Ukrainan konflikti/sota

Iltapaskan otsikot on kyllä veikeitä. Käyttävät nykyään "väittää" sanaa Ukrainan onnistumisista ryssää vastaan. Eivät ilmeisesti itse osaa etsiä vahvistusta asialle.

Ukraina väittää tuhonneensa venäläisen maihinnousualuksen Berdianskissa​

Luotettavaa vahvistusta on vaikeaa saada sotatoimialueilta, varsinkin lehden julkaisuaikataulussa (mikä nettiaikakaudella on heti). On ihan toimittajan perusammattitaitoa, että lukijalle kerrotaan tietolähteen olevan varmistamaton.
 
Itse en ostaisi juuri mitään ko huutokaupasta, pääsääntöisesti kaikki on oikeasti romua tai loppuun ajettu. Joukossa voi olla joku helmi, mutta ovat todella harvassa.
Joo, ainakin omassa tuttavapiirissäni PV:n huutokauppa-ajoneuvoja ostavat harrastajat rakennusprojektien pohjiksi. Yksi osti UAZin kesäautoksi ja asensi kunnon poppivehkeet takapenkille. Mukavahan sillä oli wappua huristella, mutta sitten alkoi se päänsärky, että miten sen saa jälleenmyydyksi...

Ei tuosta huutokauppaylijäämästä oikein sotaratsuksi siis ole. Ihan kuvista näkee, että valtaosa kalustosta vaatisi peruskorjauksen, ja jotkut ovat melkeinpä täysiä romuja.
 
Jep. Tuossa ainakin DJI Mavic 2 Enterprise Advanced Thermal näyttää antavan jo aika buenoa lämpökuvaa.. tiedä sitten kuinka kaukaa..


Nämä ovat pääsääntöisesti noin 50-100m korkeudesta. Esitteessä lukee että lämppärin linssi vastaa noin 60mm kameran linssiä, joka siis zoomitasoltaan tälläinen:

dps-3-tips-capturing-holiday-60mm-micro-macro-lily-sawyer-photo_0012.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Mielenkiintoinen huomio: Tutkivan journalismin uutinen koskien teboilia löytyi google hauista vielä 2 viikkoa sitten, on nyt kadonnut kokonaan googlesta.
Onko Teboil tehnyt pakotteiden ja boikotoinnin johdosta pyynnön googlelle piilottaa kyseinen uutinen hauista pois?

"1960-luvulla yhtiö laajensi toimintaansa tavalla, joka herätti huomiota. Se rakensi pieniin, muutaman traktorin käsittäviin kyliin huoltoasemia, joissa oli valtavat dieselpolttoainetankit".

Sinun selainhistoriasta löytyy linkki alkuperäiseen artikkeliin? Kokeilitko jo Wayback Machinella tai vastaavalla löytyykö siitä tallennettua kopiota?

Aina kiinnostavaa lukea näistä logistiikan tempuista, tosin tuossa ei välttämättä ole (pelkästään) katalaa vainolaisen jekkua takana. On voitu spekuloida tulevalla tarpeella, autoistuminen ja yhteiskunnan motorisoituminen on ollut nopeaa maailmansotien jälkeen. Se vaatii tiheän polttoaineenjakeluverkon ja toisaalta kun kaivetaan maahan säiliöitä niin kertainvestointina voi olla järkevää laittaa hieman kalliimpi mutta samalla reilusti isompi säiliö, sen sijaan että joudutaan joskus tulevaisuudessa kaivamaan uudestaan ja asentamaan toinen tai useampia.

Toisaalta muistamme Neuvostoliiton hyökkäystyylin ja logististen varojen sijoittamisen rajojen tuntumaan jo syvän rauhan aikana. Ei ollut tarkoituskaan kuljettaa kaikkea rautateitä pitkin, vaan hyökätä niillä voimilla mitä on sijoitettuna. Polttoaineen esisijoittaminen hyökkäyksen kohteen maaperälle tukisi tätä strategiaa, mistä syystä kiinnostaisi lukea mitä tästä on kirjoitettu.

MUOKKAUS: kokeilin hakemalla ja tuo sama teksti löytyy Teboilin suomi-wikipedia artikkelista. Siinä on linkitetty lähteeksi Heikki Tiilikaisen kirja Kylmän sodan kujanjuoksu vuodelta 2003. En muista lukeneeni tuota eikä pikaisella katsauksella löydy minun kirjahyllystä joten pitääpä katsoa jos tätä olisi kirjastosta saatavilla.
 
Viimeksi muokattu:
Minä ymmärsin että molemmat ruputshat selviytyivät. .
Kyllä kun tuota aiemmin postattua parempilaatuista videota katsoi, niin toisessa oli ihan kunnon tulipalo, toisessa pientä savunmuodostusta keulassa, voi olla vaan jotain lentänyttä romua. Toivottavasti ryssivät sen toisen aluksen sammutuksen, että saadaan vähintään vuosiksi telakalle paatti.

Muoks @Leaderwolf ehtikin jo vastata
 
Eilen oli videota jossa tuhottiin Stugna-P:llä yksi vanjan panssarivaunu ja se video alkoi suoraan räjähdyksestä. Tässä olisi samasta tilanteesta suoraan yläpuolelta dronella kuvattu video, joka myös alkaa ennen pst-ohjuksen osumaa eikä suoraan räjähdyksestä.

Vaikka kuinka yritän tuota kelailla niin en löydä kyllä suuntaa josta PST-ohjus tuli. Toisaalta, mitä sen on väliä? Pääasia on että yksi panssari vähemmän rivissä ja vieläpä näyttävän räjähdyksen saattelemana.

Twiitti lontooksi: The tank 🇷🇺 of the occupiers followed the ship! The queue for hell has become a little longer. 🔥🔥🔥

Takana näkyi tulevan toinen ajoneuvo. Saattoi hiukan nostaa verenpainetta ...
 
Suomi voisi ostaa ja viedä kotimaisen valmistajan tai kotimaassa valmistettuja tuotteita enemmän verrattuna rahan antamiseen.

Olalta laukaistavia niin kiinteiden kohteiden kuin ajoneuvojenkin tuhoamiseen.
Kivääreitä ja patruunoja sekä kranaatinheittimien ruokaa.
Viuhkapanoksia ja miinoja.
Pimeänäkölaitteita ja etäisyysmittareita.
Suojaliivejä, kypäriä ja jalkineita.
Mönkijöitä.
 
Offtopic ON:

Aivan saletti on se, että Ukrainan kanta- ja jakeluverkkojen operaattorit eivät ole mitään guruja, jotka saavat verkot toimimaan ilman voimalaitoksia ja kunnossa olevia solmupisteitä.

Todennäköisempää on, että ryssä ei ole saanut sähkönsiirtoa ja -jakelua lamautettua.

Offtopic: OFF

Parikin syytä tulee mieleen miksi näin ei ole tehty.
  1. Täsmäaseita on vähemmän kuin ajateltiin, ja niitä halutaan käyttää mieluummin sotilaallisiin kohteisiin.
  2. Infraa haluttiin säästää koska tavoite oli liittää infra maan mukana osaksi Venäjää.
 
Back
Top