Ukrainan konflikti/sota

Venäjän kokoista maata ei voiteta Suomen resursseilla, valitan. Väestöltään 30 kertainen valtio voittaa sodan aina. Myös Ukraina tulee todennäköisimmin taipumaan jossain vaiheessa, ellei Venäjän sisällä tapahdu jotain. Tällä hetkellä toistaiseksi ei ole viitteitä edes sisäisiin ongelmiin. Venäjä ei anna Ukrainaa lännelle missään olosuhteissa.
Meinaatko että esimerkiksi Nigeria,brasilia tai (indonesia joka on kovin näistä kolmesta) pyyhkis israelilla lattiaa?ei se väkiluku kerro aina kaikkea, Suomikin pistäisi hyvin vastaan jollekin Nigerialle tai brasilialle. Se iso siviiliväestö on vain rasite tietyn koon jälkeen. Esimerkkinä saksa toisen Maailmanpalon aikaan, aika kova vastus oli ja väkimäärät oli aika ylösalaisin verrattuna liittoutuneiden määriin. Asukaslukuun verrattuna
 
Ei välttämättä tule edes aseita ja ammuksia, jos Ruotsi pistää rajat kiinni. Venäjän on helppo pelotella Ruotsi pysymään erossa.

Ruotsi saattaa olla kovempi luu pelottelun suhteen kuin kuvittelemme (niillä on yleensä aika kova tuo psyykepuoli ts niitä ei psyykkaamalla saa nurin)

Mutta näkisin silti, että Suomella pitää olla myös suunnitelma B mitenkä täydennyksiä tuodaan, jos Ruotsi tekee tenät.

Se taitaa Norja ja Kilpisjärven tie sen jälkeen nousta arvoon arvaamattomaan?

--
Edit. Taitaa olla tämä väärä ketju jauhaa tämän tyyppistä shaibaa. Lopetetaan ja keskitytään U-sotaan. Minä ainakin lopetan OT-shaibat.
 
Taitaa olla BRM-1K eli tiedusteluversio.
BMP-1 vanhassa muodossaan on aika syrjään siirtyvä, Suomessakin suurin osa on poistettu käytöstä. Onhan Suomessakin käytössä vielä BMP-1 erikoisversio BMP-1 TJJ vaikka perinteisemmät vanhemmat BMP-1 on siirtynyt syrjään.

6e6aeb7e0891fa24.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Miten selität että hän on Leningradin selviytyjä kun mummo on 76 vuotias eli 1946 syntynyt.

Vähän tiedoista riippuen on 76, 86, tai ehkä sitten kuitenkin syntynyt 1940 (2015-75)
"Yelena Osipova was part of many protests in Petersburg. In 2015, she was standing in protests with her own artistic posters which went viral. She became the center of attention of protests. After that, in 2015, she participated in one of the first artist exhibitions at 75 years of age. "
 
Ehdotus. Voisiko keskusteluja systematisoida ja tehdä eri asioille omia ketjuja?

Voisiko Venäjän ja Ukrainan sodalle tehdä oman ketjun, jonka sisältö rajattaisiin "sodan analyyseihin". Sinne voi laittaa spekulaatiot seuraavista siirroista, asiantuntijoiden näkemykset tilanteesta. Sinne ei voisi laittaa yksittäisiä kuvia singolla ampumisesta, mummomiekkarista Venäjällä, kysymyksiä onko jokin vaunu bmt vai bmc ja muita kokonaiskuvaan vähemmän liittymättömiä asioita.

Tämä ketju kun on hyvä, tänne voi postata kaikkea Venäjän aloittamaan sotaan liittyvää, mutta viestitulvaa on niin paljon, että tämä muodustuu kommenttipalstaksi johon eritasoinen tieto häviää. Kiinnostavaa on juuri vaikka CNN:n sotilasasiantuntijan näkemys kaupunkitaistelujen periaatteista, ei niinkään kiinnostavaa mummo miekkarissa. Molemmille viesteille toki paikka.
 
Ehdotus. Voisiko keskusteluja systematisoida ja tehdä eri asioille omia ketjuja?

Voisiko Venäjän ja Ukrainan sodalle tehdä oman ketjun, jonka sisältö rajattaisiin "sodan analyyseihin". Sinne voi laittaa spekulaatiot seuraavista siirroista, asiantuntijoiden näkemykset tilanteesta. Sinne ei voisi laittaa yksittäisiä kuvia singolla ampumisesta, mummomiekkarista Venäjällä, analyysejä sotakalustosta ja muita kokonaiskuvaan vähemmän liittymättömiä asioita.

