Ukrainan konflikti/sota

Tuo sama ajatuspaskantamo oli varma että venäläisten taktinen vetäytyminen Harkovan ympäriltä on itseasiassa "hyökkäys" missä ukronatsit houkutellaan tykkitulen ruoaksi ja tuhotaan viimeiseen mieheen. Kuten tuhottiin Kiovan puolustajatkin. Nyt kun omille kävi aikalailla justiinsa näin kaikki onkin valetta.

Sodan jälkeen täytyy selvittää mitä noi tyypit vetää. Tulee olemaan varmasti uusi muotihuume.
Ne vetää propagandaa. Ja joo, se on muotihuume.
 
Tuo on kiinnostava tieto, kun mietitään miten kaukana käyttäjä voi olla ja saada aikaan osumia vaunuihin. Tämä on vain yksi datapiste, ei koko totuus. Tuossa aikaisemmin kommentoitiin että ohjaussignaali asettaisi yhdeksi rajaksi noin 4 km.

Mielenkiintoinen asejärjestelmä silti ja ennenkaikkea halpa: dronen hinnasta en tiedä mutta näille Neuvostoliiton aikaisille sirpale- ja ontelopanoskranaateille olen nähnyt arvioita 100-200 dollaria per paukku. Tavallaan voisi ajatella, että mikseivät vain varusta dronea laser-osoittimella ja ammu vaunuja Kvitnik-kranaateilla. Sitäkin on ilmeisesti tehty, mutta en tiedä laserosoittimen kokoa ja virrankulutusta. Voi hyvin olla että dronen toimintasäde olisi suunnilleen sama, kantoipa se kranaatteja tai laserosoitinta (ainakin jos signaalin kantavuus max on tuo 4 km).
Onkohan missään päin maailmaa käytössä linkki-(repeater)-droneja? Siis drone, joka lähetetään ilmaan vain välittämään ohjaajan ja asedronen välistä viestiliikennettä ja tuplaamaan asedronen toimintasäde? Jos ei ole, niin hopi-hopi kehittämään. Suomessa varmasti löytyy maailmanluokan osaamista tälläkin tietoliikennetekniikan alueella.

Edit. Jäsen Ziizaah oli jo kirjoittanut mielenkiintoisia tästä asiasta. #95516
 
Viimeksi muokattu:
Tai Venäjän suurlähetystön pihalle pussin sian verta..

Eikä ole tarkoitus ketään yllyttää rikokseen.. Ihan vaan idean tynkää..
Noo, lentokieltoalueella pörräily ei näin rauhanaikana ole ihan älykästä. Eiköhän tehtaankatu ole ihan iloinen koirankakkapusseista ja pesukoneistakin, siinä jää oma rikosvastuu mitättömäksi 🤗
 

Kyllä ryssä jonkun spektaakkelin järjestää. Se on selvä.

Varmaan melkolailla samaan aikaan kun Niinistö ja Marin ilmoittaa oman kantansa jolloin käytännössä NATO-hakemus on varma alkaa idästä tuulla kylmästi (toki NATO oli aikaisemminkin jo varma mutta tämä on sitten sinetti). Jotain kiukuttelua itänaapuri järjestää. Eivät voi olla hyvää tilaisuutta käyttämättä hyväksi.

Ja kun kerran ID pitää olla ryssillä mukanaan niin se tarkoittaa että raja-alueella liikkuu sitten todella paljon poruhkaa joilla sitä ei ole ja ryssät pitää ID:llä erottaa massasta. Voipi olla että tulee samanlainen spektaakkeli kun Puolan ja VV:n rajalla oli aikaisemmin. Haluavat tyhjentää koko Venäjän roskaväestä Suomen huoleksi eli Ahmedia alkaa tulla vastaan joka metsätaipaleelta ja korpikankaalla.

Edit: Oliko se valmiuslain muutos edelleen pöydällä eduskunnassa? Varmaan joudutaan taas housut kintuissa ryteikköön kun Arkadianmäen ääliöille protokollat on tärkeämpää kun tulokset.
 
