kannanotoksi eikä vain maskirovkan kiinalaiskopioksi, se iskee kiilaa Kiinan ja Venäjän väliin.
Jos Xi antaa todella Putinin näpeille, tuskin Puttekaan tukee Kiinan painostusta Taiwanin tai Tiibetin suuntaan…
Ei. Kiina puhuu valtioista. Kiina pitää tsiwanis kapinallisena maakuntansa. Ja ei maailmassa montaa tahoa ole jotka Taiwanin tunnustaa. Mielikuvitusvaltio muiden tunnustamattomien rinnalla.Onko Taiwan nyt turvassa?
molemmat ovat valideja pointteja ja ovat olemassa olevia vääryyksiä.
jos nyt keskustellaan Ukrainan lirpakkeessa kuitenkin siitä mikä vaikutus tällä Kiinan ulostulolla voi olla Venäjän suunnittelemiin touhuihin, niin arvaisin että Kiinan lausunnon jälkeen Putin ei enää voi laskea mitään Kiinan tuen varaan kansainvälisissä pöydissä.
Mikä on saanut Kiinan ylipäätään antamaan tällaisen ulostulon? Voisiko tuossa Kiinan ulostulossa olla jotain kulisseissa suhmuroitua tyyliin "jos ette nyt tuomitse Venäjän kekkulointia, niin me länsimaat kehitetään ilmastopsykoosin vallassa teiltä ostettaville tuotteille hiilivero" (huom! Heitto ei perustu mihinkään tietoon vaan ihmettelyyn että mikä sai Kiinan antamaan tuollaisen lausunnon)
Tässä Kiinan valtion uutisista sama.Nyt on pakko myöntää että Kiina pääsi yllättämään myönteisesti ja vieläpä isosti. Tämä pistää kyllä Putinin rosvokoplalle uudenlaista painetta eikä varmasti ollut toivottu ulostulo! Putinilla on tänään paska päivä kun ensiksi tuli tukkaan Leijonilta ja nyt Lohikäärmekin vielä pyytämättä kävi kairaamassa kuivana karhua kakkoseen
"Kiinan ulkoministeri Wang Yin mukaan maa antaa tukensa Ukrainalle, kertoo South China Morning Post.
– Kaikkien maiden suvereniteetti, itsenäisyys ja alueellinen koskemattomuus on turvattava, sillä nämä ovat kansainvälisten suhteiden perusperiaatteet jotka on määritetty Yhdistyneiden kansakuntien perustamiskirjassa, Wang sanoi Münchenin turvallisuuskonferenssissa lauantaina.
Hänen mukaansa Kiina on pitäytynyt periaatteessa, eikä Ukraina ole tästä poikkeus.
– Jos jotkut vielä kysyvät mihin Kiina asemoituu tässä kysymyksessä, se on vain tarkoituksellinen julkisuustemppu tai vääristelyä."
Kiinalta tukea Ukrainalle, pyyhkeitä Natolle | Verkkouutiset
Kiinalta tukea Ukrainalle, pyyhkeitä Natolle | Verkkouutisetwww.verkkouutiset.fi
Kumpi on pehmeämpi saalis? Baltia Naton tukemana vai Suomi?Britannian ulkoministeri: Putin ei pysähdy Ukrainaan – Baltia vaarassa
Tällä viikolla kohteena Ukraina, mutta mikä maa on seuraavana, ulkoministeri kysyy.
Britannian ulkoministeri: Putin ei pysähdy Ukrainaan – Baltia vaarassa
Tällä viikolla kohteena Ukraina, mutta mikä maa on seuraavana, ulkoministeri kysyy.www.is.fi
Kuuluuko Suomi baltiaan?Kumpi on pehmeämpi saalis? Baltia Naton tukemana vai Suomi?
Ei tästä ollut kyse, vaan venäjän seuraavasta kohteesta Ukrainan jälkeen. Ukrainan jälkeen vuorossa on Suomi ennen balttiaa.Kuuluuko Suomi baltiaan?
Emme ymmärtääkseni ole baltiaa emmekä läntistä balkania..Ei tästä ollut kyse, vaan venäjän seuraavasta kohteesta Ukrainan jälkeen. Ukrainan jälkeen vuorossa on Suomi ennen balttiaa.
Tässä Kiinan valtion uutisista sama.
Vaikka verkkouutiset ei suoranaisesti valehtele, mutta kyllä tässä Kiinan uutisesta paistaa läpi tuki Venäjälle(??)
Chinese State Councilor and Foreign Minister Wang Yi on Saturday urged the international community to reject attempts to start a new "Cold War" and called for efforts to build lasting peace in the world.
