Ukrainan konflikti/sota

Assad upottaa itseään syvemmälle suohon / lyöttäytyy lähemmäs venäjää

"Khersonin alue auttaa Venäjää keräämään ennätyssadon vuonna 2022"

Opportunistinen ja moraaliton Intia

Vaikka kaikki toivovatkin hyviä uutisia ja kaikki uutiset venäläisten ammusvarastojen poksautteluista ja muusta otetaan ilolla vastaan, niin kannattaa pitää jalat maassa.
Ukrainalta poksahti ammusvarasto Sinelnikovossa, Dnipron läheisyydessä.
Harkovassa venäläiset tukkasivat ukrainalaisen öljydepotin tuleen.
Epäsuora lähde; https://twitter.com/REjercitos
 
Viimeksi muokattu:
Assad upottaa itseään syvemmälle suohon / lyöttäytyy lähemmäs venäjää

"Khersonin alue auttaa Venäjää keräämään ennätyssadon vuonna 2022"

Opportunistinen ja moraaliton Intia

Vaikka kaikki toivovatkin hyviä uutisia ja kaikki uutiset venäläisten ammusvarastojen poksautteluista ja muusta otetaan ilolla vastaan, niin kannattaa pitää jalat maassa.
Ukrainalta poksahti ammusvarasto Sinelnikovossa, Dnipron läheisyydessä.
Harkovassa venäläiset tukkasivat ukrainalaisen öljydepotin tuleen.
Epäsuora lähde; https://twitter.com/REjercitos
Syyria on nyt muutenkin niin läheisessä suhteessä venäjään ettei heillä ole muuta vaihtoehtoa. Siis Assadilla. Todennäköisesti tullut moskovasta ohjeet.

Intia, Kiina... varmasti ostavat niin halvalla kuin saavat. Ja myyvät kalliilla.

Todella vähän täällä näkynyt noita videoita Ukrainan tappioista. Varmaan ihan syystä, mutta se on kyllä todellisuutta. En nyt muista mikä video oli twitterissä (mutta otsikossa mainittiin että molemmat osapuolet saivat suuria tappioita) niin joku kommentoi ihmetellen että ukrainalaisetkin vai? Ja nuo venäläisten dronejen kuvaamat (tunnistaa kuvaruudusta) tykistöiskut ukrainalaisten tykistöjen kimppuun... Tarttis olla pieniä tutkia, mutta yhtälailla samanlaisia videoita näkee ukrainalaisten toimesta. Ei niitä niin helposti ammuta alas.
 
Moottori on kriittisiltä osiltaan ranskalaisen Safranin käsialaa, ryssä tekee helpommat osuudet. venäläistä moottoriversiota ei siis ole olemassa.
Moottori on kehitelmä tunnetusta CFM56:sta, jossa taas GE hoiteli vaativimmat osiot ja ranskis helpommat. Superjetissä siis Safran olisi näyttänyt osaamistaan, jos olisi kelvannut.
Venäläinen moottori Superjettiin on Irkut MC-21:tä varten suunnitellun Aviadvigatel PD-14-moottorin tehottomampi versio PD-8. Tämä PD-8 on tehnyt rullaustestejä.

The Russian Aviadvigatel PD-8 engine is being prepared to power Sukhoi Superjet 100 regional jets soon, but until then it must undergo a series of tests, including flight tests. As part of that stage, a power unit has been installed on a model Ilyushin IL-76 aircraft, which serves as a laboratory aircraft.

As reported by our partner site Aeroin, in recent weeks, Russia has accelerated this project, which has become even more urgent due to Western sanctions imposed on Russian aviation following the invasion of Ukraine. These embargoes prevent the Russian aircraft industry from receiving components from Europe and North America. It must therefore accelerate import substitution.

But most projects are not yet ready, including Aviadvigatel’s PD-8. The engine will one day power the Superjet 100 and replace the Power Jet Sam 146, which is being developed in collaboration with French engine manufacturer Safran. The new engine, on the other hand, is 100% manufactured in Russia.

