Ukrainan konflikti/sota

vaikka Putin on yhtä inhimillinen kuin neuvostojärjestelmä, niin arvaisin että hänenkin sisuskalujaan nakertaa rotan lailla tämä kun maa toisensa jälkeen tunnustaa sen että Ukrainassa tapahtuu kansanmurha jonka tekijänä on Venäjä.
Mitenkähän tsaarin kasetti kestää sitä, kun pitäisi leikkiä sotilaallista suurvaltaa ja armeija ryssii ryssimästä päästyään. Kalustoa modernisoitu ja lopputuloksena kuraa. Kaikki offensiivit menee munilleen ja koko maailma nauraa.
 
Huvittava kommentti, arvioitu että torni olisi käynyt sadassa metrissä mittojen perusteella arvioiden:


Pikaisesti hakien T-72 tykin pituus olisi 6 350 mm vaan siitä on osa tornin sisällä tietysti. Mitähän mahtaa olla mitta tykin suulta tornin takaosan ulkopintaan mitattuna? Rekyylimatka taitaa olla 500 mm tai jotain sinnepäin, sitten on jonkin kokoinen ilmarako ja tornin takaosan panssarin paksuus. Ehkä voisi laittaa metrin tuohon lisää? Voisi olla siis 7 350 mm tuo mitta, ehkä. Eipä silti, en ala tuon videon perusteella arvaamaan, tulee niin monta virheen paikkaa että nolaa vain itsensä. Ehkä twitter-kansassa tai redditissä on joku innokas nokkela joka tuon tarkastelee jossain vaiheessa.
sivu tai kaks aikaisemmin tuota jo arvioitiin lentoajasta, 3 sekuntia lakikorkeuteen tekisi 44 metriä ja 4,5 sekuntia olis jo 100m.

Kyllä tuo tähän astisista torninheittokisan suorituksista ottaa jokatapauksessa ykkössijan, myös koreografiasta ja miehekkäästä pyrotekniikasta 10/10
 
Boriksella alkaa olla brexit- ja korona-ongelmien takia ahtaat paikat sisäpolitiikassa. Ukrainan ja nyt Suomen näyttävä tukeminen siirtävät kotiyleisön huomiota muualle, ja Boris saa lisää tilaa hengittää. Sinänsä on kyllä hyvä, että on jämäkästi johtanut Britanniaa ryssän vastaisissa toimissa, mutta se hieman häiritsee, että on omahyväinen hyödyntavoittelu tässä taustalla mukana. Mutta tällä kerralla se palvelee Suomea hyvin.

En ole seurannut heidän saaren touhuja viime vuosina, mutta arvaisin että Brexitin jälkeen hakevat uutta suuntaa omalle valtiolle. Tuskin se on heille ollut selvä, millaisen aseman haluavat maailmassa. Heillä on kuitenkin perinteisesti ollut Brittiläinen Kansanyhteisö, jonka kohtalo on auki. Muistan kuulleeni useammankin siihen kuuluvan valtion päämiehen sanoneen (vuosia sitten, hyvissäajoin ennen Brexitiä) että mahdollisesti lähtevät Kansainliitosta sen jälkeen kun kuningatar Elisabethista aika jättää.

En tiedä, onko nämä puheita vain ja miten vahvaa yhteenkuuluvuutta tuntevat vanhaan emämaahan, historian painolastia on vuosisatojen ajalta, mutta onhan siinä pohdittavaa. Mietin, mahtaako Kiinan nousun myötä heillä olla kiinnostusta vahvempaan yhteistyöhön talouden osalta. NATO on toki puolustusasioissa yhteinen selkänoja, mutta vahvan Kiinan takia voidaan kaivata sille vastavoimaksi tällaista löysää liittoa. En ole alaa seurannut, joten turhaa parranpärinää. Toisaalta näinköhän britit eroavat yhdestä liitosta ja ovat heti vahvistamassa toista? Sopii sitä epäillä. Itsenäisten valtioiden liitot tahtovat olla riitaisia ja harvoin pitkäikäisiä.

