Ukrainan konflikti/sota

Mielenkiintoista, kun samaan aikaan kuitenkin haalitaan tykinruokaa Etiopiasta asti. Millähän ilveellä nämä veijarit lienevät kotiin päässeet, ovatko olleet hyödyttömiä vai haluttomia vai molempia. Rosgvardia tietysti noin yleensä on suuntautunut enemmänkin pieksämään siviilejä kuin sotimaan oikeita sotilaita vastaan.
Talousketjussa on hahmoteltu tuota työttömyyden kehitystä, eli tokan aallon firmat(palveluala) alkaa kaatua nyt 2kk pakotteiden tulon jälkeen. Eli puttelin ja silovikkien propagandalla kaikki kuntoon aikaikkuna alkaa sulkeutua, liian monelle tulee se totuus väkisin silmille kun työpaikka meni ja rahat ei riitä nousevien hintojen takia.

Nämä roskaguardian pamppupataljoonat ei kestä minkäänlaista taistelukosketusta oikean armeijan kanssa ja kun alueiden menetys alkaa näyttää varmalle niin kotio vain. Bonuksena sitten nämä mielikuvistustasavallat vajoaa vielä paikalliseen anargiaan kun paikalliset poliisit on kuskattu tykinruuaksi. Eli Donetskin ja Luhanskin jäljelläolevalle siviiliväestölle kostetaan vielä tälläkin tavalla puttelin takaiskut sodassa. Antaa sitten Ukrainan mopata nämä järjestykseen kunhan eturintama on siitä alueen läpi työnnetty.

puttelin ja lähikaartin taktisesta valehtelusta huolimatta siellä on pakko ottaa tosia-asiat huomioon ja pistää rivejä kuntoon vääjättömän sotilaallisen tappion takia. Silovikit ei ole vallasta luopumassa suosiolla ja sitten niitä rauhattomia rajoja on saatu aikaan muuallakin. Ukrainassa pelataan nyt aikaa toisella tavalla, eli siirretään vääjämätöntä tappiota eteenpäin. Tosin samalla se kotirintama alkaa reagoimaan. Samoin moni muukin jäätynyt kahakka saa äkkiä lisää lämpöä jos ja kun puttelin armeija katoaa Ukrainan aroille. Mordorissa luvassa jännittäviä aikoja, katotaan mistä ja miten se paine purkautuu.
 
Totta, Excalibur kallis mutta PGK halvempi (jos sellaisia päätetään toimittaa):

https://en.m.wikipedia.org/wiki/M1156_Precision_Guidance_Kit

Tässä on siis sama kehitysajatus kuin Jenkkien JDAM eli jälkiasennetaan äly- ja ohjaus perinteisen sytyttimen tilalle niin perinteinen rautapommi saadaan ohjautuvaksi.

PGK:n wikipedia-sivu tietää kertoa näin:

The PGK is compatible with various 155 mm artillery stockpiles to reduce dispersion. It was demonstrated on German DM111 shells in September 2014 fired from a PzH2000 self-propelled howitzer. From a distance of 27 km (17 mi), 90 percent of the PGK-equipped German shells landed within 5 meters of the target.

Ei siis ole niin tarkka kuin mitä laser-ohjatut JA toisaalta pelkkää GPS-ohjausta voitaneen häiritä, jos ei ole varauduttu siihen (PGK-kitissä hakeutuminen perustuu GPS-koordinaatteihin). Oikeat täysin uudet tarkkuuskranaatit kuten Excalibur ovat väistämättä kalliimpia, PGK-kitin koko ajatus on hyödyntää olemassaolevia varastoja kranaattien osalta. Tosin se tarkoittaa sitä että kranaatin valmistustoleranssit näkyvät suoraan hajonnan määrässä, oletan että tuo saksalaisten tulos on parhaimmasta päästä ja väljemmillä toleransseilla hajonta on selvästi tuota suurempaa.

PGK-kitin tavoitehinta on 10 000 dollaria mutta ainakin Alankomaille myytiin vuonna 2018 näitä lisää, ostivat 3 500 kpl arvioituun hintaan 70 miljoonaa dollaria, joten yksikköhinnaksi tulisi 20 000 dollaria. LÄHDE

Jenkeillä on uuden telatykin kehitystyö menossa, pidempi putki jolla tavoitellaan hurjan pitkää ampumaetäisyyttä 70-100 km (M1299 panssarihaupitsi). Jos ammutaan noin kauas niin hajonta on massiivisen iso joten on pakkokin käyttää jonkinlaista hakeutuvaa kranaattia. Tästä voisi päätellä että tulevat jatkossakin kaatamaan rahaa isosti näihin kranaatteihin ja siten yksikköhinta voi hyvinkin tulla laskemaan.

