Ukrainan konflikti/sota

Tuo todistaa, ettei Putin pelkää koronaa, vaan salamurhaa omien puolesta. Moni nainen on kyllä ollut monelle miehelle surma.
Jos videota katsoo oikeen tarkalla silmällä, niin voi olla huomaavinaan kaikkea jännää. Putinin käsi kulkee mikrofonin läpi useita kertoja, vähän on päälleliimattua menoa, eli aivan hyvin Putin ja muut ihmiset eivät ole olleet kuvattavana edes samassa huoneessa/ yhtä aikaa.
 
Olikos se niin että oli yksi totuus siellä keittiön pöydän ääressä ja toinen sitten kun astutaan ulos ovesta. Mutta silti hämmästyttää miten tehokas se ryssän aivopesu on. Voi olla aikamoinen sekasorto jo hallinto kaatuu, kun iso osa porukasta elaa jossain aivan muussa todellisuudessa.
Totalitarismissa katu- ja puhelinhaastattelujen validiteetti on negatiivinen. Itsesuojelu toimii. Lisätietoa tästä klassikkoteoksesta. https://www.google.com/search?q=tar...C&biw=1366&bih=905&dpr=2#imgrc=bC7JVhgldr_K4M
 
Ai että mää haluaisin olla niiiiiiiiin kärpäsenä katossa tuossa tapaamisessa kuuntelemassa sitä kun Putin selittää Israelin pääministerille satujaan natseista Ukrainassa...
Mahtaako Putin pyytää Israelia liittoutumaan yhteisen asian puolesta ja puhdistamaan Eurooppa natseista? Mikähän Putinin ilme on kun pääministeri kertoo Ukrainan presidentin olevan venäjän juutalaisia.
 
Elintasomaha. Lentolisillä on vara syödä ja kurlata votkalla tuhdimmin kuin tavan kadunmiehellä. Jälkiviisaana Sergei voi olla ainakin hyvillä mielin siitä, että on sijoittanut ruplat viisaasti. Pysyvämpää tuo läski on kuin rahatalletuksen reaaliarvo venäläisessä pankissa.
Venäjä nyt ei kyllä selvästi pidä kovin tiukkaa linjaa siitä miten hyvässä kuosissa lentäjien pitäisi olla.

Ai minä olen nyt joku ryssärölli kun tuon mainitsen: se nyt on ihan raaka fakta, eikä sen mainitseminen minusta mitään ryssärölliä tee, mutta kiva että tuolla sivutat koko viestin sitten (olen varmaan sitten joku Mantshurian Kandidaatti ryssärölli kun olen täällä foorumilla ollut aika monta vuotta pidempää kuin tänä vuonna liittynyt teikäläinen ja ikinä ei tuollaista heittoa ole laitettu minusta :unsure:). Jos et nyt mitään muuta pysty kuin noin yrittää lakaista toista tieltään ja pyyhkäistä sivuun vaan että "ryssärölli", niin jaa.
Aika pohjanoteeraus kyllä, kun tuosta ei kyllä mitään ryssäröllikkää saa. Väkinäinen meininki.
 
Jos videota katsoo oikeen tarkalla silmällä, niin voi olla huomaavinaan kaikkea jännää. Putinin käsi kulkee mikrofonin läpi useita kertoja, vähän on päälleliimattua menoa, eli aivan hyvin Putin ja muut ihmiset eivät ole olleet kuvattavana edes samassa huoneessa/ yhtä aikaa.
Niin muuten tekee. Putin on siis kuvattu sönköttämässä jonkun green screenin edessä ja video koostettu erikseen taustasta ja Putinista. Hämmentävää.
 
Sanotaan niin, että olen ehkä ollut liikaa venäläisen hypetyksen huiputtamana. Luulin, että niillä on kaikissa tankeissaan ne Arena-systeemit ja mitkään pst-aseet ei pääse lähellekään. Sen siitä saa, kun nykyaikaisen kaluston osalta on YouTuben varassa. Ja myös USA:n hyvin vähäiset tankkimenetykset Irakissa viittasivat siihen, että vaaka olisi tässä kilpavarustelussa kallistunut panssarin hyväksi.