Väärä ketju näille jutuille, joten UKRAINASTA:


Tekstin käännös: Frontline movie. Ukr hit the Rus tank from NLAW. Get your attention still under threat from art fire or aviation.

Vaikea sanoa, palaako tuossa poltoainetankki vaunun ulkopuolella vai tuleeko lieskat tornin liitospinnasta laakerikehän läpi. Vaunu pysähtynyt, joten oletan että miehistö päässyt hengestään.

Puheesta en ymmärrä mitään, mutta huomiona: radio on mukana ja keskustelevat toisen tahon kanssa kokoajan. Vaikutelma on että johdettua, ammattimaista toimintaa.
 
Tuli näistä dronella niskaan kranuja tiputteluvideoista mieleen, että kuinkahan monessa tapauksessa sisällä olleet on avanneet luukut ekan pommin jälkeen ja pyrkineet ulos, joilloin toinen kranaatti hyvällä tuurilla tippuu jopa suoraan luukusta sisälle. Toinen vaihtoehto voi myös olla, että ensimmäinen kranaatti räjäyttää ERA tiilet tai hetekan ja toisella on suora yhteys kansiteräkseen, jolloin helpohko läpäisy.
 
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/b3272395-92ce-4a66-9f06-9416b8b1d80c.


Nyt puhuvat Kiovan puolustajat: Näin Ukraina murskasi Putinin unelman nopeasta voitosta – ”se oli typerä idea”​

Venäjä ei ole vallannut uhostaan ja pullistelustaan huolimatta Kiovaa. Kaupungin puolustajat kertovat nyt omin sanoin, mitä tapahtui.



"Joogaharrastus on auttanut omalta osaltaan taistelutahtoon.

– Jooga on itsensä peilaamista ja hallitsemista. Se auttaa ymmärtämään, että olemme sielujamme, emme ruumiitamme. Tärkeintä on, mitä on sydämessä. Jos haluaa olla vapaa, sen eteen on tehtävä jotain. Minusta kaikkien pitäisi olla valmiita puolustamaan arvojaan." Www.is.fi
 
Viimeksi muokattu:
Mitenkähän tsaarin kasetti kestää sitä, kun pitäisi leikkiä sotilaallista suurvaltaa ja armeija ryssii ryssimästä päästyään. Kalustoa modernisoitu ja lopputuloksena kuraa. Kaikki offensiivit menee munilleen ja koko maailma nauraa.

Arvaisin ettei tsaarin kasetti voi enää kestä kovinkaan pitkään, ja että sitä tsaaria vituttaa tuo armeijansa 'modernisointi' ja kyvyttömyys kuin pientä liito-oravaa avohakkuun reunassa. Tästä lienee ensimmäisenä näkyvänä seurauksena se että pian alkaa Putinin todellisten ja kuviteltujen vastustajien likvidoinnit sekä ilmaisten lomamatkojen järjestäminen Siperiaan.
 
Kuvanlaadussa ei hurraamista, mutta halppisdrooni kun käristää T-90:n parilla muutaman satkun pommilla, niin katsomisen arvoinen.
Edit: vaihdoin samaan pätkään toiselta kanavalta, kun ensimmäinen tyrkkäsi seuraavan videon mainoksen h- hetkellä päälle.
Kuvan OSD:stä (on screen display) näkyy, että kun molemmat pommit on kyydissä, vehje ottaa n. 100A virran. Virta laskee n. 60A tasolle kun pommit pudotettu. Eli Dronen käyttämä teho on n. 2200W pommit kyydissä ja putoaa n. 1300W teholle kun kuorma on dumpattu. Voisi olla joku 10" lavoilla varustettu itse rakennettu quadcopteri jos nuo luvut pitävät paikkansa. Dronen hinta varmaan jossain 500€ tasolla halvimmillaan, riippuen miten laadukkaita komponentteja käytetty. Akun jännitteestä voisi arvailla, että käytössä on joku 6-kennoinen lipo (25,2V täyteen ladattuna, 21V lähes tyhjänä). Kauheasti ei näytä olevan enää varoja pommien pudotuksen jälkeen.
 
