Ukrainan konflikti/sota

Viimeksi muokattu:
Seurasin tuota hetken aikaa, ehkä 100-200 km, siihen ei tullut tuota seurantaviivaa. Sopivasti hävisi myös heti kuvakaappaukseni jälkeen.
Jos oli feikki, niin joku hakkeroi fr24 sivua...
Taidettiin tuossa aiemmin kommentoida, ettei tuo fr24-sivun (tai oikeammin sen käyttämän datan) hakkerointikaan ihan poissuljettua ole - tuollaistahan maaliskuun alkupuolella todistettiin:
 
FQLRhCJXIAIcBhe

Tigr on saanut uparmour päivityksen. Miksi kerta toisensa jälkeen tämä tapahtuu konfliktin aikana, ei sitä ennen?
 
Jo löytyikin toukokuun Arrow 22:sta juttua, esim: https://maavoimat.fi/-/maavoimien-mekanisoitu-harjoitus-arrow-22-jarjestetaan-niinisalossa

Vieraina Iso-Britannia, USA, Latvia, Viro joten kimppatreenin perinne jatkuu taas.

Jos joku tuosta vääntää vitjan pystyyn oikeaan osiooon, laita @Habale ihmeessä sinne kaikki kokemuksesi mitä vaan voit kertoa. Etenkin tuo kanssakäyminen vierailijoiden kanssa on todella mielenkiintoinen aihealue. Ja sinullahan siis on omakohtainen näkökulma koko juttuun joten kommentointiasi olisi todella kiinnostavaa lukea. :salut:
En lähde yksikköni toimista sen enempää avautumaan, mutta mistään hathat-kuperkeikkatouhuista ei ollut kysymys. Ihan perus huttua mitä osa porukasta joskus varmaan päässyt tekemään. Toimimme siis jenkkien merijalkaväen joukkueen kanssa ja läppää heitettiin puolin ja toisin. Mielenkiintoisinta oli nähdä suuren kontrastin 15 vuotta palvelleen ja monen sodan nähneen staff sergeantin sekä nuoren, köyhistä oloista lähteneen mosan kesken.. Kalustoon myös päästiin tutustumaan. Mukavaa sakkia oli koko porukka. Niin ja köhöm köhöm "olikohan noilla kavereilla Combat camera - ryhmän tunnus??" ;)
 
FQbuqjcXMAQw0tv

OSINTTechnical. Örkkejä Mauripolissa. Huomaa ei liivejä, ei mollea, ei kypärää. Mahorkka huulessa, ammuslastauksessa. Ykkösbemarissa ei helmapeltejä, eikä sen miehistöllä ole kypäriä.
Pitäskö kaivella näitä mp netin asiantuntijoiden kommentteja esille että millasissa varusteissa se vihu oikein hyökkää..
 
Yhden raskaan kenttätykin tuliannos eli päivän ammusmäärä on Suomessa 60 laukausta. Tuon verran on murkulaa tykkiryhmän mukana. 18 tykin patteriston päivän kulutus on siis noin 1000 laukausta kovien taisteluiden aikana. Patteriston mukana on toinen tuliannos, joka on nopeasti saatavilla tykeille. Sen jälkeen pitääkin täydennystä saada kauempaa.

Eli kyllä noita todellakin tuhansia kuluu kovien taisteluiden aikaan päivässä.

152 mm tykin kranaatti painaa noin 50 kg, eli useampi maastokuorma-auto saa olla kuulaa rahtaamassa patteristoa kohti. Käsittääkseni pataljoonan taisteluosastoon kuuluu raskas patteristo.
Kunnioitettava määrä rautaa taivaalle -ja vihulaisen niskaan-, joten rekkakuorma / patteristo / päivä vaaditaan, jotta tykki paahtaa jatkuvalla syötöllä murkulaa ilmaan.
 
