Ukrainan konflikti/sota

Suomi tarttis Zelenskyn nyt valtiojohtajaksi.
Zelenskyi kaikesta huolimatta joutui maansa kanssa sotaan Venäjän kanssa. Sitä en saata toivoa. Jos Niinistö kaikella luikertelullaan pitää meidät jotakuinkin rauhassa, niin aika huonokin rauha on sentään parempi kuin se vaihtoehto, jossa Z:aa tosiaan kaivataan.

Jos tästä Ukrainan sodasta täytyy hyviä asioita löytää, niin etenkin Jussi Halla-aho on "uudistanut tapaa puhua" ulko- ja turvallisuuspolitiikasta. Vuoden 2024 pressanvaaleissa tämä asia toivottavasti näkyy. Jopa Ville Niinistö saattaa osoittautua jos-ei-nyt-kelvolliseksi, niin kuitenkin aika suoraan puhujaksi. Se, joka ryhmästä Kok, kesk, sdp löytää jonkun kyvyn, joka osaa puhua asiaa eikä paskaa, menestyy niissä vaaleissa vielä hyvin. Mainitut vihr ja ps näyttänevät mallia joka tapauksessa.
(edit Z:n nimi oikein. Mies on ansainnut monin verroin sen, että me osaamme hänen nimensä kirjoittaa)
 
Putinin kasvot ovat kohta entinen pikkujuttu. Venäjällä kansalaiset alkavat olla pakotteiden kanssa kusessa. Voi olla, että ainut keino Putinille on kohta selvitä hengissä, hakea turvapaikkaa vaikkapa Kazakstanista tai Turkmenistanista.

Yksillä tutuilla Pietarissa kärähtivät mummonsa perintöasunnon myynnistä saadut rahat. Olivat myyneet mummon asunnon ja aikoivat myydä omansa ja ostaa uuden isomman asunnon. Nyt mummon asunnosta saaduilla rahoilla saa huoneen vanhasta kommunalkasta.

Kiitollisuus tästä "suurta johtajaa" kohtaan on ....

Kaikki tutut, joilla oli bisneksiä ulkomaille ovat käytännössä konkurssissa. Uusi laki pakottaa vaihtamaan tileillä olevat eurot ja dollarit 80%:sesti vessapaperiksi muuttuviksi rupliksi.

Kaikki, kaiken hinnat ovat nousseet räjähdysmäisesti. Palkat eivät ja moni on saanut ja saa kenkää.

Putinin kasvojen säästö Ukrainassa kohta ei ole kysymys. Kysymys on, selviääkö ukko muutaman viikon päästä hengissä venäläisten käsissä.
Tämä. Pakotteet iskevät ja tulevat iskemään tavallisiin kansalaisiin kuin miljoona volttia. Valitettavasti. Toivottavasti Putin myös saa kantaa vastuun itselleen brändäämästä Ukrainan vapautuksesta.
 
Ukrainan SOF-väkeä liikkuu melkoisella varmuudella linjojen takana metsästämässä näitä high value target -kohteita. Ja voipi olla että jenkeiltä tulee koko ajan tiedustelutietoa esim. korkeiden esikuntien sijainneista. Näitä stay behind -juttuja mm. jo brittien SAS valmisteli aikoinaan Länsi-Saksan ja DDR:n raja-alueilla.
Mulla on teoria, mutta se vaatii reippaasti foliota. Joten odotan todisteita. Ehkä vuosien verran.
 
Tai sitten oli todellakin yllättävää! Ei mikään tsetseniäläinen pulllistelija joka lähti soitellen sotaan, vaan ammattiarmeijan eliittiyksikön korkea-arvoinen komentaja, sodan oltua jo viikon käynnissä!
Tässä on hienoa sarkasmia. Nuo Kadyrovin koplat - ns. "kadyrovilaiset "- ovat olevinaan niin kovia äijiä ja järjestävät näkyviä paraateja missä brassailevat (kuten tämä kun lähtivät Ukrainaan), mutta keskittyvät lähinnä toisinajattelijoiden kiusaamiseen Tsetseeniassa ja siviilien ahdisteluun näillä sotaretkillä mihin välillä lähtevät mukaan Putinin persettä nuollakseen: pitäähän sitä kun Kadyrov on Putinin lakeija. :salut:
 
Kapinallisaluilla voisi järjestää "kansanäänestyksen" Venäjään liittymisestä, jonka lopputulos olisi ei. Näin Putin voisi säilyttää kasvonsa niiltä osin. Mikäli AZOV-pataljoona lakkautettaisiin, niin silloin Putin voisi todeta "denatsifikaation" tapahtuneen. Voivat sitten halutessaan liittyä muihin yksiköihin. Suurin ongelma kaikista on Krim.