Tämä ketju kun on hyvä, tänne voi postata kaikkea Venäjän aloittamaan sotaan liittyvää, mutta viestitulvaa on niin paljon, että tämä muodustuu kommenttipalstaksi johon eritasoinen tieto häviää. Kiinnostavaa on juuri vaikka CNN:n sotilasasiantuntijan näkemys kaupunkitaistelujen periaatteista, ei niinkään kiinnostavaa mummo miekkarissa. Molemmille viesteille toki paikka.
Vaikka tänne tulee nyt vähän liikaa jaarittelua, niin en oikein kannata sitä että ruvetaan tekemään uusia lukuisia ketjuja tästä. Pitäisi vaan yleisesti vähän rajoittaa tätä viestitulvaa sillä omalla itsehillinnällä. :salut:
 
Mariupolin ahdinko on kova. BBC toimittaja twiittaa keskustelusta pormestarin kanssa.

Kuulostaa kovin "rauhanturvaamiselta venäläisittäin" eli täysin indiskriminoivaa siviilialueiden pommitusta. Jotenkin sellainen tunne, että kun aamu valkenee noin kuvaannollisin termein, niin Mariupol on kasa raunioita.

 
Noita valmistetaan kai vieläkin. Laatupelejä :poop:
Juu. Olen Venäjältä mm.UAZ-harrastajille tuonut varaosia. Yhdessä merkkiliikkeessä, josta ostin osia, miltei myivät minulle tuollaisen tai "Hunterin", joka on intistäkin tutun UAZin jatkokehitelmä. Olivat myyneet niitä liikkeestä Italiaan, Baltiaan , Saksaan.

Perus-pulla-UAZ bussina olisi, silloin, jokunen vuosi sitten maksanut, jotain 6000€ kantturoissa.
Euro4-päästötasoisella dieselillä, metalihohtovärillä ja aluvanteilla Hunter taas noin 8000€.

Tälläinen "Expedition" erikoismalli olisi ehkäpä kiva hakea, ennen kuin pakotteet estävät noiden lisävarusteiden saannin? Tosin Uazin nettikaupassa, josta on ennen voinut ottaa tarjouksen tai tehdä jopa kaupat, lukee; "Сервис временно недоступен."
"Palvelu ei ole toiminnassa toistaiseksi." Ovat venäläiset tainneet ostaa kaikki uudet UAZitkin, ennen kuin rupla muuttuu lopullisesti vessapaperiksi? Mikä on ihan fiksu veto hyperinflaation uhatessa.

Sevastopolissa Krimillä oli myynnissä kohtuukuntoinen Tshaika GAZ-13 limo paikallisessa nettiautossa. Hinta ei paha, mutta huoliminen nyt EU:hun voisi olla haastavaa, maksamisesta puhumattakaan. :o Kun Venäjälle ei saa viedä Euroja seteleinä, eikä niiden siirtäminenkään pankkiin, joka vielä on SWIFTissä ei ole luotettavaa..


 

Liitteet

  • uaz-hunter-expedition.jpg
    uaz-hunter-expedition.jpg
    98.6 KB · Luettu: 24
  • uaz-combi-expedition.jpg
    uaz-combi-expedition.jpg
    142.5 KB · Luettu: 24
ITV toimittajat pääsivät viimeisten joukossa ulos Mariupolista. Lyhyt artikkeli aiheesta, jonka mielenkiintoisin/informatiivisin osa on ehkä videomateriaali.

 
Ei tuossa ole mitään ajateltavaa. Tuon kirjoittaja yhä olettaa, että Venäjän hallinto ajattelee läntisessä mielessä "loogisesti", joka on pirunmoinen ajatteluvirhe. Putin on palauttamassa "Venäjän historiallista imperiumia" ja Suomikin sen entisenä osana on mainittu.

Jos jättäydytään noiden mielipuolinen hyvän tahdon varaan, kun on nähty mihin he kykenevät, se on täyttä idiotiaa.

Venäjän idea on laajentua, minne se vaan kykenee ja hankkia lisää puskurimaata. Nato-maihin se kykene. Jättäyäytymällä rajanaapurins Matosta, kerjää vain vaikeuksia. Mihinkään Venäjän hallinnon lupaukseen tai sopimukseen ei voi nykyisin luottaa.

Tuon kirjoittaja on joko vaarallinen riemuidiootti tai palkattu tekemään subversiota.
 
Presidentti Tavja Haloselle tuottaa suuria vaikeuksia tuomita ystävänsä Putinin raakalaismainen hyökkäysota.

(20) Tarja Halonen (@TarjaHalonen) / Twitter

Viikko on mennyt ja nyt Tavja sai vihdoin puristettua huulten välistä, että "hyökkäys on kansainvälisen oikeuden vastainen".

Tavja käskee laittamaan rahaa Punaiselle ristille. Ei muuta.

Huomaa, että Tavja ei esitä vaatimusta Putinille lopettaa sota. Ei tuomitse sotaa. Ei vaadi vetämään joukkoja. Ei vaadi Putinia tuomiolle Haagiin.

Jos kiinnostaa vanhan punamummon twiittaukset, niin 27.2 postattu laskiastwiitti on kommenttien suhteen herkullinen. Kansa antaa palautetta.

1646299947238.png
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top