Ukrainan konflikti/sota

6tvn0qutn0991.png


 
Putinin lempiurheilu on jääkiekko, Macronille hän sanoi pelaavansa mieluummin jääkiekkoa, kuin keskustelevansa Ukrainasta!
Putin mietti 2014, mikä on seuraava valloitus Krimin jälkeen ja pieni Suomi tuntui helpolta, koska kasakka ottaa sen mikä helposti on otettavasti.
Suomen jääkiekko maajoukkueen saavutukset nousevat mielestäni nyt ihan uuteen mittaluokkaan
. Putin ei mitenkään käsittänyt, miten hänen huippuluokan pelaajat eivät menesty tavanomaisia suomalaisia pelaajia vastaan 🤔🇫🇮.
Miten ihmeessä hänen mahdollinen sotansa Suomea voisi menestyä, jos Suomella on vielä parempi aseistus ja tavallinen kansa hakkaa hänen erikoisjoukkonsa🤔.
Vihollliseksi valikoitui siis loppujen lopuksi onneksi meidän kannalta Ukraina, jossa väkiluku kymmenkertainen Suomeen verrattuna.

Kunnia Ukrainalle ja Suomen jääkiekko maajoukkueelle💪👍🇫🇮🇫🇮
Tuskinpa tuota valintaa on tehty jääkiekkojoukkueen perusteella :ROFLMAO:
 
Oikeastaan vähän sama näiden kanssa, kuin HIMARS-järjestelmien kanssa, että a-tarvikkeen määrästä riippuu, miten tehokas tämä ratkaisu on. Luulisi, että vanja vaihtaa ainakin ilmavoimiensa, mutta mahdollisesti myös risteilyohjustensa maaleja, jos/kun NASAMS:it ovat todistetusti toiminnassa, mutta pitäisin juuri Kiovan ja Odessan suojaamista todennäköisimpänä.
Vähän aikaa sitte mietin kuikahan NASAMS patteri pystyis noita risteilyohjuksia torjumaan :unsure: kohtahan se nähdään :sneaky:
 

Twitterissä on näkynyt spekulaatiota että tässä tosiaan olisi sodan ensimmäinen videolle saatu 155mm BONUS-osuma. Siltä tuo minunkin silmään näyttää: EFP-porkkana tulee taivaalta vauhdilla.

-

Ukrainalta kehuja HIMARS:ille:


Ilmeisesti taas isketty Chornobaivkan lentokentälle:


En ihmettele, vaikka tämä pitäisi paikkansa:

Communications from the UKR army inform about attacks west of Lisiczansk (blue), while both pro UKR and pro RUS confirm that the RUS crossed Donets, took (there were also videos of alleged Kadyrovtsy) a bend in the area of this river (red) and attacked on Nowodrużesk.

Kuulostaa siltä että Ukraina suorittaa / suoritti hallitun vetäytymisen Lysitsanskista. Uskon saman koskevan myös sen pohjoispuolista aluetta tuolla Donets-joen mutkassa. Täten Venäjän Donets-joen ylitys tällaisen "tyhjän paikan" kohdalta ei yllättäisi. Venäjä siis valtaisi alueita joilta Ukraina on vetäytynyt.

 
Viimeksi muokattu:
Twitterissä on näkynyt spekulaatiota että tässä tosiaan olisi sodan ensimmäinen videolle saatu 155mm BONUS-osuma. Siltä tuo minunkin silmään näyttää: EFP-porkkana tulee taivaalta vauhdilla.

-
Eikös projektiili tule kuva-alan yläreunassa olevalta tieltä? Siellä pöllähtää...
 
Eikös projektiili tule kuva-alan yläreunassa olevalta tieltä? Siellä pöllähtää...

Mielestäni ei, vaan projektiili tulisi taivaalta. Tie vain sattuu jäämään kuvakulman takia pöllähdyksen taakse. Minun silmään tuo näyttää erehdyttävästi tältä, ajanhetkellä 0:48 näkyy lähikuva yhden "ammuksen" laukeamisesta ja jos kelaa 1:00 kohdalle niin näkyy kauempaa koko prosessi:


MUOKKAUS: BONUS tuli ensimmäisenä mieleen mutta samalla periaatteella toimivia on toki muitakin, esim. SMArt 155.
 
Junakuljetus bongattu jossain päin Venäjää:

A Russian train with an older barrel artillery and carts with ammunition is heading towards Ukraine.

En osaa tunnistaa vedettäviä tykkejä, joten uskon että vanhempaa kalustoa kyydissä. Liekö menossa omalle armeijalle vai mielikuvitustasavaltojen ukoille?

Muistelisin tuon videon olevan jo vanha viime keväältä. Nuo tykit ovat 152 mm giatsint-b ja 122mm D-30 eli ei noita mitenkään antiikkisina voi pitää.
 
”Ukrainan rajavartijat löysivät Tšernihivin alueelta kiintolevyn, jossa oli tietoja venäläisistä hyökkääjistä

Löydetyt tiedotusvälineet sisältävät yli sata gigatavua tietoa Venäjän federaation ilmatorjuntatykistöyksiköstä Moskovan läheltä: henkilöstöluettelo Venäjän armeijan elämäkerroineen
aseiden ja sotilasvarusteiden tekniset asiakirjat.

Nyt Ukrainan lainvalvontaviranomaisilla on valokuvia, ominaisuuksia ja kopioita hyökkääjien passeista.

Katso vain näitä keskeneräisiä videonestolaitteita.”
 
Mielestäni ei, vaan projektiili tulisi taivaalta. Tie vain sattuu jäämään kuvakulman takia pöllähdyksen taakse.

MUOKKAUS: BONUS tuli ensimmäisenä mieleen mutta samalla periaatteella toimivia on toki muitakin, esim. SMArt 155.
Samaa mieltä. Bonus tai vastaava. Hieman ennen räjähdystä taivaalla, aivan kuvan yläreunassa on nähtävissä pientä liikettä/välkettä kun ammus tulee alas. Sopisi hyrrämäisesti pyörivään Bonukseen (tai vastaavaan) niin hyvin, että en oikein kykene näkemään tuossa videossa muuta.
 
Back
Top