Krimin palauttaminen lienee ryssille ehdoton no-go näissä neuvotteluissa niin kauan kun Putin ja silovikit ovat vallassa ja oletettavasti Ukraina tämän tietää. Pakotteet ovat voimassa ja jos ne aiheuttavat Venäjällä tavoiteltua kaaosta ja sen myötä vallan vaihdon, voidaan Krimin kysymykseen kenties palata myöhemmin. End-gamessa tärkeintä Ukrainalle olisi, että saisi ryssät vetäytymään rannikolta, eikä menettäisi enempää alueita (tilanne ennen helmikuun hyökkäystä) varsinkaan niin että yhteydet Asovanmerelle ja Mustallemerelle kärsivät.
 
Viimeksi muokattu:
Ensin postasit sen Iltasanomien sipulin hajuisen artikkelin. Nyt alkaa tulla jo mahorkan hajuista höpinää kehiin sinulta.

Oli aika, jolloinka Puolustusvoimien ylipäällikkö oli eräs Tarja Halonen. Hän oli myös "valtiomme johto" ja ulkopolitiikan primus magister.

Hänen kyseenalaiseen ansioluetteloonsa kuuluu mm:
- esti Suomea hakemasta Natoon silloin kun sinne oli optio olemassa ja koko Baltia liittyi
- paheksui Baltian maiden päätöstä liittyä Natoon
- yksipuolinen maamiinakielto Suomessa voimaan mikä hyödyttää yksinomaan kimppuumme hyökkääjää
- kaksoiskansalaisuuksia alettiin myöntämään neuvostoliiton myyrille
- tonttikaupoille strategisten kohteiden lähellä ei tehty mitään
...ja niin edelleen.

Hänellä on myös ilmiselviä vaikeuksia tuomita Putlerin rikollinen sotaretki.

Teesisi "valtiomme johdolla on parhaat edellytykset tehdä oikean suuntaiset päätökset" on nyt debunkattu aika perusteellisesti. Ei ole.

Eikä Niinistö, vaikka onkin rauhallisemmissa vesissä taitavasti navigoinut, välttämättä ole oikea mies paattiin kun rupeaa myrskytuuli ulvomaan merellä.

Niinistökin on kekkosslovakian ajan kasvatti, joten epäillä sopii, että suomettunut, täysin överiksi vedetty nöyristely, ryssänpelko ja Moskovan ripaskan tanssiminen liiankin herkästi on se keskeisin "valtiomies"taito.

Suomi tarttis Zelenskyn nyt valtiojohtajaksi.
Oletko sä koskaan keskustellut henkilöiden kanssa, jotka tällä hetkellä johtavat Suomea? Jos et ole, niin ei ihan hirveästi kannata nyyt arvostella.
 
Jos Ukraina ei marssi aina Moskovaan saakka niin jostainhan Ukraina joutuu loppuneuvotteluissa luopumaan. Paras lopputulos lienee se että Ukraina luopuu niistä alueista jotka olivat Venäjän hallussa jo ennen sotaa.

Krimistä Venäjä ei luovu ikinä...muista alueista Putin ehkä neuvottelee, mutta ei se niistäkään pois lähde vaikka ne jäisivät virallisesti Ukrainalle.

Ukraina taistelee itsenäisyydestään ja uskon että se tulee sen myös säilyttämään kun taistelutahto on ihan eri tasolla kun vihollisella mutta ei se ilmaiseksi tapahdu. Se on jo todella iso voitto jos Ukraina kykenee säilyttämään suurimman osan alueistaan, satamat, pääkaupungin ja nykyisen valtiojohdon.
 
