Onkohan kukaan laskeskellut sitä, että mikä on optimäärä jonka esimerkiksi Suomen valtion kannattaa lahjoittaa Ukrainalle aseita ja rahaa aseiden ostoon? Tarkoitan tällä sitä, että jos Suomi hankkii aseita budjetin mukaan vaikka 15 miljardilla eurolla seuraavan kymmenen vuoden aikana, niin olisiko se panos hyötysuhde parempi jos siitä 15 miljardista eurosta vaikka 1 miljardin antaisikin Ukrainaan aseina ja käyttäisi Suomeen jääviin aseisiin 14 miljardia euroa?
Tätä voisi laskeskella vaikka EU- ja Nato-maiden osalta kun oman käsitykseni mukaan halvempi se on tuhota Ukrainaan lahjoitettavilla aseilla Ryssän armeija totaalisesti kuin se, että ne Ryssän aseet säästyvät ja niitä vastaan täytyy sitten alkaa kasvattamaan omaa asevarustelua.
Sotilaalliset resurssit kaluston osalta ovat EU-mailla ja Nato-mailla niin paljon isommat kuin Venäjällä, että sen Venäjän armeijat tuhoaa niillä useampaankin kertaan. En ymmärrä miksei näin myös tehtäisi. Se on se iso kysymys, että mikä on se määrä ja millaisia aseita ja millä aikataululla ne aseet kannattaa Ukrainaan antaa ettei sota eskaloidu Venäjän toimesta aseapua Ukrainalle antaviin maihin.
Omaa viestiä lainaan yllä. Näköjään en ole ainoa jolla tuollaiset ajatukset tulleet mieleen: (Tai sitten Valkoisessa talossa lukevat tätä palstaa.
)
Iltalehti seurasi Ukrainan sodan tapahtumia hetki hetkeltä.
www.iltalehti.fi
"Austin: USA haluaa sotilaallisesti heikon Venäjän
klo 09:40: Yhdysvaltain puolustusministeri Lloyd Austinin mukaan Yhdysvaltain tavoitteena on heikentää Venäjän sotilaallista kyvykkyyttä merkittävästi.
Austin kommentoi asiaa Puolassa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa tavattuaan Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin Kiovassa.
– Haluamme Ukrainan voittavan. Yksi tavoitteistamme on rajoittaa Venäjän kykyä tehdä mitään tällaista toistamiseen, hän sanoo.
– Haluamme nähdä Venäjän heikentyvän siinä määrin, että se ei voi tehdä sellaisia tekoja, mitä se on Ukrainassa tehnyt.
Austinin mukaan tämä on syy, minkä vuoksi Yhdysvallat aseistaa Ukrainaa ja tarjoaa sille puolustuskalustoa.
Uutiskanava CNN:n mukaan tämä on merkki presidentti Joe Bidenin muuttuneesta strategiasta Venäjän suhteen. Bidenin hallinnon kansallisen turvallisuusneuvoston jäsenen mukaan Austinin lausunto vastaa Bidenin hallinnon näkemystä.
CNN:n lähteen mukaan Bidenin hallinnon tavoitteena on aiheuttaa Ukrainaan hyökkäyksestä Venäjälle "strateginen epäonnistuminen". Se, millaista sotakalustoa Biden on viime aikoina lähettänyt ja luvannut lähettää Ukrainan avuksi, on yksi osoitus muutoksesta.
Yhdysvaltain ja muiden länsimaiden strategia muuttui CNN:n mukaan Butšan joukkosurman jälkeen. Tällöin Biden ja hänen länsimaiset liittolaisensa katsoivat, että Venäjän hyökkäykset on pysäytettävä lopullisesti.
– (Venäjä) on jo menettänyt paljon sotilaallisesti kapasiteetistaan. Ja ison osan joukoistaankin, ollakseni rehellinen, Austin sanoo.
– Haluamme, että heillä ei ole kyvykkyyttä tuottaa samanlaista kapasiteettia kovin nopeasti."