Ukrainan konflikti/sota

Arvaisin ettei tsaarin kasetti voi enää kestä kovinkaan pitkään, ja että sitä tsaaria vituttaa tuo armeijansa 'modernisointi' ja kyvyttömyys kuin pientä liito-oravaa avohakkuun reunassa. Tästä lienee ensimmäisenä näkyvänä seurauksena se että pian alkaa Putinin todellisten ja kuviteltujen vastustajien likvidoinnit sekä ilmaisten lomamatkojen järjestäminen Siperiaan.
Samaa mieltä muuten mutta Putte elää viimeisiä aikojaan. Näkihän sen jo paraatissa että viikatemies seurasi. Muut silovikit väistyvät jos saavat syytesuojan. Jos eivät niin sekoilu jatkuu
 
Jos nyt arvioi että T-90 maksaa 3 miljoonaa (huomattavasti halvempi joka tapauksessa kuin länsivaunut), niin ei ollenkaan paskasti sijoitettu reilu tonni. Näiden kanssa saa olla tarkkana itse kukin tästä lähtien, ryssä ei ole tainnut hirveästi vielä keksiä mitään vastalääkettä. Ainakaan yöllä ei passaisi taivasalle vaunuja jättää, jos tutka ei näitä kykene havaitsemaan.
Hieman ihmetellyt ryssän heikkoa elso-osastoa. Tuommoinen drone siis lähettää ulos sitä kuvasingnaaliaan ja vastaanottaa ohjauskomentoja.
Luulisi että molemmat signaalit olisi havaittavissa ja suunnittavissa.
Eikö laitteet olekaan sillä tasolla kuin on annettu ymmärtää vai eikö niitä käytetä tuolla jostain syystä ?
 
Hieman ihmetellyt ryssän heikkoa elso-osastoa. Tuommoinen drone siis lähettää ulos sitä kuvasingnaaliaan ja vastaanottaa ohjauskomentoja.
Luulisi että molemmat signaalit olisi havaittavissa ja suunnittavissa.
Eikö laitteet olekaan sillä tasolla kuin on annettu ymmärtää vai eikö niitä käytetä tuolla jostain syystä ?
Ei varmaan mikään ole sillä tasolla, jota ollaan uskoteltu. Kusikin alkaa muuttua paskaksi.
 
Harkovan pohjoispuolella tapahtuu päivittäin. Twitter kertoo, että Harkovan pohjoispuolella oleva Lyptsi olisi Ukrainalla, mikä olisi melkoinen saavutus, sillä sitten UA yhdessä Harkovanjoen Travjanskojen tekojärven kanssa halkaisee Venäjän joukot Harkovan pohjoispuolella kahtia. Toisaalta taas venäläisten kerrotaan ampuneen kranaatteja Lyptsistä Harkovan esikaupunkeihin, joten ehkä huomenna olemma taas viisaampia:

FSd8yauXoAAZ5LB
 
UA:n tiedote kello 18.00 muutama poiminta


...
In the Donetsk direction, the main efforts of russian enemy are focused on gaining full control over the city of Rubizhne and conducting an offensive in the direction of the village of Lyman. russian enemy is trying to hold positions on the right bank of the Siversky Donets River. Also continues preparations for the offensive in the areas of Kurakhove and Novopavlivka.

russian enemy continues to fire on the positions of Ukrainian troops. Increased the intensity of air reconnaissance with the use of UAVs.
In the Bakhmut direction, in order to prepare for the offensive, russian occupiers continue artillery shelling of the positions of our troops in the areas of the settlements of Svitlodarsk and Troyitske. russian enemy carried out assault operations in the directions of Orikhove and Toshkivka, but was unsuccessful.

...
russian enemy continues to suffer losses. The enemy is disorganized and demoralized. According to available information, servicemen of certain units of the armed forces of the russian Federation performing tasks on the territory of Ukraine were informed about the impossibility of rotating until the end of the so-called "special operation".
 
sivu tai kaks aikaisemmin tuota jo arvioitiin lentoajasta, 3 sekuntia lakikorkeuteen tekisi 44 metriä ja 4,5 sekuntia olis jo 100m.

Kyllä tuo tähän astisista torninheittokisan suorituksista ottaa jokatapauksessa ykkössijan, myös koreografiasta ja miehekkäästä pyrotekniikasta 10/10

Meni minulta kommentit ohi, taisin juuri kirjoittaa jotain pitkää viestiä samaan aikaan.