Ground testing of the first PD-8 prototype was successfully completed this week, Russian industry has reported, marking the end of the most important stage of its development. The next step is to test the components on autonomous test benches, and flights with the PD-8 are also planned.

The new engine is being tested on a flight test stand installed on an Ilyushin Il-76 LL, an aircraft dating back to Soviet times, the specimen used as a test stand belonging to the Gromov Flight Research Institute. The same aircraft has helped test other Russian engines, such as the Aviadvigatel PD-14 and the Progress D-27.
https://www.aviacionline.com/2022/0...viadvigatel-pd-8-engine-on-an-ilyushin-il-76/
 
Olisi mahtavaa jos heillä olisi tosiaan lista kohteita odottamassa rakettien ja lavettien saapumista. Johtopaikat yms voivat vaihtaa paikkaa kohtuullisen tiuhaan mutta isot ammusvarastot ja logistiikkakeskukset eivät. Ne kymmenet tai sadat tonnit mitä ovat vaivalla kuljettaneet rintamalle lähtisi savuna ilmaan. Kaikki se työ, hukkaan. Olisi myös välitön vaikutus rintaman tilanteeseen, kun vihollisella ei olekaan hetkeen laukauksia ja raketteja mitä ampua. Toki tuollainen tilanne olisi myös optimaalinen paikka vastahyökkäykselle, jos vain omat voimat riittävät.

Minun mielessä on sellainen kuva, missä Yhdysvaltain kaikissa sotilastiedustelun lukituissa huoneissa miehet ja naiset kilpaa silmäävät satelliittikuvia ja kirjaavat havainnot reaaliajassa päivittyvään tietokantaan. Ovat tehneet sitä jo sodan alusta lähtien, ehkä jo siitä asti kun Venäjä rupesi keräämään joukkoja Ukrainan rajalle viime vuonna. Itseasiassa nykyaikana varmasti on tekoäly ja neuroverkot apuna, tekevät jatkuvasti kuvantunnistusta ja maalittavat kaikkea mitä löytyy. Ihminen tarkistaa epäselvät tapaukset. Vaikea piilottaa logistiikkakeskusta kun sinne menee kokoajan kumipyöräliikennettä. Junat liikkuu rautateillä ja pysähtyvät tunneiksi purettavaksi. Vanjan logistiikka pitkälti nojaa ihmisvoimaan, käsin tehdään ja puretaan kuormat. Siihen menee tunteja molemmissa päissä ketjua. Ystävällinen silmä taivaalla seuraa menoa yöt ja päivät. Liekö lähellä totuutta tuo minun mielikuva mutta tässä olisi erinomainen tilaisuus heidän harjoitella oikeaa vastustajaa vastaan. 24/7 tiedustelu ja maalitus, harvoin tällaista tilaisuutta tulee vastaan. Eivät ole edes sodassa tällä hetkellä joten miksei keskittää kaikki resurssit Ukrainaan?

Sitten ehkä kuiskuttaa koordinaatteja, toki Ukraina päättää minne iskeä ja milloin. Tuollainen ystävä olisi hyvä olla kaverina. Ei sillä etteikö Ukrainalla itsellä olisi myös osaava ja sodassa lujittunut tiedustelukyky.

Kaikkea ei silti näe, kun kaipa ryssä (ja toivottavasti Ukraina) tajuaa käyttää esim. rompetta varastoihin tai varastoista siirrellessään hyväksi pilvisyyttä ja ajankohtia kun ei ole satelliitteja sopivassa kohtaa. Mikroaaltosatelliitit tosin auttavat, molempia.

