Ukrainan konflikti/sota

Suora lähetys noin kello 21.30: EU:n ulkoministerit kokoontuivat, Haavisto pitää tiedotustilaisuuden​

EU:n ulkoministerit kokoontuivat sunnuntai-iltana epäviralliseen kokoukseen Ukrainan tilanteen vuoksi. Pöydällä oli ehdotus EU:n aseavusta Ukrainalle.


Ulkoministeri Haaviston info ylimääräisen UAN-kokouksen jälkeen kello 21.15

Elina Kervinen
21:19 | Päivitetty 21:21

EU:n ulkoministerit kokoontuivat sunnuntai-iltana epäviralliseen kokoukseen Ukrainan tilanteen vuoksi. Esillä oli muun muassa Ukrainan tukeminen sotatilanteessa.


Kokous alkoi kello 19. Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) pitää sen jälkeen tiedotustilaisuuden kokouksen annista. Haaviston tilaisuuden on määrä alkaa noin kello 21.30.


EU:n ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkea edustaja Josep Borrell kertoi kokouksen alla esityksestään kustantaa sotatarvikkeita Ukrainalle EU:n varoista. Sotatarvikkeiden lisäksi hän ehdottaa myös esimerkiksi polttoaineavun antamista.


Ukrainan ulkoministeri Dmytro Kuleba pyysi apua perjantaina puhuessaan EU:n ulkoministereille.


Kokouksessa olivat esillä myös Venäjälle asetettavat pakotteet.

EU ja Yhdysvallat liittolaisineen ovat sopineet sulkevansa tiettyjä venäläisiä pankkeja kansainvälisen Swift-maksujärjestelmän ulkopuolelle.

 
Vois meidät kolmekymppiset jo kaivaa reservin naftalista kun ei tuo Venäjän rauhanturvaoperaatio näköjään ilman Iskandereja onnistu, eikä taida kyllä onnistua niilläkään. Venäjäkin nostanut valmiutta sille tasolle, että on Suomellakin aihetta reagoida edes jotenkin, jotta voi taata turvallisuuden rajojensa sisäpuolella. Varsinkin kun huomioidaan tuleva kansanäännestys NATOsta, johon Venäjä pyrkii varmasti vaikuttamaan.

Alkaa olemaan melko selvää, ettei Venäjää ja Valko-Venäjää huomenna käytävät neuvottelut varmasti kiinnosta tosiasiallisesti ja Zelenskyyllä varmaan ei ole intoa suostua muuhun kuin siihen, että joukot perääntyvät täysin Ukrainan rajojen ulkopuolelle.

Kyllä se vaikuttaminen jää putistanin sisäisten selkkauksien hoitamiseen. Maanantaina on tajunnan räjäyttävä päivä, umpipaskan putistanin tunkin päässä!
 
Finski on muuten perunut jo Pietarin ja Moskovan lentonsa. Eiköhän kohta katoa ylilennotkin.
Myös Tokion lento peruutettiin jo tältä illalta, siellä menee yksikseen Japan Airlinesin 787 Siperian yllä tällä hetkellä. Samaten Kiinaan on menossa yksi kiinalaiskone EFHK:lta. Finnairin Phuket- ja Bangkok-lennot ovat Saudi-Arabian päällä paraikaa, kiertävät siis eteläpuolelta. Japaniin ei kantsi sitä reittiä Suomesta lentää. Jos tämä sota olisi tullut korona-ajan matkustusrajoitusten ulkopuolella (esim Japanin osalta, joka edelleen pääosin kiinni), olisi jäänyt aivan hirmuinen määrä lentoja yhtäkkiä pois. Nyt lienee tilanne hieman joustavampi, onneksi. Saas nähdä voivatko nuo japanilaiset ja kiinalaiset yhtiöt lentää Siperian yli vielä kuinka kauan. Saksalaisia Japaniin meneviä koneita näkyi myös pari tuntia sitten Siperiassa, saas nähdä mitä reittiä tulevat takaisin.
 
Ihmettelen edelleenkin ettei noin väkirikkaasta valtiosta kuin Ukraina ole saatu mobilisoitua todella isoa armeijaa.
kun tiedät ukrainan vahvuuden ja perustetut yksiköt niin pidä ne omana tietonasi. ymmärrät ehkä mitä tarkoitan.
 
Nähdäkseni näitä on tuhottu jo. 2 päivää sitten yksi pätkä ollut jo täällä.
toki mutta näitä (eri lähteissa eri lukuja) oli noin prikaati (ehkä) joten toivottavasti saavat vielä loputkin
slava ukraini!
 
Back
Top