Ukrainan konflikti/sota

Tuskin niita on tarkotettu huollettaviksi. Ainakin aika uskottava tornari vaittaa etta venalaisia maastokuorma-autoja kayttoon otettaessa eka homma on oljyproppujen asentaminen.
Samaa kuulin työkaverilta. Olivat intissä päättäneet huoltaa jotain itärakkinetta, mutta öljytulppaa ei löytynyt.
Valmistaja vastasi kyselyyn: eihän niitä nyt huoltamaan pidä alkaakaan. Niillä ajetaan se 5000 km ja sitten romutetaan!
Riittäähän se kai sotaan, mutta eri juttu, jos pitäis harjoittellakin vuositolkulla.
Jos ryssän kalustolla olisi harjoiteltu viime vuosina, olisi Ukrainassa ilmenneitä ongelmia voitu korjata ennalta. Hyvä näin.

edit: lisätty boldaus, koska pointti tuntuu menevän pahemmin kadoksiin kuin se öljyproppu.
 
Viimeksi muokattu:
Joo Bolsunov oli harmissaan siita etta kausi paattyi kuten paattyi. Kuinkahan mutrulle mahtaa suu menna kun tajuaa tai joku kertoo ettei se ehka ollutkaan pelkastaan kausi vaan kansainvalinen ura.....
Valitettavasti Bolsu & co. elävät yhden tiedon / kustantajan varassa, joten objektiivistä tekstiä ei heiltä tule hetkeen saamaan.
 
Onkohan siellä käynyt perus OPSEC lapsus? Eli joku ottanut selfien tai ryhmäkuvan ja sitten tunnistettu joukkojen keskityspaikaksi 5. kolonnan kautta tai OSINT "asiantuntijoiden" toimesta.

Voisikohan näitäkin väärentää esimerkiksi sosiaaliseen mediaan.?Kävisi ottamassa kuvia joukkojen kanssa jossain tyhjässä ränsistyneessä tehdashallissa ja sitten kuvan EXIF tiedot jättäisi kuviin ja niihin vielä GPS lokaatiot. Sitten nettiin vielä lipsauttelisi "vahingossa" jonnekkin näkyville niitä kuvia ryssän löydettäväksi. Jotain vareksenpelattämiä ja muuta valepanssarivaunua yms. sinne ulos vielä tuunaisi, niin saisi satelliittikuvistakin ryssä vakoiltua "faktaa" siellä on joukkojen keskitys- ja kouluspaikka ja ei muuta kuin ohjusta menemään sinne. Todellisuudessa siellä ei ole mitään muuta kuin korkeintaan venäläisiä sotavankeja.

Suomen jatkosodan aikana Suomessa kuvasivat niitä suomalaisten propagandafilmejä, joissa kerrottiin niistä venäläisten sotavankien loisteliaista oloista ja siitä miten "ryssä ei osannut edes haaveilla" että häntä kohdellaan niin hyvin maatilalla Suomessa ja miten ruokakin on erinomaista. Ehkä samanlaisia voisi tehdä nyt Ukrainassa ja pistää nettiin niitä videoita miten on lystiä venäläisillä sotavangeilla Ukrainassa kun päivät menee "pleikkaria" pelatessa ja telkkaria katsella ja punttisalilla reippaillessa ja pientä kritiikkiä esittää vaikka siitä miten on vielä totuttelua ukrainalaisen kvassi "kotikaljan" maussa ja itse kaipaisi ruuan kyytipojaksi ennemmin lasin kylmää vodkaa jota ei valitettavasti ole ollut heille tarjolla.

Venäläiset varmaan ottavat ihan täydestä tuollaisen propagandan.
 
Voiko olla, että Putinin lähipiiri on vääntänyt rautalangasta, että voi vielä tulla pitkässä juoksussa turpaan, joten otetaan Krim ja Donbass meille.. ja kansalle pakotteet!
Vaikka oikeudenmukaisessa maailmassa ryssä ei saisi neliösenttiäkään, Zelenskyinä olisin valmis sellaiseen rauhaan, jossa ryssä pitäkööt Krimin ja Donbassin, mutta Ukraina saa hakea sekä EU:hun että NATO:on.

