Ukrainan konflikti/sota

HS

Venäjä tarkentaa, millainen olisi demilitarisoitu Ukraina – mallia Itävallasta ja Ruotsista​

''Venäjä on kertonut tarkempia yksityiskohtia, mitä se haluaa neutraalilta ja demilitarisoidulta Ukrainalta.

Kremlin mukaan Ukrainalla voisi edelleen olla oma armeija, kuten Itävallalla ja Ruotsilla, kertoo uutistoimisto Reuters.

Venäjä on jo aiemmin kertonut haluavansa Ukrainasta demilitarisoidun alueen. Perinteisesti demilitarisoinnilla tarkoiteaan jonkin alueen tyhjentämistä sotilaista ja aseista. Esimerkiksi Ahvenanmaa on tällainen alue.

Nyt Venäjä on Reutersin mukaan sanonut, että Ruotsin tai Itävallan malli voisi olla mahdollinen kompromissi. Venäjän muukaan Ukraina ei voi liittyä Natoon. Maan on oltava neutraali. Uutta on nyt tieto Ukrainan oman armeijan sallimisesta mahdollisena kompromissina.

Suomea ei mainittu esimerkkimaiden joukossa, vaikka Ruotsin ja Itävallan tapaan myös Suomi on Naton ulkopuolella. Maiden asevoimissa on kuitenkin eroja. Ruotsissa painotus on ollut oman maanpuolustuksen sijaan kansainvälisessä kriisinhallinnassa. Suomessa on pidetty yllä vahvaa maanpuolustusta ja asevelvollisuusarmeijaa.

Ukraina vastasi ehdotukseen kertomalla, että nyt on neuvoteltava todellisista turvallisuustakuista Ukrainalle.

Ukrainan neuvottelija Myhailo Podolyak sanoi ymmärtävänsä aloitteellisuuden ja maininnat ruotslaisesta ja itävaltalaisesta puolueettomuusmallista. "Mutta Ukraina on suorassa sodassa Venäjän kanssa. Siksi mallin täytyy olla ukrainalainen. Tarvitsemme laillisesti varmistettavat turvallisuustakuut. Muita malleja tai vaihtoehtoja ei voi olla."

Tällä Ukraina tarkoittaa, että turvallisuudesta lupautuvat vastaamaan myös muut valtiot tai tahot, jotka tulevat heti apuun, jos Venäjä hyökkää uudelleen.

"Ukraina ei enää halua olla riippuvainen byrokratiasta, jotka sallii tai ei salli ilmatilan sulkemista ohjuksilta", neuvottelija sanoi Telegram-kanavalla.

"Siksi Ukraina haluaa todella vahvan liittolaisjoukon, jolla on meille selkeät turvallisuustakuut", Podolyak sanoi.''
------

:LOL::LOL:

Venäläisoligarkin superjahtia ei suostuta tankkaamaan Norjassa – ”He voivat soutaa kotiin”​

Pohjois-Norjan Narvikissa sijaitseva Ragnar-superjahti on jumissa, sillä paikalliset polttoaineen toimittajat eivät suostu myymään sille polttoainetta. Asiasta kertoo The New York Times.

Jahdin omistaja on entinen KGB-agentti Vladimir Stržalkovsk, joka on rikastunut nikkelikaivoksilla ja on Venäjän presidentti Vladimir Putinin pitkäaikainen tuttava.Vaikka Stržalkovsk ei ole EU:n pakotelistalla, useat norjalaispoliitikot ovat vaatineet aluksen takavarikointia.

Norjan laki kuitenkin estää maan ulkoministerin Anniken Huitfeldtin mukaan takavarikoinnin ilman EU:n direktiiviä.

Aluksen kapteeni Rob Lancaster kertoi yleisradioyhtiö NRK:lle, että miehistöllä ei ole mitään tekemistä aluksen omistajan kanssa.

