Ukrainan konflikti/sota

100% luotto @Vonka raportointiin, joten radio jatkaa vaan 👍

Mitä helvetin väliä on jollain foorumin jäsenten välisellä "luotolla"? Meitä kiinnostaa se, mitä Ukrainassa oikeasti tapahtuu, eikä joku vanhojen jäsenten välinen rinkirunkkaus, jossa kisaillaan kuka pystyy esittämään yllättävimpiä väittämiä sodan tapahtumista ilman todellisen tiedon jakamista.

Kysyisin edelleen, että onko jollain jakaa todellista tietoa, mitä siellä Umanissa nyt oikeasti tapahtuu?
 
Juu tuotahan hän tarkoitti mutta onhan tuo hieman kaksijakoinen ajatus koska se antaa viitteen sitten siitä, että se varsinainen voimallinen uhkaus täytyisi tulla tähän meidän rajalle ennen kuin Natosta puhutaan. Onko jäsen hakemuksen jättäminen silloin enää mahdollista on sitten oma kysymyksensä tai ehdittäisiinkö se käsitellä ennen vihollisuuksien alkamista jokaisen jäsenmaan parlamenteissä. Tuon käsittelyn estämiseen ei tarvita täysimittaista sotaa.
Eikös se Niinistö sanonut, että NATO:on meneminen olisi pitkä prosessi, eikä sinne mennä yhdessä yössä? NATO:ssa me tuskin sotisimme tässä sodassa, vaan ihan puolustusvoimillamme. Niinistö rauhoittelee kansaa noilla sanomisillaan. En tiedä onko hallituksessa millainen kannatus NATO-asialle, saati eduskunnassa.
 
I stand corrected.

Mutta sainpahan hetken riemuita ja sovitaan että tuo video kuitenkin kuvaa tapahtumien henkeä viime yönä Kiovan rintamailla, maahanlaskua ja kaupunkiin tunkeutumista on torjuttu ja pääkaupunki on herännyt presidentin vakuuttavaan, rohkaisevaan ja taistelutahtoa herättävään viestiin.

Itse näen kaikki nämä vääriksi/feikeiksi paljastuneet videotkin tietyllä tapaa tärkeinä. Ihan vaan sen vuoksi että se toimii myös propagandana tuonne itänaapurin kotijoukoille, jotka saavat niistä ehkä lisää pontta lähteä osallistumaan mielenosoituksiin.

miksi muka meidän jakamat, katsomat ja tykkäämät videot muka merkitsisivät mitään? No siksi että binäärimaailma perustuu erilaisiin algoritmeihin, eli kun asiat lähtevät 'trendaamaan', tulevat 'viraaleiksi' jne, niin tällöin niitä videonpätkiä nousee ihmisten listoille tyrkylle katseltavaksi. Tässä on vieläpä huomioitava se että suurin osa venäläisistä perustaplaajista ei varmastikaan ole kovin valveutuneita menneisyyden tapahtumien, ja varsinkaan niiden filmatisointien kanssa, joten tästä johtuen sovitus uuteen muottiin on ihan toimivaa propagandaa joka ajaa Ukrainan asiaa. Mielestäni on jopa suotavaa yrittää saada Venäjälle kiusallista/haitallista aineistoa nousemaan pinnalle, koska kaikki ne itänaapurin tavallisen kansan keskuudessa avautuneet silmäparit ovat kukin kuin yksi pieni erävoitto suuremmassa taistelussa.

tästä samaisesta syystä ainakin itse pidättäydyn täysin jakamasta kaikkea missä käsitellään Ukrainan tappioita, vaikka täälläkin jotkut virkkovat että ne pitäisi kyetä käsittelemään. No itse ymmärrän, tajuan ja pystyn käsittämään niiden tapahtumisen, mutta en sit että miksi niitä pitäisi nostaa millään muodoin pinnalle.

Kaikki tämä kuulostaa pieneltä, mutta pienistä puroista ne suuret joetkin syntyvät..
 
Mitä helvetin väliä on jollain foorumin jäsenten välisellä "luotolla"? Meitä kiinnostaa se, mitä Ukrainassa oikeasti tapahtuu, eikä joku vanhojen jäsenten välinen rinkirunkkaus, jossa kisaillaan kuka pystyy esittämään yllättävimpiä väittämiä sodan tapahtumista ilman todellisen tiedon jakamista.

Kysyisin edelleen, että onko jollain jakaa todellista tietoa, mitä siellä Umanissa nyt oikeasti tapahtuu?
Tuolla vonkalla nyt on ennenkin ollut aika vakuuttavaa tietoa.
 
Viimeksi muokattu:
Mitä hittoa, neuvotteleeko nämä tässä antautumisesta joillekin paikallisille siviileille !?

EDIT: Googlen kääntäjän mukaan kyllä.


Twiitin käännös Googlella:

- Kuinka monta teitä on siellä?
- 4 yritystä, siellä, siellä ja siellä.
- Joten, vittu, riisu panssari ja ota se vangiksi, minulla on ladattu ase, kuka heiluttaa venettä, minä ammun.
Paikalliset miehet asettavat hyökkääjille uhkavaatimuksen ja määräävät antautumisehdot. EPÄTODELLINEN.
 
En tiedä asiasta, mutta jotenkin itseä epäilyttäisi hieman lähteä harjoituksiin kovat piipussa🙄

Luulen että tässä viitataan siihen että kun yksiköt siirrettiin Ukrainan lähelle Valko-Venäjälle jne. niin sotilaille todettiin että kyse oli "harjoituksesta".

Lähtökäsky Ukrainaan on tullut alapäähän varmaan max. vuorokautta ennen, eikä siitä sotamiehille ole tarvinut kertoa sen enempää kuin että noni jätkät kamat kasaan, kovat piippuun ja 2 h päästä lähtö Ukrainan puolelle. Uskon kyllä että perusjantterit on olleet aika pimennossa.

Täysin mahdollista että hyökkääjien moraali on aika heikoissa kantimissa. Tuo 200k ukkoa pitää sisällään aika monta 18-20v vihreää sopimuskiväärimiestä ja jopa varusmiestä, ja sukulaiskansan kimppuun hyökätään kännykät taskussa. Viestejä kotoa lukevat vähintään jonkin verran, ja vaikuttaa että mieliala Venäjällä on kääntynyt sodanvastaiseksi. Olis kyllä tällä hetkellä helvetin mielenkiintoista lukea viestejä mitä nuoremman pään sotilaat lähettelevät toisilleen.
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top