Ukrainan konflikti/sota

Onko Ukrainan panssariyksiköistä mitään tietoja? Ehkä muutama romu ollut jossain twitter pätkässä. Ne oli kai ollut marssilla. Voisiko olla niin hurjaa, että niitä ei vielä ole käytetty?
Voi olla. Luulen, että vitun hyviä sotilasneuvonantajia on ollut viime vuosina kouluttamassa.
 
Onko Ukrainan panssariyksiköistä mitään tietoja? Ehkä muutama romu ollut jossain twitter pätkässä. Ne oli kai ollut marssilla. Voisiko olla niin hurjaa, että niitä ei vielä ole käytetty?
Kyllä niitä on käytetty, tuhottuja ja hylättyjä ukrainalaisvaunuja aina välistä näkyy kuvissa. Suurin osa vaunuvahvuudesta lienee itärintamalla.
 
Tuliko sitä ikinä vahvistettua että Ukrainalaiset erikoisjoukot saivat tapettua nämä tsetseenit Antonovin lentokentällä?
Tais siitä yksi jäädä kertomaan. Muut oli liian hiilenä.
 
Tilanne alkaa kohta olla putlerin kannalta all in, täälläkin moneen kertaan käsiteltyjen syiden vuoksi. Ja rapatessa roiskuu, eikä siviiliuhreja ryssä ehkä enää välttele, vaan alkaa epäreiluakin satamaan näihin suurkaupunkeihin enemmänkin kuin satunnainen mlrs. Sähkön- ja vedenjakeluunkin saattaisi 'vahingossa' osua. Ehkä itään mahdollisesti mottiin jäävät antautumishaluisetkin ua-taistelijat teurastetaan, jotta kenttäkelpoinen joukko ei aiheuta jatkossa ongelmia.

Mitä mieltä asiantuntijapaneeli on, että jos alkaa näyttämään kansanmurhalta, tekeekö länsi intervention, millaisen ja mitkä triggerit pitää ylittyä?
 
Muuta:

Joku, jolla on silmät ja korvat avaruudessa ja ilmassa välittää Ukrainalle tietoa hyökkääjän liikkeistä. Se uusien asejärjestelmien kanssa nostaa tehoja ja hidastaa merkittävästi hyökkäystä, vaikka Venäjän tulivoima on todella suuri.

(radio vaikenee)
Täälä jauhetaan jostain suomen symboolisesta aseavusta, mutta tuossa lainauksessa on se merkittävin apu. On aika hyödyllistä tietää, missä vihollisen ilmatorjunta on, missä sopivia maaleja on Bayraktareille, mikä on vihollisen vahvuus, missä vihollinen liikkuu etc. etc.
 
Putinin puheet korkeasta valmiudesta (ydinaseet) on sikäli outo, että ydinaseet ovat aina korkeassa valmiudessa. Se on ydinasevaltion henkivakuutus yllätyksellisen ensi-iskun varalta. Puheilla voi painostaa ja parantaa sanelua, neuvotteluasemia.
Sitä valmiutta nostettiin yhdellä asteella (eli vastannee nyt jotain amerikkalaisten Defcon 4:ää).
 
Mitä mieltä asiantuntijapaneeli on, että jos alkaa näyttämään kansanmurhalta, tekeekö länsi intervention, millaisen ja mitkä triggerit pitää ylittyä?

Lännen sentimentti alkaa olla sen verran yksimielinen, puolan migit ym että suora sekaantuminen ei ole kaukana. Lähinnä ilmatukea lienee tulossa jossain vaiheessa.

Valkovenäjän mukaan lähtö voisi olla hyvä sytyke.

Miten muuten jos joku kolonna sattuu haihtumaan savuna ilmaan, niin saako kukaan selville käristikö sen Bayraktar vai reaper?
 
Ei tarvitse. Alue jossa Ukraina on saanut rauhassa suorittaa liikekannallepanonsa on iso. Keski-Ukrainassa järjestäydytään puolustukseen sopiviin asemiin ja lännessä perustettuja joukkoja ollaan siirtämässä vastahyökkäyksiin. Viikon päästä esim. tuo Krimiltä leviävä alue työnnetään takaisin. Ukrainalta on menossa sinne vastaiskuun arviolta +50 000 taistelijaa. Hyökkääjältä rupeaa siihen mennessä huoltokin sopiva vasti takkuamaan.

Kiovaan tunkeutunut kiila lyödään mottipottiin. Sinne riittää Länsi-Ukrainasta jopa +200 000 taistelijaa.

Lännestä annettava PST ja IT kalusto auttaa näissä vastahyökkäyksissä paljon

Viikon päästä saattaa olla jo Puolakin tuhoamassa Valko-Venäjän kenttiä. Puhumattakaan siitä kenen laivat ovat Ukrainan rannikolla...

Ja jos nämä ryssien parhaat joukot ajelevat viholliskosketuksessa tällä tavoin, niin ei hyvää päivää!
Eikö ole saatu mitään koulutusta dronevaarasta tai epäsuoran tulen alla toimimisesta?!! Puskuri puskurissa kiinni. :LOL:

 
Itseasiassa Suomen kannalta olisi fiksumpi mitä enemmän tankkeja ja koptereita tuhotaan nyt Ukrainan pellolle, joten suorastaan kannattaisi lähettää mahdollisimman paljon ohjuksia. Tai ainakin monta kappaletta.

Suomi nimittäin ehtii saada korvaavat ohjukset paljon ennen kuin Venäjä saa korvattua tankit. Jos hyökkäys tulisi vaikkapa vuoden päästä, niin tänään tuhottu tankki on todennäköisesti edelleen pois inventaariosta, kun taas Suomen ohjuspino on aika todennäköisesti saatu palautettua samaan tilanteeseen kuin ennen lahjoituksia. Vaikka ei olisikaan saatu ohjuksia korvattua, niin on joka tapauksessa parempi että tankki on tuhottu Ukrainassa kuin Suomessa.
Tästä olemme eri mieltä. Ei ole mitään takeita siitä että korvaavia toimituksia saataisiin ikinä jos homma kosahtaa kunnolla käsiin. Meidän varannoilla ei isoa kuvaa muutettaisi mutta voitaisiin aiheuttaa ammottava aukko omaan puolustukseen.
 
Tätä jo pitkään miettinyt että kuinka paljon Kiinan savuverhoa siinä että se esiintyy Puten kaverina ? Mukamas strategisia kumppaneita ym. sontaa. Olen noin 100 % varma että Kiina käyttää hyväkseen Venäjän heikkoutta ja odottaa oikeaa hetkeä selkäänpuukottamiseen.
Siitä sitten, kun Venäjä on luhistumassa.

On Kiinalla hyvä aika kasvattamaan omaa valtakunnanrajaa. Kaikki ovat onnellisia, kun Kiina on valloittanut Venäjän ja saatu pahantekijät pois ja ketään ei kiinosta sen maan kohtalo.
 
Back
Top