Ukrainan konflikti/sota

Venäjän armeija koostuu puoleksi varusmiehistä ja puoleksi värväytyneistä ammattisotilaista. Sitten on reservi päälle.

Varumiespalvelus kestää Venäjällä yhden vuoden. Vuonna 2021 keväällä palvelukseen astui 134 tuhatta varusmiestä ja 2021 syksyllä 127 tuhatta henkilöä. Koko ikäluokka josta ammensivat kutsunnoissa palvelukseen oli 672 tuhatta miestä.

Noilla keväällä 2021 palvelukseen astuneilla 134 tuhannalla varusmiehellä varusmiespalvelus loppuu ilmeisesti muutaman viikon kulutta.

Sieltä Ukrainasta olisi lähdössä ilmeisesti luokkaa 50-60 tuhatta varusmiestä pois sotimasta Venäjän vahvuuksista.

Mitä Venäjä meinaa tehdä? Pistääkö se uudet alokkaat sinne tykinruuaksi parin päivän pikakoulutuksella ja kotiuttaa nuo varusmiehet Ukrainasta, joilla varusmiesaika loppuu, ja jotka ovat vielä hengissä? Vai tarjoaako Venäjän armeija heille hyvää sopimusta värväytyä ammattisotilaaksi mallia nälkäpalkalla ammattisotilaaksi ja jos kieltäytyy niin luoti heti päähän ja kenttäkreamtorion kautta pois muona- tai nälkävahvuudesta?

Vai aloitetaanko yleinen liikekannallepano Venäjällä?

Voisi kuvitella että omaiset voivat hermostua jos varusmiehet pakotetaan jäämään tykinruuaksi ammattisotilaina. Ja voisi kuvitella että ei se yleinen liikekannellepanokaan sen enempää hurraa huutoja herätä Venäjälla kansan parissa.

Putin on kyllä hyvin syvällä kusessa nyt. Ei ilmeisesti oikein loppuun saakka ole osannut ajatella liikkujaan. Kädessä Putinilla on nyt pokeri-termein seiskahai ja bluffi on paljastunut ja pistänyt vielä all-in pelimerkit kehiin ja luvannut vielä ottaa kakkoseen Kiinan Xi Jinpingiltä jos häviää pelin.

Vaikea minun on ymmärtää miten Venäjän kansa voi kunnioittaa tuollaista Putinin kaltaista hupiukkoa. Eikö ne siellä ymmärrä että ukkohan on ihan imbesille ja täysi lapanen ja aito bottom? Pituuskin kun on ukolla jotain 160+ senttimetriä, niin luulisi että sellaisia katsellaan alaspäin ihan luonnostaankin.
Ukrainassahan ei sodi varusmiehiä. Varusmiehet pakotettiin tai huijattiin kirjoittamaan sopimussotilas sitoutumus ennen lähtöä. Venäjän lakien mukaan varusmiesten käyttö sodassa on laitonta kuten myös valeuutisten levittäminen. Lakien noudattamisen kanssa nyt ei niin tarkkaa ole ennenkään ollut. 🤫
 
Hires kuva Hersonin lentokentästä:

Artikkeli:
 
Miksi ihmeessä eivät ole rikkoneet satamalaitteita sieltä?!? Jos ryssä saa ne haltuunsa, voi käyttää niitä huoltoon. Kaikki sataman laitteet pitäisi ehdottomasti hävittää tai vähintään panostaa valmiiksi. Myöskään rannan seuduilla ei näy mitään puolustusvalmisteluita, olisi tuonne nyt voinut vaikka (vara/vale)asemia kaivaa jne. sataman seudulle jne.
Odessa on itse asiassa tyly paikka hyökkääjälle. Siellä on hieno biitsi, mutta sen jälkeen alkaakin ongelmat. Kaupunkin on 50-100 metriä korkeammalla mäen päällä. Niitten ukkojen pitää kivuta jyrkkää mäkeä ylöspäin. Pitää olla melkoinen maastovehje, joka sitä rinnettä ajaa suoraan ylöspäin. Ihan mistä tahansa sieltä ylhäältä näkee alas rannalle ja satamaan. Eikä se rantahiekkakaan niin leveä ole, että sinne paljon tavaraa mahtuisi. Ne Eisensteinin kuvaamat portaatkin on järkyttävän pitkät eikä yläpäässä montaa ukkoa rinnakkain mahdu.
 