Oli miten oli, mutta näissä kisoissa näyttäisivät pst-aseet olevan ylivoimaisia panssarien suojaviritelmiin verrattuna. Toki tiedot varmaan tässä vielä päivittyvät, kun aika kuluu, mutta tällä hetkellä näyttää tuolta.

Ei todellakaan ole juu Arenaa kuin murto-osassa vaunuista (liekö jäännyt paraati osastolle käytännössä?), se on niin kallis kapistus... mielellään olisi kyllä nähnyt tuolla niin selviäisi sekin onko siitä mihinkään käytännössä. Ja vaikka olisikin perinteisiä sinkoja vastaan, niin miten se toimii oikeasti ylilentävää/kanteen ampuvaa ja ja varsinaisia yläkulmilta kohti tulevia ohjuksia vastaan:unsure:Ylipäätäänhän ei ole vielä selvää kuvaa kuinka paljon vaunuja on tuhottu ilmasta käsin ja paljon pst-kalustolla... Ainakin liki kokonaan tuhotut kolonnat viittaavat vahvasti siihen että tavaraa on tullut taivaalta niskaan.

Jostain Irakista on huono vetää johtopäätöksiä Ukrainaan, koska Irakilaisten pst on hyvin pitkälti vanhentuneiden RPG sinkojen varassa ja tst-taktiikat mitä sattui. Baghdadin valtauksessa nimenomaan kovakuorisimmat M1A2 vaunut laitettiin keulille keräämään tulta itseensä ja kevyemmät Bradleyt seurasi taaempana tuhoten lämpökameran&konetykin voimin paljastuvia puolustajia. Toimi hyvin ainakin niillä isoilla kaupungin sisääntuloväylillä missä ei oltu ihan reunoissa kiinni ja oli edes jollain tapaa tilaa/etäisyyttä tukea edessä meneviä. Jos Irakilaisilla olisi ollut hyvin organisoitu puolustus NLAW/Javelin kalustolla, niin kyllä sielläkin olisi romua ollut tulessa pitkin pientareita vähän eri malliin. Venäjä hyökkää nyt ilman selkeää painopistettä, huonolla koordinaatiolla ja motivaatiolla. Tämän lisäksi varsinkaan tukemiseen tarkoitetuista rynnäkkövaunuista ei löydy lämpökameroita ja niitä käytetään muutenkin väärin. Niin lopputulos on nyt sitten mitä on...

Jenkit oli myös helisemässä ajoittain huollon kanssa kun taisteleva kärki puski puolustuksen läpi syvemmälle, mutta siellä huolto muistaakseni ajoi perässä sentään kevyesti panssaroidun kaluston suojassa, pelkät "jalla jalla rk ukot" ei niitä kyenneet pysäyttämään toisin kuin Ukrainassa jossa yritetään kuorma-autoilla seurata kärkeäo_O

Venäjän pitäisi siirtyä enemmän miespainotteiseen etenemiseen, mutta ongelma on siinä että se on tolkuttoman hidasta sotimista noin isossa ja paljon kaupunki miljöötä sisältävässä maassa. Toinen ongelma on se, että mekanisoitu hyökkääjä on miesvoimaltaan vähäinen. Meidän tapauksessa tuollainen hyökkääjä pitäisi taas saada seis siellä valtateiden suunnassa suluttamalla/murrostamalla ja kääntämällä hyökkäys metsän reunustamille pienemmille teille. Metsien ja loputtomien pikkuteiden verkko on tavallaan meidän miljoona taajamamme, sielläkään suuresta määrästä vaunuja ei saa tehoja irti ja liike kanavoituu pienemmille urille joissa on heikko näkyvyys ja tilaa liikkeelle vähän. Vähisellä määrällä jalkamiehiä varustettu mekanisoitu hyökkääjä on metsässä ihan yhtä kusessa kuin kaupungissakin, jos puolustus on järjestetty fiksusti. Metsiä on myös ihan yhtä mahdoton puhdistaa huoltoa uhkaavista kevyemmistä joukoista kuin on isoja kaupunkejakin.
 
Back
Top