Ukrainan konflikti/sota

Linkissä väitetysti wunderwaffen osuma eli hypersoonisen Kinzhalin osuma asevarastoon tms.
 
Tästähän saa kyllä aika hauskan pohdinnan. Onko sodankäynnin historiassa muuten käytetty tämmöistä konstia koskaan? Voisi olla yllättävänkin toimiva tapa.
60-luvun Kongossa ainakin taisivat palkkikset vaihtaa puolta Mobutun leivistä Tshomben puolelle. Italian keskiajan condottieri ovat kuuluisia valmiudestaan vaihtaa puolta heti kun rahapuoli on kunnossa.

Oman aikansa hi-tech, kuten laivat ja kanuunat, ovat varmasti olleet ainakin juonien kohteina, vaikkei tule tapauksia mieleen.
 
Katso liite: 58750

Eli Saksa ryssi tämänkin? Niiden piti toimittaa S-300:t korvaavat Patriotit Slovakialle....

Jotenkin tämä ei nyt yllätä allekirjoittanutta laisinkaan tämä Saksan täysi lapamatoilu.
Saksa taitaa tehdä myyräntyötä lännessä Venäjän laskuun. Ei saanut aluksi lentää muiden maiden toimittamat aselastit Saksan ilmatilassa. Saksa vitkutteli aseavun toimittamisessa Ukrainaan.
 
En usko Krimin palauttamiseen, en sotilaallisesti enkä poliittisesti. Sotilaallisesti ryssällä on kumminkin sellainen määrä ohjus- ja laivastoarsenaalia takataskussa, että Krimin valtaaminen on utopiaa ja poliittisesti Krimin palautus ei ole realistinen, sillä ennemmin helvetti jäätyy, kuin ryssä luopuu Krimistä. Länsi tämän myöntää ja todennäköisesti Ukrainakin.

Myöskään en usko Donbassin palaavan Ukrainan yhteyteen, vaikka tympäiseekin jo pelkkä ajatus, että Putin saa siviilejä pommittamalla tahtonsa läpi.
Eli laittomalla hyökkäyssodalla pitää saada saalista? Tämän asian jätän kokonaan Ukrainan päätettäväksi ja länneltä odotan vain UA tukemista. Jos venäläisille tulee paha mieli, ei paljoa kiinnosta.
 
Itseäni on jo jonkin aikaa ihmetyttänyt, miten vähän on analysoitu Venäjän yritystä rekrytoida palkkasotureita Syyriasta ja muista ns. kolmannen maailman maista. Ja siis nimenomaan siitä näkökulmasta, kuinka epätoivosta se kertoo.

Vaikka rivejä saataisiinkin noin kasvatettua, täytyy saavutettavissa olevien hyötyjen olla marginaaliset johtuen mm.
  • koulutustaustassa ja -tasossa (todennäköisesti ei edes Venäjän omien joukkojen tasolla),
  • komentokielessä (saadaanko yhtä sanaa monimutkaisemmat ohjeet kommunikoitua)
  • kaluston tuntemuksessa (poislukien ehkä AK:t)
  • taistelutavassa,
  • olosuhteiden tuntemuksessa ja niihin sopeutumisessa,
  • ...

Pointtini siis se, että on vaikea nähdä näistä tulevan erityistä taistelullista hyötyä, vaikka hiekkamaissa olisivatkin sotineet. Ja erityisesti näin, jos ajatellaan hyökkäystä, joka lienee lähtökohtaisesti kertaluokkaa hankalampaa pitää kontrolloituna ja toimivana verrattuna esimerkiksi aluepuolustukseen. Ja vallattujen alueiden vahtiin näitä ei taatusti tulla käyttämään, jos Venäjän omia poikia kuolee etulinjassa. Todennäköisemmin operaatiotason johto käyttäisi näitä ei-venäläisiä surutta tykinruokana.

Mutta sellaisenakin kielivät siitä, että paitsi kaluston suhteen Venäjällä kaavitaan laarinpohjia myös miehistön suhteen.
 
