Ukrainan konflikti/sota

Pienenpieni toivon kynttilä alkaa hehkumaan ehkä.
No joo, se että esim. tämä aamu ei vaikutakaan olevan ihan niin dramaattinen. Myös se että Ukraina tuntuu edelleen puolustautuvan koherentisti ja lujasti, on lupaavaa. Tietysti ylivoima on murhaava ja tämä voi olla tyyntä myrskyn edellä jo tänään, mutta silti. Слава Україні! Героям слава!
 
Onko sille/niille viime yön IL-76:en pudotuksille tullut mitään vahvistusta vai onko kyseessä ehta tornari?
 
Toivottavasti ukraina julkaisee pian kuvia alas ammutuista venäjän lentokoneista. Niitä kun ei olla nähty mutta isoja numeroita on kyllä heitelty.
 
Twiitin käännös Googlella:

- Kuinka monta teitä on siellä?
- 4 yritystä, siellä, siellä ja siellä.
- Joten, vittu, riisu panssari ja ota se vangiksi, minulla on ladattu ase, kuka heiluttaa venettä, minä ammun.
Paikalliset miehet asettavat hyökkääjille uhkavaatimuksen ja määräävät antautumisehdot. EPÄTODELLINEN.

Rota == komppania. Ei kai siellä kokonainn pataljoona ole antautumassa+
 
Mitä helvetin väliä on jollain foorumin jäsenten välisellä "luotolla"? Meitä kiinnostaa se, mitä Ukrainassa oikeasti tapahtuu, eikä joku vanhojen jäsenten välinen rinkirunkkaus, jossa kisaillaan kuka pystyy esittämään yllättävimpiä väittämiä sodan tapahtumista ilman todellisen tiedon jakamista.

Kysyisin edelleen, että onko jollain jakaa todellista tietoa, mitä siellä Umanissa nyt oikeasti tapahtuu?

Rauhoitu nyt! Alkaa olemaan todella asiatonta jäsentä/jäseniä vastaan hyökkäämistä, ja nyt laajensit touhua "vanhojen jäsenten väliseksi rinkirunkkaukseksi".

Varsinkin kun meuhaat yhden viestin yhdestä rivistä. Itse voin nostaa käteni ylös virheen merkiksi, en tosin tiedä minkä virheen, mutta takaan että mun viestihistoriasta löytyy virhetietoa vaikka olen parista paikasta yrittänyt useimpia asioita varmistaa.

eli siis jos nyt et ole jostain tynnyristä juuri noussut, niin luulisi jo aikuisen ihmisen käsittävän ettei kukaan - toistan ETTEI KUKAAN - pysty tällä hetkellä kovinkaan merivedenpitävillä faktoilla kuorruttamaan viestejään.
 
Huom. vahva lähdekritiikki. Mutta jukoliste jos tässä on mitään perää. o_O


Tässä vaiheessa sotaa kumpikin osapuoli propagoi ihan urakalla mutta jos tuo pitää paikkansa niin Venäjä on jo hävinnyt tämän sodan!

Jos eliittisotilaita ei lasketa mukaan niin kukaan ei tiedä millainen Venäjän armeijan taistelutahto ihan oikeasti on. Helposti voi kuitenkin olettaa että ei se parhaalla mahdollisella tasolla ole varsinkin kun kohteena on Ukraina.

Näinköhän olisi Putin kussut muroihinsa niin pahasti että pakkaa jo matkalaukkuja ja on tilannut lennon Kiinaan :ROFLMAO:
 

Venäläislähteet väittävät sen olleen harhautunut it-ohjus. Voi toki pitää paikkansakin: yhdessä videossa näkyy jonkun ison it-ohjuksen laukaisu.

Risteilyohjuksen osuma kerrostaloon

Katso liite: 57195

Voisiko olla tämä samaa casea? Osumakohta ainakin täsmää.

Ryssien puheet harhautuneesta it-ohjuksesta on ainakin paskaa. It-ohjuksen taistelukärki ei ole niin iso, että repisi tuollaisen aukon kerrostaloon.
 
Todennäköisesti harjoiteltu yksinkertainen lausahdus, joka annetaan sotavangiksi joutuessa. Kaikilla sama tarina ja ketkä nyt oikeasti harjottelee kovat piipussa, jos ei ole hyökkäysaikeita?
Mitä muuta sanottaisiin jollekin tavallisille miinanpolkijoille, joita lähetetään kymmeniätuhansia rajalle? "Hyökätään parin viikon päästä Ukrainaan, mutta leikitään että mennään harjoituksiin. Olkaa kilttejä älkääkä kertoko kellekään tai laittako tätä nettiin."

Etenkin kun venäläisillä on ollut nimenomaan some-vuodot ongelma jo 2014 vuodesta alkaen. Totta helvetissä rivimiehille valehdellaan ja vähän ennen jaetaan kovat piippuun ja pidetään käskynjako.
 
