Ukrainan konflikti/sota

Ohjustutkimuslaitoksen johtaja pidätetty. Syytös kuulostaa vakavalta: particularly large-scale fraud. Fraud tarkoittaa vilppiä, petosta tai harhautusta. Ehkä ohjusten valmistuksessa tai rakenteessa on vedetty mutkia suoriksi ja rahat menneet hänen taskuun? Sodan aikana on kuulunut puhetta ohjusten huonosta osumatarkkuudesta ja suuresta määrästä suutareita vaan nämä puheet on helppo laittaa vanhojen ohjusten piikkiin. Toki miehen syyte voi johtua jostain muustakin.
Eipä tuossa tartte mitään isompaa syyllistä oikeasti etsiä. Länsi laittoi teknologian viennin seis ja nyt ryssä on ostanut onnesta soikeana eri bulvaanien myymää tavaraa. Yleensä vain käy niin että kun erehdyt ostamaan vaikka saatavuuden takia komponentteja ohi virallisen myyntikanavan niin saat ns. mielenkiintoisia osia. Moni kiinalainen myy vaikka mitä jos et muualta saa, tosin saat kyllä ihan mitä sattuu, noilla pajoilla kun se "tuotanto" käsittää vain komponenttien silkkipainon. Tuolta tulee nätisti vaikka mil-leimattua tavaraa, tosin piiri on joko totaali feikki tai sitten commercial-versio sopivalla silkkipainolla. Myös tuotannon testeissä feilanneet chipit päätyy usein tuonne, jätekuormia kun varastetaan..

Totesin jo aiemmin, että onnea vaan tuotantoon niitten piraattiosien kanssa.

Nuo ohjusten sekoamiset vähän laukaisun jälkeen on tyypillinen esimerkki, tuolloin kiinteän ajoaineen rakettimoottori on loppuvaiheessa. Ohjuksen massa on pinimmillään mutta moottori ryönrää vielä täysillä eli ollaan max Q vaiheessa. G-voimat isoimmillaan ja ilmakehän vastustus maksimissaan. Tuonnek kun tyrkkäät aidon mil-version kiihtyvyysanturin tilalle sen kuluttajaversion niin se hirttää kiinni juuri tuolloin.
 
Aijai, Boris eroaa. Toivottavasti tämä ei vaikuta Suomen ja Ukrainan tukeen ja turvatakuisiin...

Asiantuntija: Boris Johnsonin kriisi ei vaaranna Britannian Suomelle myöntämiä turvatakuita​

Ruotsille ja Suomelle annetut turvatakuut eivät tutkija Timo Miettisen mukaan ole sidoksissa yhteen henkilöön. Johnsonilla on kuitenkin ollut suuri rooli niiden järjestämisessä.

Suomen ja Ruotsin Britannialta saamat turvatakuut ovat turvassa huolimatta pääministeri Boris Johnsonin ahdingosta, kertoo Helsingin yliopiston dosentti, akatemiatutkija Timo Miettinen.
"Turvatakuut on annettu kirjallisena. Kyse on hallituksen sitoumuksesta, ei Johnsonin henkilökohtaisesta lupauksesta. Hallitus edustaa Britannian linjaa ulkopolitiikassa."

Takuiden kirjallinen luonne tarkoittaa Miettisen mukaan myös sitä, että ne eivät ole sidottuja istuvaan hallitukseen. Jos Johnson eroaisi ja hänen tilalleen valittaisiin uusi pääministeri ja konservatiivipuolueen johtaja, eivät takuut raukeaisi.
"Raukeaminen vaatisi pikemminkin aktiivisen askeleen seuraavalta hallitukselta tai pääministeriltä, jos turvatakuita haluttaisiin purkaa.”
”Koska näillä järjestelyillä näyttää selkeästi olevan myös Britannian työväenpuolueen tuki takanaan, on vaikea nähdä, että päädyttäisiin tilanteeseen, jossa tätä järjestelyä lähdettäisiin aktiivisesti purkamaan. Ainakaan lyhyellä tähtäimellä.”
 

According to intelligence data, French military personnel using French weapons took part in the attack on the Moskva missile cruiser. Macron may not call again.
Tätä pitää vähän selventää. Siis ryssän tiedustelu väittää ranskalaisten upottaneen Moskvan, oishan se nyt liian noloa jos ukrainalaiset ois sen upottanu niin pitää keksii syypää länsimaista. Tällä kertaa valikoitu Ranska.
 
