Ukrainan konflikti/sota

Ukrainalla pitäisi olla nyt sotasaaliskalustoa kohta parille panssaripataljoonalle, saavatkohan muodostettua tuollaisia nyrkkejä?
Luulisi T-sarjalaisten olevan suhteellisen samankaltaisia käyttää, toki kehittyneemmät ammunnanhallintajärjestelmät saattavat aiheuttaa ongelmia jos reservistä kerättyjen psv-miesten viimeisin vaunu oli t-64 tai t-72... :unsure:
 
Ukrainalla pitäisi olla nyt sotasaaliskalustoa kohta parille panssaripataljoonalle, saavatkohan muodostettua tuollaisia nyrkkejä?
Osa niistä on siirretty kiovan puolustukseen. On ne käytössä, vaikka olisikin ottanut vahinkoa. Miehistönä luultavasti ressuja. Tänään oli videoita esim ukrainalaisten T80BV ampumassa kohteita ja B3sia asemissa.
 
Ukrainalla pitäisi olla nyt sotasaaliskalustoa kohta parille panssaripataljoonalle, saavatkohan muodostettua tuollaisia nyrkkejä?
Luulisi T-sarjalaisten olevan suhteellisen samankaltaisia käyttää, toki kehittyneemmät ammunnanhallintajärjestelmät saattavat aiheuttaa ongelmia jos reservistä kerättyjen psv-miesten viimeisin vaunu oli t-64 tai t-72... :unsure:
Kaikenlaista sotasaaliskalustoa löytyy.. Kelpaisi minullekkin. Tulee mieleen vanhat tarinat kun USA vei demokratiaa Panamaan. Sieltä löytyi vastaavaa. Irak oli toki omassa luokassaan.

 
FNmL6MAWUAUVYke

UA Weapons Tracker "The 125mm ammunition captured appears to be a mix of 3VOF36 HE-FS rounds, 3VBK16 series HEAT-FS-T and 3VBM7 APFSDS-T." Neuvostokamaa?
FNlbMvQXEAIsCqn

Samassa saldossa, hytti näyttää kuin sitä olisi poltettu
FNmfE6_XwAEuuoa

Nliiton perintöjä
 
Kaikenlaista sotasaaliskalustoa löytyy.. Kelpaisi minullekkin. Tulee mieleen vanhat tarinat kun USA vei demokratiaa Panamaan. Sieltä löytyi vastaavaa. Irak oli toki omassa luokassaan.

Ajatellaan, että tämä löytö on totta, eikä esm venäjän propagandaa ja monopoliseteleitä. Mitä näillä rahoilla tehdään? Jos lahjotaan sotilaita, niin missä ne on tarkoitettu käytettäväksi? Muuttavatko ukrainan "lahjotut" sotilaat /upseerit /neonazinarkkarit jenkkeihin, vai onko kyseessä esm valtion rahaam jota on joko pöllitty tai piilotettu sodan alla?

venäjähän on usein esittänyt, että mm värivallankumouksissa olisi jaettu miljoonittain käteistä rahaa Yhdysvaltain toimesta. Kiovankin lahjotut narkomaanit olivat venäjän mukaan ne jotka maidanilla vaativat länsimaalaistumista.
 
Eli meinaat jotta venäjäiset sotilaat tahallaan sabotoisi omaa sotilasoperaatiotaan? Aivan.
Ilmeisesti tällä foorumilla ei voi objektiivisesti keskustella meneillään olevasta konfiktista, vaan heti tulee ryssätrollin leimaa otsaan jos yhtään erehtyy syyllistämään Ukrainan puolta. Sehän nyt on varma, että likaista peliä pelataan molemmin puolin, sota kun on meneillään.

Ei ole mitään sotaa prkl. Erikoisoperaatio on vain käynissä. Etkö saanut uusia käskyjä muka pomoilta ajoissa ku menit sanaa sota käyttämään?
 
Olikohan eka hutiammuttu kessi?
Sehän tuossa käy selväksi että yksinäiselle sinkopartiolle tuollainen on itsemurhatehtävä. Takaisin tulee murkulaa. Pitäisi olla melkein koko metsikön mitalta jengiä ampumavalmiina, tai hiton hyvät asemat.
Sehän tuosta ei käy selväksi. Ensimmäisen MBT (NLAW?) osuman ampunut lähtee liikkumaan heti pois ja videon aikana kukaan ei osu eikä ole tulossa edes kohti. Vaikea tietenkin sanoa, mutta tuo koko hyökkäys ei mitenkään välttämättä ollut yksi ampujapari drone päällä pörräämässä. Eiköhän siellä ole pitkin matkaa, mahd. kilometritolkulla, eri asein ampujia asemissa.
 