FSe7fFeUYAAbb7m



Näitä T90:siä on nyt alkanut menemään.:unsure:
Tämä sama, mikä videolla ja löytyy kuva takaa. Vain yksi 90 "läpimurto" mennyt.

Edit. Videossa eri, mutta ei ole varmistusta kuvilla, mikä tankki.
 
Viimeksi muokattu:
Tuosta muuten hauska sivuhuomio, kun moni tuntuu paheksuvan miten Hollywood-elokuvissa aina räjähdykset ovat komeita polttoainepaloja. Onhan siinä puolensa, elokuvassa pitää olla komeutta kuvien osalta joten räjähdys liioitellaan kauniin oranssiksi, enemmän rasva- tai polttoainepaloa muistuttavaksi. Vaan tälle luulolle on mielestäni hyvä hakea vastapainoa näiden vaunujen ja muiden tuhoamisesta, katsoo siis mahdollisimman laajasti videoita mitä tulee. Kun muistaa että tuollaisessa panssarivaunussa on yli 1 000 litraa dieseliä kyydissä ja jos nopea tuho koittaa niin se höyrystyy ja palaa siinä samalla. Siitä seuraa tietysti tuollainen komea, elokuvamainen tulipallo kun se polttoaine ei millään ehdi pois sen räjähdyksen tieltä.

Ehkä jos on katsonut Hollywood-elokuvia kyllästymiseen asti ja niiden ylilyönnit turhauttavat, niin helposti tulee sille kannalle että tuonkin videon on oltava väärennös. Olen törmännyt pariin videoon, missä tuhotaan kuorma-auto kesken ajon ja sekin pöllähtää komeasti liekkeihin. Luulisi että pitää tulla juuri oikeanlainen osuma jotta niin käy, diesel ei kuitenkaan syty herkästi ilman kovaa painetta.

Harvalla toki on arkikokemusta räjähdyksistä ja nopeista tulipaloista, joten sinänsä ei ihme jos epäilyttää kun ei ole omaan arkielämään perustuvaa referenssiä mihin verrata. Huomaa itsekin että pitkästä aikaa kun seuraa silmä kovana sotatapahtumia, niin huomaamatta ajatukset kalibroituu uudestaan. Sitä jotenkin kuvitteli tietävänsä miltä 500 tai 1 000 paunan lentopommi näyttää mutta niin vain tämän sodan aikana tullut useampikin video mikä laittanut tuumimaan että "olipa se isompi kuin mitä luulin."
Tuosta kuorma-autosta ja sen tuhoamisesta. Jos saat pa-säiliön purskahtamaan rikki, roiskuu diesel osin sumuna ilmaan. Se syttyy jo ihan kelvollisesti. Toki bensiini syttyy vielä helpommin. No, tässä aletaan jo rakentamaan aerosolipommeja... 🤔🤣
 
Viimeksi muokattu:
Itse rakennetuissa droneissa ohjauksen ja videolinkin kantama ei tule pullonkaulaksi mitenkään. Kaupan hyllyiltä löytyy helposti laitteistoa, millä ohjauksen ja videkuvan linkki saadaan helposti yli 10km tasolle ja vähän järeämmällä kamalla päästään 50km matkoihin. Tällöin se rajoittava tekijä on dronen akku, joka kuluu edestakaisessa matkassa ja kohteen väijymisessä. Veikkaisin jollain isolla dronella pommi kyydissä lentomatkan olevan jotain 10km luokkaa. Eli tuo 4km on aika lähellä maksimirajaa, miten kauas operaatiota voinee suorittaa, että dronen saa ehjänä takaisin.

