Ukrainan konflikti/sota

Ne elohopeaa sisältävät harppisaksan patruunat, olisivat helposti korvatavissa.
Toivottavasti ratkaisevasti muuttuneen tilangteen vuoksi kaikesta mahdollisesta "kulutustavarasta" tehdään massiiviset lisätilaukset: patruunat, ammukset, panssarimiinat, kertasingot, lääkintätarvikkeet yms.. Näitä saadaan kuitenkin kohtuullisen nopeasti verrattuna asejärjestelmien täydennyksistä, puhumattakaan kokonaan uusista.

Sen vuoksi hyväksysin merkittävän avun esim. 7,62 x 39/53 patruunat, panssarimiinat, kessit sekä lääkintä- ja ruokatarvikkeiden muodossa. Toki tässä on riskinsä, mutta avulla saadaan nopea apu Ukrainalle ja olisi kuitenkin melko nopeasti täydennettävissä, jos ja kun halua olisi.
 
Ihmettelen kovasti miksei vieläkään julkisuudessa asiantuntijakeskustelua siitä kuinka nopeasti Ukraina saa mobilisoitua joukkonsa, jos kaikki menee niin kuin "pitäisi". Samoin ei keskustelua erilaisista ennusteista, mitä tapahtuu lännessä Ukrainaa ja niin edelleen. Aika staattista turvallisuustilanneasiaa ja yleistä pölinää sodan nykytilasta, jonka näkisi itsekin kun avaa twitterin.
 
Löytyykö mm. tästä Umanin maahanlaskusta yhtään mitään tietoa mistään lähteestä? Jos ei, niin radio saa vaieta lopullisesti.

Edit. Muutenkin sun radio on vähän rikki, kun tulee vanhentunutta tietoa. (esim. IL-76-koneiden määrä.)

Lisätään: Venäjä-lankoihin tulee tasaisin väliajoin täysin uusia "jäseniä" puskemaan ihmeellistä agendaa. Näitä sitten bannaillaan porukalla, joten alokkaisiin venäjälangoissa voidaan suhtautua täällä hieman varauksella.
 
Tuo olisi viraali video, diplomaatit yhdessä suin ottaisivat vastaajaa niska-perse otteella ja heittävät YKsta ulos. Uskon että helposti menee miljardin raja rikki. :geek:
Ulosheittämisen voisi tehdä ikiaikaisia slaavi-perinteitä kunnioittaen defenstraationa.
Sillä lähti keisarin neuvottelijatkin 1618 palaverista, ja jos sloboille käy yhtä hyvä mäihä, alla on heilläkin riittävän iso kasa paskaa, ei siinä välttämättä siis kuole.
 
Johan sen Niinistön kommenteista kuuli. "En ole sotaa tänne tuomassa". Eli nyt ollaan niin rähmällään kuin rähmälleen pääsee ja pelataan aikaa, että Ukraina kaatuisi ja tällaiset kiusalliset vaatimukset ase-avun toimittamisesta eivät enää olisi releventteja. Ei kai tässä oikeasti voi muusta olla kyse.
Minä en Niinistöä rähmällään olijaksi sanoisi.On suoraa sanonut Suomen kannnan . Oikea mies eikä varmasti minkään Putinin sylikoira. Suomen etu kirkkaana mielessä. Halla ahoa en ainakaan hänen tilallaan näkisi mielelläni nyt.
 
1645874000358.jpeg

Todella hienoa, että täältä voi jotenkin saada tietoa siitä, miten Ukraina taistelee. Ja hieman myös huojentaa mieltä, että voi edes jotenkin myös auttaa. Vielä kun olisi keino hetken riiputtaa noita meidän poliitikkoja parvekkeelta ja kertoa, että Venäjä ja EU on alhaalla ottamassa vastaan.
 
Luultavasti lisäävät vain höyryä. Ei niiltä miehet tai kalusto valitettavasti lopu kesken kun korkeintaan hetkellisesti. Kyllä tuo Ukrainan puolustus tulee murtumaan, lähipäivinä tai viikkoina. Putin on valmis uhraamaan niin monta henkeä kun on tarvetta.

Lähinnä jää kysymykseksi pystyvätkö ukrainalaiset jatkamaan sissisotaa ja aiheuttamaan tappioita, vaikka suurin osa maasta olisi miehitetty.
 
Minä en Niinistöä rähmällään olijaksi sanoisi.On suoraa sanonut Suomen kannnan . Oikea mies eikä varmasti minkään Putinin sylikoira. Suomen etu kirkkaana mielessä. Halla ahoa en ainakaan hänen tilallaan näkisi mielelläni nyt.
Niinistön heikkous on se, että hän ei pysty myöntämään mahdollista riskiä, mikä Venäjästä syntyy Suomelle. Meitä juuri uhkailtiin voimakeinoin, jos mietimme sotilasliittoa. Tämän Niinistö korvasi vain kauniilla puheilla. Halla-aho taas on ottanut tämän kriisin alla oikeasti todellista roolia, jossa pyrkii pitämään ihmisiä yhdessä, mutta myös puhumaan Venäjän intresseistä ja niiden tuomista riskeistä.
 
Se on semmoinen juttu että Putinilla ei ole varaa hävitä tätä matsia, omat koirat murisee jo nälkäisinä.
 
JAHKAILU aseviennissä Ukrainaan kertoo ennen kaikkea siitä, että Suomessa pelätään Venäjän reaktioita, sanoo Ruotsin maanpuolustuskorkeakoulun sotatieteiden dosentti Ilmari Käihkö.


Vielä niiden Virossa olevien 122H63:n kanssa Suomi vatuloi ? Ei voida antaa vientilupaa, koska Saksa vastustaa tms.
 
Vielä niiden Virossa olevien 122H63:n kanssa Suomi vatuloi ? Ei voida antaa vientilupaa, koska Saksa vastustaa tms.

Suomelta on lupa, mutta saksalta tarvitsee vielä erillisen luva. Saksa ei myönnä.
 
Back
Top