Ukrainan konflikti/sota

En minä nyt kysynyt selityksiä mistä saattueen ongelmat johtuvat tai sitä että miten amerikkalaisille käynyt aikoinaan.. ihan kuin sinua harmittaisi jokin?

alaston totuus on että siellä on itänaapurin romua riittämiin, ja kovin mehukkaalta kohteelta se vaikuttaisi. On siihen ruuhkautumiseen syy sitten mikä tahansa.
Näinpä Ja se ei edes ole yksi jatkuva yhtenäinen juna, vaan siinä on paljon pitkiä aukkoja välillä. Tästä kirjoitettiinkin jo aiemmin.

Satelliittikuvista tehty analyysi paljasti uusia tietoja Kiovaa lähestyvästä Venäjän kolonnasta​

BBC:n mukaan McKenzie Intelligence Services -yrityksen analyysi paljastaa, ettei letka ole todellisuudessa niin pitkä kuin miltä näyttää, vaikka se ulottuu kymmenien kilometrien matkalle.

 
Since last week's invasion, there has been a global cultural and sporting backlash against Russia. But do these bans matter to Russians who are now considering their own future as Western air spaces close down, their currency slumps and curbs intensify on free press?

Its athletes were banned from the Beijing Winter Paralympics the day before the games got under way and Russia's footballers won't be playing Poland this month. Musicians from around the world are calling off planned events in Russia.

"It's hard to imagine how long it will take Russia to be considered a part of the world cultural landscape again," Lena, a young woman who works in Moscow, told the BBC.

Lena asked for her identity to be protected - the names of some other interviewees in this article have been changed too.

Four years after hosting the World Cup, Russian football clubs and national teams have been suspended from all international competitions. Spartak Moscow, one of Russia's leading clubs, has been thrown out of the Europa League.
In recent years Russians have become used to seeing Western performers in their country, a huge shift from Soviet times when travel to and from the country was difficult.

But many foreign performers have now put on hold or cancelled gigs, festivals and shows in Russia to express horror at what's happening.

Anyone wanting to catch the Russian leg of tours by Eric Clapton, Iggy Pop or Louis Tomlinson faces being disappointed.

They've joined a growing list of stars - the Killers, Imagine Dragons, Green Day, Franz Ferdinand are some of the others - who've cancelled shows in Russia or put them on hold in protest at the war.

Lena says many Russian acts don't want to entertain "in these horrible times" either. The day after the invasion, singer Valery Meladze, comedian Danila Poperechny and a host of other celebrities appealed in a video for it to end.

Over the past week, Russia's entertainment world has been turned upside down.
"At the moment people are panicking or in denial and just can't understand what's happening. A large number of people don't follow the news at all. They watch TV very occasionally. So it will take a while for them to hear about it."
 
Viimeksi muokattu:
Nyt valtaeliitistä riippumaton tietotoimisto Agency kertoi, miten uutinen täysmittaisen hyökkäyssodan alkamisesta järkytti myös Kremlin muurien sisäpuolella.

Agencyn mukaan virkamiehet eivät yksinkertaisesti tienneet, mitä oli edessä. He olivat valmistautuneet vain lännen puolivillaisiin pakotteisiin Luhanskin ja Donetskin kansantasavaltojen itsenäisyyden tunnustamisen takia.

Luonnollisesti raakalaismainen hyökkäyssota tiivisti lännen rivit, ja nyt Venäjän talous syöksyy pystysuoraan alaspäin.

Erityistä huolta aiheuttaa päätös heittää suuri osa venäläispankeista ulos maksujen Swift-välitysjärjestelmästä. Lisäksi Putinin omat ja hänen lähipiirinsä säästötilit Sveitsissä ja muissa länsimaissa ovat jäädytetty.

Venäjän keskuspankki ei pääse käsiksi ulkovaluutassa oleviin varastoihinsa ja puolustamaan siten ruplan kurssia. Talousahdinkoa lisää länsimaisten yritysten joukkopako Venäjän markkinoilta.

Lauantaina mukaan liittyi espanjalainen vaatejätti Inditex, joka sulkee yli 500 kauppaansa Venäjällä. Inditexin kuuluisin kuluttajamerkki on Zara.

– Kaikki on vitullaan, Putinin läheinen hallintolähde kertoi Agencylle.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Tämänkin moskovalaisen Zaran ovet pysyvät tästä eteenpäin kiinni.
Tämänkin moskovalaisen Zaran ovet pysyvät tästä eteenpäin kiinni.

Tämänkin moskovalaisen Zaran ovet pysyvät tästä eteenpäin kiinni. AOP

Kreml-virkamiehillä ei ole käytännössä mahdollisuutta erota tehtävistään, koska se nähtäisiin petturuutena.

