Ukrainan konflikti/sota

Edit 2. Todellisuudessa kranaattien iskemiä on maalialueen keskellä tiheämmässä kuin sen reunoilla. Ei mitään hajua jolla tätä lasketaan. :)
Probability density function?

Tiheysfunktio... joa joku ARCH/ GARCH sovittamaan vaihtuvia tulenjohtajia kykyineen, eri a-tarvike-eriä, säätilaa jne. Eli jonkinlainen korjaus virhetekijän implisiittisen odotusarvon jakauman möykkyisyydelle.
Tein gradun tästä vuonna 1997, eipä vähä mitään professori Kanniainen!
Joten... kvantitatiivinen osaamiseni aiheesta vuonna 2022 on lähinnä Usko-Toivo-Rakkaus -tasolla :facepalm:
 
A

Siihen Kerchin salmen siltaan kannattaisi Ukrainan iskeä ja sorruttaa koko roska. Onkohan tuota mietitty? Saisiko sen Bayraktarilla romahtamaan?
Ei toivoakaan, Bayraktarilla maks kuorma 150kg ja utuinen muistikuva että tarvittava panostus tollaseen isoon 15m leveään 4-kaistaiseen siltaan luokka 10 kertaa suurempi.
EHKÄ jos siihen kaarisillan osuuteen osuisi just siihen teräskaareen niin vähempikin vois riittää.
 
Ei toivoakaan, Bayraktarilla maks kuorma 150kg ja utuinen muistikuva että tarvittava panostus tollaseen isoon 15m leveään 4-kaistaiseen siltaan luokka 10 kertaa suurempi.
EHKÄ jos siihen kaarisillan osuuteen osuisi just siihen teräskaareen niin vähempikin vois riittää.
Odotetaan hetkeä jolloin ammuslastirekka menee yli?
 
Mielenkiinnosta koska ampunut? Wanha ressureiska täällä muistaa Apilaksesta sellaisen säännön että kovia ei saa ampua kuin yhden rauhan aikana per nuppi aivotärähdysvaaran vuoksi. Itse siis heilutellut vain harjoitusputkea ja kironnut sen painoineen alimpaan helvettiin. Ja oma aika -90 - -91
Off topic. Tuo apilasjuttu on täysi tornihuhu. Jos pitäis paikkaansa multa ja parilta kaveriltani olis mennyt aivot paskaksi. Niitä ammuttiin isompi erä kun olivat vanhenemassa. Tuo apilas ei aiheuta kuin ihan pienen paineen tunteen. Rekyyliä tai mitään kunnon potkua ei tule. Pahin mitä voi tapahtua, on pienet harmittomat naarmut etukädessä jos ei muista hanskaa ja pölyt silmissä hiekalta ampuessa. Musti on aivan eri maata. Sen ampuminen jopa vähän sattuu kokemattomalle. Mulla kaveri menetti ammunnoissa hetkeksi tajun ja joutui ensiapuun. Syytä tälle ei keksitty arveiltiin että kypärä otti putkeen kiinni, mutta saattoi olla vetensokeri... Itselle ampujana laukaus oli nautinto kovasta tällistä huolimatta. Samaa tunnetta ei ole saanut edes laukaistaessa omaa tykkiä 😀

---
Mutta tosiaankin on turha raahata jotain antiikkista mustia Ukrainaan vaikka jämerä ase onkin. Syyt kerroin jo aiemmin.
 
