Ukrainan konflikti/sota

Oiskohan näillä tapahtumilla ollut jotain vaikutusta tuohon lausuntoon?
En luottaisi liiaksi V-V:n johtoon tässä. Tuttavani joka on Ukrainassa pääasiassa puolalaisista, valkovenäläisistä ja slovakeista koostuvassa vapaaehtoisosastossa sanoi jo eilen, että ottivat todennäköisesti yhteen pohjoisella rajalla nimenomaan valkovenäläisten kanssa. Ainakin kalusto oli V-V merkinnöissä. Tänään ollut myös puhetta, että valkovenäläistä kalustoa olisi liikuteltu Ukrainan puolella rajaa.
 
Linkkasin jo tämän aiemmin, mutta jotkut eivät näemmä lue kaikkia viestejä:
Kiva ajatus, mutta pitää nyt huomata missä suunnassa räjähdys on ollut suhteessa hangaariin ja koneeseen, nopeasti lentäviä asioita on tuo hangaari ollut täynnä kun maassa on räjähtänyt, pelkästään tuo kuopan koko antaa osviitta siitä, että kyllä se kone on vahinkoa kärsinyt. Toki korjattavissa voi olla, mutta epäilen, että nousee ilmaan pelkällä jeesusteipillä.

Ihmeet ovat myös mahdollisia ja ehkä koneen toimintakunnosta annettu virheellistä tietoa ulospäin tarkoituksella. Turhaa spekulointia kuitenkin muun tilanteen ohella mielestäni.
 
Minä en kuuntele enkä katso mitään missä Kangaspuro on mukana mutta toivottavasti tuo pitää paikkansa!

Kun rotat haluavat jättää laivan, niin se on jokseenkin varmasti uppoamassa.
Vai olisiko Kangaspuro se joka on vaihtanut leiriä? :)

Vakavasti puhuen kyllähän Putinin hovissa ja duumassa edes puolivaloilla kulkevat ymmärtävät, että nyt veikattiin väärää hevosta ja pää tulee vetävän käteen.
 
Se on tuhoutunut. Taisi mennä jo viime perjantaina.
Jossain oli ilmeisesti eiliseltä kyseisen laitteen omistava firma kommentoinut että vaatii tutkimista ennenkun voidaan sanoa onko pelastettavissa. Ei siis aivan reikäjuustona luultavasti. Joku tiesi Twitterissä että olis ollut moottorihuollon takia kentällä niin siksi ei päässyt pois kun moottorit irti tms.
 
Ei sisällä verta tai muuta vaikka onkin ikäraja.

Vaikea on (täysin) alistaa kansaa, jolla on ISOT PALLIT. :salut:
 
Germany's Enercon on Monday said a "massive disruption" of satellite connections in Europe was affecting the operations of 5,800 wind turbines in central Europe.

It said the satellite connections stopped working on Thursday, knocking out remote monitoring and control of the wind turbines, which have a total capacity of 11 gigawatt (GW).

"The exact cause of the disruption is not yet known. The communication services failed almost simultaneously with the start of the Russian invasion of Ukraine," Enercon said in a statement.

The company said it had no further information on who or what may have caused the disruption.

Enercon has informed Germany's cybersecurity watchdog BSI and is working with the relevant providers of the satellite communication networks to resolve the disruption, which it said affected around 30,000 satellite terminals used by companies and organisations from various sectors across Europe.

?????????
 
Kuulin ihan viimeiset minuutit ja Aleksanteri-instituutin Kangaspuro oli äänessä. Hän kertoi Venäjän ulkoministeri Lavrovin pyytäneen useaan kertaa eroa, mutta Putin ei ole myöntynyt. Kyse tietysti jonkinasteisesta palatsijuorusta, mutta kuitenkin.
No siinä lähtee sitten viimeinenkin kiho sieltä jonka puheista sai sentään totuuden osin selville.
 
Näin se maa puhdistuu väärintekijä kerrallaan. Yksi helvetin hyvä piirre tässä on, että monet ovat joutuneet pelaamaan korttinsa ja puoli on valittu. Nyt kansa näkee kenen takana ei voi seistä.
Tulen olemaan katkera Venäjälle tämän sodan johdosta ja sen raskaista seurauksista ukrainalaisille mutta hymyilen sisälläni sen johdosta että nuo kaksinaamaiset ihmissaastat joutuivat tilanteeseen jossa kortit oli näytettävä. Ukraina ansaitsee parempaa.

