Ukrainan konflikti/sota

VR:n verkkokaupassa hinta aamun 6.40-9.10 Pietari-Helsinki-junalle on 99€ kakkosluokassa ja 160€ ykkösluokassa tällä hetkellä. Nuo ovat jonkun trokarin hintoja, varmaan hyvää tiliä niillä tekee.
Jos tili on venäläisellä länsipankissa, rahaliikenne toimii vielä niin, että VR:n sivuilta pystyy lipun ostamaan.
Uudet poikkeusjärjestelyt vaikuttaa. VR:n kautta ei pysty varaamaan paikkaa ja russiantrain.com ilmoittaa, ettei junia lähde huomenna, eikä muinakaan maaliskuun päivinä.
Trokarin verkkiksen kautta saa -ehkä.
 
Vanjojen hinnoista en tiedä, tuo oli ihan vr:n sivuilta hinta Pietarista Helsinkiin.
Uudet poikkeusjärjestelyt vaikuttaa. VR:n kautta ei pysty varaamaan paikkaa ja russiantrain.com ilmoittaa, ettei junia lähde huomenna, eikä muinakaan maaliskuun päivinä.
Trokarin verkkokaupassa nyt yli 10 000€...
 
Jokohan huomenna Suomi ja Ruotsi ovat Naton jäseniä kutsumenettelyllä?

Sitten vain paperityöt hoidetaan Suomessa lakijuttujen osalta eduskunnassa 2/3 osan määräenemmistöllä tai 5/6 osan määräenemmistöllä, jossa Nato-jäsenyys siunataan.

Jos eduskunta päättää, että Suomi ei liity Natoon, niin Suomen jäsenyys Natossa lienee mahdollista irtisanoa yksipuolisella ilmoituksella samana päivänä astumaan voimaan.

Oiskohan missään vedonlyöntifirmassa vetoja tarjolla jossa voi lyödä vetoa Ruotsin ja Suomen Nato-jäsenyyksien toteutumisesta tai toteutumattomuudesta esimerkiksi vuoden 2022 aikana? Mitä lie kertoimet jos on vetoa tarjolla?

Venäjällä tuski on mahdollisuuksia Suomeen hyökätä kostoksi siitä jos Suomi liittyy Natoon tällä hetkellä, kun kaikki paukut taitavat olla siellä sotarikosten tekemisessä Ukrainassa nyt niillä. Yhtä hyvää saumaa liittyä Suomella Natoon ei välttämättä tule enää koskaan meidän aikana. Ja Nato optiosta jos on puhuttu aiemmin, niin en oikein osaa kuvitella tilannetta jossa se optio olisi tärkeämpää lunastaa kuin mitä nyt on tilanne.

EDIT: Lisätty puuttunut mahdollista sana.

Paras sauma on vielä edessä. Venäjän kansantalous ajaa koko valtionhallinnon kohta toimintakyvyttömäksi.

Tätä ei silti pidä odottaa, koska juuri nyt Yhdysvallat tarjoaa jäsenyyttä hopeatarjoittimella. Nyt nostetaan enää se hauki veneeseen.
 
Ryssä ei osta lippuja tuolta VR:n verkkokaupasta nyt...

VR:n kaupasta tuskin saa lippua huomiselle kukaan, kun systeemi ilmoittaa vähemmän yllättäen molempien vuorojen olevan loppuunmyytyjä. Ryssänmaalla joku koettaa tehdä rahaa, joko myymällä yksittäisiä heillä vielä olevia lippuja tai myydään ilmaa ja maksun jälkeen alkaa perinteinen käsien heiluttelu.
 
Mihin tämä tieto tai huhu perustuu, että Venäjän rajat aiotaan sulkea ulospäin asevelvollisuusukäisiltä miehiltä?

Jos sellainen päätös on tulossa, niin luulisi että hyvin moni venäläinen yrittää nyt sitä ennen päästä mihin tahansa maahan pois Venäjältä. Suomen raja-asemillakin taitaa olla jonoa jos sellainen päätös on tulossa kun viisumin omaavista moni halunnee ottaa ritolat alle eikä kiinnosta lähteä Ukrainaan kenttäkrematorioon käsiteltäväksi.

Lainasin täältä:


 
Tämä on mielenkiintoinen homma ja oikein malliesimerkki ryssimisestä...

– Suurta venäläistä kolonnaa ovat viivästyttäneet logistiset ongelmat, Ukrainan odottamaton vastarinta ja Venäjän joukkojen alhainen moraali. Saattue on edistynyt vain vähän havaittavissa kolmessa päivässä, todetaan Ison-Britannian puolustusministeriön lausunnossa.