– Ero tarkoittaisi vankeutta, lähde jatkoi.

Washington Post -lehden mukaan Putin itse on niin yllättynyt pakoterintaman yhtenäisyydestä ja voimakkuudesta, että hän suunnittelee ukrainalaisten asuinalueiden pommittamista eräänlaisena kostona.

-Il-
 
Tämä on osa sitä Putinin "sotakassaa". Iso osa on myös kultana, jota Venäjä ei oikein voi myydä, kun pitäisi myydä käteisellä..
Voivat käydä kauppaa esim. Kiinan ja Intian kanssa ja saavat kultaa vastaan hyödykkeitä, eikä välttämättä rahaa. Tämä siis oletuksena, että Kiina ja Intia aikovat käydä Venäjän kanssa kauppaa jatkossakin.

Tosin ymmärsin aikasemminkin, että iso osa tuosta kullasta on muualla kuin Venäjällä. Äkkiä Googlettelin niin löysin juttua että noin 35% kullasta on jemmassa joko Venäjällä tai Kiinassa, eli Venäjän käytettävissä. Loput varmaan Euroopassa yms. oletettavasti jäädytettyinä. Lähde toki on mitä on nyt tähän hätään.

 
Contacted by Naval News, a French Navy spokesman said the CSG will contribute 3 Combat Air Patrols (CAP) of two Rafale M each, per day. This translates into a nearly permanent (24 hours) presence. In addition, a daily E-2C Hawkeye flight is planned from the carrier, as well as occasion patrols by the two ATL2 Maritime Patrol Aircraft (MPA) currently based in Cyprus. The Rafale M will be refueled by NATO tankers present in the area. The patrol zones are the skies above Romania, Bulgaria and the Black Sea. The spokesman didn’t want to specify the exact locations where the CSG will be sailing other than the “central Mediterranean sea”.

Tayfun Ozberk, a former Turkish Navy officer (and regular Naval News contributor), stated that the Aegean Sea, while closer to Romania and the Black Sea region, is not an ideal environment for carrier operations due to the sea’s littoral structure, which includes many islands and heavy maritime traffic. The north of Crete island is is more compatible, although the distance gained is only minimal in comparison to the open water of the central Mediterranean.

:giggle:
 
Since Soviet times, artillery has played a central role in the Kremlin’s war-fighting doctrine, and it remains essential to offensive operations by the modern-day Russian military. Alarmingly, multiple reports so far have highlighted the apparently indiscriminate use of Russian offensive weapons, including artillery shells, among civilian populations, causing predictable devastation as a result. Should artillery begin to be used more extensively in these scenarios, it’s inevitable that such incidents will only multiply. In other words, Russia has the ability to unleash horrific barrages on civilian areas causing destruction in Europe the likes of which we have not seen since World War II.

Of course, artillery is not only relevant to breaking down the resistance in besieged cities. Still, the pattern of the conflict so far, and the fact that Russian airpower has apparently had limited effect on the ground war, does present the possibility that the fighting is about to enter a new phase and one that could be dominated by artillery bombardments. In particular, the Ukrainian capital Kyiv, which would be a key prize should Moscow manage to take it, could find itself on the receiving end of even fiercer artillery barrages.
 
En minä nyt kysynyt selityksiä mistä saattueen ongelmat johtuvat tai sitä että miten amerikkalaisille käynyt aikoinaan.. ihan kuin sinua harmittaisi jokin?

alaston totuus on että siellä on itänaapurin romua riittämiin, ja kovin mehukkaalta kohteelta se vaikuttaisi. On siihen ruuhkautumiseen syy sitten mikä tahansa.
Pointtini on lähinnä se että henkeä pidätellen odotetaan sitä pääseekö 'megasaattue' perille kuin että kyseessä olisi joku ainutlaatuinen tapahtuma. Varmaan ukrainalaiset hyökkäilevät pääasiallisen huoltolinjan kimppuun, jos voivat: kovin paljon tästä ei ole kyllä kerrottu: "ei uutisia on hyvä uutinen", evt?
 
Milloin Pohjanmaan uutisissa on käsitelty Espoon passijonoja?

Eli meinaat vakavasti, että Pohjanmaalla kootaan Munsalan soutukerhoa ja Espoossa varaillaan kesälomien pakettimatkoja? Tuskin. Eiköhän jokapuolella maata ole melko samanlaiset motiivit passinhakuun.

Aiemmin linkittämästäsi Ylen uutispätkästä (00:35 -->): "Lupapalveluyksikön mukaan osa ihmisistä on kertonut hakeneensa passin siltä varalta, että maasta on lähdettävä."

