Ukrainan konflikti/sota


Analyysiä ilmasodasta Ukrainassa.

Voisiko olla 1. syy että ilmaan päästettävien lentäjien seula on pistetty ultratiheäksi.

Partio/parvi Suhoita lentämässä Puolaan F-35t siivellä hakemaan turvapaikkaa olisi nöyryytyksien nöyryytys.
 
Valkonen kaveri on englantilainen, toisesta ei tietoa.
En tiedä, että onko vastattu jo, mutta valkoinen kaveri tekee youtubeen videoita nimellä: "bald and bankrupt". Kierrellyt pitkin Baltiaa, Venäjää ja muitakin maita. Näyttäisi olevan videoita tosta pakomatkasta. Hetkeen en ole seurannut kyseistä miestä.
Edit: Olikin jo vastattu, perkele kun ei sivut lataa.
 
Voisiko olla 1. syy että ilmaan päästettävien lentäjien seula on pistetty ultratiheäksi.

Partio/parvi Suhoita lentämässä Puolaan F-35t siivellä hakemaan turvapaikkaa olisi nöyryytyksien nöyryytys.
Ryssä turvaa selustansa ensilinjan kalustollaan. Jos nöyryytys jatkuu, niin näitäkin tultaneen näkemään taivaalla.
 
Hetkonen..ainakin Viro, Latvia, Liettua, Puola, Ruotsi, Tanska, Norja, Suomi, Belgia, Saksa, Portugali, Ranska ja Hollanti. Ja pikku Luxemburg.

Joo, siinäpähän uhkailee, meinaako kaikkia pommittaa, vai mikä oli ajatuksena? Saattaa vaikka tuolta Ranskasta tulla isompaakin puikkoa takaisin, jos toteutetaan uhkauksia. Alkaa jo kuulostamaan put-in miehen viimeisistä epätoivoisista vedoista.
 
Tämä olisi tietysti loistoratkaisu, mutta Venäjän hallinnossa on viime aikoina käytetty taktiikoita, joissa päätarkoitus näyttäisi olevan se, että länsi yllättyy odottamattomasta reaktiosta, joka on yleensä irrationaalisen aggressiivinen. Olisikohan Lavrov tällaisen strategian takana. Ilmeisesti he ovat tarkastelleet Neuvostoliiton ja sittemmin Venäjän historiaa, ja tuumineet että heidän reaktionsa ovat olleet liian passiivisia ja arkoja, sekä ennakoitavissa.

IS:n artikkelissa toimittaja Jouko Juonala arvaili Putinin hallinnon sotatoimia jatkossa ilman, että teki suurempaa numeroa jo alkaneesta siviilien pommituksista, ja kirjoitti myös:


Eli jos kyse oli muustakin kuin hänen omasta mielipiteestään, olisi kiva jos olisi ollut lähteet mainittuna.

Tuon voi tietysti halutessaan kuitata sillä, että kyseessä oli Vapun "Voiton päivän" paraatin valmistelu, eikä osa näitä verhottuja uhkauksia. Ilmeisesti kyseessä oli siis tuore video. Näin ainakin FAS:n Tricia White uskoi.

Näillä kahdella hepulla saattaa olla kaksi muuta laukaisukoodisalkkua, mutta varmuutta siitä miten Venäjällä laukaisu tapahtuu, ei tietääkseni ole ainakaan julkisesti saatavilla. Ehkä jenkkien tiedustelulla on.

Tuo on vanha video missä tuota ohjusta kuskataan.
 
Onko tuosta paikkaa mainittu? Tuo voi olla ukrainalainen juna, joka on jäänyt linjojen taakse ja jonka ukrainalaiset ehkä tuhosivat ettei hyökkääjä pääse hyötymään?


Onko tuon polttoainejunan tuho varmistettu tieto? Helvetin kova juttu jos on.

Nyt äkkiä lennokkitilausta Turkkiin menemään.

Ei löydy mainintaa, muuta kuin Further away, Ukraine’s air force said that the TB-2 was used to destroy an entire fuel train that was attempting to resupply Russian forces operating in the field. Ja Lauantaina: Miehittäjät menettivät päivän aikana kolme SU-30 CM:ää, 11 helikopteria, kaksi SU-25:tä, kaksi IL-76MD:tä, varustekolonnin ja polttoainejunan.
 
V on ryssänkieltä ja ja tarkoittaa itää , eli idän piirijoukkoja.

