Ukrainan konflikti/sota

The village of Stanytsia Luhanska suffered more than its share of explosions on Thursday. One shell crashed into a kindergarten, blasting a hole in the wall that sent soccer balls flying off the classroom shelves just as the school day started. Others blasted craters into the schoolyard and shattered windows of nearby homes.

Olena Yaryna, the school director, said:

We heard the sound of broken glass. The children were very scared. Some kids started crying immediately, and the explosions continued for the next 20 minutes.

At Valentyna Melnychenko’s nearby home, the explosions filled her living room and hall with smoke.

I switched off the TV, and there were seven more shellings and then it stopped

Three people were wounded and half the village lost power. Oleksandr Pavliuk, a Ukrainian army commander, said the explosions were intended to provoke a response and ultimately a counter-response, echoing the warnings from the United States.

Lapset sodan keskellä. Miksi heitä ei ole evakoitu toiselle puolen maata?

Satellite imagery has shown Russian armour and artillery within miles of Belarus’ border with Ukraine and Western officials have pointed out unusual military activity such as the construction of a pontoon bridge over the Prypyat river in the Chernobyl exclusion zone.

Russian officials have pledged that the troops will leave Belarus after the exercises conclude. But in contradictory remarks, Lukashenko on Thursday said that “if it makes sense to keep Russian troops here, we will keep them as long as necessary. I emphasise once again: this is our territory and this decision is up to us”.

Lukashenko criticised US deployments of troops to Poland and said he would not “ask permission”.
 
Minua 80-luvun lopun nuorena alkaa jo vähän riepoa.

Silloin oli nelisen tuhatta ykköslinjan tankkia Saksan puskissa odottamassa ryssää. Koko taivas oli täynnä F-16 hävittäjiä hinkuen matsia kuppaisten MiGien kanssa. Pastelli oli pop, farkkuhaalarit naisilla. Musiikkikin oli parempaa. Andropovin henkivartijoilla oli 8 minuuttia laukaisusta survoa se kääpä johonkin kapseliin ja kiven sisään Moskovan alle. Reagan kertoi iloisesti että ryssää lyödään turpaan ja kunnolla....

Kyllähän Eurooppa, Kanada ja USA nyt kykenee lopettamaan tämän räksytyksen kuppaisen kehitysmaan taholta, joka ei osaa tehdä enää edes sinkkiämpäreitä (se tehdas jäi Ukrainan puolelle) ??

Toki. Mutta silloin oli vallassa Ronnie Ray-Gun ja Rautarouva. Ei seniili korruptoitunut ja kompromettoitunut paskahousu woke SJW turhakkaineen kuten Blinken.

Silti on kumma kuinka Venäjälle on annettu paljon kokoaan suurempi valta pelkän ärhentelyn perusteella.
 
Ryssä on ryssä vaikka voissa paistaisi. Valehdellaan valehtelemasta päästyään ja sitten niiden valeiden perusteella perustellaan miksi tehtiin näin. MAinilan laukaukset vol.2 on siis todennäköisesti mainilan laukaisupäivät/viikot ja sitten mennään!

Toivon jopa, että tästä tulisi isompi kahakka ja Venäjä tavalla tai toisella ottaisi huolellaa osumaa. Ainakin pitäisi samantien erottaa kaikesta bisneksestä ja laittaa kaasuhanat kiinni ja vaikka tuhota sinne merenpohjaan.

Toivottavasti ei mene niin kuin kyllä luulen homman menevän. Ryssä hyökkää ja tekee mitä tahtoo. Ukraina luhistuu ja länsimaat vähän heristävät nyrkkiä ja kohta tilanne on taas kuin mitään ei olisi edes tapahtunut. Ukrainasta tulee uusi Valko-Venäjä ja sitten ihmetellään, että mitäs nyt tapahtui?
Viitaten katkottuun norjalaiseen tietoliikennekaapeliin ja sen poiskuljetettuun 4 km pituiseen osaan, olisi varsin ikävää jos sama kävisi Nordstream 2:lle. Amerikkalaisilta varmaan löytyy sopivia kyvykkyyksiä…
 