"Osa" - voi olla 5 prosenttia tai 50 prosenttia. Muualta ei ole tainnut kuulua tuota viestiä passinhaun syistä kuin Pohjanmaalla esitettiin.

Tosin voi tietysti olla, että muualla tiedotetaan varovaisemmin ja Pohjanmaalla vahingossa lipsahti tieto mediaan asti. Tähän viittaisi toinen kohta uutispätkästä (00:43 -->): "Passijonot oli jo saatu purettua koronan jälkeen, mutta tilanne on viikossa pahentunut merkittävästi."
 
Täsmälleen samaa mieltä. Kyllästynyt jo median esittämään tavan venäläiseen, jota Putin & Co on huijannut.
Osansa on ollut toki aivopesullakin, mutta kyllä suuri osa perusjampoista ryssälässä on nyt todella onnellisia kun Venäjä on taas pelätty ja tulossa NL v.2.0.
Omilla ryssän foorumeilla hierotaan jo käsiä ja hykerrellään, kun natsit tullaan kaikki teloittamaan ja NATzO saa turpaansa.
"Taloudellinen erikoisoperaatio", kun ei saa puhua venäläisiä ahdistavista pakotteista taitaa ilostuttaa tässä lähiviikkojen kuluessa. Neuvostoliitto palautuu ihan käytännössä.
 
Nyt valtaeliitistä riippumaton tietotoimisto Agency kertoi, miten uutinen täysmittaisen hyökkäyssodan alkamisesta järkytti myös Kremlin muurien sisäpuolella.

Agencyn mukaan virkamiehet eivät yksinkertaisesti tienneet, mitä oli edessä. He olivat valmistautuneet vain lännen puolivillaisiin pakotteisiin Luhanskin ja Donetskin kansantasavaltojen itsenäisyyden tunnustamisen takia.

Luonnollisesti raakalaismainen hyökkäyssota tiivisti lännen rivit, ja nyt Venäjän talous syöksyy pystysuoraan alaspäin.

Erityistä huolta aiheuttaa päätös heittää suuri osa venäläispankeista ulos maksujen Swift-välitysjärjestelmästä. Lisäksi Putinin omat ja hänen lähipiirinsä säästötilit Sveitsissä ja muissa länsimaissa ovat jäädytetty.

Venäjän keskuspankki ei pääse käsiksi ulkovaluutassa oleviin varastoihinsa ja puolustamaan siten ruplan kurssia. Talousahdinkoa lisää länsimaisten yritysten joukkopako Venäjän markkinoilta.

Lauantaina mukaan liittyi espanjalainen vaatejätti Inditex, joka sulkee yli 500 kauppaansa Venäjällä. Inditexin kuuluisin kuluttajamerkki on Zara.

– Kaikki on vitullaan, Putinin läheinen hallintolähde kertoi Agencylle.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Tämänkin moskovalaisen Zaran ovet pysyvät tästä eteenpäin kiinni.
Tämänkin moskovalaisen Zaran ovet pysyvät tästä eteenpäin kiinni.

Tämänkin moskovalaisen Zaran ovet pysyvät tästä eteenpäin kiinni. AOP

Kreml-virkamiehillä ei ole käytännössä mahdollisuutta erota tehtävistään, koska se nähtäisiin petturuutena.

– Ero tarkoittaisi vankeutta, lähde jatkoi.

Washington Post -lehden mukaan Putin itse on niin yllättynyt pakoterintaman yhtenäisyydestä ja voimakkuudesta, että hän suunnittelee ukrainalaisten asuinalueiden pommittamista eräänlaisena kostona.

-Il-
Eiköhän se ole tullut selväksi, että Putinista ei olisi pitänyt koskaan tulla presidenttiä, mutta jos tulisi, niin kahdeksi kaudeksi ja ulos. Nyt on ehdoton valta turmellut miehen niin, että aiheuttaa vain ongelmia.
 
Pointtini on lähinnä se että henkeä pidätellen odotetaan sitä pääseekö 'megasaattue' perille kuin että kyseessä olisi joku ainutlaatuinen tapahtuma. Varmaan ukrainalaiset hyökkäilevät pääasiallisen huoltolinjan kimppuun, jos voivat: kovin paljon tästä ei ole kyllä kerrottu: "ei uutisia on hyvä uutinen", evt?

Hankala sinne on toki myös lentokoneella mennä, ollaan 30-40 km linjojen takana sivusuunnassakin ja pari tusinaa Pantsiria pyörii alueella, plus S-400 taisi vielä olla Valko-Venäjän puolella. Pitäisi olla kaukovaikutuskykyjä ja ujuttaa tiedustelutulenjohtoa mestoille.
 
Back
Top