Todennäköisesti NLAW kattohyökkäysmoodissa. Vaunun torniluukuista tulevat liekit kertovat ammuskartussien syttyneen tuleen mikä merkitsee tornin irtoamista joidenkin sekuntien kuluttua.
Riski paikka ampua, mutta venäläiset reagoivat niin hitaasti että kyllä tuosta pois pääsee.
Ihmetyttää että kevytvaunut ajavat pakoon kun pitäisi kääntää keula metsään ja ampua kaikilla aseilla pirusti samalla kun jalkauttaa jalkaväen putsaamaan metsää. Ei oikein vakuuta tuo rysyjen toiminta. Jo pelkästään kunnon tähystyssuuntien valvonnalla olisi kyllä pitänyt havaita pst-partio ajoissa.
Totta puhut, mutta myös venäläinen ihmiseksi lasketaan ja silloin on useimmille luonnollista nopeassa ja yllättävässä tilanteessa pyrkiä pois kuolettavan tulen suunnasta. Ainakin ensijärkytyksen 10 sekuntia. Jos olet pari viikkoa katsellut, kun toverit muuttuu liian hiillostuneeksi paahtopaistiksi ja luottamus omiin vehkeisiin on laskenut, voi ensireaktioksi hyvinkin muodostua "talla pohjaan ja tangentin suuntaan".
 
Viimeksi muokattu:
Siis mitä v.....a ! Tää itkee että mitä saa syntymäpäivälahjaksi kun samaan aikaan venäjä pommittaa ja ampuu ohjuksilla toista maata ja sen lastensairaaloita ja asukkaita !
Kohta sattuu lisää, kun rahoilla ei saa kuin kaalia, eikä ole edes kattilaa, eikä voi ostaa kun niistä tapellaan kaupoissa **, eikä olisi varaa muutenkaan kattilaan.

** useita kommentteja webissä ja bloggareilta että hurja kysyntä basic ruoanlaittovälineille menossa Venäjällä 😄
 
Tämän foorumin lukijat ovat sen verta kieroja, että kuntonappien näkeminen tuottaa mielihyvää. Taatusti salaa moni toivoo jo näkevänsä Ukrainan puolustajilla Maximin käytössä.
Tuolla ei painajaiseen asti poltettua/sulutettua maastoa ole nähty. Liian avoin pelikenttä. Vaikka juuri nyt rasputitsa, kohta ei ole, eikä kuulu tuolla kokemuspiiriin, niin sitä ei tehdä.

Hyvä näin.

Parempi vaan säästää tuo upea kokemus Venäjän seuraavalle ikäluokalle.

Yllätyksiä on hyvä olla varastossa.
 
US kyllä antanut ymmärtää että heillä sisäpiirin tiedonantaja (tai useampi) tuokin voinut mennä Putinin ihon alle. Loppujen lopuksi eipä väliä, mitä enemmän sekoittaa sisäistä tilannetta, voi joku lopulta hoidella Putinin
Stalinilla Putinilla on ruvennut puntti tutisemaan, kohta Belomorkanavaa syvennetään ja kenraalit toimii työnjohtajina.
 
Jo edellisellä forumilla vaikuttaneena tiedän ja ymmärrän nuo "makkaranpaisto"-viittaukset tässä Ukrainan konfliktissa, mutta silti koen sen melko häiritsevänä ja jopa halventavana. Jätkät tappelee ja kuolee oman maansa puolesta ja täällä nettisoturit naureskelee, kun ei ole hathat-kamppeet eikä cooperissa mene 3000 metriä.

"Väärin sodittu! Itse olisin ollut parempi, mutta oli muuta hommaa."

Edit.
Lisätty "ja kuolee"
Tässä nykyaikaisessa sodassa on saanut uusia käsityksiänsä yks sun toinen, puhun nyt kalustosta ja taktiikasta, ei ole huippukuntoista mallin näköistä Ramboa taistelemassa, pitäsköhän hiukan antaa periksi kuntovaatimuksista ja panostaa enemmän Puolustus tahdon luomiseen ja ressujen ym kansan ihmisten motivoimiseen, näemmä kun sillä isommallakin vatsalla pystyy maatansa puolustamaan.. Nuo on kovia jätkiä!!!
 
Miten tätä Cannessissa viihtyvä jätettiin sanktioi listasta!? Putten kaveri, puolustus consernin pomo Jevgenij Novotsky. Tuleeko hän ottaa rusketusta loisto talon pihalla siellä kun pommitetaan Ukraina?
1647058078231.jpeg
 
Back
Top