Ukrainan konflikti/sota

Kohta ei enää itänaapurin sillipurkit vaeltele vapaana Kiovan kaduilla..

arvaisin että ei mene kauaa että tulee videoita NLAWin tehokkuudesta.

1645816422202.png

linkki twiittiin
 
Niinistö ei spekuloi, voisiko Ukrainaa vastaava tilanne tapahtua Suomessa.
- En minä lähde tuomaan sotaa Suomeen nyt, kun ei ole aihettakaan.

Sauli on varovainen mies mutta kyllä nyt olisi jo aika miettiä ihan ääneenkin että entäpä jos?

Tiedän toki että pinnan alla tapahtuu parhaillaan kaikenlaista mutta kuitenkin.

Mitä Ukrainan sotaan tulee niin minä vähän ihmettelen niitä ihmisiä joille Venäjän nykyiset toimet tulivat suurena yllätyksenä...olkoonkin että myös huomattava osa ukrainalaista niistä suuresti yllättyi ja kaikkein eniten maan nykyinen presidentti.

Vaikka Putin jauhaa paskaa ja valehtelee niin että korvat heiluu aina kun suunsa avaa, niin Putin ei ole ikinä peitellyt sitä mihin hyvin määrätietoisesti pyrkii.
 
Tämä saattaa olla isokin juttu
 
Suomessa tuollainen kuva someen niin häiriintyneet ilmoittavat suoraan Taposelle ja soittavat 112:een. Kuvassa on RYNNÄKKÖKIVÄÄRI KONETULIASE
Voipi tulla kyseiselle yksilölle jonkinlaisena yllätyksenä AKSU:n täysin järkyttävä meteli kun alkaa liipaisimesta vetelemään... kahdeksan tuuman piippu ja 5.45mm kipakat lataukset ovat todellinen elämänkokemus.
 
Odotetaan kuinka Ukrainan sodassa käy... ja sittten Natoon kiireen vilkkaan!
 

Venäjän ulkoministeriö: Suomen ja Ruotsin liittyminen Natoon johtaisi sekä sotilaallisiin että poliittisiin seurauksiin​

Pakotelistalle joutunut Venäjän ulkoministeriön edustaja Maria Zaharova otti perjantaina kantaa Suomen mahdolliseen liittymiseen puolustusliitto Natoon.

JAA
KOMMENTOI
Venäjän ulkoministeriön edustaja Maria Zaharova arkistokuvassa vuodelta 2019.

Venäjän ulkoministeriön edustaja Maria Zaharova arkistokuvassa vuodelta 2019. KUVA: XINHUA / ZUMA WIRE
Jouko Juonala

17:08

VENÄJÄN ulkoministeriön edustaja Maria Zaharova tunnetaan terävistä kannanotoistaan. Zaharova esiintyi perjantaina ministeriön tavanomaisessa mediatilaisuudessa Moskovassa. Hänelle esitettiin kysymys Suomen Nato-jäsenyydestä.

Venäjän hyökkäyksen vuoksi Euroopan unionin pakotelistalle joutuneen Zaharovan vastaus oli pitkähkö, ja se noudatti tuttua kaavaa.


– Suomen hallituksen linja pysyä sotilaallisesti liittoutumattomana on tärkeä pohjoisen Euroopan turvallisuuden ja vakauden kannalta, Zaharova sanoi.


– Samaan aikaan emme voi olla huomaamatta Naton ja sen jäsenmaiden yrityksiä saada sekä Suomi että Ruotsi mukaan liittokuntaan. Se ei ole mitään uutta.


Zaharova viittasi ulkoministeri Sergei Lavrovin lausuntoon tammikuun puolivälissä ja huomautti, että Venäjä on kommentoinut tätä kysymystä säännöllisesti aiemminkin.


– Suomi ja Ruotsi ovat olleet mukana Naton sotaharjoituksissa ja antaneet sotilasliitolle mahdollisuuden harjoitella maidensa alueella, lähellä Venäjän rajoja. Näissä harjoituksissa Yhdysvallat on imitoinut ydinaseiden käyttöä niin sanottua samanarvoista vastustajaa kohtaan. On helppo käsittää, mikä tämä vihollinen olisi.


Venäjä on Zaharovan seurannut tilannetta jo useita vuosia.


– Suomen ja Ruotsin ei pitäisi perustaa turvallisuuttaan siihen, että ne vahingoittavat muiden maiden turvallisuutta. Niiden liittyminen Natoon johtaisi haitallisiin seurauksiin, sekä sotilaallisiin että poliittisiin, Zaharova sanoi.


ZAHAROVAN esimies, ulkoministeri Lavrov kertoi 14. tammikuuta, että Venäjä kunnioittaa Suomen ja Ruotsin suvereniteettia.

– Meidän mielestämme näiden maiden puolueettomuuspolitiikka on yksi tärkeimmistä panostuksista yhteiseurooppalaiseen arkkitehtuuriin ja vakauden varmistamiseen Euroopan mantereella, Lavrov vastasi Yleisradion esittämään kysymykseen vuosittaisessa tiedotustilaisuudessaan.


Lavrovin mukaan Suomen ja Ruotsin suvereniteettia eivät kunnioita ne maat, jotka ”yllyttävät” niitä Natoon.

– Suomalaiset ja ruotsalaiset kansat päättävät itse, haluavatko he liittyä Natoon. Me keskustelemme näistä asioista naapureiden kanssa kansainvälistä tilannetta koskevissa neuvotteluissa jatkuvasti. Venäjä näkee, että Suomen ja Ruotsin hallitukset ymmärtävät asian vakavuuden, Lavrov sanoi Ylen mukaan.
Olen itse nainen, mutta sanon tämän: ei naisia politiikkaan 🙈😅
 
Maxarin satelliittikuvissa näkyy 150 kuljetuskopteria Valko-Venäjällä, lähellä Ukrainan rajaa. Tieto iltalehdessä. Ilmeisesti Kiovaan tulossa maahanlasku.
Kunpa pääsisin naakimaan MANPADilla tai vastaavalla noita. Raskas KK kävis myös.
 
Back
Top