Saattaa suomut pudota muuallakin silmiltä. Sitä odotellessa.
Sama Suomessa... Suojelupoliisilla varmaan rekisterit huutavat punaista tällä hetkellä.
 
Kuunteliko kukaan Politiikkaradiota klo 13-13:30?

Kuulin ihan viimeiset minuutit ja Aleksanteri-instituutin Kangaspuro oli äänessä. Hän kertoi Venäjän ulkoministeri Lavrovin pyytäneen useaan kertaa eroa, mutta Putin ei ole myöntynyt. Kyse tietysti jonkinasteisesta palatsijuorusta, mutta kuitenkin.
Jos kakkosmieskään ei ole ollut enää vähään aikaan tukemassa suunnitelmaa niin alkaisi olla aikalisän paikka Moskovassa.
 
Ovatko nämä T-90 vai T-72B? Shtora on ainakin. Valokuviakin oli, mutta en nyt tähän hätään löydä niitä. Sillä pitkällä videolla jolla on samalla tiellä 16 ryssän ajoneuvoa on myös yksi Shtorallinen.
Koska molemmissa ajoneuvvoissa näyttäisi olevan Shtora-1 järjestelmä, pitäisin niitä T90 vaunuina. Mutta missä kuvat on otettu ? Muuten T-72B3M vaunussa on sama kontakt-5 panssarointi kuin T90 vaunussa.

Tästä lisätietoa vaunujen tunnistamiseen. Bellingcatillä näistä hyvää analyysiä muutenkin.

 
Kaksi maailman väkirikkainta maata puuttuu rintamasta. Enteilee pahaa ottaen huomioon, että ovat myös nousevia mahteja. Omat "rauhanturvaoperaatiot" mielessä arvatenkin.
Totta, mutta eivätpä ole uskaltaneet Venäjän rinnallakaan seistä.

Taatusti erittäin erittäin huolestuneina niissä tutkaillaan lopun maailman yhtenäisyyttä. Mikäpä siinä, jos ottavat opikseen.
 
Venäjä on myös nussinut taloutensa pilalle nyt pitkälläkin aikavälillä, kun fossiilisen energian viennistä riippuvainen talous tulee kyykkäämään, kun Eurooppaan ei enää Kremlin kaasut kelpaa.

Senhän ne varmaan osasi ainakin jossakin määrin ennakoida - mutta eivät sitä, että *kaikki* pannaan kiinni ja vielä SWIFTin käyttökin loppuu. Venäjä oli SWIFTin toiseksi suurin "asiakas" (jos asian voi noin ilmaista) heti amerikkalaisten yritysten jälkeen.

Tähän vielä päälle se, että FED jäädytti Venäjän "sotakassan" ja muuta rahalliset reservit "with immediate action" eli sinne jäi joka rupla. Kopeekkaakaan eivät ole voineet ehtiä siirtämään mihinkään. Lisäys: Englannissa pankit + keskuspankki taisivat olla vielä vikkelämpiä eli venäläisten varoista kohtalainen osa on lukittuna eikä siitä ainakaan ole apua tässä väännössä.

Olisi sinänsä mielenkiintoista nähdä arvio, että paljonko Venäjän valtion "sotakassasta" on jäädytetty / ehditty jäädyttää. Jossain näin muutama sitten twiitin jossa kerrottiin missäpäin maailmaa oli minkäkin verran Venäjän "hyvinvoinninrahaston" varoja vai mitä nämä nimet niillä sotakassoilla nyt onkaan. Pahus kun en tullut ottaneeksi talteen tuota twiittiä.

Lisäksi käynnissä/käynnistymässä on massiivinen "money hunt" eli nyt oligarkkien, Putinin, Lavrovin, Medjedevin ja monen muun lurkin rahoihin mukaanlukien bulvaanit ja lähipiiri ollaan käymässä käsiksi veroparatiiseja myöden. Ei ole enää turvapaikkoja....

Noissa likaisen rahan epäilyissäkin toimintataktiikka on se, että "tili jämähtää jäihin" jonka jälkeen rahojen omistajabulvaani aloittanee ulinansa, että "miksi". Bulvaanille jätetään velvollisuus todistaa, että rahat ovat hänen, laillisesti saatuja eivätkä omaa mitään yhteyksiä bannilistalle pistettyihin silovikkeihin. Jos ei pysty, niin rahat pysyy jäissä.
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top