Erittäin haastavaa, on olemassaolevan tiedon valossa nähdä Venäjän kannalta positiivista etenemistä. Ilman merkittävää, ei pelkästään joukkojen määrään vaan myös kiertoon liittyvää resurssitarpeen toteuttamisen muutosta. Suhteessa valittujen painopiste-alueiden vaatimaan voimaan. Käytännössä mahdollista, ei ole luotettavan tiedon saanti. Materiaalisen ja muun kyvykkyyden lisäämisen toteuttamisesta Venäjälle. Edelläoleva, UA:n lisääntyvässä määrin saadessa käyttöönsä mm. raskaamman tykistön tulivoimaa.
Täysin ymmärrettävästi, UA:n kyvykkyyden lisääntymisen laatua tai aikataulua, ei tiedossa ole. Viiveestä myönnettyjen materiaalisten apujen, sekä näiden käyttöönoton välisestä ajasta, enemmän tai vähemmän valistuneita arvailuja voidaan esittää. Ehkä jonkinlainen konsensus siihen on, että muutamien viikkojen kuluessa, materiaalisen avun merkitys positiivisella tavalla tulee (entisestään) korostumaan?
Mahdollisesti Venäjän kannalta painopiste-alueiden uudelleenarviointi, olemassa-olevaa materiaalista ja muuta voiman vajetta jossakin määrin saattaisi paikata.
Onko virhearviointi sodan aloittamisen premissien suhteen niin syvällisellä tasolla olevaa, että strategisen tason ja tuota kautta taktisen toiminnan muutoksissa, Venäjän armeija on puutteellisesti toimintakykyinen? Mikäli uutisoinnit Putinin suorasta puuttumisesta yksittäisten sotilaallisten toimintojen suhteen paikkansa pitäisivät. Kovin heikoilla jäillä tuo komentoketju tällä hetkellä vaikuttaisi kulkevan.
Toki ylläolevasta huolimatta. Ukraina on edelleen vaikeassa tilanteessa. Hurraan huutaminen ei vielä ole ajankohtaista. Kysymyksiä on vielä enemmän kuin vastauksia.