En pidä siis mahdottomana että nykyisen trendin jatkuessa jossain vaiheessa ehkä seuraavan 5 vuoden aikana PGK-kitin hinta saataisiin poljettua tuonne 10 000 dollarin tienoille.
Toi PGK näyttää fiksulta paikallaan olevaan maaliin.
- Onko niitä meillä?
- Millainen operaatio tuon koordinaattien ohjelmointi on ja millaisella palikalla se tehdään?
 
Jep, näitä olen itsekin usein miettinyt... Tähän meneillään olevaan sotaan liittyen jos löydettäisiin / saataisiin koulutettua vaikka 10kpl tällaisia kamikaze-valmiita pilotteja ja istutettua kukin noin 1000kg räjähdelastissa olevien An-2:ten ohjaimiin ja laitettaisiin ne asiaankuuluvien Bayraktar ym. harhautusten kera lentämään matalalentoa yöllä huomaamattomasti Kerchin salmelle ja siitä siltaa päin niin ai että... Siinä saisivat nämä kaikkensa menettäneet sielut makean koston ja pääsyn tuonpuoleiseen rakkaittensa luo + Ukrainan sotaponnistelut saisivat huikean boostin em. sillan tuhoamisesta ja luonnollisesti operaatioon osallistuneet julistettaisiin postuumisti Ukrainan sankareiksi.

Käytännössä kuitenkaan ihmismieli ei vissiin toimi noin, koska ei taida historiakaan juuri tuntea tuollaisia marttyyreita, tai no ählämit tietysti... ja japsit aikanaan, mutta ei siis ainakaan suunnitellusti käytettynä valkoihoisia länsimaisia marttyyreita taida historia tuntea.

Toki tuota ideaa voi silleen jalostaa että em. pilotit ottaisivat hieman korkeutta juuri ennen siltaa, ohjaisivat koneet kohteeseen ja hyppäisivät laskuvarjoilla mutta aika riskaabelia oman selviytymisen suhteen silti (kylmä ja pimeä meri, ryssien hallussa oleva alue, matalalta hyppääminen riskaabelia yleensäkin) ja tehtävän onnistuminen vaarantuisi tuossa oleellisesti koska korkeammalle nousevat koneet olisivat alttiimpia it:lle ja ei loppuun asti ohjattu kone ei niin todennäköisesti osuisi myöskään kohteeseen.
Nyt on taas sen verran korkealentoista haaveilua että mitä helvettiä oikeasti!?
Ukrainakin nyt sentään on sen verran länsimainen sivistysvaltio ettei itsemurhapommittajat tule kuuloonkaan.
 
🙈 Mitä ihmeen väliä sillä on jos ryssät tietää missä asun tai millä autolla ajan.

Jos ne nyt tännepäin lähtevät tulemaan niin kyllä minä lähden vastaan.

Minulla on kotona yleensä muitakin kuin minä. Vaimo ja lapset nimittäin... Kyllä sillä on väliä.
 
Nyt on taas sen verran korkealentoista haaveilua että mitä helvettiä oikeasti!?
Ukrainakin nyt sentään on sen verran länsimainen sivistysvaltio ettei itsemurhapommittajat tule kuuloonkaan.
Juu, idea on hyvä. Radio-ohjattuna (satelliitti tms yhteys) Armada C4 Cesnoja voisi ollakin hassu juttu. Mutta jätetään ne itsemurhapommittajat ählämeille.
 
-Video poistettu

Vanhoja videoita, tosin en tiedä mitä väliä sillä on jos pari sivua takasippäin on samoja pätkiä? Turhia nämä tyhjätkin viestit on.
 
Viimeksi muokattu:
Ei mitenkään toivoa herättävää analyysia... Lähes ranteet auki matskua. Keskisarja on varmaan kyllä maailman realistisin pohdiskelija, noh ehkä saattaa välillä vähän lipsahtaa pessimismin puolelle... Ainakin haastattelija pudotetaan heti alkuun nasevasti maanpinnalle 😀
Keskisarjaa olen aina kuunnellut mielelläni, eikä vähiten siksi että hänellä ei koskaan ole ollut mitään ruusuisia harhoja itänaapurimme todellisesta luonteesta. Se oli tervetullutta niinä vuosina kun niin moni sortui kollektiiviseen haaveiluun siitä miten me kyllä osaamme käsitellä Venäjää ja pärjäämme heidän kanssaan. Kuitenkin nyt kun köntsä on jo osittain lentänyt tuulettimeen, on analyysi jo hieman liiankin synkkää minun makuuni.

Niin kuin sanoit, niin ranteet auki. Ehkäpä nyt kuitenkin yritämme pistää hanttiin, tuemme kaikki kykymme mukaan Ukrainaa ja etenemme itse tällä polulla, jonka olemme viimein saaneet aikaiseksi valita sen sijaan että kävelisimme suosiolla järveen.
 
Back
Top