Viimeksi muokattu:
Viimeksi muokattu:
Hienoa jälkeä on saatu aikaan näillä yhdeksällä HIMARSillakin jo! Sen verran käänteentekevä laite vaikuttaa olevan että näitä voisi Ukrainalle hommata reippaasti lisää, niin loppuisi tuo sotakin nopeammin ja tulisi miehittäjätkin ajettua omiin pusikkoihinsa pyörimään.

Kyllä, osin myös siksi että toimivat isolla lukumäärällä toistensa suojana. Kun yksi HIMARS porukka ampuu ja venäläiset tekevät vastatoimia (pyrkivät jollakin raketinheittimellä vastaamaan) niin seuraavaksi sopivassa paikassa odottavat 270 MLRSt lanaavat vastatykistötutkien avulla nämä raksut matalaksi, mahdollisesti tarvitsevat droneilta apua varmaan maalin osoitukseen mutta näin minä tasoittaisin pelikenttää. Toki sen voi tehdä noilla vehkeillä kokonaan venäläisten kantaman ulkopuolelta mikä saattaa heitä hiukan sylettää.
 
Kyllä, osin myös siksi että toimivat isolla lukumäärällä toistensa suojana. Kun yksi HIMARS porukka ampuu ja venäläiset tekevät vastatoimia (pyrkivät jollakin raketinheittimellä vastaamaan) niin seuraavaksi sopivassa paikassa odottavat 270 MLRSt lanaavat vastatykistötutkien avulla nämä raksut matalaksi, mahdollisesti tarvitsevat droneilta apua varmaan maalin osoitukseen mutta näin minä tasoittaisin pelikenttää. Toki sen voi tehdä noilla vehkeillä kokonaan venäläisten kantaman ulkopuolelta mikä saattaa heitä hiukan sylettää.
Ei vastatykistötutka tarvitse tähystystä. Ammunta suoritettaan kahden leikkauspisteen perusteella tutkasta, nousu, lentorata tai laskukulman leikkauksen perusteella ja siitä määritetään koordinaatit mitä ammutaan. Vastatykistön laukaisuvalmius pitää olla todella hyvä että ehtii mukaan erityisesti raketinheittimiä vastaan, jotka yleensä lähteävät tuliasemasta todella nopeasti.

Veikkaan, että ensin tuhotaan mahdollisimman paljon näitä kenttävarastoja ja kun niitä ei enää ole niin siirrytään tykistön tuliasemien tuhoamiseen.
 
Viimeksi muokattu:
Mysteeri nimeltä ”Z-ihmiset”

Suomessa tavalliset ihmiset eivät voi käsittää, mitä liikkuu Venäjän sotatoimia tukevien ”Z-ihmisten” päässä. Pietarilainen toimittaja opastaa heidän ajattelunsa saloihin.

”EN voi kuvitella, että koskaan enää tulisi päivä, jolloin voisin kunnioittaa niitä, jotka hyväksyvät Venäjän johtajan määräämät teot.”

Yllä oleva suomalaislukijan kommentti sai minut kirjoittamaan tämän jutun. Samanlaiset tunteet ovat velloneet minunkin mielessäni helmikuun 24. päivän jälkeen, ja sama pätee miljooniin muihin, sotaa vastustaviin venäläisiin.


Erotuksena suomalaisista, me sotaa vastustavat venäläiset kuitenkin asumme maassa, jossa kohtaamme joka päivä sotaa kannattavia ”Z-ihmisiä”. Viime kuukausina olen tavannut heistä kymmeniä ja kuullut heidän mielipiteitään.


Z-kirjaimesta on tullut Venäjän hyökkäystä tukevien symboli.


Osa mielipiteistä on silkkaa typeryyttä, osa taas perustuu selvästi virheellisille tiedoille. Osa olisi pohtimisen arvoisia ja niitä voisi kutsua vaikuttaviksikin, elleivät nämä keskustelut jättäisi varjoonsa oikeita ihmishenkiä.


Pietarissa tuntuu, että Z-ihmisiä on kaikkialla ja että on tiedettävissä, mitä heillä on sanottavanaan jo kauan ennen kuin he avaavat suunsa.