Kaupallisista vehkeistä jossain Mavic Prossa pitäisi olla n. 7km kantama ohjaukselle ja videolle. Ilman kuormaa lentomatkaksi luvataan ideaalisissa olosuhteissa 13km. Näillä näytetään pudottettavan niitä kevyempiä kranaattikonekivärin ammuksia, joissa näkee 3d-printatun siivekkeen. Tuhovaikutus jää aika paljon pienemmäksi mitä noilla itserakennetuilla droneilla operoidessa, kun niissä näyttää olevan huomattavasti järeämpää murkulaa kyydissä, esim. tuossa T-90 tuhoamisvideossa.

Huomattavasti paremman kantaman saa sitten aikaiseksi lentokoneen mallisilla laitoksilla, kun hyötysuhde on huomattavasti kopterimallisia droneja parempi. Ja voidaan käyttää fossiilista polttoainetta akkujen sijaan. Näitä on näkynyt taas huomattavasti vähemmän.
Omistan Mavic Pro 2:sen ja ällistyttää, että siihen ylipäätään voi mitään tällätä kyytiin mukaan. Vähänkään tuulisella säällä on drone vaikeuksissa ja voin kuvitella, että tämä vain korostuu mikäli painoa lisätään. Vehkeen akutkin on aika toivottomia, sillä laite haluaa äänekkäästi himaan jo 25% akunvaraustasolla, eli käytännössä akussa on käyttökelpoa 75%.

Vaan saa:
Carrying Weight: The Mavic Pro is only supposed to carry around 0.9 pounds but can carry around 2,2 pounds but I do not recommend you try lifting this much weight with the drone.

Eli 400 grammaa ja ihan max. kilon verran. Ja näköjään saa valmiina ostaa tuollaisia servokytkimiä :
10841185.jpg


Prrhana, tässähän sitä olis uus harrastus alkaa pudotteleen kaikkee ilkiöitten niskaan..
 
161 tankkia tuhottu reilussa viikossa:uzi:

Nämä tappioluvut ja Venäjän vetäytymiset (viimeisimpänä Harkovan pohjoispuolella) antavat kyllä kuvan siitä, että kovin montaa kuukautta Venäjä ei enää pysty nykyisen kaltaista sodankäyntiä jatkamaan. Kulutussota syö Venäjän kalustoa ja sotilaita sitä tahtia, että pian Venäjä ei enää välttämättä pysty ylläpitämään uskottavaa perinteistä hyökkäyskykyä oikein missään. Siihen, että tilanteen annettaisiin kehittyä sille tolalle taas Venäjällä tuskin on varaa, kun maan ulkopolitiikka pohjautuu pelotteluun ja Kaukasuksellakin tilanne voi leimahtaa.
 
Tuli näistä dronella niskaan kranuja tiputteluvideoista mieleen, että kuinkahan monessa tapauksessa sisällä olleet on avanneet luukut ekan pommin jälkeen ja pyrkineet ulos, joilloin toinen kranaatti hyvällä tuurilla tippuu jopa suoraan luukusta sisälle. Toinen vaihtoehto voi myös olla, että ensimmäinen kranaatti räjäyttää ERA tiilet tai hetekan ja toisella on suora yhteys kansiteräkseen, jolloin helpohko läpäisy.
Joskus tuli syynättyä ISISiksen mainosvideoita, missä oli paljon näitä droneilla tehtyjä iskuja. Yllättävän tarkasti saivat osumaan tankkien avoimen luukun lähelle noita pudotettavia kranaatteja. Jos kaveri seisoo puoli vartaloa luukun ulkopuolella, niin noutaja tulee aika varmasti. Mutta kyllähän se hirveää tuuria vaatii, että suoraan avoimeen luukkuun sattuisi osumaan. Missään videossa ei tulla näyttämään niitä kertoja kun kranaatti ei osu kohdalle, eli osumatarkkuuden tietää vain nuo dronejen operaattorit. Osumatarkkuuttahan saisi parannettua jos kranaatista tekisi vielä vastaavalla tavalla ohjautuvan kuin itse drone, mikä sekään ei olisi kummoinen homma.
 
