Ukrainan konflikti/sota

Ryssä ilmoittaa nyt, että erikoisoperaation ensimmäinen vaihe on saavutettu. Jaaha, ilmeisesti 15 000 kuollutta ja 40 000 haavoittunutta oli se ensi vaiheen tavoite. Mitähän seuraava vaihe mahtaakaan tuottaa?
Teksti-TV:ssä lukee että nyt Ukrainan armeijan taistelukykyä on vähennetty merkittävästi, mikä antaa Venäjälle mahdollisuuden keskittyä Donbasin "vapauttamiseen".
 
Tuo Vice Newsin pätkä sai itseni kyllä purskahtamaan itkuun spontaanisti, mitä en muista juuri tapahtuneen 35-vuoden eliniän aikana.

En tiedä olenko sitten altistanut itseä liikaa tälle sodalle seuraamalla sitä päivittäin vai mistä moinen johtuu mutta ainakin tunteita herättävää. En tiedä pitäisikö olla enemmän peloissani tästä reaktiosta vai siitä jos koko sota tai vittu erikoisoperaatio Venäjän mukaan ei herättäisi tunteita ollenkaan.

Pahoittelut OT

Slava Ukraini!
Oli kyllä murheellisin pätkä mitä on nähnyt tästä sodasta. Kyllähän tuon on tiennyt mutta näkeminen on toinen juttu.
Jokainen ryssä pitäisi pakottaa katselemaan tuo.
Pistää niin vihaksi ettei osaa oikein pukea sanoiksi. Voi vain kuvitella, mitä ukrainalaiset tuntevat tällä hetkellä.
 
Kolmas kerta toden sanoo... joku tuosta helposti laskee korkeuden, lämpömittari taitaakin olla vasemmassa reunassa jo valmiiksi.

En muista vielä nähneeni, mikähän värkki toiminnassa?


Eikös tuolla 67m lue oikeassa laidassa?

Jotkut ukrainalaiset olivat viritelleet pst-käsikranaatteihin ohjaussiivekkeet ja pudottelivat perusdroneista, oletan että tämä on sellainen.

Ne hetekat muuten on juuri näitä pudoteltuja kranuja vastaan alun perin. Jossakin muuallakin harrastettiin samaa droneilla. Kranusta riippuen läpäisy 100-200mm eli selvästi vähemmän kuin NLAW/Javelin, voi heteka vielä toimiakin.
 
Kyllä. Käyttävät tavallisia puhelimia johtamiseen, koska viestiyhteydet eivät toimi. Ukrainalaiset kykenevät ihan itse jäljittämään. Tästä on paljonkin arveluja, muiden muassa Twitterissä.

Se on kuitenkin vain yksi osa tässä. En tiedä, kannattaako kaikkia kertoa. Minua on ärsyttänyt, kun joku nuori kapiainen kehittää Venäjän toimintaa besserwisseröimällä somessa, että mitä he tekevät väärin, ja toiset sitten taputtavat siinä alla karvaisia kämmeniään ja lisäävät löylyä. Kyllä ne jollain viiveellä korjaavat toimintaa eikä seuraava yritys ole samanlainen kuin ensimmäinen.

Mihin matala profiili on kadonnut? Viisas vaikenee onnestaan.
Vanha totuus on että pieni määrä tietoa on vaarallista. Tuo juuri siksi että silloin kaikkitietävä olo ja hirveä muiden ojennuksen tarve. Kun tietää paljon käyttää huonotkin esimerkit toetovaraston kasvattamiseen.
 
Oisko niin että vapautetaan osa Odessan maihinnousun estämiseen varatuista joukoista (vaikka yksi veres prikaati) muihin tehtäviin varustamalla pari patteria (vast) meritorjuntaohjuksilla?

Jos joukot irrottaisi ilman ohjusuhkaa niin maihinnoususta voisi tulla houkuttelevaa.

Niin, ja helpottaahan se tulevaisuudessa jos merkittävä osa ryssän maihinnousaluksista on romuna. Niiden korvaaminen on hidasta ja kallista
Tuoltahan saisi ketterästi reserviä Mykolaivin puolustukseen ja Khersonin vapauttamiseen eli olisi oikeasti merkityksellinen järjestelmä.
 
Miettikääs muuten, mitä Venäjä on kymmenen vuoden kuluttua.
Venäjän panssareiden ja ilmavoimien hävittäjien elinkaari on silloin loppunut. Vaikka Putin väistyisi, niin talouspakotteet eivät väisty, jollei Venäjä palaa demokraattiseen malliin.
T-90 tuotanto on jo pakotteiden takia loppunut, Armataa tuotettiin koekappaleina maavoimille 10 kappaletta viime vuonna, ensiesittely 7 vuotta sitten🤣, Suhoi 57 ensilento 2010, ei vieläkään valmis 4,5 häivehävittäjä.Venäjä tarvitsee sensoreita, kuulaalaakereita ym länsimaista, eli tule mitään..
Venäjä perustaa vaikutusvaltansa voimaan ja pelkoon. Jos voima on poissa niin mitä jää jäljelle, ei mitään 🤔
Nyt kun pakotteet voimassa, niin Suomen suurin huoli tulevaisuudessa on miten sijoittaa venäläiset pakolaiset ja siihen valtiovallan pitäisi reagoida.
Pitääkö Suomen siis silloin huolehtia venäläisistä elintaso pakolaisista???
 
Funktio: lopettaa esimerkiksi Mustallamerellä seilaavien venäläisten alusten rannikkokaupunkien siviilien moukarointi ohjuksilla ja kanuunoillaan, vai eikö? Mielestäni jokainen tapa jolla murkuloiden/ohjuksien ampuminen Ukrainan rannikkokaupunkeihin loppuu on erittäin MERKITTÄVÄ.

esimerkiksi meidän vähitellen vanhentuvan MTO85-järjestelmän (eli RBS15) kantama on n.200km, eli se kantaisi Odessasta aina Krimin läntisimpään kärkeen asti ja täten taasen vaikeuttaisi ihan kaikkia venäläisten Odessaan tai sen suunnalle tapahtuvia operaatioita, joka tätä kautta taasen vapauttaisi Odessaan sidottuja joukkoja käytettäväksi muualla. Vai eikö? Merkittäviä asioita minun mielestäni..
Ihan rauhassa nyt vaan. Mulla ei ole mitään käsitystä meritorjuntaohjusten kyvykkyyksistä ja vain hajanaista tietoa Venäjän laivaston roolista kaupunkien pommituksissa. Onko nuo oikeasti tykin kantamalla käyneet kaupunkeja runnomassa ja eikö risteilyohjuksissa riitä kantama MTOn välttämiseen?

Tuo argumentti että "nato hyökkää venäjän maaperälle" on ihan samaan satujen sarjaan kuin Venäjän väite että se iskee vain sotilaskohteisiin... eli ihan täyttä tuubaa
Tuubat myy nykyään hyvin, ainakin idässä. Tuo Sevastopoliin isku olisi hyvin raju politiikan muutos Jenkkien aseavun suhteen. Tähän mennessä ollaan näennäisesti vältetty eskalaatiota kiihdyttävien asejärjestelmien toimittamista.
 
Back
Top