Tuossa olisi jotakin Putinille kasvojen pitimiksi, ja Ukrainalle sitten rauhan pitimiksi sekä NATO - että EU - jäsenyys, millä taattaisiin vakaa ja rauhallinen tulevaisuus Ukrainalle tästä eteenpäin alkaa uudelleen rakentamaan maataan.
 
Itse olen sitä mieltä ettei Natoon kannata liittyä juuri NYT. Ehkä kuukauden parin päästä kannattaa laittaa hakemus sisään. Mielestäni kannattaa odottaa sitä hetkeä kun sekä talous että sotilasvoima on heikoimmillaan. Nyt mennään Natsi-Saksa -mittarilla loppuvuodessa 1944, mitä tulee Venäjään. Karhu on vielä vaarallinen, muttei kauaa.
On täysin mahdotonta ennakoida mitä käänteitä tässä vielä tulee. Esimerkiksi Kiina saattaa tehdä jotain. USA saattaa toimeenpanna sen yhden kenraalin mainitseman "strategisen diversion". Tai ryssä voi tehdä jotain ikävää Ahvenanmaalla ihan vaan kiistääksen sen meidän NATOn. Jokainen päivä maksaa riskinottona.

Silti tuo mitä sanot on totta ja täytyy ottaa huomioon.
 
Itselläni jonkin verran kontakteja Puola/Latvia/Ukraina ”harrastusten” kautta, ja useimmat näistä on tekemisissä turvallisuus/armeija osastoilla. Ukrainasta ei hirveän paljon tule viestivaihtoa, ilmeisesti hommia on. Tuosta Puolan suhtautumisesta ja NATO:n ”hampaattomuudesta” sen verran keskusteltu, että Puolassa alkaa olemaan ammattiväen keskuudessa jo ihan suoria mielipideilmaisuja siitä pitäisikö Puolan tehdä Ranskat ja irtaantua Natosta hetkeksi, että pääsisi kurmoottaamaan kunnolla ryssää Ukrainaan ja pyyhkiä koko Ukrainaan tuotu kalusto helvettiin. :D
GROM porukka varmaan käyttää jo päivänsä purkaen ja kasaten aseitaan, murhanhimoinen kiilto silmissä ja vaahto valuen suupielistä.
 
Vaikka oikeudenmukaisessa maailmassa ryssä ei saisi neliösenttiäkään, Zelenskyinä olisin valmis sellaiseen rauhaan, jossa ryssä pitäkööt Krimin ja Donbassin, mutta Ukraina saa hakea sekä EU:hun että NATO:on.

Tuossa olisi jotakin Putinille kasvojen pitimiksi, ja Ukrainalle sitten rauhan pitimiksi sekä NATO - että EU - jäsenyys, millä taattaisiin vakaa ja rauhallinen tulevaisuus Ukrainalle tästä eteenpäin alkaa uudelleen rakentamaan maataan.
Tämä tuskin kelpaa Putelle. Hänen tosiasiallinen ykköstavoitteensa on Ukrainan hallinnon vaihtaminen. Noihin mainittuihin tyytyminen olisi ison tappion jälkeinen pakkotilanne. Lännettynyt Ukraina merkitsee kellon käynnistymistä ryssän omalle menolle.
 
Ja vielä ottaa aivoon tuo kuvaaminen ohjus-iskun jälkeen. Annetaan arkaluonteista informatiota vihollisen käsiin.

Tämän enempää en sivupolkua tee, mutta kun katsotte somessa, miten jengi pröystäillen laittaa kuvia jo pelkistä kertausharjoituskutsuista johonkin Facebookiin tai Twitteriin. Sitten on idiootteja, jotka tägäävät samoista harjoituksista kavereitaan, että naama varmasti palaa.

Se siitä.
 
Back
Top