Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Kuten armeijakunnan komentaja, kenraaliluutnantti Woldemar Hägglund myöhemmin totesi, motittaminen ei ollut hyökkäyksen tavoite.
Tarkoituksena oli lyödä vihollinen, sillä ”mitä suuremmaksi ’motti’ muodostuu, sitä enemmän se sitoo meidän vahvuus- ja materiaalisuhteissa aina heikkoja voimia”.
Juuri näin kävikin. Hyökkäyskiilojen väliin jäänyt vihollinen linnoittautui taktiikkansa mukaisesti kaikkiin suuntiin torjuntakykyisiksi tukikohdiksi.
Niiden tuhoaminen sitoi suomalaisten joukkoja sodan loppupuolelle saakka. Mottien vahvuutta osoittaa se, että esimerkiksi Lemetin kaksoismoteista löydettiin
jälkeenpäin satakunta panssarivaunua, 30 tykkiä ja 163 kone- tai pikakivääriä. Motit olisi voitu tuhota raskailla tykeillä, kranaatinheittimillä ja tykeillä,
mutta niitä mottien purkajilla ei juuri ollut. Niinpä mottien laukaisemiseen oli käytettävä tilapäisiä taistelu- ja iskuosastoja, kulloinkin käyttöön saatua
lisäaseistusta sekä runsaasti mielikuvitusta. 1930-luvun ohjesäännöissä ei ollut ohjeita tällaisesta toiminnasta.
Krimille on matkaa ja sen valtaaminen tuskin tuosta noin onnistuu. Sen sijaan mikäli muualla rintamalla UA lähtee etenemään voi huonosti motivoiduille venäläisille tulla kiire pois alta, mikäli siis polttoaine ei pääse loppumaan.Krimille on aika paljon matkaa vielä. Saisivat ensin murrettua tuon Mariupolin saarron.
En oikein usko tuohon verkkohyökkäykseen. Ihmiset vain ovat niin vihaisia Bäckmanin yliopiston dosentuurista, että ilmaisevat siitä mielipiteensä, vaikkei yliopisto dosentuuriin nyky lainsäädännöllä pysty mitenkään vaikuttamaan.Helsingin yliopisto joutui laajan verkkohyökkäyksen kohteeksi: some-päivityksiin tullut jopa 2 500 venäläisvastaista kommenttia
Yliopiston sosiaalisen median ja digitaalisen viestinnän asiantuntija arvioi, että kyseessä on organisoitu informaatiovaikuttamisen operaatio.yle.fi
Tuohan sisältää ratkaisun "Motit olisi voitu tuhota raskailla tykeillä, kranaatinheittimillä ja tykeillä" jos vain Ukrainan raskaan tykistön kantamissa.Tiukka paikka. Voi tulla kovat tappiot jos yrittää kovalla voimalla tuhota mottia liian aikaisin. Apuja ei tule ainakaan heti.
Eli pitääkö odottaa ulosmurtautumista? Se saattaa aiheuttaa tuhoa, mutta toisaalta hajauttaa voimia kun millään ei ole polttoainetta kaikkeen.
Paikallinen Raappana esiin.
Kai sitä pitää nyt pari päivää pehmittää epäreilulla, häirintähyökkäyksillä ja propagandalla. Etteivät saa päähänsä yrittää murtautua ulos. Sitten alkaa nälkä ja ampumatarvikkeiden vajaus nakertaa motitettuja. Turha sitä mottia on yrittää väkipakolla purkaa, antautuvat sitten kun antautuvat.
Mikäs tässä nyt on paras taktiikka tuon motin tuhoamiseen. Pitääkö lähestyä joka suunnasta yhtäaikaa ja tykkitulella pehmittää. Vai odotellaanko ensin viikko jos siellä motin keskellä tulis nälkä?
Olisivat edes kaivaneet tuota maata tuosta vähän sekaisin, että näyttäisi siltä, että siinä voisi olla miinoja tms.Jos tässä "esteessä" ei ole kylkimiinaa, IED:ta tms niin ei sitten missään.
Gopherilla oli suorastaan näppärä selata nettiä noihin aikoihin.Itse aloitin internetin käytön laittamalla hakusanaksi "Aurora" usenet news ryhmään rec.aviation.military. Tämä tapahtui 1990 ennen kuin oli WWW.
Kai sitä pitää nyt pari päivää pehmittää epäreilulla ja häirintähyökkäyksillä. Etteivät saa päähänsä yrittää murtautua ulos. Sitten alkaa nälkä ja ampumatarvikkeiden vajaus nakertaa motitettuja. Turha sitä mottia on yrittää väkipakolla purkaa, antautuvat sitten kun antautuvat.
Puolustajat kertovat houkuttelevansa hyökkääjiä antautumaan tekstiviesteillä.
Ukrainan sisäministerin neuvonantaja Victor Andrusiv kertoo Facebookissa tapauksesta, jossa venäläisen sotilaan väitetään kaapanneen tankin ja tulleen sen kanssa antautumaan Ukrainan puolelle. Andrusivin julkaisemassa kuvassa näkyy panssarivaunu, maassa makaava antautunut venäläinen ja Ukrainan erikoisjoukkojen sotilas.
Hän kertoo Ukrainan poliisin tunnistaneen venäläisten Ukrainassa käyttämiä tavallisia matkapuhelimia. Näihin numeroihin lähetetään jatkuvasti tekstiviestillä ohjeita antautumiseen ja kaluston luovuttamiseen.
Andrusivin mukaan”Mishaksi” kutsuttu sotilas oli reagoinut Ukrainan viranomaisten viesteihin.
– Misha soitti meille muutama päivä sitten. Välitimme tiedot GUR MO:lle [Ukrainan sotilastiedustelu], Victor Andrusiv selvittää.
Hän kertoo ukrainalaisten sopineen kohtaamispaikan ja varmistaneen ennakkoon lennokilla, ettei kyseessä ollut väijytys.
– Tämän jälkeen erikoisjoukot ottivat hänen kiinni. Paljastui, että hän oli ainoana jäljellä tankin miehistöstä. Muut olivat paenneet. Hänestä sodassa ei ollut mitään järkeä.
– Mishan mukaan ruokaa ei ollut jäljellä juuri lainkaan, sodanjohto on kaoottista ja sitä ei käytännössä ole. Taistelutahdon romahdus on massiivista.
Victor Andrusivin mukaan Mishalle kuuluu kuitenkin nyt hyvää. Hänen väitetään odottavan sodan loppua mukavasti televisiolla, puhelimella, keittiöllä ja suihkulla varustetussa paikassa. Sodan jälkeen Ukraina tarjoaa antautuneelle sotilaalle 10 000 dollarin suuruisen palkkion sekä oikeuden hakea Ukrainan kansalaisuutta.
Andrusivin kertomusta ei ole vahvistettu muista lähteistä. Useat verkkomediat ovat kuitenkin uutisoineet tapahtuneesta.
Onhan tuossa optioita: Odottaa se viikko, tai Jyrätä voimalla, tai uuvuttaa, eli olla tukevinaan niin porukka on varpaillaan jö väsyy ja nälkä ja jne. Eri vihtoehdoissa on erona omat tappiot ja sitten miten kauan ja paljon on varaa pitää kiinni omaa porukkaa tuolla, olettaen että motti purkatuu sievästi kaikissa vaihtowhdoissa,
Mikäs tässä nyt on paras taktiikka tuon motin tuhoamiseen. Pitääkö lähestyä joka suunnasta yhtäaikaa ja tykkitulella pehmittää. Vai odotellaanko ensin viikko jos siellä motin keskellä tulis nälkä?