Katsoin tuon videon uudestaan ja arvaisin että räjähdyksestä lakikorkeuteen olisi neljä sekuntia, ehkä hieman sen yli. Vaikea sanoa tarkkaa sekuntimäärää, kokeillaan muutama huvin vuoksi:

0,5 x 9,81 x (4,0)^2 = 78,48 metriä
0,5 x 9,81 x (4,1)^2 = 82,45 metriä
0,5 x 9,81 x (4,2)^2 = 86,52 metriä
0,5 x 9,81 x (4,3)^2 = 90,69 metriä
0,5 x 9,81 x (4,4)^2 = 94,96 metriä
0,5 x 9,81 x (4,5)^2 = 99,33 metriä

En tavannut videota ruutu kerrallaan mutta kyllä helppo uskoa että kävi ainakin lähellä 100 metriä. Hurjasti voimaa kun osuu sopivasti. Minulla on jossain arkistolevyllä vanha excel-taulukko minne keräsin vaunujen eri komponenttien painoja vaan ei löytynyt tähän hätään. Tuo oli T-72B3 joten valuterästornin hieman pyöreä sisäpinta, siihen vaikuttava impulssimainen paine mikä lähettää tornin lentoon. Tuota voisi huvikseen koittaa arvioida vaikka tornin painoa kaikkine komponentteineen ei olekaan tiedossa.

Ei ole tämän ketjun juttuja, takaisin asiaan. Twiitti sanoo että vahvistetusti hypersoonisen laukaisu Tu-22 pommikoneen hytistä nähtynä (olisiko tämä eilisestä iskusta Odessaan?):

 
Kannattaa lukea lanka. Kiinnostavaa tässä, että poksahti lähellä Novoazovskia, 13 km venäjän rajalta ja melkein 100km rintamalta. Mikähän iski...
Mä veikkaisin että on ollut sissit tms. asialla, sillä esim. Switchblade 600 -malli on vasta prototyyppiasteella eikä ole tietoa onko niitä edes toimitettu Ukrainalle vielä... Eikä silläkään kantomatka kovin pitkä ole.

Miksei myös Bayraktar...
 
OTG-East iltatiedote.

Kiivaan puoleisia taisteluja jälleen, huomattavan korkeat miehistötappiot ryssällä taas. Taitaa olla kolmatta päivää peräkkäin. Onko siellä politrukit ajamassa tykinruokaa kuolemaan vai onko ollut tuhoisia tykistökeskityksiä?


Ukrainian defenders continue to restrain the aggressor in the area of responsibility of the operativno-tactical group "East". In particular, on May 11, Russian fascist troops carried out 5 attacks. Our artillery inflicted a fiery impact on the accumulation of personnel and equipment. In addition, the ammunition warehouse and observation post were destroyed. The losses of an enemy consist of:
🔥
single warehouse - as low as 250
🔥
tanks - 6
🔥
BMP - 1
🔥
BTR - 2
🔥
BBM – 2
🔥
ATT - 7
 
Tai jenkkien maskirovka. 600 onkin toimitettu kunnon määrä.
Wikipedian mukaan 600-mallin maksimikantomatka on 40 km. Ei siis riitä alkuunkaan, jos rintamalle on ollut matkaa 100 km...

Lisäksi noita tuskin kannattaa vetää ihan äärirajoilla "viimeisillä höyryillä", koska olisi aika noloa, jos harvinainen laite menee hukkaan kun löpö/akku loppuu kesken. Jonkun verran pitää varata aikaa myös kohteen etsimiseen.

Tosin, mikäs oli se toinen vastaava laite, jota USA kehitteli ja lupasi antaa Ukrainalle? Eikös siinä pitänyt olla pidempi kantomatka...
 
– Putinin idea varmaan oli, että kun hänen armeijansa saapuu, kaikki venäjää puhuvat toivottaisivat heidät tervetulleiksi ja kumartaisivat Putinia uutena tšaarina ja kuninkaana. Niin ei tapahtunut. Olemme kaikki ukrainalaisia ja meidän oli taisteltava hyökkääjää vastaan.

Oleksiyn mukaan ulkomaalaisten voi olla vaikea ymmärtää, miksi he lähtivät taistelemaan ihmisiä vastaan, jotka puhuvat samaa kieltä heidän kanssaan.

– Emme tykänneet, että joku tulee maillemme aseiden kanssa, hän sanoo.



Oleksiy on sotilas aluepuolustusjoukoissa Kiovan pohjoispuolella. Hän näyttää lahjoitettuja luotiliivejä autonsa peräkontista sadatellen. Testit osoittivat, että luodit menivät suojalevyistä läpi. Hän arvioi, että noin puolet hänen osastostaan on yhä ilman kunnollisia suojavarusteita.
 
^Maksimikantomatka 40km+ 40km lorvailua.

"The larger Switchblade 600 loitering munition weighs 50 lb (23 kg), is man-portable and can be set up in 10 minutes. It is designed to fly out to 40 km (25 mi) in 20 minutes, then loiter for another 20 minutes (giving it an 80 km (50 mi) total range)."

Voisiko tuon laittaa ison dronen tai lennokin kyytiin ja viedä laukaisun naapurin puolelle?
 
Back
Top