Ukrainan konflikti/sota

Marco de Wit tuntee tilanteen.
...
Kannattaisi pistää nuo copy-paste sisällöt vaikkapa quote-tagilla. Nytkin ehdin hetken aikaa ihmettelemään, että onko tulikomento mennyt päästään sekaisin ennen kun tajusin, että sehän olikin lainattua tekstiä tuolta laittomasta lehdestä :D (joo, olihan se kursivoitua, mutta ei pienikokoisella fontilla niin hyvin erota normitekstistä.)

edit - typoja
 
Viimeksi muokattu:
Sanotaan vaikka niin, että liiketoimintaa "sisältä" tuntevana sanoisin, että vaikka lakia noudatetaan olisi tietynlainen kunnioitus asiakkaita kohtaan suotavaa. Huijaaminen tässä yhteydessä olisi liian voimakas sana, mutta samassa kastissa mennään mitä joku kattoremontteja kauppaava puhelinmyyjä.

Mitä sä taas täällä höliset ?

Ensinnäkin sanoit että Varustelekan myyntikielto venäläisille on huono homma ja syy laittaa firma boikottiin. Miksi ?

Toinen juttu tuo mitä tuossa lainauksessa valitat. Tarkoitatko että Varusteleka huijaa asiakkaitaan ?
 
Aivan, mielestäni se kylmän sodan loppu oli tosiaan monellekin Euroopan maalle sellainen todella naivistinen Francis Fukuyaman hengessä vedetty virhearviointi etenkin sen jälkeen kun Putin pääsi valtaan. Kyllähän merkit olivat ilmassa siitä mihin suuntaan Venäjä lähtee Vladimir P:n johdolla ja miten se tulee väkisinkin vaikuttamaan sen naapureihin ja ylipäätään koko Euroopan turvallisuustilanteeseen.

Toki ymmärrän että Euroopan valtioille oli muitakin painopisteitä tuohon aikaan eikä tosiaan mikään suursodan uhka tuntunut enää niin todennäköiseltä pitkään aikaan jos koskaan kun arvioitiin että ne "tulevaisuuden sodat" tulisivat olemaan tosiaan rauhanturvaoperaatioita Jugoslavian tai Afrikan konfliktien muodossa.

Kyllähän toisaalta myös Venäjän tilanne aivan "ysärin" alussakin ruokki tätä mielikuvaa siitä että heikoilla jäillä se tulisi olemaan pitkään muodostaen hyvin minimaalisen uhan ympäröivilleen maille.

Kuten olen kirjoitellut niin nyt tämä sota Ukrainassa on se kuumentunut kylmä sota joka jäi käymättä mies miestä vastaan länsimaiden ja itänaapurimme välillä silloin. Toki länsimaat edelleen sotivat Venäjää vastaan suurelti Ukrainan kautta, mutta ei se poista sitä faktaa että meneillään on tällainen perinteinen, käymättä jäänyt ideologioiden taistelu jota myös itänaapurimme alitajuntainen mentaliteetti suuruudestaan ruokkii.
Olen juuri sen ikäinen että tuli noina aikoina lipastolla oltua ja muistan hyvin kuinka sitä historian loppua ja suurten tarinoiden kuolemaa toitotettiin. Epäilemättä kansainvälisen megatrendin mukaisesti. Muistan kuinka poikkipuolisista mielipiteistä sai jo tuolloin "hullun maineen" ja dissauksen osakseen. Euroopan tämän hetken johtajat/heitä ohjaava virkamieskunta ovat tuon ajan tuotteita ja se on näkynyt.

Sinällään Venäjän integrointi eurooppalaiseen talousjärjestelmään on varmasti tuntunut hyvältä idealta. Jäi vain päättäjiltä älyämättä, mitä tarkoittaa itsensä pinnan alla muuttumattomina pysyneistä neuvostoliittolaisista "turvallisuusrakenteista" riippuvaiseksi tekeminen. Tai sitten he näkivät tuon oikeinkin hyvin. Vai mitä Mutti-Merkel ja muut kaasuputki-Paavot?
 
"Mielenkiintoiset" kaksi viikkoa tulossa.. Ensi perjantaina on Venäjän sotakääpiön suuret syntymäpäivät, tasan kahden viikon päästä alkaa Kiinan kommunistipuolueen kokous.. Mikäli Putler ei saa mitään tehtyä kahteen viikkoon on se varma merkki että mestaristrategistin keinot on loppu.

Ja Kiinan Xi repii pelihousut jos liittolainen jatkaa nykyiseen tahtiin.. On Kiinassa paha kasvojen menetys kun mitään ei ole saatu aikaiseksi. Voi olla että tuota ennen Kiina ottaa lopullisen pesäeron vanhaan liittolaiseen..

Ei ole myöskään mitään takeita että Xi saisi jatkopestin - tuossa kokouksessa äänestetään tästä.

Spekulaatiota ja arvailua on toki molempiin suuntiin, mutta varmaksi ei tiedetä ennen kuin äänestävät.