Miksi meidän pitäisi auttaa heitä? He voivat soutaa kotiin. Tai purjehtia”, paikallinen polttoaineen toimittaja Sven Holmlund puolestaan sanoi NRK:lle
 
Onkohan SA-numerot ihan oikein? SA-14 on olkapääohjus joka ei kyllä Stingeriä päihitä ja SA-12 varsin harvinainen Venäjän ulkopuolella.
Toimittelijat ei aina ole oikein ajan tasalla noissa numeroissa. Ehkä on puhuttu vastaavantasoisista ja käytetty noita esimerkkeinä tms, uutinen on kulkenut varmaan muutaman juorukellon kautta. SA-12 ei oikein ole sellaisissa maissa, mistä niitä saisi länsileiriin. Suomella taitaa olla...
 
Erikoisoperaatiossa on ihan varmana ollut kyse vain vääriymmärryksestä! Venäjän pyyteettömänä tarkoituksena oli vain auditoida Ukrainan valmiussuunnitelmat, mutta menivät penteleet ottamaan sen tosissaan :rolleyes::rolleyes:

Niin no, eikös se Venäjän mukaan ollut "vain harjoitus". Ilmiselvästi käynyt vaan erehdys ukrainalaisilla.
Minkälainenhan tuon erityisoperaation lopputulos olisi ollut, jos eivät olisi harjoitelleet tätä operatsuunia vajaata vuotta siinä rajan tuntumassa joukkoja kootessa.
 
FN-SkUMXIAMYLja

Oryx. Hetekka panssari on saanut oikean jousituksen.
 
Toimittelijat ei aina ole oikein ajan tasalla noissa numeroissa. Ehkä on puhuttu vastaavantasoisista ja käytetty noita esimerkkeinä tms, uutinen on kulkenut varmaan muutaman juorukellon kautta. SA-12 ei oikein ole sellaisissa maissa, mistä niitä saisi länsileiriin. Suomella taitaa olla...
Ei kyllä ole meilläkään. Buk on SA-11. SA-12 on jotain ihan muuta.
 
Ei haulla ainakaan tullut vastaan kun te lurjukset ette laita saatetekstejä twiitteihin, mutta muutama päivä sitten BBC oli uutisoinut, että Saint Javelin on lahjoittanut yli miljoonan tuoton:
 
Onkohan ryssältä ihan fiksu teko ottaa nuo ballististen ohjusten harhamaalit käyttöön? Vai onko niin, että enää sitä halvempaa kamaa ei ole varastoissa, niin pitää käyttää kuranteinta ja salaisinta puikkoa?

Koska muutama kebab ei Ukrainan sotaa ratkaise, mutta isommassa kähinässä ja inhottavammalla kuormalla nuo voisi olla se tekijä joka ratkaisee sodan.
Sen verran siellä on perseilty tällä keikalla, että eivät edes välttämättä ole perillä mitä puikkoja sieltä lähtee. Ammutaan jotakin paukahtavaa kun käsketään.
 
Mitäs asiantuntijat sanoo, mikä on suurin/hyödyllisin oppi , mitä Venäjän sodankäynnistä nyt opitaan ja tullaan oppimaan?
 
Mitäs asiantuntijat sanoo, mikä on suurin/hyödyllisin oppi , mitä Venäjän sodankäynnistä nyt opitaan ja tullaan oppimaan?
Ryssän kanssa tapellessa pitää mennä sinne ryssän kaupunkiin, muuten ne raunioittaa meidän kaupunkimme.
 
Ryssän kanssa tapellessa pitää mennä sinne ryssän kaupunkiin, muuten ne raunioittaa meidän kaupunkimme.
Kyllä, ja että heilahtaa. Paras tapa sekoittaa ryssän hyökkäys on olla antautumatta kukkapuska kädessä, ja laittaa heti tunnista yksi lähtien helvetisti tulta vastaan. Vanja menee sokkiin ja suunnitelmat uusiksi kun shock and awe onkin vastustajalla. Ukraina on näyttänyt että sankaritarinoilla ja torjuntavoitoilla puolustajalla on pian hurmos päällä ja rautaa revitään ryssän niskaan ilman jaksuhaleja joka suunnalla. Venäjä voittaa modernin sodan koulutettua ja motivoitunutta armeijaa vastaan vieraalla maaperällä vain jos sen antaa voittaa.
 
Back
Top