Ukrainan konflikti/sota

6720.jpg

Izumin torilla

6720.jpg

Marssi Iziumissa
6720.jpg


6720.jpg

taukopaikalla, myös uusi ehdokas vuoden uutiskuvaksi
 
Tuossa on useampi venäjää osaava kommentoinut että lakiteksti ei tosiaan aseta rajoja, mutta puheissa "rajat" mainitaan.

Ajatuksen tasolla tämä "raja" varmaankin tarkoittaa rajattua määrää, Shoigu sanoi 300 000. Jos spekuloidaan, niin heillä on erityinen tarve "tietynlaisille osaajille" joten ajatus voi olla että "otetaan vain ne mitä tarvitaan".

Jos mobilisaatio ei ala sujumaan ja tarvittavat sotilaat piilottelevat, lahjovat paikallisia viranomaisia, pakenevat rajan yli yms. JA jos samaan aikaan tilanne Ukrainassa muuttuu "huonommaksi" niin tämä voi äkkiä lähteä käsistä ja ryhdytään samanlaisiin toimiin kuin mitä LPR ja DPR eli pakkovärväystä tai "puolipakolla".
Juuri noin, nyt annetaan vapaat kädet ottaa niin monts miestä kuin ikinä tarvitaankaan.
 

Saapa nähdä, tuleeko tosiaan illemmalla minkäälaisia mielenosoituksia. Tämän mukaan toistaiseksi paikallisia ja pieniä:


En ehkä vetäisi johtopäätöksiä ennen kuin nähdään tulevan viikonlopun tunnelmat. Jos silloinkin pientä ja paikallista, niin ehkä aidot purkaukset (jos sellaisia on tullakseen) vaativat tosiaan suuren määrän tappioita sekä pidemmän aikavälin - kuten tapahtui ensimmäisen Tsetsenian sodan aikaan 1994-1996.
 
Nyt tästä jo varotellaan uutisissa.


Eikä ole turhaa varottelua.

Fedotov, 25, allekirjoitti toukokuussa NHL-sopimuksen Philadelphia Flyersin kanssa. Pelaaja oli jo lähdössä NHL:ään, kun venäläisviranomaiset pidättivät hänet ja kuljettivat värvystoimiston kautta asepalvelukseen.

Fedotovia syytettiin asevelvollisuuden pakoilusta.

Lappeenrannassa syntynyt Fedotov voitti TsSKA Moskovan paidassa KHL-mestaruuden ja palkittiin sarjan parhaana maalivahtina.

Suunnilleen kaikki NHL-sopimuksen allekirjoittaneet pelaajat voisi toimittaa samasta syystä kasarmeille kun se asevelvollisuuden välttely ja siitä maksaminen on ihan maan tapa, mutta ainoa joka sinne on väkisin viety on suomalaisyntyinen Fedotov.

Jotenkin tuntuu siltä että tuo ei ole ihan puhdasta sattumaa :ROFLMAO:
 


Rajavartiolaitoksen kansainvälisen yhteistyön yksikön päällikkö, eversti Matti Pitkäniitty kertoo, että Venäjän julistama osittainen liikekannallepano ei ainakaan tällä hetkellä vaikuta mitenkään Suomessa asuvien kaksoiskansalaisten liikkumiseen Suomen ja Venäjän välillä.

– Jos peilataan tätä tilannetta Ukrainaan, niin Ukraina esti 18–60-vuotiaiden miesten maasta poistumisen. Jos kaksoiskansalainen menee Venäjälle, on mahdollista, että Venäjän viranomaiset toimivat samalla tavalla, mutta tämä on spekulointia, kertoo Pitkäniitty.

Pitkäniityn mukaan Suomen Rajavartiolaitoksella ei ole tietoa, että Venäjän viranomaiset olisivat tehneet mitään linjausta rajaliikenteeseen.

Venäjän julistama osittainen liikekannallepano ei tullut Rajavartiolaitokselle yllätyksenä. Pitkäniityn mukaan se on ollut yhtenä skenaariona jo viime talvesta lähtien.
 
Mahtaa siellä poteroissa makaavia ryssiä vituttaa kunhan kuulevat isänmaan uutiset (jos eivät kuole ennen sitä). Ollaan kuviteltu pääsevän pois helvetin koloista edes jossain vaiheessa, mutta nyt "soppari" jatkuukin määräämättömän ajan. Aijai.
Ensi viikolla ne ovat jo kotimaassaan. Ainakin jos putlerilta kysyy...Vai onko vaalituloksissa jotain epävarmaa?
- tosin todennkäköisesti ryssäläiset pääsee itsekin äänestämään ryssään liittymisestä.

Samalla tavalla ryssä toimi jo talvisodassa...Perusti jo ennen hyökkäystään Suomeen O.V. Kuusisen (Suomen Tasavallan) hallituksen.
- ja kertoi ettei Suomessa edes ole muuta ryssän tunnustamaa hallitusta.
- ja samalla ilmoitti että ryssä avustaa kyseistä hallitusta sotilaallisesti jne, jne.

Vanhoilla ideoilla mennään vielä tänäänkin.
- toki nykyään järjestetään oikein vaalit jossa kansa pääsee kertomaan oman tahtonsa.
- ja onhan ne toisaalta helppo järjestää. Vaikka koskien koko Ukrainaa (tai Suomeakin)
 
Saapa nähdä, tuleeko tosiaan illemmalla minkäälaisia mielenosoituksia. Tämän mukaan toistaiseksi paikallisia ja pieniä:


En ehkä vetäisi johtopäätöksiä ennen kuin nähdään tulevan viikonlopun tunnelmat. Jos silloinkin pientä ja paikallista, niin ehkä aidot purkaukset (jos sellaisia on tullakseen) vaativat tosiaan suuren määrän tappioita sekä pidemmän aikavälin - kuten tapahtui ensimmäisen Tsetsenian sodan aikaan 1994-1996.

Tässä vaiheessa siellä on ne pienet ryhmät jotka vastustavat sotaa muutenkin ja liikkuvat jo valmiiksi torikokousten ja vankiloiden välimaastossa. Ei siellä vielä isoja mielenosoituksia nähdä edes Moskovassa tai Pietarissa missä ne aina ensimmäisenä esiintyvät kun joku raja on ylitetty. Jos kaatuneiden joukossa alkaa olemaan runsaasti myös isojen kaupunkien keskiluokkaa, niin tilanne voi muuttua hyvinkin nopeasti.
 

Liitteet

  • C0351201_2255971204.jpg
    C0351201_2255971204.jpg
    66.4 KB · Luettu: 189
Back
Top