Ukrainan konflikti/sota

UK to provide Ukraine forces with 6,000 missiles​

British Prime Minister Boris Johnson is set to announce on Thursday that the UK will provide Ukraine with about 6,000 extra missiles.
At the Nato and G7 leaders' meetings in Brussels, Johnson will also unveil £25m ($33m) of funding to help pay Ukrainian soldiers and pilots.
The UK government will also provide £4.1m for the BBC World Service to help support its Ukrainian and Russian language services in the region.
"The United Kingdom will work with our allies to step up military and economic support to Ukraine, strengthening their defences as they turn the tide in this fight," Johnson said.
"One month into this crisis, the international community faces a choice. We can keep the flame of freedom alive in Ukraine, or risk it being snuffed out across Europe and the world."
Britain said the new package will come on top of around 4,000 missiles already provided by the UK to Ukrainian forces.
The latest funding is in addition to £400m already committed in humanitarian and economic aid, said UK officials.
 
Tämmöinen kommentti (antiputler news, google translate). Otetaan suolan kanssa, kokonaisnuppiluku ehkä on tarkkakin(?)

Aleksey Arestovich, adviser to the head of the OPU: Now there are about 12,000 Russian military personnel in the Kiev region. “Of these, 3 thousand are almost surrounded, and another 4 thousand are cut off and are in a very unpleasant place, from where neither to the right nor to the left ...”
 
Tästä on ollut aiemminkin viitteitä: Venäjän armeijan kankeus ja autoritäärisyys, sekä käytännössä puuttuva päätöksenteko aliupseeritasolla johtaa nyt nähtyyn suoritukseen nopeasti liikkuvaa ja reagoivaa vastustajaa vastaan.

Länsimaiden ammattialiupseerikunta tuottaa juuri ne taistelukentän käytännön johtajat. Venäläisillä tämä heikkous oli puna-armeijalla jo kylmän sodan vuosina. Hidas, kankea johtaminen. Ja kaavamaisuus.
 
Paitsi että vieläkin virtaa kaasu ja öljy. Öljy voidaan varmaan korvata melko nopsaan, mutta kaasu onkin hankalampi. Nyt kun ryssä alko vielä ite vaatiin ruplina maksua niin ei tuo rahahana ihan äkkiä lopu. Eri asia jos Saksa kasvattaa munat ja lopettaa yksinkertaisesti sen kaasun oston
Tuontitulli kaasulle tyyliin 80% - 90%. Joutuu putler miettimään, laittaako kaasuhanat kiinni vai maksaako järkyttävän tullin ja ottaa edes vähän ruplia.
 
Saksan talousministeri ja Itävallan energianyhtiö OMV ilmoittivat keskiviikkona, etteivät ne aio suostua Putinin vaatimuksiin ruplamaksuista, vaan laskut maksetaan sopimuksen mukaan euroina. Myös Puola ja hollantilainen kaasutoimittaja Eneco sanovat, ettei Putin voi muuttaa sopimuksia yksipuolisesti.

- Meillä ei ole perustaa muulle sopimukselle. En voisi tehdä toisin, OMV:n toimitusjohtaja Alfred Stern sanoi Itävallan televisiolle.
 
Viimeksi muokattu:
Pakkohan ryssän on tämän sodan jälkeen aloittaa massiiviset uudistukset asevoimissaan, siinä määrin heikko esitys Ukrainassa on tähän saakka nähty. Enkä tällä vähättele ollenkaan ukrainalaisten taistelutahtoa ja äärimmäisen sisukasta vastarintaa. Ilman sitä tästä olisi kuitenkin tullut paraatimarssi Kiovaan.

Toinen asia on tietysti se, kuinka ryssällä on varaa tehdä uudistuksia. Jos talouspakotteista ei ihan heti luovuta, niin Zimbabwen kokoluokkaan romahtavalla Venäjän taloudella ei kyllä mitään uutta puna-armeijaa rakenneta.
Venäjä aloitti massiiviset uudistukset armeijassaan 2008. Syynä oli heikko esitys Georgian sodassa. Silloin oli talous kunnossa, mutta jo silloin oli nähtävissä, ettei luultavasti tule onnistumaan. Syy oli se, että toisaalta korruption määrää lisättiin yhteiskunnassa. Tuo on yksinkertaisesti sellainen yhtälö, ettei voi toimia.
 
Paitsi että vieläkin virtaa kaasu ja öljy. Öljy voidaan varmaan korvata melko nopsaan, mutta kaasu onkin hankalampi. Nyt kun ryssä alko vielä ite vaatiin ruplina maksua niin ei tuo rahahana ihan äkkiä lopu. Eri asia jos Saksa kasvattaa munat ja lopettaa yksinkertaisesti sen kaasun oston
20% kaikesta kaasun ja öljyn myynnistä maksetaan Ukrainaan. Mitä enempi ryssä myy sitä enempi Ukraina saa rahaa.
 
Tuontitulli kaasulle tyyliin 80% - 90%. Joutuu putler miettimään, laittaako kaasuhanat kiinni vai maksaako järkyttävän tullin ja ottaa edes vähän ruplia.
Tuontitullin maksaa maahantuoja/ostaja.
Eli eurooppalaisen ostajan kukkarolla tommosella moovilla käytäisiin; ei myyjän.

Toki jos se nostaa sen venäjän kaasun hinnan niin korkeaksi, että on halvempaa ostaa ja roudata jostain muualta..
 
Back
Top