Kuvan OSD:stä (on screen display) näkyy, että kun molemmat pommit on kyydissä, vehje ottaa n. 100A virran. Virta laskee n. 60A tasolle kun pommit pudotettu. Eli Dronen käyttämä teho on n. 2200W pommit kyydissä ja putoaa n. 1300W teholle kun kuorma on dumpattu. Voisi olla joku 10" lavoilla varustettu itse rakennettu quadcopteri jos nuo luvut pitävät paikkansa. Dronen hinta varmaan jossain 500€ tasolla halvimmillaan, riippuen miten laadukkaita komponentteja käytetty. Akun jännitteestä voisi arvailla, että käytössä on joku 6-kennoinen lipo (25,2V täyteen ladattuna, 21V lähes tyhjänä). Kauheasti ei näytä olevan enää varoja pommien pudotuksen jälkeen.
Jos nyt arvioi että T-90 maksaa 3 miljoonaa (huomattavasti halvempi joka tapauksessa kuin länsivaunut), niin ei ollenkaan paskasti sijoitettu reilu tonni. Näiden kanssa saa olla tarkkana itse kukin tästä lähtien, ryssä ei ole tainnut hirveästi vielä keksiä mitään vastalääkettä. Ainakaan yöllä ei passaisi taivasalle vaunuja jättää, jos tutka ei näitä kykene havaitsemaan.
 
Kuvan OSD:stä (on screen display) näkyy, että kun molemmat pommit on kyydissä, vehje ottaa n. 100A virran. Virta laskee n. 60A tasolle kun pommit pudotettu. Eli Dronen käyttämä teho on n. 2200W pommit kyydissä ja putoaa n. 1300W teholle kun kuorma on dumpattu. Voisi olla joku 10" lavoilla varustettu itse rakennettu quadcopteri jos nuo luvut pitävät paikkansa. Dronen hinta varmaan jossain 500€ tasolla halvimmillaan, riippuen miten laadukkaita komponentteja käytetty. Akun jännitteestä voisi arvailla, että käytössä on joku 6-kennoinen lipo (25,2V täyteen ladattuna, 21V lähes tyhjänä). Kauheasti ei näytä olevan enää varoja pommien pudotuksen jälkeen.

Muutama juttu herrojen virityksistä ja vaikutuksista.
 
:devilish:
Tuosta kuorma-autosta ja sen tuhoamisesta. Jos saat pa-säiliön purskahtamaan rikki, roiskuu diesel osin sumuna ilmaan. Se syttyy jo ihan kelvollisesti. Toki bensiini syttyy vielä helpommin. No, tässä aletaan jo rakentamaan aerosolipommeja... 🤔🤣
Ryssä on suosinut muita kauemmin bensaa kuorma-autojen polttoaineena ja kun tuonne on roudattu kaikki historialliset romutkin niin en ihmettelis vaikka kohdalle olisi sattunut jo muutama bensa-kuorkki.
Ural-375 6x6 on ollut vielä ainakin 1991 tuotannossa ja siinä on bensakone..
 
Omistan Mavic Pro 2:sen ja ällistyttää, että siihen ylipäätään voi mitään tällätä kyytiin mukaan. Vähänkään tuulisella säällä on drone vaikeuksissa ja voin kuvitella, että tämä vain korostuu mikäli painoa lisätään. Vehkeen akutkin on aika toivottomia, sillä laite haluaa äänekkäästi himaan jo 25% akunvaraustasolla, eli käytännössä akussa on käyttökelpoa 75%.

Vaan saa:
Carrying Weight: The Mavic Pro is only supposed to carry around 0.9 pounds but can carry around 2,2 pounds but I do not recommend you try lifting this much weight with the drone.
Joo, kyllähän nämä kaupalliset kuluttajille myytävät dronet on tosiaan rakennettu täysin kuvauskäyttöä silmällä pitäen. Dronet ovat kevyitä ja akut ovat fyysisesti aika pieniä. Sen vertaa toki löytyy ylimääräistä jerkkua, että jotain lisäpainoa saa kyytiin matkaan. Suurimmat tuhot tehdään noilla harrastelijoiden itse rakentamilla vehkeillä.
 
Back
Top