Sorry Ot: Venäläiset turistit hakkaa baarimikon kun baarimikko sanoi "Slava Ukraini"

Edit: Onkin ilmeisesti omistajan ystävä eikä hlökuntaa.
Tuli muistot mieleen täältä Kaakonkulmalta jostain 10v takaa kun turismi oli huipussaan. Aivan samaa paskasakkia olkalaukkuineen ja joka ikinen viikonloppu jotain hämminkiä baareissa ties mistä syistä.

Noin yhteen suuntaan se ei kyllä mennyt, nimim. "Etusormi murtui rystysen alta".
 
FQbuqjcXMAQw0tv

OSINTTechnical. Örkkejä Mauripolissa. Huomaa ei liivejä, ei mollea, ei kypärää. Mahorkka huulessa, ammuslastauksessa. Ykkösbemarissa ei helmapeltejä, eikä sen miehistöllä ole kypäriä.
Bemaria on vähän vaikeaa johtaa ilman nakkipipon kuulokkeita ja mikrofonia. Tai ainakin tuosta yli pitää huutaa niin kovaa, että se kuuluu etulinjan yli. Tai sitten kuski johtaa itseään tuosta loistavasta tähystyspaikastaan. Kai ne tietää mitä tekee... :unsure:

Mahtaako vaunumiehillä olla molleja tms tavaraa vakiona noillakaan? Ei meillä ollut bemarimiehillä kuin vaunuhaalarit, nakkipipo ja FN, ainakaan rauhan aikana. (Tuolloinen SA vaunuhaalari oli ihan ykkösvaate kenttäoloihin, psj-kokelaatkin onnistui neuvottelemaan sellaisen itselleen palvelusasuksi Niksulan loppusotaan ;) ) Kranaatit näyttää ainakin samalta kuin 30v sitten.
 
Tuli muistot mieleen täältä Kaakonkulmalta jostain 10v takaa kun turismi oli huipussaan. Aivan samaa paskasakkia olkalaukkuineen ja joka ikinen viikonloppu jotain hämminkiä baareissa ties mistä syistä.

Noin yhteen suuntaan se ei kyllä mennyt, nimim. "Etusormi murtui rystysen alta".
Joo aika samat kokemukset itsellä noista noin 30v ajalta portsarihommista stadista.
Ylimielistä, mistään säännöistä piittaamatonta käytöstä.
Tosin ääni muuttui sit aika nopeesti kellossa kun homma meni fyysiseksi...😉
 
Toivotaan että nämä rotat upotetaan jonnekin mistä heitä ei enään löydy.
Tämä porukalla yhden ihmisen päälle käynti on yksi roskasakin merkki. 🤬
Puhutaan venäläisistä turisteista, missä nämä oli. Liettuan lippu tässä on myös, kun näin hyvää kamera materiaalia on niin tuomion luulisi olevan pitkä.
Lämmin vastaanotto vankilassa, jos oli Liettuasta.👮🥊
 
25minuuttia sitten mobiilinetti alkanut yllättäen taas toimimaan Mariupolissa. Lähteenä Liveua.
Saadaan taas puolustajien viimeiset tervehdykset jos ehtivät sellaisia vielä lähettää.

Helvetin huolestuttava tuo Venäjän keskittäminen itäukrainaan ja tuo pussi mitä Ua pitää hallussaan. En laita painoarvoa Verkkouutisten ja vastaavien jatkuville otsikoille, kuinka venäjä vain siirtää joukkojaan itäukrainaan ja syöttää niitä lihamyllyyn. Siellä on kuitenkin yhtymää koottu kaikesta ilkkumisesta huolimatta.
Tulee lähinnä mieleen, että odottavat tuon Mariupolin että saavat 10tuhatta ukkoa lisää myös etelän suunnasta.
 
Ryöväreillä näyttää olevan ongelmia. Heidän postitse kotiin lähettämänsä ryöstösaalis varastetaan Venäjän postissa. Tarina on niin hykerryttävän sairas että voi hyvinkin olla tosi
No sehän meni sitten kuten sillä entisellä hevosmiehellä joka sanoi jouduttuaan varkauden uhriksi ”Hai, siinä meni hyvä kello hankintahintaan” 🤣
 
Back
Top