Ukrainan konflikti/sota

EDIT: mutta joo, yllättävää että pystyvät avotaivaan alla yhä pitämään panssareita jos tuo on tältä päivältä. Ehkä nuo piipahti vaan lyhyesti. Luulisi että ilmatila tuolla kuhisee droneja.
Päiväys olisi sinänsä "helppo" selvittää jos etsii varmistettuja kuvia/videoita päiviltä joissa maassa on lunta, koska on kuvia ja videoita joissa sitä ei ole maassa.
Ihmeellistä jos tässä vaiheessa piiritystä voi ukrainan tankit liikuskella vapaasti kaduilla. Jos olisin veikkaus miehiä veikkaisin että video on noin viikon vanha silti.
 
Viimeksi muokattu:
Sotaa on kohta käyty kuukausi eikä Putlerin valkovenäläinen lakeija ole vielä saanut lähetettyä armeijaansa Ukrainaan. Siksi pidän hyvin todennäköisenä, että Valko-Venäjältä tihkuvat tiedot joukkojen kieltäytymisistä, upseereiden eroista ja jopa rautateiden yms. sabotaasista eivät ole täysin tuulesta temmattuja. Enkä usko, että Valko-Venäjästä olisi Putlerin pelastajaksi tässä sodassa muutenkaan, vaikka halukkaita hyökkääjiä löytyisikin asevoimista riittävän paljon rintamalle lähetettäväksi. Valko-Venäjän kalusto on pitkälti Neuvostoliiton peruja, ja uudemmista vehkeistä on pulaa. Ukrainalaiset pääsisivätkin vielä tuhoamaan todellisia museovehkeitä ohjuksillaan.

Likasankolla on kyllä varmasti jännät paikat, kun yhtäältä pitäisi tehdä Isännälle mieliksi ja toisaalta saada jotenkin estettyä oman asemansa romahtaminen siinä samalla.

Melkoinen riski Lukashenkalta lähettää sotilaita tuonne. Ei siksi, että hän heidän terveydestä ja hyvinvoinnista välittäisi vaan omastaan.

Valko-Venäjällä on edelleen kyteminen käynnissä parin vuoden jälkeisten tapahtumien myötä. Ison sotilasmäärän irrottaminen Ukrainaan olisi järjestä köyhä teko varsinkin kun sillä sotilasmäärällä ei ole sodan lopputuloksen kannalta ratkaisevaa merkitystä.

Putin yrittää haalia joka paikasta taistelijoita itselleen. Syyriasta, Libyasta ja Keski-Afrikan tasavallasta. Määrä ei kuitenkaan korvaa laatua. Em. maista tulevat eivät tunne maan kieltä, kirjaimia, toimintaympäristöä ja ilmastoa lainkaan. Sama kuin lähettäisi suomalaiset tappelemaan johonkin arabimaan aavikolle. Seurauksena olisi vain kasa ruumiita eikä mitään toivoa tavoitteiden saavuttamisen osalta.

Venäläisille tietysti kelpaa kuka tahansa ulkomaalainen, koska heidän tappioita ei tarvitse kirjata mihinkään ja heitä voi käyttää mihin tahansa idiotismiin ilman seurauksia.
 
Jos tuolla on tieyhteydet joka suuntaan poikki, niin ei ne ainakaan kaluston kanssa poistu jokien yli, jos eivät jotain pikku siltaa pitkin livahda.
Mites tuossa uutisessa sanottiinkaan. Kaikki merkittävät huoltoreitit ovat joko Ukrainan hallussa tai tulenkäytön alueella. Oletan ettei Ukrainalla ole tuonne sellaista voimaa heittää etteikö Venäläiset pääsisi taistelemalla läpi jommasta kummasta suunnasta. Pointti onkin ettei huolto pääse läpi ainakaan ilman kunnon saattuetta.
Onkohan tuo Uzh-joen ylittävä silta vielä ehjänä? Tuon tuhoaminen aiheuttaisi varmaan mukavasti lisää ongelmia huollolle.
 
Viimeksi muokattu:
Venäjän miehistötappioita Ukrainan sodassa on jo monta kertaa verrattu Neuvostoliiton tappioihin Afganistanissa, mutta myös kalustotappiotkin alkaa monelta osin olemaan jo pahempia kuin Afganistanissa! Tässä on hyvä twiitti tappiovertailusta. Pitää pitää mielessä näitä lukuja vertaillessa että Afganistanin tappiot ovat kertyneet 10 vuoden aikana ja Ukrainassa tulleet tappiot ovat tulleet alle kuukaudessa, eli alle 1/120 osassa aikaa!

Twiitin lontoonkielinen käännös: Interesting fact: the losses of the Russian army in Ukraine in 26 days of large-scale war already in most respects exceed the losses of the Soviet army in 10 years of war in Afghanistan.

 
Ihme touhua, kun näytetään tuo varikko ulkoa päin. Google streetissä tuo sijainti on Venäjän tiedustelulle alle tunnin homma selvittää.
Ehkä on, mutta samaa mieltä muuten. Jokainen video UKR puolelta aiheuttaa lievää epäsuoran kauhua jopa tänne kotisohvalle.
Toivottavasti tietävät mitä tekevät. Aika hyvä some kuri niillä on kyllä ollut.
 
Onko sinulla joku peustelu selkeälle mielipiteellesi? Toivon samaa, mutta nyt sinulla on ainutkertainen mahdollisuus vahvistaa uskoani!
Onhan niitä lainauksia esim. Paroselta täällä jo ollut. V-V:n joukot ovat melko vähäpätöiset ilman laajaa mobilisaatiota ja sittenkin kalustoltaan vanhentuneet.
 
Itse kävisin kuvauttamassa tällaisia videoita jossain käytöstä poistetulla romuttamolla tai vastaavalla. Tiedä sitten onko noin. (vastauksena videoon, jossa kuvattiin kaluston korjauspaikkaa ja pelkoon että se löytyisi helposti OSINT-menetelmin)
 
Väärän puolen kone kuvassa mutta herättää kysymyksen jota tänään pohdiskelin. Nykykoneet (su-25 varsinkin) ottavat rankaisua aika kovastikin ja silti voi laskeutua (korjaaminen on eri asia) joten on todella epäselvä kuva kuinka monta Venäjän konetta on ammuttu korjaus kuntoon tai lunastukseen vaikka ovatkin päässeet takaisin kotikentälle tai edes omien puolelle.
 
Tämä motti juttu on täällä ollut jo monesti, mutta laitetaan vielä kerran tämän kommentin kanssa. Eli viimeksi vastaava määrä pensasneuvostoliittolaisia olisi jäänyt mottiin - Kiovassa. Vuosi oli tuolloin 1941. Liekö totta tuokaan, kai isoja motteja tuli senkin jälkeen. Mutta historian siipien havinaa...

 
Gopherilla tulis elattua nettiä yliopstolla. Töissä ensimmäinen kosketus WWW-maailmaan tuli VAXin VT-päätteellä. En muista selaimen nimeä, mutta se oli tekstipohjainen johtuen siitä, että VT-päätteissä ei ollut grafiikkaa. Mosaicilla sitten jatkettiin uudessa työpaikassa.

Jäämme mielenkiinnolla odottamaan tämän muistelman jatko-osaa, jossa eittämättä selviää kuinka yllä kerrottu, varmastikin jännittävän yllättävästi, linkittyy Ukrainan sodan taistelutapahtumaan ja kuumaan maailmanpolitiikkaan sekä kuinka tämä kaikki hyödyttää Ukrainan sota -ketjun aktiivisten seuraajien tiedon nälkää.
 
Back
Top