Puolustusministeriön mukaan ruoasta sekä polttoaineesta kerrotaan olevan pulaa, ja huonolaatuiset ja huonosti huolletut renkaat voivat olla ongelma.


– Polttoaineen, ruoan, varaosien ja renkaiden toimittamisessa tapahtui valtava logistinen epäonnistuminen... ne juuttuivat mutaan tavalla, joka vaikeuttaa ajoneuvojen siirtämistä pois, kommentoi Ison-Britannian strategisen komentokeskuksen entinen johtaja Richard Barrons.

Barrons keskusteli aiheesta BBC Radio 4:n uutis- ja ajankohtaisohjelmassa.

Onhan tässä sellainenkin mahdollisuus olemassa että kuskit lähtivät kävelemään kotiin ja loput ovat pubeissa heittelemässä tikkaa 🤣

Voidaan kyllä nyt jo sanoa että Venäjän sotakoneistoa yliarvioitiin länsimaissa todella reippaasti ja niin taisi tehdä myös Putin.
 
Viimeksi muokattu:
Nyt on pakko antaa kyllä Vladimir Putinille tunnustusta. Jos olisi joku kaksi viikkoa sitten väittänyt, että kahden viikon päästä Suomen itärajalla on taas haudasta kaivettu Neuvostoliitto, josta Putin haaveilee, niin hulluna olisin pitänyt sellaisen väitteen esittäjää.

Putin on kuitenkin hämmystättävän nopeasti onnistunut palauttamaan Venäjälle Neuvostoliiton ajat. Ruplilla ei saa enää mitään eikä ne kelpaa mihinkään ja inflaatio on tähtitieteellinen aivan kuten neuvostoaikoina. Ihmiset jonottavat Venäjällä kaikkeen pankkiautotomaatilla käynnistä lähtien ja kaupassa sitä saakin vasta jonottaa jos siellä on edes mitään ostettavaa enää. Eli ihan puhdasta Neuvostoliittoa. Lisäksi lännen hapatukset, kuten älypuhelimet, tietokoneet, lentokoneet, länsimainen ruoka ja niin edelleen katoaa kiihtyvää tahtia maasta eikä uutta tule.

Nyt menossa on internetin hävittäminen Venäjältä. Eli moista amerikkalaisten keksimää hapatusta ei tarvi jatkossa ihmisten enää käyttää siellä. Seuraava asia Neuvostoliitosta taitaa tulla käyttöön jo huomenna eli se maasta poistuminen tehdään selkään ampumisen uhalla rangaistavaksi. Sehän on aitoa Neuvostoliittoa suoraan rautaesiriipun ajalta rautaesiriipusta.

Siitä en ole päässyt vielä selvyyteen, että onko se joka paikassa leijuva paskan ja kaalin haju tehnyt jo paluun Venäjälle vai vieläkö se neuvostajan elämys antaa odottaa itseään.

Ehkä ensi viikolla jo Neuvostoliitto palaa siinäkin suhteessa Venäjälle, että Putin aloittaa Stalinin vainot ja suuren puhdistuksen uudelleen ja tapattaa kaikki mahdolliset potentiaaliset kilpailijat Kremlistä ja oligarkkien joukosta. Kaikista varmaan niistä sen verran syntiä Putin löytää kaivelemalla, että ei muuta kuin kuula kalloon moisesta petturuudesta. Sitten taas jos ei löydä mitään syyllisyyden ja juonittelun tueksi, niin siinä tapauksessa kyse on tosi ovela juonittelija, koska on onnistunut ne salaliitot piilottamaan ja sellainen petturi pitää murhauttaa kahteen kertaan varmuuden vuoksi. Eli ensin vaikka hirttää ja sitten kantaa raato teloituskomppanian eteen ammuttavaksi. Luonnolisesti myös armeijan kenraalit ja kaikki upseerit pitää varmuuden vuoksi tappaa ja koko älymystö. Älymystöön kuulumiseen riittää se tuntomerkki, että on onnistuneesti suorittanut venäläisen koulun ja saanut todistuksen keskiasteen koulutuksesta ja saanut siitä todistuksen attestat o Srednem (Polnom) Obshchem Obrasovaniin. Eli läpäissyt paikallisen peruskoulun ja saanut peruskoulun päästötodistuksen.
 