Ukraina puolustautuu järjestäytyneesti ja suunnitelmallisesti...Hyökkääjän tilanne hankaloituu ja tappiota kasvaa.
Ukraina raportoi hyökkääjän menettäneen 14 lentokonetta, kahdeksan helikopteria, peräti 102 panssarivaunua ja 536 panssariajoneuvoa, 15 tykkiä, yhden ilmatorjuntaohjusjärjestelmän ja 17 muuta ajoneuvoa.

Noin 3 500 Venäjän sotilaan väitetään saaneen surmansa ja 200 jääneen vangiksi.
https://www.verkkouutiset.fi/venajan-vaitetaan-menettaneen-102-tankkia-ja-3500-sotilasta/#598788f4

Vaikka luvut olisivat jossain määräin optimistisia niin ne kertovat että Ukraina on valmistautunut hyvin puolustukseensa. Todennäköisesti saa myös reaaliaikaista ja oikeaa tiedustelutietoa vihollisen tekemisistä. Uskoisin että Ukrainassa ollaan valmistautunut tarvittaessa myös pitkään sotimiseen.
- sitä mukaa kuin venäläisten tappiot lisääntyy kasvaa myös kritiikki Putinia vastaan.
- voidaan olettaa että sota loppuu vasta kuin Putin on syrjäytetty.
- jos puolustus kyetään pitämään yhtä tehokkaana loppuvuoden ajan hyökkääjän tappipilla on merkitystä sodan jatkumiseen.

Huoltoyhteyksien pidetessä vihollisen joukkojen huolton ja täydennyksien saaminen vaikeutuu merkittävästi.
- tämä on varmasti myös puolustajien suunnitelmien mukaista.
- toisekseen puolustajilla on muutenkin monella tavalla merkittävä etu hyökkääjiin nähden (paikallistuntemus, väestön tuki, mahdollisuus valita itsellee suojaiset asemat jne.)

Vaikka ollaan vielä sodan alkuvaiheessa, viholisen hyökkäyksiin on kyetty vaikuttamaan todella raskaalla tavalla. Tällä on suuri positiivinen merkitys ukrainalaisten puolustustahtoon myös jatkossa. Viholliselle se on puolestaan lamaannuttavaa..aina Venäjän korkeinta johtoa myöten.
- Venäjän propagandaan ja avoimiin uhkauksiin perustunut pelottelutaktiikka on osoittautunut täysin vääräksi (samalla tavalla kuin Suomen Talvisodassa 1939)

Jatkossa tiedustelutietojen reaaliaikainen saaminen hyökkääjien aikeista muodostuu entistäkin tärkeämmäksi puolustukselle. Onneksi myös tehokkasta nykyailaista aseistusta saadaan toimitettua jatkossakin ukrainalaisille. On myös selvää että Ukraina on kaikessa hiljaisuudessa valmistautunut sotaan..jopa paremmin kuin vihollinen on olettanut.

Ja, kuten sanottu. Ollaan vasta aivan alkutekijöissä. Tunnetusti sota on helppo aloittaa mutta vaikea lopettaa. Putin lienee ajatellut sodan kestävän vain muutamia päiviä tai viikkoja. Juuri näin sodat yleensä aloitetaan mutta sotiminen on kuitenkin kestävuuslaji. Se koettelee koko yhteiskuntaa.
- todennäköisesti sota Ukrainassa jatkuu vielä vuosia..mutta lopputulos on jo selvä Ukraina säilyttää itsenäisyytensä..ja Venäjäkin on turvassa omien rajojensa takana.

Ukrainalaisilla on vahva tahto puolustaa omaa koskemattomuuttaan ja itsenäisyyttään. Siellä on 45 miljoonaa asukasta jotka eivät halua alistua Venäjän rikollisen terrorin alaisuuteen. Kansalaisten halu säilyttää itsenäisyytensä ratkaiseen voittajan (jos sellaista voi sodassa ollakaan - kaikki tulevat kärsimään tappioita).
- Ukraina saa tukea länsimaita ja heidän taistelunsa osoittaa että se tulee jatkossakin säilymään itsenäisenä ja vapaana valtiona.
- rikolliset hyökkäjät voitetaan ja (ne jotka mahdollisesti kykenevät pakenemaan) ajetaan pois maasta, omien rajojensa taakse.

Kaiken lisäksi myös Suomen tulisi ymmärtää ottaa oppia muista vapaista valtioista, eikä alistua vapaaehtoisesti rikollisten etupiiriksi..
 
Ne on nämä entiset näyttelijäpresidentit tällaisia Reaganista alkaen.
Näyttelijöillä on draaman tajua ja kirjallisuuden tuntemuksen kautta sellaista viisautta ja ymmärrystä, jota ammattipoliitikoilla ei ole. Laatukirjallisuushan on täynnä enemmän tai vähemmän realistisia esimerkkejä hyvistä ja huonoista johtajista, ja kyllä kaunokirjallisesti sivistynyt tietää, mikä ero on pelkurilla ja kunniakkaalla johtajalla.