Olet oikeassa on vaikeata antaa mitään prosenttia.
Mutta eivät ihmiset ole ilmoitelleet terveydentilastaan PV:lle. Miksi olisivat jos eivät ole sitä ryhmää joka pääsee kertaamaan.
JA 40v pääsee harvoin kertaamaan, jos ei ole sijoitettu erikoisempaan tehtävään.
Näin se on. Siksi siinä kohtaa, kun palvelukseen kutsutaan, niin raakataan ne joista ei ole ns. taistelujoukkoihin tai ainakin tarkastetaan sitä tehtävänkuvaa. Epäilisin, että 280000 ukkoa, jotka ovat niitä keihäänkärkeä, niin valtaosa miehistöstä korjaan henkilöstöstä on alle 35 vuotiaita tai paremminkin alle 30 vuotiaita (ja heistä on vasta marginaalinen osa lihonut mätisäkeiksi tai täysiä narkkareita/juoppoja). Reservin aliupseerit ja upseerit, jotka ovat näissä joukoissa ja yli kolmekymppisiä, niin ovat useat käyneet kertaamassa ja heidän kondiksestaan on siten osviittaa. Sitten se muu porukka: Jos tätä maata ihan oikeasti ruvetaan uhkaamaan, niin takuulla lopulta kutsutaan aseisiin/tukitehtäviin kaikki mahdollinen reservi. Siinä sitten on se tosi paikka, jossa pitää johtajien ymmärtää mihin kukin soveltuu.
 
Odotetaan hetkeä jolloin ammuslastirekka menee yli?
Järeän sillan totaalinen tuhoaminen (2+2 kaistaa ja junanrata omassa sillassa) vaatii huomattavasti enemmän kuin TB2 arsenaali. Nagarno-Karabakhissa Azerit käyttivät vanhaan ja kapeaan neukkuajan siltaan täsmäpommia ja lopputulos oli pienehkö reikä verrattuna sillan leveyteen. Jonkilainen koordinoitu hyökkäys useammalla TB2:lla voisi olla teoriassa tehokas, mutta vaatisi kyllä 100% osumia kriittisiin kohtiin.
 
Koska tätä ei kestä katsella ilman jotain positiivista odotusarvoa, niin oma odotukseni on, että sitä isoa reserviä on saatu sen verran koulutettua, ja kalustoakin löytyy, että jotain mainittavia motituksia tai takaisin vallattuja alueita tulisi lähiaikoina. Pidettäisiin Vanja pienessä sekasorrossa ja aiheutettaisiin tappioita tappioiden perään. Poterossa kaupungissa jos kauan odottelee, niin vastustaja pian alkaa petraamaan toimintaansa
 
Tuosta tykistön käytöstä kaupunkien tuhoamisessa, se onnistuu ainoastaan lähellä Venäjän rajoja. Noiden huolto ei pysty toimittamaan riittäviä määriä ammuksia syvemmälle Ukrainaan eli Kiova on ymmärtääkseni sikäli turvassa.

Yksi asia mikä onkin pari kertaa mainittu on savutuksen vähyys. Kuvittelisi venäläisten yrittävän suojata panssariaseen toimintaansa ylläköissä, tiedustelulta jne. :unsure:

Toivon että näin on, Harkovan keskusta venäjän rajan vieressä näytti tänään tältä :mad:

Myös Mariupol kärsinyt pahasti
 
Viimeksi muokattu:
Keimin

Pitää Krimin joukoilla olla perääntymisreitti.
Muistaakseni SunTzu jo aikoinaan kirjoitti, että hyökkäävä armeija tuhoaa veneensä ylityksen ja keittoastiat aamiaisen jälkeen ennen hyökkäystä sekä jättää puolustajalle tien paeta.

Motivaatiota kummallekin puolelle.
 
Ukrainan armeijalla ehkä nyt isompaa tykistötoimintaa Kiovan ympäristössä muutamien eri twitter lähteiden mukaan. Ehkä putkia on pidetty piilossa ja odotettu mehevämpää örkkien kokoontumisajoa?

Mitä tapoja on tarkasti paikallistaa vihollisen tykistö? Kuinka suuria laitteita tuohon tarvitaan, onko esim. venäläisessä BGT:ssä jotain erityisiä ajoneuvoja tuohon varustettu, jotka ovat myös ulkoisesti tunnistettavia? BT2:n käyttöä miettien.
 
Back
Top