Jenkithän siis eivät - jonkin lähteen mukaan, jota en nyt löytänyt - lähetä Ukrainalle sellaisenaan heidän omia sotilassatelliittikuviansa, vaan yhdistävät niillä saatuja tietoja kaupallisten satelliittien kuviin, ja lähettävät sitten niitä. Kuten Toveri tai joku muu suomalainen kertoili jossain artikkelissa, jos ukrainalaiset saavat nyt uutta kaukovaikutuskykyä ehkä jonnekin 80km päähän, sinne pitäisi myös päästä näkemään jotenkin. Kaupalliset satelliittikuvat tulevat, silloin kuin ovat saatavilla, yleensä vasta viiveellä, ja niiden analysointi on hidasta. Jenkit ja ainakin myös Kanada toimittavat näitä Ukrainalle jopa minuuttien viiveellä, ja jenkeillähän on isot resurssit analysointiin, yhdistäen SAR-kuvia, tutkasatelliittien dataa ja kaikenlaista tiedustelutietoa. Jenkeillä on myös sopimuksia kaupallisten firmojen kanssa satelliittien kameroiden kontrolloinnista tarpeidensa mukaan.

Haeskellessani joillekin noista lähteitä, löytyi muutakin aiheesta:
Satellite images of the Russian invasion revealed the miles-long military convoy near Kyiv, a new base in Crimea, bodies on streets, a bombed-out theater. But the total number of public, high-resolution pictures is low given how long the war has been going on. “It’s not because they’re not sharing all of them,” said Master, chief operating officer at a satellite company called Umbra. “It’s because those are the only really great ones.”
The reason? “It’s pretty much cloudy every day,” he said.
Satellites equipped with regular cameras can’t, it turns out, snap shots of most of the planet most of the time: Around 70 percent of the globe is shrouded in clouds, and at any given time about half of the planet also happens to be dark. That’s where a newer kind of satellite comes in. Instead of using cameras to detect visible light, they rely on a technology called synthetic aperture radar (SAR) that beams microwaves at Earth. These microwaves shoot through clouds and don’t know the difference between day and night. They reflect off whatever they hit on the ground and bounce back up to detectors on the satellites.

Periaatteessa jatkuvaa kuvaa olisi mahdollista saada sopivasti Ukrainan ylle asetetulla geostationaarisella eli maapallon liikkeen suhteen paikallaan pysyvällä satelliitilla.
Tällaiset satelliitit täytyy kuitenkin sijoittaa huomattavasti korkeammalle, noin 36 000 kilometrin korkeuteen. Näin korkealta erottelukyky jää hyvissäkin olosuhteissa kilometrien luokkaan.
Maata kiertävistä satelliiteista on sen sijaan mahdollista saada tarkempaa kuvaa. Vaikka satojen kilometrien etäisyys kuulostaa pitkältä, nykyaikaisilla kameroilla sieltä on mahdollista kuvata kymmenien senttien tarkkuudella.
Sanomalehden lukeminen ei siis satelliittikuvasta onnistuisi, mutta periaatteessa kuvasta voi nähdä ihmisen lukemassa lehteä.
Korkealla resoluutiolla on kuitenkin hintansa – mitä tarkemmin kuvataan, sitä pienemmältä alueelta kuvaa saadaan.
Kuvattavan kaistaleen leveys täytyy päättää jo ennen ylilentoa. Uutismaista kuvaa saadaan vaan noin 15 kilometriä leveältä kaistaleelta kerrallaan.
Koulutetuille analyytikoille tarkoitetut kuvat voidaan ottaa laajemmalta alueelta, koska ammattilainen osaa lukea kuvia paremmin.
Tätä hyödyntävät käyttävät niin sanotut tutkasatelliitit, jotka voivat kuvata esimerkiksi pimeällä tai pilvien läpi. Näitä valmistaa muun muassa suomalainen satelliittiyritys Iceye.
Niiden kuvat ovat kuitenkin epätarkempia ja vaativat enemmän energiaa. Siksi niitä ei voi yhdellä ylilennolla ottaa muutamaa kymmentä enempää. Perinteisellä kameralla satelliitti voisi saada hyvissä olosuhteissa jopa muutaman sekunnin videon.
Julkisuuteen päätyvä kuvamateriaali ei luultavasti vedä vertoja parhaalle tiedusteluaineistolle. Ero ei johdu siitä, että sotilaskäytössä olevat satelliitit olisivat kovinkaan paljon parempia kuin kaupalliset, Pulliainen arvioi.
”Joskus on kokeiltu satelliitteja, jotka kohteen päällä sukeltavat alemmas, noin 400 kilometrin korkeuteen tarkempien kuvien saamiseksi. Tästä saatu hyöty on kuitenkin melko rajallista.”
Kapteeniluutnantti Juuso Mikkola Ilmavoimien esikunnasta puhuu tarkkuusresoluution lisäksi aikaresoluutiosta ja spektraalisesta resoluutiosta.
”Mitä useammin alue kuvataan, sitä tarkempi aikaresoluutio on. Voidaan esimerkiksi seurata tilanteiden kehittymistä tai valvoa yhtä paikkaa.
Spektriä laajentamalla taas voidaan tarkastella esimerkiksi maaston kosteutta ja arvioida, millaisia ajoneuvoja se kantaa. Se helpottaa myös esimerkiksi ajoneuvojen erottamista kasvillisuudesta.
Ilmeistä hyöty saa myös siitä, jos alueella on esimerkiksi droneja tai lentokoneita, joiden kuvaamaa aineistoa voidaan yhdistää satelliittikuviin.
Miten satelliittien kuvavirta vaikuttaa sodankäyntiin? Hemmigin ja Mikkolan mukaan armeijan oma kuvavirta on arvokasta tilannekuvan ylläpitämiseksi.
Toisaalta, jos muiden satelliittien yliajat osataan arvioida, voidaan esimerkiksi ryhmitysten muutokset ajoittaa niin, etteivät ne näkyisi heti.
”Tosin nykyään kuvaa tulee niin paljon, ettei se ole helppoa,” Mikkola toteaa.