Jos johtaja vaihtuu, se voi tarkoittaa muutosta maan yleiseen linjaan. Tuskin nopeasti, mutta jos on tyytymättömyyttä edellisen johtajan ajamaan linjaan niin jossain vaiheessa tehdään korjausliikkeitä.

En jaksa uskoa että Kiina tulisi yhtäkkiä Venäjän avuksi - hypätä heidän kelkkaan tässä vaiheessa? Tuskin.

Johtaisiko vahvempaan painostukseen sodan lopettamiseksi? Ehkä, mutta Putin on pelannut itsensä loukkuun tämän sodan osalta: voima ei riitä voittamiseen mutta ylpeys (ja vallassa pysyminen) vaatii ettei voi hävitäkään, joten sota jatkunee pitkään - tai ainakin niin pitkään kuin se on jatkettavissa.
 
Siis... ne eilisen mysteeriräjähteet olivat propagandaa varten? Jotta ne räjäyttämällä voidaan uskotella että ollaan osuttu Ukrainan ammusvarastoon.

Tuo touhu on jotain uskomatonta. Ei edes yritetä saada länttä uskomaan vaan tarkoituksena on vain saada oma kansa ja tukijat ulkomailla uskomaan tuota sontaa. Omalle kansalle kyllä menee läpi, kun vaihtoehtoisia uutislähteitä on vain osalla käytössä, sekä vanhemmat ikäluokat eivät osaa käyttää nettiä, mutta kun osa ulkomaillakin uskoo kaikkeen tuohon ja väittää muita lähteitä pelkäksi propagandaksi vaivautumatta edes tarkistamaan yhtään mitään. No, maan historia ei ole oikein kannustanut kriittiseen ajatteluun, tuohan se vain tyytymättömyyttä olotilaan ja parempi jättää se muille...

Ei siis ihme että "brain drain" on suurta vaikka sitä yritetäänkin paikata rahalla...
 
Juuri näin! Olkoonkin, että en seuraa ryssän some-kanavia, mutta en kuitenkaan usko, että siellä on paljon videoita vapautettujen kylien babushkojen halauksista, isännättömien koirien ruokkimisesta, kissojen silittämisestä tai siitä, kuinka siili pelastetaan jäämästä ällitällin alle. Ukrainalaiset ovat selvästi enimmäkseen fiksuja, sivistyneitä, huumorintajuisia ja lähimmäistään kunnioittavia ihmisiä. Samaa ei voi sanoa ryssistä, joiden korsuissa ei voi erottaa paskomispaikkaa ruokailutilasta. Ero näiden kahden kansan välillä on aivan ilmeinen ja selkeä. Ukraina kuuluu Eurooppaan ja sivistyneeseen maailmaan, se on tullut selväksi. Ajatelkaa, miten paljon Ukraina voi tulevaisuudessa antaa EU:lle! Ukraina ei tule olemaan EU:ssa mikään nettosaaja, vaan yksi suurimmista eurooppalaisuuden tukijaloista: työvoimaa, kaasua, öljyä, ydinvoimaa ja viljaa. Ja ties mitä, kunhan jälleenrakentaminen ja kaiken uuden hyvän kehittäminen saadaan käyntiin.
Ehdotomasti Ukraina on hieno maa ja kansakunta, lännen sympätiat on ansaittu vaikeimman kautta.

Muistetaan kuitenkin että BKT.lla mitattuna maa on pienempi mitä äkkiseltään tulee ehkä ajatelleeksi.
BKT.lla mitaten, Ukraina + Unkari olivat ennen sotaa yhteensä noin Suomen tasoa.

Tietysti jälleenrakentaminen tulee olemaa hurjaa ja varmasti apua on saatavilla.
Yksi keino tähän on olla EU:n nettosaaja.
 
Täälläkin mainittiin muutamaan kertaan tuo 2-3vk:n aikaikkuna LKP:n suhteen. Tuo voi hyvinkin pitää paikkansa. LKP:n osalta musikat jaetaan selkeästi kahteen kastiin, eli nämä puhdistettavat ja sitten motivoituneet. Puhdistettavat työnnetään suoraan etulinjaan, heistä on tarkoitus päästä eroon. Varusteet mitä sattuu. Ei sotilaallista merkitystä

Motivoituneet sitten koulutettaneen sen muutaman viikon ajan ja heille varmaan nyt kaavitaan viimeiset oikeat raskaat aseet käyttöön. Uusimpia tankkeja on selkeästi hillottu pitkinpoikin ryssänmaata vähän silmän lumeeksi. Eli annetaan kuvaa jotta varuskunnissa on musikkaa&tankkia. Todellisuudessa ne musikat on jotain talonmies-varastomies-vääpeli tasoa. Ettei nyt ihan sotilaalliselle tyhjiölle näytä vaikkapa kauko-idässä. Mutta nyt nuo romut lähtee näiden motivoituneiden mukana Ukrainaan.