Suomessa tavalliset ihmiset eivät voi käsittää, mitä liikkuu Z-väen päässä. Yritän nyt avata teille tämän huonosti ymmärretyn ihmistyypin mysteeriä. Olen jakanut Z-ihmiset ryhmiin riippuen heidän perusteluistaan. Tämä ”tutkimus” perustuu kuitenkin vain henkilökohtaiseen kokemukseeni ja tuntemuksiini.


ENNEN kuin aloitamme, on syytä huomauttaa, että näiden Z-ryhmien jäsenillä on aina jotakin yhteistä. He kaikki ovat jollain tasolla Venäjän propagandan uhreja.

Heidän suhtautumisensa uutisiin Ukrainasta on merkille pantavaa.


Krementšuk? Sen ostoskeskukseen osuneen ohjuksen ampuivat ne pirun ukrainalaiset itse.


Butša? Sen näytöksen ohjasi kelpo näyttelijä Zelenskyi!


Mariupolin synnytyssairaala? Azovin natsithan ne lapsiraukat tappoivat!


Jotkut näin uskovista ovat todellakin saattaneet saada uutisensa yksinomaan venäläisistä lähteistä. Loput eivät yksinkertaisesti luota kehenkään.


”Sodan aikana molemmat osapuolet valehtelevat, joten miksi minun pitäisi luottaa ukrainalaisiin enemmän kuin venäläisiin? En minä ole siellä varmistamassa, kuka laukaisi minkäkin ohjuksen, joten laukaisija on saattanut olla kumpi osapuoli tahansa.”


Näin jotkut ajattelevat.

ON KUITENKIN pari kysymystä, jotka saattavat aiheuttaa hämmennystä Z-väen ajattelevimman osan keskuudessa. Ensinnäkin: eivätkö he usko, että Venäjän vakavia sananvapauden rajoituksia voivat määrätä vain ne, joilla on jotakin salattavaa?

Ja toiseksi: suurin osa heistä ei ole koskaan luottanut Venäjän hallituksen rehellisyyteen ja vilpittömyyteen. Joten miksi he luottavat hallitukseen juuri tässä asiassa?

Ihmisiä jonottamassa eri nimellä uudelleen avautuneeseen McDonald’s-pikaruokaketjun ravintolaan Moskovassa 12. kesäkuuta. Jonottajalla kuvan etualalla on lippalakissaan Z-merkki, jolla hän osoittaa tukevansa Venäjän hyökkäystä Ukrainaan.

Donbasin puolustajat
TÄMÄ on Venäjän propagandan tärkein zombie-ryhmä.

He toistavat viranomaisten puheita sanasta sanaan. He saattavat jopa myöntää, että ihmisen raahaaminen vankilaan yhden sotaa vastustavan julisteen vuoksi on liikaa, ja että jotkut uusista laeistamme ylittävät kaikki kuviteltavissa olevat rajat.

He kuitenkin kutsuvat niitä mieluummin sota-ajan ”yksittäisiksi ylilyönneiksi”.

Hyökkäyksen pyhä syy on heille kiistaton: Ukraina on kiduttanut Donbasin asukkaita kahdeksan vuoden ajan, joten Venäjän oli yksinkertaisesti pakko suojella heikkoja.

Anna, 31: ”On vahinko, ettemme tehneet sitä [hyökkäystä] aikaisemmin. Niin monta ihmishenkeä olisi voitu pelastaa. Mutta ymmärrän syyt tälle viivytykselle. Me olemme odottaneet niin kauan, että Ukrainan hallitus muuttaisi käyttäytymistään. Valitettavasti odotus on ollut turhaa. Meillä ei ollut jäljellä mitään muuta vaihtoehtoa. Vai suojelisitko sinä kadulla lasta, jos näkisit rikollisen hyökkäävän hänen kimppuunsa?”

Minäkin suojelisin, mutta en menisi jälkeenpäin tämän rikollisen kotiin tappamaan hänen lapsiaan ja raiskaamaan vaimoaan.

KYSYMYS, joka hämmentää tähän Z-ryhmään kuuluvien mieltä: kuinka monta viatonta ukrainalaislasta pitäisi tappaa, jotta Donbasin viattomien lasten kohtelu tulisi kostetuksi? Mikä on suhdeluku – yksi Donbasin lapsi yhtä ukrainalaista kohti? Yhden suhde kahteen?

Ja jos kyseessä on vain Donbas, miksi Kiovaa, Odessaa ja Lviviäkin pommitetaan?