“The U.S. government can step to the front of the line and get control of the camera to take a picture,” he said. “The premium that the government is paying for access to imagery allows them to dictate what targets the camera shoots at over certain areas of the world.”

Over the past 18 months, he said, they learned how to move images to troops on the battlefield in one-tenth of the time.
The company is also putting up more satellites, which “is going to allow us to continue to collect imagery at very high resolution, so 30 to 50-centimeter resolution, but then also be able to dramatically increase revisit over areas of the world that matter.” Over the mid-latitudes, the region between the tropics and the polar circles that includes much of Asia, “We'll have the ability to collect up to 15 times a day and then also be able to interweave that with other sources to just get persistence.”

MDA said on Tuesday that it had secured special authorization from the Canadian government to collect satellite imagery over restricted areas in Ukraine. Captured images “will be merged and analyzed with other sources of imagery from commercial Earth observation companies to develop comprehensive near-real-time intelligence reports for Ukrainian government officials,” MDA Chief Executive Mike Greenley said.

On March 8, MDA CEO Mike Greenley announced MDA would provide imagery from its radar satellite to help develop “near real time intelligence reports” for the Ukrainian government. Greenley stated that the organization would “continue doing everything in our power to help the Government of Ukraine protect its citizens.”
With this move, a private company has managed something the Canadian government had no power to accomplish, given its lack of military intelligence resources. But to arrive at its decision, MDA had to engage in some complex backroom diplomacy. For one, given the sensitive nature of its imagery and the implications of providing it to assist Ukraine, the company had to get the permission of the Canadian government. For another, MDA wanted to magnify the results of its efforts by joining with other Earth observation companies with similar capacities to pool imagery and develop comprehensive intelligence reports. Finally, a secure and reliable way needed to be found to get the imagery-based reports rapidly into the right hands in Ukraine.

The automated satellite constellation that fuels Spectra AI passes a site roughly once an hour, with the capability of tracking virtually every spot on the planet. The satellites also monitor thousands of active targets, including major airports and commercial ports around the world.
That image data is then combined with open-source information such as social media postings, news reports and press releases. Other information, such as infrared data, can show active fires and pinpoint where conflict is occurring. Spectra AI uses artificial intelligence to fuse all of this data into a single dashboard analysis that customers can pull up on a web browser, with a 90-minute delivery timeline.