Palstan viisain ukko katosi silloin kun sen näkemyksiä olisi eniten kaivannut.
@baikal kyynisyys ei välttämättä sovi nykyhetkeen ainakaan Ukrainan tilanteesta – ehkä Suomen ja laajempaa turvallisuustilannetta hän voisi arvioida huomattavasti viiltävämmin.
 

BBC: Britannian asevoimaministeri Heappey ei usko Venäjän vallanneen Ukrainan Melitopolia​

Britannian asevoimaministeri James Heappeysanoi lauantaina maan yleisradioyhtiö BBC:lle, ettei Britannia usko venäläisten joukkojen vallanneen Ukrainan Melitopolia.

- Kaikki Venäjän ensimmäisen päivän kohteet ovat yhä Ukrainan käsissä. Ja jopa Melitopol, jonka venäläiset väittävät ottaneensa, mutta emme näe mitään todisteita siitä, Heappey sanoi BBC:lle.

Venäjän puolustusministeriö ilmoitti aamulla, että venäläiset joukot ovat vallanneet Melitopolin.
 
Toivottavasti ukraina julkaisee pian kuvia alas ammutuista venäjän lentokoneista. Niitä kun ei olla nähty mutta isoja numeroita on kyllä heitelty.
Suurien pudotuslukujen perään on tosiaan julkaistu puolin ja toisin aika vähän todisteita. Occamin partaveitsi tuntuisi viittaavan siihen suuntaan että luvut ovat höttöä. Silmä kovana uutisvirtaa aina seuraava Oryx on löytänyt kuvamateriaalia ainoastaan kuuden lentokoneen (3 ven, 3 ukr) ja kahden kopterin tuhoutumisesta. Ottaen huomioon miten nopeasti konflikteissa yleensä kuvat pudonneista lentokoneista leviävät (jo Kosovon sodassa aina jos jotain tippui, tuntien sisällä oli kuvat mediassa) niin luultavasti nyt kovin paljoa enempää koneita ei ole pudonnutkaan.

Tass uutisoi yhden Su-25:n putoamisesta ensimmäisenä sotapäivänä "lentäjän virheen" vuoksi (teki sen virheen että lensi vihollisen aseiden kantamalle?). Edellisyönä Kiovassa putosi näyttävästi ukrainalainen Su-27. Sekin saattoi olla oman it:n epähuomiossa pudottama. Luulisi että venäläiset olisivat muuten julkaisseet jo ylistävän uutisen luutnantti Sejasenovista, joka uljaasti tuhosi fascistisen taisteluhävittäjän.
 
Itse näen kaikki nämä vääriksi/feikeiksi paljastuneet videotkin tietyllä tapaa tärkeinä. Ihan vaan sen vuoksi että se toimii myös propagandana tuonne itänaapurin kotijoukoille, jotka saavat niistä ehkä lisää pontta lähteä osallistumaan mielenosoituksiin.

miksi muka meidän jakamat, katsomat ja tykkäämät videot muka merkitsisivät mitään? No siksi että binäärimaailma perustuu erilaisiin algoritmeihin, eli kun asiat lähtevät 'trendaamaan', tulevat 'viraaleiksi' jne, niin tällöin niitä videonpätkiä nousee ihmisten listoille tyrkylle katseltavaksi. Tässä on vieläpä huomioitava se että suurin osa venäläisistä perustaplaajista ei varmastikaan ole kovin valveutuneita menneisyyden tapahtumien, ja varsinkaan niiden filmatisointien kanssa, joten tästä johtuen sovitus uuteen muottiin on ihan toimivaa propagandaa joka ajaa Ukrainan asiaa. Mielestäni on jopa suotavaa yrittää saada Venäjälle kiusallista/haitallista aineistoa nousemaan pinnalle, koska kaikki ne itänaapurin tavallisen kansan keskuudessa avautuneet silmäparit ovat kukin kuin yksi pieni erävoitto suuremmassa taistelussa.

tästä samaisesta syystä ainakin itse pidättäydyn täysin jakamasta kaikkea missä käsitellään Ukrainan tappioita, vaikka täälläkin jotkut virkkovat että ne pitäisi kyetä käsittelemään. No itse ymmärrän, tajuan ja pystyn käsittämään niiden tapahtumisen, mutta en sit että miksi niitä pitäisi nostaa millään muodoin pinnalle.

Kaikki tämä kuulostaa pieneltä, mutta pienistä puroista ne suuret joetkin syntyvät..
Just näin itsekin ajattelen ja vähän puolueellista omakin kirjoittelu tänne on ollut.
 
Sotatilanteen kannalta erittäin uhkaava tilanne taitaakin olla Kievin koillispuolella, siellä jos venäläiset pääsee linjalle Harkova - Poltava - Kiev niin idässä olevia joukkoja alkaa uhkaamaan eristys maan länsiosista. Itse pidin aikaisemmin huolestuttavampaa etelän tilannetta mutta siellä ukrainalaiset ovatkin pystyneet vastaiskuihin venäläisten avoimia sivustoja vastaan. Itse Kievin kaupungin luulisi kestävän ainakin jonkin aikaa kun kaupunkisotaahan siellä käydään.
 
Back
Top