Ukrainan konflikti/sota

Semisti offtopic mutta nauratti vielä aamullakin niin paljon, että lauantaipäiväänne tämä on jaettava. Ihmismieli on kummallinen ja mustaa huumoria täynnä.

Näin viime yönä unta, että Tarja Halonen oli vielä presidentti ja olimme Sveitsinkaltainen "puolueeton" toimija, joidenkin maiden sanktioima ja katsoin uutislähetystä unessa perheeni kanssa. Uutiset oli tekstitetty venäjäksi.

Uutisissa kerrottiin ensin, että bensa ja diesel makso alle euron euron litralta molemmat ja sen jälkeen haastateltiin Tarjaa, joka oli järkyttynyt siitä, että USA antaa GMLRS:iä, mutta suora lähetys keskeytettiin, kun Tarja yritti toistuvasti sanoa hitaasti ja kirjain kirjaimella painottaen Gee Äm Äl Är Äs, eri tavoin viimeiset kolme kirjainta ryssien.

Ei ole tarkoitus nauraa puhevialle, koska sille ei kukaan mitään voi. Jotenkin vaan niin saakelin koominen uni ja koska kyseessä oli henkilö, jota pidän maanpetturina niin siitäkin tuli jotenkin karma is a bitch -fiilis.🙃

Ehkä se oli tää mun oma struggle ton nimihirviön kanssa, joka tuli uniin..
 
Toivottavasti kansojen vankila vihdoin hajoaa

Tuolta on hyvä poimia tuo Paanasen teksti. Vaikea sanoa, ketkä on oikealla asialla ja ketkä FSB:n asialla.
Jokaisen puhujan kohdalla yritin miettiä, kuka heistä on lintu ja kuka on kala.

Kuka on tarpeeksi uskottava, jotta hänestä saattaisi nousta vaikkapa Burjatian tai Sahan tasavallan uusi oma karismaattinen johtaja – siis tyyliin esimerkiksi Viron laulavan vallankumouksen yhden johtohahmon ja sittemmin presidentiksi nousseen Lennart Meren tapaan?

Tai entä kuka on ehkä vain pelkkä ”valeaktivisti”, joka toimii Venäjän turvallisuuspalvelun FSB:n apurina ja edistää alueiden itsenäisyyden sijaan nimenomaan niiden itsenäisyyden estämistä?

En edelleenkään kykene sanomaan, kuka on kuka – tuskin sitä tietävät aktivistit itsekään. Joidenkin heistä toiminnan FSB saattaa sallia nimittäin vain siksi, että heitä halutaan käyttää myöhemmin hyväksi Kremlin juonissa. Kaikkia tarkkaillaan ja kaikkien toimintaan soluttaudutaan.

Lieneekö tuolla tiedolla lopulta niin suurta väliäkään. Jos Venäjän hajoaminen on tapahtuakseen, FSB ei pysty estämään sitä, kuten ei pystynyt KGB estämään aikanaan Neuvostoliiton hajoamista.
 

https://twitter.com/i/web/status/1621583684607578122


Varusmiesiän ohittaneet It-miehet kynnysasejärjestelmän kanssa taivasmopedijahdissa, aika nostalgista.


Tuliasemassa kolmea eri 155 mm ammusta, tunnistaako joku kaikki kolme?

https://twitter.com/i/web/status/1621619321998041088


Harmittavasti tuli karannut jollain öljyvarastolta ja levinnyt alueelle, missä tehdään osia Krimin sillan korjaukseen. Miten sattuikin ikävästi.

https://twitter.com/i/web/status/1621666091528495104

 
Viimeksi muokattu:
En katsonut ryssien potkupallokisoja. Enkä Sotsin kusisia olympialaisia. Ei kiinnostanut pätkän vertaa.

Suorastaan kyrsii, että tuli katsottua ahnaasti niin Sotsin kuin Pekingin kisoja. Jaliskisoja en enää katsonut. Ja mitä itseäni tunnen, niin diktatuureissa järjestettyjä kisoja en enää katso. Äänestän passiivisesti ja kaivan vaikka nenää, jos en keksi muuta tekemistä kuin tuijottaa diktatuurien kilvenkiillotussessioita.
 
Tuolta on hyvä poimia tuo Paanasen teksti. Vaikea sanoa, ketkä on oikealla asialla ja ketkä FSB:n asialla.
Tuo oli kyllä toimittajalta älyvapaa heitto. FSB ei takuuvarmasti halua herätellä kansalaisliikeitä. Kuten jutussa todettiin se kun lähtee liikkelle on sortokoneisto polvillaan.

Tuossa nostettiin hyvin esille, että köyhä Burjat ei oikeasti ole köyhä vaan upporikas. Ryssät vaan varastaa sieltä kaikki luonnonvarat parhaaseen kolonialismin henkeen. Toivon Venäjälle kaikkea mahdollista epäonnea sodassa ja runsasta ryssimistä, silloin nuo alistetut kansat voivat saada mahdollisuuden.
 
Eikö tuossa nyt puhuta yksittäisen oligarkin takavarikoidusta omaisuudesta. En usko, että jenkeissä on lain mukaan mahdollista tehdä kollektiivista päätöstä kaikkien takavarikoitujen varojen käytöstä, vaan nämäkin joudutaan käsittelemään tapaus kerrallaan.
Nuo "sadat" miljardit on suurelta osin Venäjän keskuspankin ulkomaisia talletuksia ja sijoituksia, jotka on nyt ainoastaan jäädytetty. Eivät ole edes vielä takavarikoitu. Lännessä kun ei voi tehdä tuon omaisuuden takavarikointeja (ainakaan nykyisten lakien mukaan).

Ja kyllä, ysittäisten oligarkkien jahtien ja kartanoiden mahdollisesta myynnistä ym. tulevista rahoista tässä vaiheessa vasta voidaan keskustella...
 
Nuo "sadat" miljardit on suurelta osin Venäjän keskuspankin ulkomaisia talletuksia ja sijoituksia, jotka on nyt ainoastaan jäädytetty. Eivät ole edes vielä takavarikoitu. Lännessä kun ei voi tehdä tuon omaisuuden takavarikointeja (ainakaan nykyisten lakien mukaan).

Ja kyllä, ysittäisten oligarkkien jahtien ja kartanoiden mahdollisesta myynnistä ym. tulevista rahoista tässä vaiheessa vasta voidaan keskustella...
Hyvä tarkennus tuo jäädytys vs takavarikko. Tuossa twiitissä mainitussa 5,4 M USD oli kyse nimenomaan takavarikoiduista varoista. Toivottavasi EU/USA keksii jonkin laillisen tavan näiden jäädytettyjen varojen käytölle Ukrainan hyväksi.

Oligarkeille voitaisiin vaikka antaa tilalle jäädytettyjen varojen arvoa vastaava määrä Venäjän valtion velkakirjoja, käykööt Moskovassa lunastamassa ne itselleen...
 
Top