Natsien tuhoajat
TÄMÄ ryhmä uskoo, että venäläisten tehtävä on pelastaa maailma natsismin rutolta. He tuntevat läheistä yhteyttä toisen maailmansodan neuvostosankareihin ja kiinnittävät runsaasti huomiota symboleihin.

”Tulevien sotien ja uhrien välttämiseksi on välttämätöntä rangaista maata, jossa ihmiset voivat marssia kaduilla natsilippujen alla ja jossa suuri osa yhteiskunnasta pitää Stepan Banderaa kansallissankarina”, on näiden ihmisten tunnuslause. On täysin loogista, että he suhtautuvat Venäjän armeijaan enemmänkin kuin lääkäreihin, ei kuten sotilaisiin.

Bandera johti toisen maailmansodan aikaan ukrainalaisten nationalistien järjestöä ja on kiistelty hahmo.

Irina, 44, on neuvostovenäläisen upseerin tytär. Hän puhuu epätoivoisella äänellä kyyneleet silmissä.

”Minä tiedän, mitä upseerin kunnia merkitsee ja mitä upseerin kunnia on Venäjällä. Venäläinen sotilas ei koskaan kohota kättään siviiliä vastaan. Hän on todellinen vapauttaja ja saapuu aina rauha käsissään. En koskaan voisi uskoa, että venäläinen sotilas saattaisi olla rikollinen.”

KYSYMYS, joka hämmentää heitä: Odessassa, Krementšukissa ja muissa ukrainalaiskaupungeissa tapetut lapset ja Mariupolin vastasyntyneet eivät voineet olla natseja jo pelkästään ikänsä perusteella.

Ovatko he hinta, joka kannattaa maksaa, jotta estettäisiin jotakuta heiluttelemasta natsilippuja tai ylistämästä Banderaa?


Auton takaikkuna on peitetty Venäjän lipulla, jonka keskellä on Z-kirjain. Kuva on heinäkuun alusta Bulgarian pääkaupungista Sofiasta, jossa venäläiset tai venäjämieliset osoittivat mieltään venäläisdiplomaattien karkotuksia vastaan.
Auton takaikkuna on peitetty Venäjän lipulla, jonka keskellä on Z-kirjain. Kuva on heinäkuun alusta Bulgarian pääkaupungista Sofiasta, jossa venäläiset tai venäjämieliset osoittivat mieltään venäläisdiplomaattien karkotuksia vastaan. KUVA: STOJAN NENOV / REUTERS

Lännen vastainen liikeVENÄJÄ on aina kulkenut omaa tietään.

Nykypäivän slavofiilit, eli slaavilaisen identiteetin erityisyyden kannattajat, eivät ole vakuuttuneita pelkästään läntisten arvojen vääryydestä. He ovat varmoja myös siitä, että läntinen maailma on aina unelmoinut Venäjän hukuttamisesta. He säälivät ukrainalaisia, jotka ovat vain eurooppalaisten ja ennen kaikkea yhdysvaltalaisten politiikan välikappaleita. Länsi taistelee Venäjää vastaan Ukrainan kansalaisten käsillä (ja mielillä).

Andrei, 49, on matkustanut paljon ympäri maailmaa. Hän on varakas ja omistaa kiinteistön Espanjassa. Hän uskoo kuitenkin, että kielteisiä asenteita venäläisiä kohtaan esiintyi laajalti ainakin Euroopassa jo kauan ennen sotaa.

”He ovat aina vihanneet meitä. Olen tuntenut sen henkilökohtaisesti useita kertoja lähes kaikkialla paitsi Serbiassa. Tämä sota on vain hyvä tapa lännelle osoittaa todelliset asenteensa meitä kohtaan. Katso, kuinka nopeasti ensimmäiset pakotteet otettiin käyttöön. Minusta se osoittaa varmasti, että niitä valmisteltiin ja niistä keskusteltiin jo aikoja sitten. Erityisoperaatio on pelkkä tekosyy.”

KYSYMYS, joka hämmentää heitä: Matkustaessaan ulkomailla useimmat venäläiset yrittävät löytää paikan, jossa ei ole lainkaan muita venäläisiä. Jos suhtaudumme itseemme näin ikävällä tavalla, miksi muiden pitäisi rakastaa meitä?

Ja uskotteko todellakin, että jokainen eurooppalainen ja amerikkalainen perheenäiti aloitti päivänsä ennen helmikuun 24. päivää kiroamalla venäläiset ja pistelemällä voodoo-tikkuja Venäjän lippuun?

