Ukrainan konflikti/sota

Ukraina: Neuvottelut Venäjän kanssa päättyneet tältä päivältä​

Ukrainan neuvottelija Mykhailo Podolyak kertoi twitterissä, että Ukrainan ja Venäjän välisissä neuvotteluissa pidetään tekninen tauko.

Hän ei kuitenkaan kertonut kuinka neuvottelut ovat edenneet. Neuvottelut jatkuvat tiistaina.



Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi oli aiemmin päivällä toiveikas neuvotteluiden edistymisestä. Hän kuitenkin totesi, että neuvottelut ovat vaikeat.

Lisätty 16:52 Zelenskyin kommentti.
 
Ne lähti taistelemaan vapaaehtoisesti. Yksi heistä kehui Puolan hautausmaita hienoiksi. Sinä kirjoitat tänne ja arvostelet heitä lehtijutun perusteella. Anna olla.
Eikö nuo siis ole heidän omia sanojaan, jonka pohjalta arvostella? Tulkitsisin juurikin tuon ekan hautausmaita hienoiksi arvostelevan kommentin sarkasmiksi tuon seuraavan kommentin perusteella. Se oli varmaankin mustaa huumoria. Mutta kyllä minun silmiini itsenäisyydestä taistelevaan maahan lähdettäessä on aika tyhmää kommentoida lehteen, että "Hehhee vittu me saadaan vaan joku puuristi."

Sinänsä kyllä vähän erikoinen tilanne kun kommentoinnin kohteena on juurikin Puolan hautausmaat. Eikö nuo kaiffarit loppupeleissä haudattaisi Suomeen? Ukrainalaisia ei luultavasti kiinnostan hevonpersettäkään tuleeko oman kuopan päälle vaikka oksan karahka, kunhan se vapaus säilyy. Tai ei minua ainakaan kiinnostaisi.
 
En tiedä näkyvätkö enää lehtijutussa ne kuvat, jossa vetivät kossua saksalaisten vapaaehtoisten kanssa. Kyllä se elämänkalluus näkyy näistä tyypeistä jo ihan naamasta. Saati sitten se elämäntilanne johon tähän vaihtoehtoon on päädytty.
Jaa, kyllä minunkin pappa veti sodassa välillä viinaa kavereiden kanssa siellä rintamalla ja tästä kaverit ottivat ihan kuviakin muistoksi.:unsure:
 
Tämä on jotain legendaarista. Aina ollut sitä mieltä että Putin on ensin varas. Sitten vasta kaikkea muuta.

Eli kusee omiin muroihinsa taas. Venäjältä pois, tai ulkomailta venäjälle lentäminen vaikeutuu entisestään. Sisämaan liikenteessäkin palataan vanhaan hyvään neuvostoaikaan, koskaan ei tiedä miten ja milloin huolletulla koneella ilmaan noustaan. Jos ilmaan asti päästään.
 
Eikö nuo siis ole heidän omia sanojaan, jonka pohjalta arvostella? Tulkitsisin juurikin tuon ekan hautausmaita hienoiksi arvostelevan kommentin sarkasmiksi tuon seuraavan kommentin perusteella. Se oli varmaankin mustaa huumoria. Mutta kyllä minun silmiini itsenäisyydestä taistelevaan maahan lähdettäessä on aika tyhmää kommentoida lehteen, että "Hehhee vittu me saadaan vaan joku puuristi."

Sinänsä kyllä vähän erikoinen tilanne kun kommentoinnin kohteena on juurikin Puolan hautausmaat. Eikö nuo kaiffarit loppupeleissä haudattaisi Suomeen? Ukrainalaisia ei luultavasti kiinnostan hevonpersettäkään tuleeko oman kuopan päälle vaikka oksan karahka, kunhan se vapaus säilyy.
Motiivit voivat hyvinkin olla täysin itsekkäät. He eivät ole Ukrainalaisia.
 