Odessa on itse asiassa tyly paikka hyökkääjälle. Siellä on hieno biitsi, mutta sen jälkeen alkaakin ongelmat. Kaupunkin on 50-100 metriä korkeammalla mäen päällä. Niitten ukkojen pitää kivuta jyrkkää mäkeä ylöspäin. Pitää olla melkoinen maastovehje, joka sitä rinnettä ajaa suoraan ylöspäin. Ihan mistä tahansa sieltä ylhäältä näkee alas rannalle ja satamaan. Eikä se rantahiekkakaan niin leveä ole, että sinne paljon tavaraa mahtuisi. Ne Eisensteinin kuvaamat portaatkin on järkyttävän pitkät eikä yläpäässä montaa ukkoa rinnakkain mahdu.
Ja ranta on miinoitettu.
+
 
Viimeksi muokattu:
Mitenköhän realistista on että Venäjä saa ketään tekemään varsinaista maihinnousua ? Ketä ne pystyy heittämään tuonne rannalle tapettavaksi ja kuka siihen suostuu ?

Jos eliittistatuksen omaavat maahanlaskujoukotkin hylkäävät vaunujaan, eivätkä edes viitsi tuhota niitä ennen hylkäämistä, miksi merijalkaväki suostuisi tuohon maihinnousuun ?
 
Vaatisi hurjan miesylivoiman onnistua maihinnousussa, taitaisi olla käänteentekevää, jos Vanja haaskaisi pari laivaa ja pari tuhatta ukkoa tuolla. Moraalin kannalta murskaavaa Vanjalle ja puhdasta kultaa Ukrainalle
lentokoneesta ammuttavat meritorjuntaohjukset olisi paikallaan nyt. Koko maihinnousuporukan alukset saataisiin upotettua/vaurioitettua jo kaukana rannasta.
 
Ja ranta on miinoitettu.
+
Pitää vielä lisätä se, että Odessa on rakennettu kalkkikivipenkalle. Koko kaupungin alusta on täynnä luolia, josta ovat louhineet talontekotarpeet. Siellä katakombeissa voi liikkua aika lailla suojassa ympäri vanhankaupungin. Eli vaikka miten tykität puolustajien asemat siellä rinteen yläpäässä, niin röykytyksen loputtua voikin tulla sieltä tunneleista pois ja aloittaa ukrainalaiset tervetulotoivotukset.

Ainut tapa minusta Odessan valloittamiseksi sisämaan kautta. Siellä on tasaista, tosin kaupunki on iso ja jatkuu pitkälle sisämaan puolelle. Joka tapauksessa vaikea rasti.
 

Millä perustein bisnestä saa rajoittaa tai urheilijoita syrjiä? Venäjän hyökkäys haastaa suomalaisen oikeuskulttuurin​

pic_5_5599345_k5539271_651.png

SEPPO KOSKINEN
Turun Sanomat
7:00
ALIO

Ukrainassa käytävällä sodalla on jo ollut monia yllättäviä vaikutuksia suomalaiseenkin oikeuskulttuuriin.
Merkittävin muutos koskee pakotepolitiikkaa. Pakotepolitiikasta ei ole mitään kansallista lainsäädäntöä, eli esimerkiksi sen perusteista ja yksityiskohtaisesta sisällöstä. Pakotepolitiikka on merkittävässä määrin EU-korosteista ja sen vaikutus ulottuu yksityishenkilöiden lisäksi myös yrityksiin.

Suomessa ei ole sodan jälkeen nähty yhtä ulkopuolisen tahon määräämisvallassa olevaa yrityspolitiikkaa. Yrityksen tehtäväksi on perinteisesti katsottu taloudellisen toiminnan harjoittaminen omistajien ja muiden intressitahojen kuten omien työntekijöiden eduksi. Poliittiset päätökset ovat olleet vieraita suomalaiselle yrityspolitiikalle.

Pakotepäätösten tekeminen ilman EU-pakkoa olisi niin merkittävä suunnanmuutos yritystoiminnalle, että siitä päättäminen ei voi olla toimivan johdon, hallitus mukaan lukien, asia, vaan siitä tulisi päättää yhtiökokouksessa.

Pakotepolitiikka on oikeudellisesti ongelmallinen kysymys myös siltä osin, kun joidenkin yksityisten henkilöiden omaisuutta jäädytetään. Mihin lakiin kyseinen omaisuuden jäädyttäminen perustuu, kuka hallinnoi ja millaisin valtuuksin jäädytettyä omaisuutta, kuinka pitkään jäädyttäminen kestää ja niin edelleen, tulevat kysymyksiksi.

Nyt päätös tehdään EU:n neuvostossa ja sitä on vain noudatettava. Esimerkiksi Britanniassa Chelsea –jalkapallojoukkueen omistajan oligarkki A:n osalta on päätetty, että pelaajahankintoja ja -myyntejä ei saa tehdä, pelimatkoihin saa käyttää enintään tietyn määrän rahaa, katsomoihin saavat tulla vain kausikorttilaiset ja niin edelleen.