But, the official stressed, that intelligence is not “specific targeting information on ships.” The information is intended to help Ukraine mount a defense. Ukrainian officials could have decided that, rather than strike the Moskva, they should make steps to fortify protections around Odessa or evacuate civilians.
“We did not provide Ukraine with specific targeting information for the Moskva,” Pentagon press secretary John Kirby said in a written statement. “We were not involved in the Ukrainians’ decision to strike the ship or in the operation they carried out. We had no prior knowledge of Ukraine’s intent to target the ship. The Ukrainians have their own intelligence capabilities to track and target Russian naval vessels, as they did in this case.”

 
Hemmetin Natojarru Turkki. Käyn jatkossa lomalla pelkästään Kreikassa (josta muutenkin pidän enemmän), ihan periaattesta ja muutenkin.


Menee OT mutta kerran kävin Turkissa lomalla ja oli siihen maahan ensimmäinen ja viimeinen vierailu. Ei maassa mitään vikaa olisi jos siellä ei olisi yhtään turkkilaista.. :D meinasi hermo mennä tosissaan. Nämä nykyiset poliittiset tempaukset vain vahvistavat mielipidettä. Pitäkööt basaarinsa. Kreikka, Espanja ja Italia sopivat omiin lomailuihin vaikka niissäkin politiikka on välillä mitä on..
 
Kyllä oikeaa tietoakin on tarjolla Ukrainan sodasta Venäjällä. Milloinka kansa uskaltaa isossa määrin nousta barrikadeille...



Putlerin Venäjä on vain luonut sellaisen pelon ilmapiirin ettei kansa ihan heti nouse. Meillä on helppoa ihmetellä kun saa vapaasti haukkua politiikot. Osa heistä kuten Väyrynen ja Turtiainen ovat sen vielä ihan ansainneetkin..

Venäjällä on toisin, miljoonat tietävät että korruptio putlerin johdolla varastavat heidän rahansa omiin taskuihinsa. Jos lähdet kadulle osoittamaan mieltä hyvällä tuurilla saat vain kunnolla turpiin miliisiltä ja putkareissun. Huonolla tuurilla edessä on vankilareissu ja menetät kaiken mitä olet omistanut.

Helppo tajuta miksi sinne kadulle ei lähdetä. En lähtisi itsekkään. Fiksut ja osaavat hakeutuvat ulkomaille asumaan, se heikompi aines jää Venäjälle ja tyytyy jupisemaan keittiön pöydän ääressä ja kiskoo vodkaa ja kaalisoppaa.

Siinä vaiheessa kun Moskovan ja Pietarin kaduilla on miljoonia ihmisiä sinne uskaltaa liittyä koska silloin ei voi vallanpitäjät pistää kaikkia häkkiin.
 
Assad upottaa itseään syvemmälle suohon / lyöttäytyy lähemmäs venäjää

"Khersonin alue auttaa Venäjää keräämään ennätyssadon vuonna 2022"

Opportunistinen ja moraaliton Intia

Vaikka kaikki toivovatkin hyviä uutisia ja kaikki uutiset venäläisten ammusvarastojen poksautteluista ja muusta otetaan ilolla vastaan, niin kannattaa pitää jalat maassa.
Ukrainalta poksahti ammusvarasto Sinelnikovossa, Dnipron läheisyydessä.
Harkovassa venäläiset tukkasivat ukrainalaisen öljydepotin tuleen.
Epäsuora lähde; https://twitter.com/REjercitos
Intian motiivina voi olla täysin sama asia kuin ryssällä:

hyökkäääminen länsipuolellaan olevan, hieman pienemmän naapurin kimpuun, jonka kanssa on yhteistä historiaa ja kulttuuria, aluekiistoja, etnisiä- ja uskonnollisia kiistoja.

Ainakin alkuun Intia haluaisi ottaa Kashmirin ja eliminoida ”terroristit”.
 