Addressing a session on China at the 58th Munich Security Conference (MSC) via video link, Wang said the security of one country should not be achieved at the expense of the security of other countries, and that regional security should not rely on strengthening military blocs.
"The world is facing the risk of division and confrontation again," he warned, adding that "certain major countries" are reviving the Cold War mentality and stoking confrontation between blocs.
"We must strengthen solidarity and cooperation under the banner of multilateralism," he said, calling for joint efforts to tackle challenges and usher in a bright future.
To make the world a better place, major countries must take the lead to uphold multilateralism, honor their commitments to the world, adhere to the purposes of the United Nations Charter, and contribute to world peace and development, he said.
Underscoring the importance of "true multilateralism," Wang said no country – not even a superpower – can put its own will above international rules.
He called for joint efforts from China and Europe to inject more stability and positive energy into the world, and called on the two sides to stay firm to their comprehensive strategic partnership.
China will continue to support the European integration process and the strategic independence of Europe, he said. On the other hand, he called on Europe to stay committed to dialogue and cooperation with China and be steadfast in developing mutually beneficial relationship between the two sides.
Wang also commented on the expansion of NATO, security in Europe and the Ukraine tensions in response to questions raised by MSC Chairman Wolfgang Ischinger during the session.
As a product of the Cold War, which has ended long ago, NATO should make necessary adjustments, said the Chinese diplomat. "If NATO keeps expanding eastward, is it conducive to maintaining peace and stability in Europe?" Wang asked.
He reiterated China's stance that all countries' sovereignty, independence and territorial integrity should be respected and safeguarded, adding that Ukraine is no exception to the principle.
He urged relevant sides to adhere to the Minsk II agreement reached in 2015 and work out a roadmap and timetable to implement the deal.
All sides need to "shoulder their responsibilities and work for peace" rather than hyping up tensions and sensationalizing the risk of war, he said.
All sides can raise their concerns on security in Europe, and Russia's legitimate security concerns should be respected, he added.
(Cover: Chinese State Councilor and Foreign Minister Wang Yi addresses a session on China at the 58th Munich Security Conference via video link, February 19, 2022. /Chinese Foreign Ministry)
https://news.cgtn.com/news/2022-02-...ference-via-video-link-17MCPuu6eti/index.html
Baltia Naton tukemana kunhan Venäjä heti valloittamisen jälkeen uhkaa ydinaseella.Kumpi on pehmeämpi saalis? Baltia Naton tukemana vai Suomi?
Jäin pohtimaan tuota ylläolevaa ja mieleen tuli eräs skenaario: nyt kun some ja tiedotusvälineet vilisee videoita T-80 taistelupanssarivaunuista, 2S19 msta panssarihaupitseista ja pieleen menneistä UAZin räjäytyksistä ja muista provokaation tapaisista, niin kaikessa hiljaisuudessa näitä drone ja klub-k risteilyohjus kontteja voisi harhautuksen turvin viedä strategisesti sopiviin paikkoihin ja suorittaa sen provokaatioiden grande finalen sellaisella.Onkohan näissä käsittämättömissä avoimen lavastetuissa videoissa taustalla jotain psykologiaa?
Tietenkin varmaan mikä tahansa saadaan menemään läpi Venäjän mediassa, mutta että äijä seisoo tonnin setelillä parinkymmenen metrin päässä räjähtävästä pumppuasemasta kuvaamassa mustavalkovideota kuuden sekunnin pätkän.
Goebbelshan sitä aikoinaan puheli että isot valheet menee helpommin läpi kuin pienet. Tässä tapauksessa esimerkiksi jopa minun on vaikea uskoa että kukaan yrittäisi todistaa noin yksinkertaisen paskalla karvalakkivideolla yhtään mitään. Käytännössä siis se toimii erinomaisesti, harvan on vaikea uskoa että tuolla videolla yritettäisiin oikeasti lavastaa mitään, niin voisiko se sittenkin olla totta?
Vai onko nuo vaan niin idiootteja, että eivät osaa tuottaa parempaa sisältöä ja se itse asiassa pelaakin heidän pussiin erinomaisesti?
En ota mitenkään tosissani kenenkään "seuraavaksi on Suomi listalla"-kommentteja. Mutta jos oikein aiheeseen pureutuu niin miksi ryssät oikeasti tänne hyökkäisi? Onko muita perusteita kuin Itämeren hallinta. Jos ryssät nappaisivat hirveällä hinnalla Lappeenrannan ja Imatran itselleen niin siinähän tulisi vain pidempi matka ajella Suomen puolelle ostoksille. Lappeenrannasta tulisi osa kehitysmaata, josta ei saa juustoa.