Suomessakin on pakotelistalla olevia kaksoiskansalaisia, joilla on merkittävää omaisuutta Suomessa. Nykyisen Helsinki-Hallin omistaa 40 prosenttisesti venäläinen pakotelistalla oleva taho.
Pakotelistalla olevalla T:llä on merkittävä omaisuus Suomessa. Voitaisiinko kansallisesti säätää laki, jonka avulla nuo omaisuudet jäädytettäisiin? Ei voitaisi.
Tällaiset oikeuskysymykset eivät ole olleet länsimaisen eivätkä siis myöskään suomalaisen oikeuskulttuurin asioita. Ne ovat aikaisemmin olleet tyypillisiä ennemmin kommunismille kuin omistusoikeutta kunnioittavalle länsimaiselle oikeuskulttuurille.

Suomessa ei ole sodan jälkeen nähty yhtä ulkopuolisen tahon määräämisvallassa olevaa yrityspolitiikkaa.

Toinen suuri muutos koskee yhdenvertaista kohtelua ja syrjintää. Länsimainen oikeuskulttuuri on lähtenyt siitä, että kyse on yksilöiden oman toiminnan arvioinnista. Siksi ei myöskään venäläisiä voida rangaista eliitin toimista.

Syrjintä on näkynyt kärjekkäimmillään siinä, että venäläiset vammaiset urheilijat suljettiin paraolympialaisista ja venäläiset nuoret hiihtäjät vastikään Suomessa järjestetystä vuoden merkittävimmästä hiihtokilpailusta.
Tällainen olisi aikaisemmin meillä katsottu tietenkin syrjinnäksi. Nyt näitä päätöksiä on urheilujohdossa kiitelty. Suomen yhdenvertaisuuslaki koskee suomalaisten tahojen tekemiä syrjiviä päätöksiä ja tätä pitäisi myös valvoa.

Kolmas suuri muutos koskee vihapuhetta. Emme ole sodassa, ja siksi vihapuhetta tulee arvioida normaalilla tavalla. Subjektiiviset tuntemukset vaikuttavat puheisiin, mutta lainsäädännön noudattamisessa ei voida arvioida puheita vain tuntemusten perusteella.

Juutalaisiin aikoinaan kohdistunut vihapuhe saattoi olla joidenkin esittäjien tuntemusten perusteella oikeutettua mutta lainsäädännön kannalta ei. Suomeen perustettiin aikoinaan nettipoliisi valvomaan sosiaalisen median vihapuhetta.

Nyt tarvittaisiin nettipoliisiarmeija tähän samaan tehtävään. Putinia voidaan vihapuheen näkökulmasta arvioida elimenä, joka ei nauti ainakaan samanlaista vihapuheen suojaa kuin venäläiset. Suomessa on sananvapaus, mutta ei vapautta vihapuheeseen.

Neljäntenä asiana voidaan nostaa esille sodan vaikutukset työelämäsuhteisiin. Yksittäisten työsuhteiden tasolla on jo Euroopassa purettu venäläisten työsuhteita ja ammatinharjoittajan sopimuksia sillä perusteella, että hän ei tuomitse maansa politiikkaa.
Näinhän tehtiin Suomessakin muun muassa 1930-luvulla, mutta lähes 100 vuotta on kunnioitettu lainsäädäntöä ja arvioitu kutakin yksilöä hänen oman työtoimintansa perusteella ja jätetty politiikka työpaikan ulkopuolelle.

Kirjoittaja on työoikeuden emeritusprofessori.
 
https://militaryland.net/ukraine/invasion-day-20-summary/

Eilisen tapahtumat tiivistetysti.

Okhtyrkan ympäriltä: Very interesting is the mention of Velyka Pysarivka. According to Ukraine, it’s a contested city at this moment. If you remember the Ukrainian counter-attack west of Kharkiv that we had no idea how it ended, this is most likely the result.

Huollon kannalta tämä olisi taas yksi huono uutinen ruskeille.
 
Viimeksi muokattu:
Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja eilen..

Ukraina julkisesti oli niin sanotusti Nato-halukas. Heidän seurauksensa oli tuollainen.
Pitäisi mennä ajattelussa syvemmälle.
Eli:
Miksi Ukraina oli halukas liittymään Natoon?
Siksi, koska he tiesivät Venäjän haluavan valloittaa maansa.
 
Pitäisi mennä ajattelussa syvemmälle.
Eli:
Miksi Ukraina oli halukas liittymään Natoon?
Siksi, koska he tiesivät Venäjän haluavan valloittaa maansa.
Ja koska jäsenyyttä/turvatakuita ei saatu katsoi Venäjä Ukrainan valloittamisen mahdolliseksi. Tarina tietysti ontuu siltä osin että Ukrainallahan oli turvatakuut sekä USA:lta että Venäjältä ydinaseista luopumisen jäljiltä.

Mut eipä isossa kuvassa ole tapahtunut mitään yllättävää. Venäjä toimii perinteiseen malliin niin kuin voimansa tunnossa oleva öykkäri öisellä nakkikioskilla ja rauhoittuu vasta kun nenä niistetään.
 
Back
Top