Näistä tarjouksista pitäisi myös saada tieto leviämään tehokkaasti, eli jopa lappuja sinne tänne sisääntuloväylien tolppiin tms. (muistaakseni siis oli jotain tarjouksia muistakin kuin lentävistä laitteista - jos siis todellisia) - Ja tieto näistä olisi syytä levittää monilla eri metodeilla, radiokin voisi toimia. Ja Venäjälle myös, niin jos saavat yhteyttä kotiväkeen, sieltä voisivat vanhemmat vinkata...
Tämäkin koeteltu menetelmä voitaisiin kaivaa naftaliinista, koska aika on muuttunut ja luvataan enemmän.
 
Katso liite: 58750

Eli Saksa ryssi tämänkin? Niiden piti toimittaa S-300:t korvaavat Patriotit Slovakialle....

Jotenkin tämä ei nyt yllätä allekirjoittanutta laisinkaan tämä Saksan täysi lapamatoilu.
No kun Saksa on täysin riippuvainen ryssästä, varmaan eniten koko EU:ssa. Mutta ydinvoima lopetetaan silti, koska vammaiset päättäjät
 
Niin muuttuu maailma, Eskoseni. 1943 Hampurin tulimyrsky ja 1945 Dresdenin ja Tokion tuhoamiset olivat aikanaan ennen näkemättömiä ”suorituksia” ja kuolonuhrit laskettiin lähteestä riippuen yhteensä 200 000-300 000 hujakoille. Maailman kokonaisväkiluku oli tuolloin luokkaa 2,5 miljardia ihmistä, joten siirrettäessä nuo pommitustulokset nykyaikaan - maailman kokonaisväkimäärän noustua yli kolminkertaiseksi - kolmen kaupungin tuhoamisen konventionaalisilla pommeilla tulisi siis tuottaa 600 000-900 000 kuolonuhria ennen kuin sitä sinun mittareillasi voitaisiin kutsua terroripommitukseksi? Ohhoh.

Olisiko nyt käynyt niin, että nykyaikaisen sivistyneen ihmisen mielestä edes 726 siviilin pommittaminen hengiltä (varmistettu tilanne 18.3.) kotiinsa kolmen viikon aikana ei ole OK, semminkään Euroopassa, ja siihen pitää reagoida? Ethän vain ajattele, että myös Hiroshimaa pienemmät ydinlataukset eivät oikeastaan ole ydinpommeja?

Katso liite: 58749

Nyt täytyy tunnustaa, etten oikein näe yhteyttä kirjoituksieni ja ylläolevan vastauksesi välillä. Voisitko auttaa minua:

1) Onko esittämissäni faktoissa jonkin virhe ?
2) Onko johtopäätöksissäni jonkin looginen virhe ?
 
Noista syyrialaisvahvistuksista tuli mieleen tsetseenivahvistukset:
– Varsinkin tšetšeenijoukot ovat raakoja. Ne ovat keränneet naisia ja lapsia linja-autoihin suojakilviksi etenemiselleen, Kenneth Gregg sanoo.
Greggin mukaan tšetšeenijoukkoja taistelee nyt itäisessä Ukrainassa Mariupolin ja Mykolajivin alueella. Niiden väitetään olevan juuri niitä joukkoja, jotka tulittavat evakuointikäytäviä.
– Jotkut tunkeutujista olivat tšetšeenejä. He olivat erityisen peloissaan ja yrittivät pysyä laumoissaan. Lähestulkoon kaikki heistä kuvasivat videoita ja huusivat ”Akhmat-sila, bro!” (tarkoittaen ”Akhmatissa on voimaa, veli!” Akhmat oli Ramzan Karyrovin isä, Tšetšenian entinen presidentti). Vaikutti siltä, että tšetšeenit olivat enemmänkin instagrammaajia ja tiktokkaajia kuin sotilaita. Kun rankat taistelut alkoivat – helikoptereita, panssarivaunuja ja tykistötulta – tšetšeenit jättivät kaiken omaisuutensa taakseen ja häipyivät kovassa kiireessä sekä hylkäsivät venäläisjoukot oman onnensa nojaan.
 
Back
Top