Viimeksi muokattu:
Voisko olla vaan arkisesti että halutaan estää jengiä pakenemasta maasta? Lähellä rajaa saa oleskella vain jos asuu siellä Jos asuinpaikka on Moskova niin muilutetaan takaisin Torfjanovkasta notkumasta.

Jos FSB alkaa lähiaikoina päivittää rekisteriään soutuveneen omistajista Leningradin sotilaspiirissä niin todennäköisesti kyse on maastapaon estämisestä.
 
Mikä panos tuo on?

Tunnistaako mikä drone tuo on? Näyttäisi värin, peukalon vieressä olevien kahden aukon, propellivarsien ja etäisyysanturien paikan perusteella Mavic 3:lta. Toisaalta Mavic 3:ssa on hyötykuorma vain muutamia satoja grammoja. Lentoaika about 45min. (Itsellä on Mavic 3) Ei tuolla pitäisi kovin isoja pommeja tiputella. Lisäksi, ainakin standardina, softa/hardis on altis ELSO:lle. Voi olla että ovat modanneet sitä jotenkin.
 
Kesällä pudottelee ihmisten ja autojen päälle vesi-ilmapallo "kranaatteja" :unsure: Ja tietysti vaan tuttujen päälle ettei tule sanomista.. Tai vittumaisten naapureidenkin ehkä.
Mä otin roomalaisia kynttilöitä RC-lennokin kyytiin jo 10 vuotta sitten ja ammuskelin niitä sillä uutenavuotena. Itse rakennettu lennokki maksoi jotain 150 euroa tuolloin ja tosiaan jaksoi kantaa kuormaa satoja grammoja. (Video-feediä ei ollut tuolloin, mutta ei se silloinkaan olisi mielettömästi maksanut.)

Kiinteäsiipisellä dronella on huomattavasti kustannustehokkaampaa kuljettaa lastia kuin nelikoptereilla (tms. kopteridroneilla).

Sitä en osaa sanoa, että voisiko tällaisia halpoja kiinteäsiipisiä lennokkeja soveltaa sotakäytössä millä tavalla järkevästi. Ehkä kyseeseen voisi tulla itsemurha-drone -tyyppinen ratkaisu á la Switchblade.
 
Pitkä dokumentti 93 prikaatin toimista Izyumin suunnalla. Englanninkielinen tekstitys CC-napin takana. Nämä otti juuri sen kuuluisan kuvan irronneesta tornista, jolla näytti olevan silmät.

Käsittämättömän hyvän tuulisia ja positiivisia. Upseerien/aliupseerien suhteet miehistöön toverillisia. Aivan toista kuin ryssien sadistinen komentoketju.

 
En ole nähnyt ja hienoa, jos näin on, mutta missään ei ole nyt kyllä kerrottu faktana, että Britannia lupaa VARMASTI sotilaita ja rautaa (sotatarvikkeita, kalustoa jne.). Että tulevat tänne Suomeen meidän kanssa puolustamaan tätä maata.
Joko uskot


Britannian pääministeri Johnson allekirjoitti presidentti Niinistön kanssa Suomen ja Britannian välisen turvallisuussopimuksen tiedotustilaisuuden alussa. Julkilausumassa esille tuotu puolustus- ja turvallisuusyhteistyön syventäminen tarkoittaa muun muassa turvatakuita Suomen Nato-jäsenyysprosessin ajaksi.
 
Puolan veli oli tutkinu kuvia ja polakin laskelmien mukaan tuohon ylityspaikkaan tiputettiin 58+ ajoneuvoo:


Suhteellisen jäätävä määrä romua, hieman vaikuttais et ukrainalaiset oli tiedustellu paikan valmiiks, odottanu että vanjat saa ponttoonisillan valmiiks ja iskeny tykistöllä kun tavaraa on alkanu tuleen yli.

Niin onko tuo se paikka mistä aiemmin oli juttua että odottivat venäläisten tulevan yli ja kun niitä oli tarpeeksi tullut niin räjäyttivät sillan ja tuhosivat joukot?
 
Back
Top