Näyttämällä tyhjää paperia sinut pidätetään. Täysin alytöntä touhua. Venäjälläkin olisi todellisia ongelmia ja kannattaisi keskittyä niihin. 🧐
Tämä on todellista stalinismia. Täysin absurdia ja nyt en tarkoita tuo maista, jonka kyltissä luki "kaksi sanaa".
Tämän jälkeen tulee nainen, joka kritisoi kuvaajaa, että hän kuvaa vain mielenosoittajia ja että on myös muita mielipiteitä. Kuvaaja sanoo, että hän kuvaa kaikki mielipiteet. Nainen aloittaa: "mielestäni operaatio on oikeutettu ja suuri osa kansasta..." tällöin tulee kolme poliisia ja vie naisen maijaan., 😂😂😂
Tyypillistä stalinistista mielivaltaa. Ei ole tärkeää, mitä sanoo. Vaan riittää, että ajattelee. Tällöin saadaan kansa pelkäämään kunnolla, kun ei ole sääntöjä
 
Vaati kyllä kanttia taistella tuolla T-72:sta vastaan. Yksi osuma takaisin ja se on sillä selvä. Meneekö muuten tuo 30mm konetykki kuinka varmasti T-72:sen kyljestä läpi?
Ei tuossa taisteltukaan siinä mielessä, vaan vaunu yllätettiin ja paskottiin sivusta - se että yritettäisiin taistella siinä perinteisemmässä mielessä on asia erikseen. Tuo tykki kyllä menee vaunun sivusta läpi ihan hyvin ja videolla näkyykin että vaunu saatiin pois pelistä näin. :salut:
 
Tilanne jossa Venäjä epärealistisen ja propagandistisen omakuvansa ajamana, kaivaa yhä syvempää kuoppaa itselleen, ilman tikkaita joilla tuosta asetelmasta pois päästä. Tyydyttää minua.

Nyt olemassoleva tilanne - riippuen toki mm. yhtenäisyyden rintaman säilymisestä (sekä myös näkymien ulkopuolella olevien skenariotekijöiden suhteista). Teknologia- ja muun viennin rajoituksissa sekä pakotteissa. Saattaa sodan päättymisestä ja lopputuloksesta huolimatta, tarkoittaa Venäjän laajempaa tappiota. Tavalla jonka kantama voitaisiin arvioida enemmän vuosikymmeniä - kuin vuosia kestäväksi.

Futurologia on tunnetusti haastava laji. Mutta kyllä tässä eskalaatio- yms. uhkatekijöiden skaalassa, myös voidaan mahdollisia positiivisia signaaleja tavoittaa. Suomen lähialueiden turvallisuusnäkymiä pohdittaessa.

Monessa mielessä, Ukraina käy sotaa paitsi omasta itsenäisyydestään, niin myös geopoliittisen murroksen mahdollisuudesta tasapainoisempaan Eurooppaan, meidän puolestamme.
 
@RolandOliphant
“More than 160” cars carrying civilians left Mariupol around 1300 and have passed Berdyansk en route to Zaporizhia, the Mariupol city council says. Silence on green corridor being observed. That’s some kind of good news

Taisi olla ensimmäinen onnistunut yritys saada edes jotain evakuointia tuolla. Tuolta vaan pitäisi saada jopa pari sataa tuhatta ihmistä pois.
 
Nato hakemuksiin veikkaisin sen verran, että ei ole lähdössä kummastakaan maasta vielä ja peruste: kummassakaan maassa ei asia pysyisi salassa, ainakin Suomessa on vuotajia aivan liikaa.
Kun asiasta äänestetään eduskunnassa, niin hakemus on julkinen saman tien. Siksipä tarvitaan turvatakuut.
Tämä on jotain legendaarista. Aina ollut sitä mieltä että Putin on ensin varas. Sitten vasta kaikkea muuta.
Luultavasti läntisen omaisuuden kansallistaminen seuraa perässä. Venäjä oli menossa 1990-luvulle, Putin haluaa varmistaa aikamatkan vuoteen 1917. Luulee kostavansa ja kaivaa vain kuoppaa syvemmäksi. Meneekö Venäjä palasiksi samalla? Jos kansallistavat kaiken, niin hajoaminen on mahdollista. Pienet sisällisodat Ukrainan sodan päälle..
 
Back
Top