Ukrainan konflikti/sota

Kiovaan julistettu ulkonaliikkumiskielto​

Ulkonaliikkumiskielto on voimassa iltakymmenestä aamuviiteen.


STT–AFP

18:08

Ukrainan pääkaupunkiin Kiovaan on julistettu ulkonaliikkumiskielto. Se on voimassa iltakymmenestä aamuviiteen.

Pormestari Vitali Klitshkon mukaan julkinen liikenne ei kulje ulkonaliikkumiskiellon aikana. Sen sijaan metroasemat pysyvät auki vuorokauden ympäri toimien pommisuojina.
 
Iltalehti:

Kuljetuskoneita matkalla Kiovaan​

klo 18:12: Tutkivaa toimittajaryhmää Bellingcatia johtava Christo Grozev tviittaa, että hänen lähteidensä mukaan Pskovista on noussut ilmaan peräti 18 Iljušin Il-76 -kuljetuskonetta, jotka ehtivät Kiovaan tunnissa. Ne saattavat olla täynnä laskuvarjojääkäreitä, joiden on määrä ottaa pääkaupunki haltuunsa ja vallata hallintorakennukset.
 
Arvioiko Putin kansan mielialan väärin?

Jos sota sujuu huonosti, tämä voi olla vaaran paikka Putinin hallinnolle. Diktatuureja on ennenkin kaatunut pieleen menneen valloitussodan aiheuttamaan tyytymättömyyteen.

Jos tämä sota pitkittyy niin Putin on ihan oikeasti kusessa.

Venäjällä ja varsinkin Pietarissa ja Moskovassa on paljon venäläisiä joille tämä sota tuli yllätyksenä ja isona järkytyksenä. Venäläisten ja ukrainalaisten suhde on paljon monimutkaisempi ja monimuotoisempi kun Putin antaa ymmärtää. Kaikki venäläiset eivät todellakaan usko että Putin on Ukrainassa natseja tappamassa ja ukrainalaisia vapauttamassa vaikka osa kyllä uskookin niin.
 
Onko tämä pelkästään eläkeläisten foorumi ;) Täytyy töissäkin käydä eikä vahtia niitä samoja twiittejä.

Koirat haukkuu ja karavaani kulkee.
Ei. Täällä ollaan näreessä lapiohommissa, kohta kaulaa myöden kaivautuneina. Viidettä hirsikertaa asennellaan ja puhalluslamppuloilla pahkapöydän jalkojen koristeluja suunnitellaan. Samalla kun todetaan että tuumaakaan ei anneta tappelemati.
 
Saiko ne perkeleet nyt sillä helikopteri-iskulla sen Kiovan sotilaskentän haltuunsa lopullisesti ? Jos näin, niin Iljusinit tuovat sitten vahvistukset ja tarkoitus vissiin ottaa Kiova.

Jos sai, aivan uskomaton munaus. Kuin suoraa 80-luvun huonosta toimintaelokuvasta. Miksei ne ammu tykistöllä pas#ksi sitä koko kenttää, ettei sinne ainakaan ryssät laskeudu ?
 
Back
Top