Tämä joukko edustaa nyt sitten sitä puttelin viimeistä toivoa. Varusteiden pitäisi olla ryssän mitassa kohtuulliset ja raskastakin löytyy. Tosin kun tälläinen siviiliin tottunut 3viikon pikakoulutettu joukko saa taistelukosketuksen Ukrainan Nato tasolle varustetun aremijan kanssa niin saattaa olla aika veristä jälkeä. Mutta kuitenkin tuo on nähdäkseni se puttelin toivo ja tulevaisuus mikä pitää vielä vähänaikaa nenän kusipinnan yläpuolella. Zaarin hovissa varmaankin laskeskellaan jo että mihin se uusien alueiden raja saadaan tuolla voimalla työnnettyä. Ensimmäiset tälläiset pro-putteli pataljoonat varmaan pääsee näyttämään taitojaan juurikin puttelin synttärien aikaan. Ukrainan lähtökohta lienee että tuolloin aikaisemmat musikat juoksee kohti ryssänmaata niin on hyvä päästä tähän paniikkiin osallistumaan ihan tuoreilla voimilla.

Mutta kanssakijoittelijaa lainaten, seuraavat pari viikkoa tulee olemaan mielenkiintoiset.
 

Omaan silmään näyttää toi sivuovi olevan taas helvetin pieni jostain syystä. Ei tuosta kovin nopeasti varustuksen kanssa varmasti poistuta. Mut ehkä perinteitä kuuluu noudattaa tietyistä hommissa?

Melkein joku ilkeä voisi epäillä et tuosta ei ole haluttu edes miehistön pelastuvan jos jotain sattuu.

edit: No on siel takana sentään näköjään kunnolliset ovet. Anteeksi.
 
Viimeksi muokattu:
Aivan, mielestäni se kylmän sodan loppu oli tosiaan monellekin Euroopan maalle sellainen todella naivistinen Francis Fukuyaman hengessä vedetty virhearviointi etenkin sen jälkeen kun Putin pääsi valtaan. Kyllähän merkit olivat ilmassa siitä mihin suuntaan Venäjä lähtee Vladimir P:n johdolla ja miten se tulee väkisinkin vaikuttamaan sen naapureihin ja ylipäätään koko Euroopan turvallisuustilanteeseen.

Toki ymmärrän että Euroopan valtioille oli muitakin painopisteitä tuohon aikaan eikä tosiaan mikään suursodan uhka tuntunut enää niin todennäköiseltä pitkään aikaan jos koskaan kun arvioitiin että ne "tulevaisuuden sodat" tulisivat olemaan tosiaan rauhanturvaoperaatioita Jugoslavian tai Afrikan konfliktien muodossa.

Kyllähän toisaalta myös Venäjän tilanne aivan "ysärin" alussakin ruokki tätä mielikuvaa siitä että heikoilla jäillä se tulisi olemaan pitkään muodostaen hyvin minimaalisen uhan ympäröivilleen maille.

Kuten olen kirjoitellut niin nyt tämä sota Ukrainassa on se kuumentunut kylmä sota joka jäi käymättä mies miestä vastaan länsimaiden ja itänaapurimme välillä silloin. Toki länsimaat edelleen sotivat Venäjää vastaan suurelti Ukrainan kautta, mutta ei se poista sitä faktaa että meneillään on tällainen perinteinen, käymättä jäänyt ideologioiden taistelu jota myös itänaapurimme alitajuntainen mentaliteetti suuruudestaan ruokkii.
Kun Venäjä oli kommunistien vallankumouksen pyörteissä, ennakoi Juho Kusti Paasikivi, että se vielä vahvistuu ja tulee vielä aikanaan uhkaamaan Suomea. Eikä siihen kovin kauan sitten mennyt. Tällaista kaukokatseisuutta olisi todellakin tarvittu myös 1990-luvulla. Ja viimeistään olisi tarvittu jo 2000-luvun alussa. Toivottavasti nyt 100 vuoden jälkeen on viimeinkin opittu se, mikä jo 100 vuotta sitten hyvin tiedettiin: Venäjä on ja pysyy uhkana koko Euroopalle, eikä asia muutu miksikään, vaikka siellä hetkeksi hallinto vaihtuisikin toisenlaiseksi.

OT. Toisen maailmansodan alla Paasikivi piti myös katastrofina, että silloiset länsiliittoutuneet yrittivät saada Neuvostoliittoa mukaan Saksan vastaiseen rintamaan. Neuvostoliiton vetäminen maailmanpolitiikan näyttämölle tulisi Paasikiven mukaan johtamaan lopulta siihen, että kohta Itä-Euroopan kohtalona on jäädä joko Neuvostoliiton tai Saksan jalkoihin (Saksaa piti parempana). Niinhän siinä sitten kävi taas, tosin sitä ei kukaan tiedä, oliko siihen mitään vaikutusta Brittien ym. tekemisillä.
 
Back
Top