Veikkaisin realistiseksi "sovinnoksi" ehkä seuraavia ehtoja
- 1. Ukraina kieltäytyy Nato ja EU-jäsenyyksistä, (TÄMÄ ainakin TOTEUTUU)
- 2. Ukraina kieltäytyy vahvistamasta puolustusta ja hankkimasta etenkin tiettyjä asejärjestelmiä (TÄMÄ ehkä TOTEUTUU)
- 3. Ukraina tunnustaa Krimin ja Donbassiin ym. alueiden itsenäisyydet ja ne erotetaan Ukrainasta. (TÄMÄ on vaikea TOTEUTUA)

...
- 4. Erityisen vaikea nähdä tuota maata hallittavan paikalle tuodun Viktor Janukovytš toimesta tai muunkaan nukkepresidentin.

- X. Joku muu tapa jolla Putin saa poistua voittajana. Mikäs olisi sellainen propagandatarina? Ja pitääkö Putlerin sopia lännenkin kanssa vielä, että jos löysäisitte noita pakotteita. Kuka sinne pöytään kenetkin kutsuu...

Kyllä on soppa keitetty.

Oma ennuste rauhansopparista:

-Venäjä saa DNR/LNR kapinallisosat
-Ukraina saa liittyä EU mutta ei Nato, länsi antaa turvatakuut + rahoittaa puolustusta
-Venäjä saa palasen Krimistä ja/tai Sevastopolin

Näillä vielä Putte pääsee sanomaan että mission accomplished, Venäjän kansalaisia suojeltu ja Naton/Kiovan narkkarinatsit pistetty ruotuun.
 
Suomi tarttis Zelenskyn nyt valtiojohtajaksi.

Ehdotatko siis Sami Hedbergiä seuraavaksi Tasavallan Presidentiksi? Vai Jaajo Linnonmaata? Ö-hö.

No se siitä.

En voi vahvistaa tai kumota näkemystäsi Saulista, mutta ihan heti ei tule tämän hetken poliittisesta päätöksentekopiiristä mieleen parempaakaan nimeä ohjaamaan tätä alusta, jos ottaa aikaväliksi vaikka edelliset 5 vuotta ja tulevat vuodet, niin pitkään kun toimikautta on jäljellä.
 
Ainoa tapa jolla se kaupungin valtaus onnistuu sotaherran mukaan on siinä, että koko kaupunki tuhotaan kokonaan järjestelmällisesti.
Venäläiset ovat kunnostautuneet tässä jo pitkään. Tsetseniassakin madalleettiin kaupunkeja katutasoon ja välillä sen alapuolelle. Ukrainankin "rauhanturvaoperaatiossa" on paljon samaa nähtävissä jostain kumman syystä (sarkasmia). Tappioita vähätellään, pommitetaan kaupunkeja ja omien jätkien jaksaminen on vähä mitä on. Georgiassakin Venäjä harrasti kaupungin tuhoamista tykistöllä. Tuskin löytyy konfliktia missä Venäjä ei olisi tähän tuhoavaan voimankäyttöön syyllistynyt.

Mikäli Putin on varautunut näihin jyrkempiin pakotteisiin, niin voi olla, että tämä sota kestää vielä hyvän aikaa. Poistoon kelpaavaa kalustoa ja miestä kuitenkin riittää. Vaikka ohjuksia ruvettaisi jossain vaiheessa säästelemään, niin perinteistä tykin murkulaa Venäjältä varmasti löytyy riittävästi. Loppupeleissä sisäisestä turvallisuudesta vastaavat joukot ja ydinaseet turvaavat Venäjän alueellista koskemattomuutta.

Toivotaan nyt kuitenkin ettei Putin varautunut näin jyrkkiin pakotteisiin ja Ukrainakin on osoittanut sellaista vastarintaa, että tässä vaiheessa voisi olla parempi muuttaa suunnitelmia. Ei ole ensimmäinen kerta kun Venäjä on perääntynyt, mutta tilanne on nyt tietysti aivan toinen kun Ukraina voi ehtiä EU ja NATO jäseneksi, jos annetaan aikaa.

Neuvottelujahan käydään taas tänään ja nähdään onko kenenkään mieli muuttunut.

Ukraina ainakin tuntuu laittavan vastapalloa, kun Venäläiset ovat jumahtaneet paikalleen:

 
Viimeksi muokattu:
Back
Top