Ukrainan konflikti/sota

On muuten hienon näköinen peli. Mikähän mahtaa olla kyseessä? Itse kun pelaan lähinnä Commodore 64:llä, niin nämä uudemmat vehkeet kyllä tekevät vaikutuksen
Veikkaan että Arma3:sta. Tai jostain sen lukuisista modeista. Pelihän on jo 9v. vanha mutta silti ehkä vieläkin realistisin ja monipuolisin tämän tyylilajin peli.

 
Meillä oli 3 tykkiä per jaos ja enemmän pelattiin tason kanssa ja suunnat laskettiin ykkösjaokselle, toiselle oli joku korjainjutska. Siitä on kyllä aikaa ja muistikuvat hataria. Laskimella varmaan joka tykille erikseen…
Mutta hajauttamisesta on kaikenlaista muuta riesaa asemassa: yhteydet pitäisi saada tehtyä sillä määrällä lakua mitä on mukana, vartioinnin järjestäminen vaikeutuu, ruokahuolto. Ja sitten se että joka tykille pitäisi saada perussuunta. Telavehkeissä kai on omat paikantimet jokaiselle(?) mutta vedettäviin tarvii suunnan. Kai senkin voi toki tuoda joka tykille erikseen, mutta asemaan meno hidastuu vastaavasti.
Ilman paikannuslaitteita tuskin onnistuu, mittaporukka ei vain ehdi joka tykille.
Ihan kuin tuliasemia ei valmisteltaisi ennen kuin tykit ajetaan tykkiryhmän toimesta asemaan...
En ala kertomaan asemaanajo aikoja, mutta sen sanon että "suurestikkin" hajautettuna tulivalmiuden saavuttaminen hoituu yhtä nopeasti kuin aikaisemminkin.
 
Niistä Kiinan Etelä-Kiinanmerelle rakentamista atolleista on sanottu, että haluavat ujuttaa lentokentät sekä pitkän kantomatkan ohjukset kauemmaksi meren suuntaan. Lisäksi sanottu että saari ei ole lentotukialus, tarkoittaen että sitä ei voi upottaa.

Tuolla selitetty, miksi he on rakentaneet niitä - tietysti myös paaluttavat omaa laitonta merialueen valtausta rakentamalla saaria.

Ehkä vanja tuuminut hieman samaa, vaikea sanoa onko saaren varustaminen alkanut ennen Moskvan uppoamista vai sen jälkeen. Ovat pyrkineet kompensoimaan menetettyä ilmatorjuntakykyä saarelle sijoitetuilla vaunuilla ja tutkilla? Ehkä tarkoitus oli alkuun viedä sinne TOR-järjestelmä ja sen jälkeen S-300? Pieni saari joten aika hullulta vaikuttaa, eivät saa näitä kunnolla hajautettua tai suojaan. Näkeehän sen tässä, tuhotaan niille sijoilleen.

Harmi tietysti :)
Kyllä mua vaan sangen suuresti hämmästyttää kun joka toinen ulkomaalainen soturi tuntuu sodassa järkyttyvän. Miksi lähteä sinne jos et ole henkisesti riittävän vahva. 🤔✊
Tuo Walin juttu ei välttämättä oo tosi.🤔

Kun sitä onko henkisesti riittävän vahva ei voi tietää etukäteen. Lähes kaikilla on joku raja, jos muuta luulee niin valehtelee itselleen.

Tätä rajaa nostaa syy miksi sotii, kokemus, koulutus jne.
 
Siellä on todellinen hätä, että ihmiset näkee nälkää🤔. Työtömyyskorvaus Venäjällä on 75€ kuukaudessa. Kaikilla tehtailla Venäjällä ei ole samanlaista mahdollisuutta tukea työntekijöitään kuin tuolla autotehtaalla.
Aiheutuuko tuosta nälästä levottomuuksia, aika näyttää 👍
Voiko kuvitella suurempaa matomaisuuden astetta, kun saksalainen firma tekee autoja Venäjän ryöstämällä alueella joka samalla toimii ydinpistoolina Saksan ohimolla?

Raha ei todellakaan haise.
 
Ihan kuin tuliasemia ei valmisteltaisi ennen kuin tykit ajetaan tykkiryhmän toimesta asemaan...
En ala kertomaan asemaanajo aikoja, mutta sen sanon että "suurestikkin" hajautettuna tulivalmiuden saavuttaminen hoituu yhtä nopeasti kuin aikaisemminkin.
Nimenomaan tuo valmistelu on kriittinen vaihe hajautuksessa. Viestiyhteydet ja huolto ovat lisäksi oleellisesti työläämpiä. Muuten on sama kuinka kaukana muut tykit ampuvat, kun ampuma-arvot saadaan laskimilta
 
Back
Top