Ukrainan konflikti/sota

86cdff88a71f2d0b.jpg

Turkin merivoimien alus on joutunut venäläisen tulituksen kohteeksi.

Näin kuulemma.
 
Viimeksi muokattu:
Puolustusvoimien mukaan Suomeen ei kohdistu tällä hetkellä sotilaallista uhkaa kansainvälisen tilanteen kiristymisestä huolimatta.

Pääesikunnan valmiuspäällikkö, lippueamiraali Janne Huusko sanoo, että puolustusvoimat on tehostanut valmiuttaan ennakoiden ja huomioinut Ukrainan tilanteen kehittymisen.

Huusko mainitsee esimerkkinä sen, että puolustusvoimat nosti viime viikolla sisäistä turvallisuustasoaan. Hän ei avaa yksityiskohtia tarkemmin.

– Sota Euroopassa on vakava asia ja seuraamme aktiivisesti tilanteen kehittymistä, Huusko sanoo Ylelle.

Vaikka Suomeen ei kohdistu nyt uhkaa, puolustusvoimat varautuu sotilaallisen voiman käyttöön Suomea vastaan, tai sillä uhkaamiseen. Huusko korostaa, että ennalta tehty varautuminen on puolustusvoimien päivittäistä työtä.

– Seuraamme tilannetta hyvin tarkasti ja pidämme tarvittavat tahot tietoisina tilanteen kehittymisestä.

Ei akuuttia uhkaa, mutta uhka on olemassa. Siitä olen erimieltä PVn kanssa.
 
Wikin mukaan tuossa on 4 miehistö + 40 matkustajaa

Haasteletussa ukrainan kenraali sory chrome käännös
" Igor Aleksandrovitš, mikä on tilanne edessä?

- Nyt käydään kovaa taistelua. Miehittäjät hakkaavat lentokentillä. He yrittävät vallata Kiovan lähellä sijaitsevan Gostomelin lentokentän laskeutuakseen sotilaskuljetuskoneisiinsa aseiden ja amfibioajoneuvojen kanssa.

Mutta asevoimat antavat kunnollisen vastauksen. Siellä missä venäläiset onnistuivat murtautumaan, meidän lyömme heidät. Useita venäläisiä lentokoneita ja helikoptereita ammuttiin alas ilmaan. He valtasivat takaisin Onnen kaupungin, jossa kuoli viisi tusinaa venäläistä sotilasta. On selvää, että tämä tilanne on erittäin vaikea ja vaikea.

- Onko Kiova, Harkova, Odessa ja muut suuret kaupungit hyökkääjien tavoite lähipäivinä?

-Epäilemättä. Putinille on tärkeää vallata Kiova, ottaa sotilaspoliittinen kontrolli ja sanoa, että tämä on sen loppu.

- Millä aikavälillä Putin aikoi vallata Ukrainan?

- En tiedä kuinka kauan hän aikoi tehdä sitä. Mutta tärkeintä Ukrainalle on, että venäläiset eivät toteuta blitz-sotaa. Ensimmäiset kaksi tai kolme päivää ovat vaikeimmat, sitten jopa viikko. Jos onnistumme kestämään ja muuttamaan kaiken pitkittyneeksi sodaksi, tämä on voittomme.

- Eikö sinun tarvitse odottaa sotilaallista apua lännestä?

- Sotilaallinen ja tekninen apu on mahdollista. Mutta minne ne nyt laskeutuvat? He lensivät Boryspilin yli. Mutta nyt pommitukset jatkuvat kaikkialla. He eivät vaaranna kansalaisiaan.
"
 
Viimeksi muokattu:
Ukrainan Bayraktarit ovat tehneet töitä.


Olipas kyllä hyvin ajoitettu osuma.

Kovasti ylimielistä asfalttisoturia tuola on. Tuossakin kaikki tankit persiissä kiinni eikä minkäänlaista hajautusta ajoneuvoilla , saati miehistöllä. Samaa tukee muutkin videot takalinjoilta.

Valitettavasti tuntuu olevan vähä sama homma myös Ukrainan puolella



Tämä Drone sota Suomen täytyy saada kuntoon pikimmiten...
 
CNN:llä on kuvaa Antonovin kentän laidalla olevista venäläisistä jalkaväestä. Eli edellinen helikopterirynnäkkö onnistui ja kiovan luoteispuolella on nyt kenttä auki.
 
Back
Top