Olipa ihme,että ydinasekorttiakin vähän vilautellaan jo tässä vaiheessa.
Tietysti vilautellaan. Lännen ei haluta sekaantuvan suunniteltuun teurastukseen. Kun Kiova on ollut viikon piiritettynä ja sitä jyskytetään tykeillä, niin alkaa tulla kansalaisten painetta lopettaa moinen.
Toki. Mutta silloin oli vallassa Ronnie Ray-Gun ja Rautarouva. Ei seniili korruptoitunut ja kompromettoitunut paskahousu woke SJW turhakkaineen kuten Blinken.
NL hoippui konkurssin partaalla. Gorballa ei ollut varaa pullistella, kun päämäärä oli pelastaa neukkula. Onneksi epäonnistui.

Blinken ja Biden on hoitanut homman kohtuullisesti. Valovuosia edellä EU:ta. Tyhmää vedellä punaisia viivoja, jos ei ole valmis käyttämään sotilaallista voimaa. Ukraina ei ole ydinsodan arvoinen, niin menee ajattelu. Riippuu pakotteista mihin arvosana liikkuu. Eli kuinka paljon antanut EU:lle periksi pakotteiden suhteen. Olen pitänyt tuosta linjasta, joilla Putlerin siirtoja on estetty etukäteen.
 
Keskiviikkona piti olla hyökkäys, enkä epäile USAn saamia tiedustelutietoja. Kovin pitkään ei voi Venäjä tuota toimintaansa viivyttää vaikka poliittisista syistä venkoilivat hyökkäyspäivää myöhemmäksi.
Itäukrainassa on ammuskelua kiihdytetty, mutta vielä ei maajoukot jyrää.
Lauantaille on ydinaseiden käyttöharjoitukset, niin olisikohan hyökkäyspäivä heti sen jälkeen, Olympialaisetkin loppuu silloin.
 
Tuomioja on varmaan jo vaatinut UTVAn laativan päätöksen moisen lentotoiminnan ehdottomasta kieltämisestä Suomen yllä.
Mietin kanssa, että eivät moiset lentelyt taida kuulua Helsingin Henkeen (tm) :rolleyes:

Toivottavasti olemme väärässä.
 
Aika vastuutonta toivoa sodan leimahtamista vain että ryssä saisi lopulta selkäänsä . Siinä kuolee sotilaita joka puolelta. Sodasta selvityneet traumatisoituvat ja ongelmia siirtyy seuraaville sukupolville . Sanotaan että aina kun tulee uusi sukupolvi joka ei ole sotaa kokenut niin sitten se tulee. Se ei ole tietokonepelin räiskintä vaan tuhoamistaistelu . Ne suomalaiset veteraanit joita olen puhuttanut tai kokemuksistaan lukenut sanovat ei koskaan sotaa. En ymmärtänyt poikasena vihaisia reaktioita veteraanilta. Kyselin kuvausta minkälaista oli taistelussa ja ampua ryssiä . Tällöin sodissa etulinjassa ollut sotilas piti puhuttelun . "" Poika kuule , se ei ole leikkiä vaan pahinta mihin ihminen voi joutua . Siitä ei selviä koskaan entiselleen vaikkei haavoittuisikaan . Varjelkoon luoja ettei Suomi koskaan enään joudu sodan kurimukseen ""
 
Keskiviikkona piti olla hyökkäys, enkä epäile USAn saamia tiedustelutietoja. Kovin pitkään ei voi Venäjä tuota toimintaansa viivyttää vaikka poliittisista syistä venkoilivat hyökkäyspäivää myöhemmäksi.
Itäukrainassa on ammuskelua kiihdytetty, mutta vielä ei maajoukot jyrää.
Lauantaille on ydinaseiden käyttöharjoitukset, niin olisikohan hyökkäyspäivä heti sen jälkeen, Olympialaisetkin loppuu silloin.
Sitä hyökkäystä haluttiin venkoilla turvallisuusneuvoston hätäkokouksen yli. Olisi ollut ”liian huonoa mainosta”, jos Tiltu ei olisi päässyt ensin selittämään sontaansa ennen hyökkäystä. Tämä on teoriani.
 
Back
Top