Sitä en osaa sano mikä on iivanoide itä, eli onko noi V juts
tästä meidän rajan takaa, vai jostain kirgiisian takaa
 

Venäjän ulkoministeriö: Tappavia aseita Ukrainaan toimittavat tahot kantavat vastuun, jos niitä käytetään Venäjän sotatoimien aikaan Ukrainassa​

Tappavia aseita Ukrainaan toimittavat tahot kantavat vastuun, jos niitä käytetään Venäjän sotatoimien aikaan Ukrainassa, Venäjän ulkoministeriö tiedottaa Reutersin mukaan.
Venäjän ulkoministeri, miten sitten tämä tappava sotasaaliskalusto, jota te koko ajan toimitatte rajan yli Venäjältä ja Valko-Venäjältä. Kun niistä loppuu löpö tai miehistö antautuu, saako niitä käyttää teitä vastaan, ja kuka tässä tapauksessa vastuun kantaa?
 

Ei löydy mainintaa, muuta kuin Further away, Ukraine’s air force said that the TB-2 was used to destroy an entire fuel train that was attempting to resupply Russian forces operating in the field. Ja Lauantaina: Miehittäjät menettivät päivän aikana kolme SU-30 CM:ää, 11 helikopteria, kaksi SU-25:tä, kaksi IL-76MD:tä, varustekolonnin ja polttoainejunan.
Ai että. Nuo tappiot on kuin laittaisi suoraan rahaa meidän puolustusbudjettiin.

Kolme Su-30:a ja kaksi Su-25:ta vähemmän meitä vastaan mahdollisesti käytettäväksi.
 
Mikäli tästä toivottavasti Suomi ja Ruotsi lähtee NATO:on, on se kyllä aikamoinen munaus Putinilta. Itämeri tulee sitten täysin NATO-järveksi kaikilla alueilla paitsi Venäjän alueilla. Ja jos Ukrainankaan valtaus ei onnistu suunnitellusti ja Ukraina hakee ja pääsee EU:n jäseneksi, siinä jää sitten Putin ja Lukashenka täysin yksin keskenään sanktioilla persraiskatuilla olevine kansanstalouksineen.

Niin ja ilmeisesti Saksa aikoo tehdä GrossDeutschlandit kun huomasi taas 83 vuoden väliajan (1939 - 2022) jälkeen kuinka kyvytön Venäjä on?
 
Ehkä tuo "läheskään kaikille" oli vähän liioiteltu termi, mutta meinasin lähinnä panssarimiehistöä, mekaanisia huoltojoukkoja, ilmavoimia, sodanjohtoa yms. Myös osa ilmatorjunnasta?

Uskaltaisin melkein väittää, että lähes kaikille maastopukua käyttäville (pl. aseettoman palveluksen suorittaneet) sijoitetuille on varattu jokin ampuma-ase, ja yli 90 prosentille nimenomaan rynnäkkökivääri. Kaikille kuitenkin koulutetaan se RK universaalisti, mikä olisi tuhlausta, jos näin ei aiottaisi toimia. Toisekseen omaa toimintaa sekä omaa henkeään täytyy pystyä puolustamaan. Olo voisi tuntua tosi orvolta, kun etäisyydeltä alkaisi kuulua vaimeaa tulitusta eikä itsellä olisi mitään paukkuvaa lähettyvillä.

Esim. ilmavoimien apumekaanikoille on vahvistettu varatun aikanaan 80-luvulla pulttilukkokiväärit, vaikka suojausorganisaatio pyrkii pitämään vastapuolen erikoisjoukot pitkän matkan päässä koneista (ja sitä myöten lentoteknillinen henkilöstökin on varsin hyvässä turvassa). Tuskinpa "turvallisella" alueella toimivaa henkilöstöä on riisuttu aseista, vaikka Ukko-Pekat ja Pystykorvat onkin sulatettu. Nyt jaetaan hyvin suurella todennäköisyydellä rynkky, kun rynkkyjä viimeinkin riittää kaikille eikä tarvitse enää nojata maailmansotien aikaisiin aseisiin.

Upseerinkin perusase on rynnäkkökivääri. Joku kertoi joskus lukeneensa luetteloa prikaatin varustuksesta, ja siinä oli suuruusluokkaa joitakin kymmeniä pistooleja (esikuntahenkilöstön käyttöön)... Komppanianpäälliköt, tulenjohtajat ja joukkueenjohtajat ym.:t saisivat rynnäkkökiväärin.

Ne jotka eivät rynnäkkökivääriä kuittaa, saavat suurella todennäköisyydellä konekiväärin tai tarkkuuskiväärin. Pistoolin varassa voi olla hyvin pieni osa kokonaisvahvuudesta (vaunumiehiä, lentäjiä, vähemmistö upseeristosta?). Ehkä jokin osa johtokeskushenkilöstöstä ja merivoimien alushenkilöstöstä saattaa olla laskettu jätettävän aseettomiksi, vaikka koulutus olisikin. Mutta se on hyvin pieni siivu kokonaisvahvuudesta.
 
Back
Top