Nyt on paha tilanne Enerhodarissa/ Zaporizhia NPP, meneillään ryssän hyökkäys ydinvoimalaan. Tankit, RPG osuu voimalan toimisto?rakennukseen, tulitusta edestakaisin. Valoraketit ilmassa 20 min sitten ja nyt täysi rähinä päällä, vieressä 6 reaktoria.

Tässä live kamera:

 
Viimeksi muokattu:
@Sierra__Alpha

Expect the war in the air to intensify soon, if reports of the Russian Air Force basically running out of Precision Guided Munitions (an oxymoron I know) are accurate, they'll have to get close to Ukrainian targets to hit them, I'd say Su-25s and Ka-52s would be most at risk

Twitterissä tämmöistä keskustelua. Viitataan mm. "UK/ France in Libya had the same problem with PGM." Ja NATO 1999 Serbiassa. Ja pohditaan sanktioiden vaikutusta näiden tuotantoon.
 
Ei jumalauta!

As experts noted, all countries neighboring the Russian Federation should remember the words of Vladimir Putin : "We will never agree with only one thing: for someone to allow themselves to use Russia's generous gifts to harm the Russian Federation itself."

Helsinki and Stockholm must clearly understand that Moscow will never agree that the territories of Finland and Sweden be used to deploy US and NATO military infrastructure, as well as to deploy missile strike systems. Preserving the non-bloc status of these countries and refusing close cooperation with the US and NATO is the key to their independence and stable development, RUSSTRAT stressed.


No vittu! Tervetuloa taas kokeilemaan... :camo:
 
Nyt on paha tilanne Enerhodarissa, meneillään ryssän hyökkäys ydinvoimalaan. Tankit, RPG osuu voimalan toimisto?rakennukseen, tulitusta edestakaisin. Valoraketit ilmassa 20 min sitten ja nyt täysi rähinä päällä, vieressä 6 reaktoria.

Tässä live kamera:

Yksi kun tankin ammus menee ohi sopivasti niin jysähtää suoraan reaktoriin, ampuvat sellaisesta suunnasta, 3 reaktoria tankkien tulittaman rakennuksen takana tulilinjalla.
 
Vaihtoehdot on määräenemmistö tai 2/3, josta jälkimmäisestä puhutaan enemmän. 5/6 ei ole pöydällä.

Kahden kolmaosan enemmistöllä se Suomen tasavallan Naton jäsenyys päätettäneen eduskunnassa hyvin pian.

Periaatteessa se vaatii perustuslainsäätämisjärjestyksen. Jos perustuslakia halutaan muuttaa yhden eduskunnan aikana, niin silloin vaaditaan 5/6 osan enemmistö sen taakse kansanedustajista. Jos taas tyydytään 2/3 osan enemmistöön, niin sen lain saattaminen voimaan vaatii kahden peräkkäisen eduskunnan hyväksymään sen saman lain 2/3 osan määräenemmistöllä.

Tuota Naton jäsenyysasiaa ei ole vara nyt mokata, jos Suomi haluaa olla jatkossakin muuta kuin osa Venäjää, niin eiköhän se perustuslakivaliokunta eduskunnassa totea, että siihen Suomen Nato-jäsenyyteen riittää yksinkertainen enemmistö tai 2/3 osan määräenemmistä yhdessä eduskunnassa. Valinta kumpi riippuu siitä kumpi valitaan kun selvittelevät etukäteen kansanedustajien kannan eri eduskuntaryhmät ja varmistavat sen etukäteet että se menee taatusti läpi sillä enemmistöllä jota vaaditaan.

Eihän tuollainen mene tietenkään ollenkaan perustuslain mukaan, mutta kuten olen jo aikaisemmin tälle palstalle toisessa asiassa kirjoittanut, niin tarvittaessa niillä lakikirjoilla pyyhitään persettä ja päätökset tehdään aivan riippumatta siitä mitä se laki ja lakikirja sanoo tai valtiosääntöoikeutta valiokunnalle tulkitseva professori.

Eiköhän kansanedustajilta varmisteta useampaan kertaan ennen äänestystä, että tuki taatusti riittää sen Suomen Nato-jäsenyyden hyväksymiseen kun eduskunnassa painetaan sitten nappulaa. En olisi yllättynyt vaikka tuki olisi yksimielinen Nato-jäsenyydelle nyt eduskunnassa. Tai ehkä sinne yksi Ano aina mahtuu äänestämään Nato-jäsenyyttä vastaan kun polttelisi Anoa päästä palvelemaan Putinia.
 
Back
Top