Viimeksi muokattu:
Minulla on hieman ristiriitainen käsitys tästä koulutuksesta yleensäkin: toisaalta olen saanut kuvan, että joukkoja koulutetaan kuumeisesti koko ajan että ne olisivat mahdollisimman valmiit tulevaan vastahyökkäykseen, mutta toisaalta sitten tämän jutun perusteella tuleen on viskattu kyllä aika heppoisin perustein.
Olisikohan homman pihvi kuitenkin tässä lihavoidussa osassa lainausta:
"I spent time with one of the volunteer units being rushed to the front, and it was an alarming experience. Through no fault of their own, they were being sent into battle with minimal equipment and a lack of even basic training."

Jokin aikaa sitten luin tai näin youtube- videolla haastattelua Itä-Ukrainassa rintamalla taistelevasta lakimiespariskunnasta, joka kertoi, että hakeutuivat vapaaehtoisjoukkoihin, koska sitä kautta pääsi nopeammin tositoimiin.
Yksi asia mikä tästä jutusta jäi mieleen oli se, että vapaaehtoisjoukot kyllä toimivat vakinaisen armeijan komennossa ja ovat esim. vuorollaan rintamavastuussa, mutta vakinaisesta armeijasta löytyy ainakn yksiloinä kenraaleja jotka ylenkatsovat näitä vapaaehtoisjoukkoja ja priorisoivat kalusto- ja asetoimitukset vakinaiselle armeijalle ja vapaaehtoiset saavat vanhempaa ja huonompaa kalustoa.

Tästä päättelisin, että ne jotka värväytyvät Ukrainan asevoimiin, saavat pidemmän ja paremman koulutuksen ja näihin eri vapaaehtoisjoukkoihin värväytyvät sellaiset, jotka eivät välttämättä edes pääsisi asevoimiin tai haluavat päästä nopeammin rintamalle.
 
Viimeksi muokattu:
Assad upottaa itseään syvemmälle suohon / lyöttäytyy lähemmäs venäjää

"Khersonin alue auttaa Venäjää keräämään ennätyssadon vuonna 2022"

Opportunistinen ja moraaliton Intia

Vaikka kaikki toivovatkin hyviä uutisia ja kaikki uutiset venäläisten ammusvarastojen poksautteluista ja muusta otetaan ilolla vastaan, niin kannattaa pitää jalat maassa.
Ukrainalta poksahti ammusvarasto Sinelnikovossa, Dnipron läheisyydessä.
Harkovassa venäläiset tukkasivat ukrainalaisen öljydepotin tuleen.
Epäsuora lähde; https://twitter.com/REjercitos
Siinäpä se intia kuittas sitten sen vouhotetun vihreän siirtymän oikeen nätisti...
 
Jospa HIMARSit toisi hyviä uutisia, kun pääsevat tositoimiin. Niitä odotellessa, vaikka mitään ratkaisevaa tuskin kovin nopeaa tapahtuu. Tältä saitilta on kyllä hyvä seurata sotanäyttämön tapahtumia, kiitos siitä. Hyviä videopätkiä, oikein on ilo nähdä, kun ryssää kunnolla kurmotetaan. Hersonin suunnassa ryssän linjojen romahtamista olen odotellut, mutta hidasta on. Eipä se hosumalla parane ja jos sinnekin on tuotu vahvistuksia, niin selittää asiaa. Hirvittää jo valmiiksi, mikä siellä on ollut siviilien kohtalo. Kovia on varmasti tappiot Ukrainalla, mutta ei voi ryssäkään loputtomasti kestää nykyistä kulutusta. Hartain toiveeni on, että Ukrainaan tunkeneet ryssät tapettas kaikki, vaikka joku voikin päästä karkuun. Kuollut ryssä on paras ryssä.
 
Ei ainakaan tutkittu ole, ei aiemmin epäiltykään. Kukapa meistä olisi häiriötä...
Samalla puhelimeen isoilla sormilla näppäilyn ohessa keski ikää lähestyvä rouva käskyttää ja teinit huutaa tai murjottaa. Samalla vielä rauhassa sauna olut vielä pitäisi nielaista

Sinällään oikeassa olit, tässä kommentoimassasi tekstissä pilkut etsii toisiaan.👍
 
Back
Top