Ukrainan vastainen liike
KAHDEN veljesmaan välinen suhde on aina ollut hyvin erikoinen.

Monet venäläiset suhtautuvat vihamielisesti ukrainalaisiin henkilökohtaisten syiden tai sukulaisten kertomusten perusteella. Tämä Z-ihmisten ryhmä uskoo, että ukrainalaiset ovat pahoja ihmisiä, heidän hallituksensa on käyttäytynyt typerästi ja ”he ovat itse pyytäneet tätä”.

Juri, 66: ”Palvellessani Neuvostoliiton armeijassa ukrainalaiset sotilaat eivät kuuluneet meidän ‘tiimiimme’. He olivat aina omissa oloissaan eivätkä osoittaneet riittävää kunnioitusta muita kohtaan. He saattoivat helposti kätkeä kotoa tulleen paketin muulta joukkueelta, mikä oli vakava kirjoittamattomien sääntöjemme rikkomus. Myöhemmin, 1980-luvulla, kun matkustimme perheen kanssa Lviviin, paikalliset kieltäytyivät puhumasta kanssamme kaduilla venäjää.”

KYSYMYS, joka hämmentää tätä ryhmää: Aivan ilmeisesti maailmasta löytyy paljon ihmisiä ja valtioitakin, joilla jostakin todellisesta tai kuvitellusta syystä on jotakin venäläisiä vastaan. Eivät kaikki tämän planeetan ihmiset pidä myöskään Vladimir Putinin politiikasta.

Teidän logiikkanne mukaan, pitäisikö meidän odottaa jonkun vieraan maan ohjuksen iskeytyvän kattoihimme, koska kyseisessä maassa ollaan eri mieltä Putinin poliittisista liikkeistä tai Venäjän historiasta?


Voitonpäivän sotilasparaatin harjoituksissa 7. toukokuuta Venäjän MiG-29-hävittäjät lensivät Z-kirjaimen muodossa Moskovan Punaisen torin yllä.
Globaalin geopoliittisen muutoksen teoreetikot
TÄHÄN ryhmään kuuluu enimmäkseen pitkälle koulutettua väkeä. He eivät tue väkivaltaa sinänsä, mutta he teeskentelevät katsovansa sitä kaikkea ylhäältä käsin, globaalista perspektiivistä.

Kuolonuhrit ovat väistämättömiä. Se on surullista mutta niin se on muutoksissa aina ollut ja tulee aina olemaan. Antiikin Kreikka, Rooma ja Egypti nousivat ja tuhoutuivat. Nyt me kaikki – ukrainalaiset ja venäläiset eturintamassa – olemme todistamassa saman mittakaavan maailmanlaajuisia muutoksia.

Galina, 63, työskentelee yhdellä Venäjän tv-kanavista. Jokainen työpäivä on hänelle hyvin mieluisa ja haasteellinen.

Hänen missionsa on kertoa totuus Venäjän yhteiskunnalle ja yhdistää ihmisiä suurten maailmanlaajuisten muutosten aikana.

”Henkilökohtaisessa elämässäni pyrin välttämään kaikkea sotauutisointia. Asioiden seuraaminen toisesta näkökulmasta on paljon kiinnostavampaa: tutkin osakekursseja ja finanssimarkkinoita ja yritän ennakoida eri maiden ja hallitusten toimenpiteitä. Samaan aikaan tunnen todellista tyydytystä siitä, että olen osa maata, joka muuttaa maailmaa silmieni edessä. En ole koskaan nähnyt yhteiskuntaamme yhtä vahvana ja yhtenäisenä kuin nyt.”

OMA huomautukseni: Itse asiassa venäläinen yhteiskunta ei koskaan ole ollut niin jakautunut kuin nyt.

Näen uhkaavan vedenjakajan. Toisella puolella ovat ne, jotka ovat puolesta ja toisella puolella ne, jotka ovat vastaan. Eikä kumpikaan ryhmä voi tuntea oloaan turvalliseksi ja miellyttäväksi.

Ihminen voidaan pidättää sodanvastaisten mielipiteiden esittämisestä, mutta samaan aikaan sotaa tukevan Z-logolla varustetun auton päälle voidaan sylkeä tai se voidaan jopa polttaa.

KYSYMYS, joka hämmentää tätä ryhmää: Aiotko lähettää oman aviomiehesi, poikasi tai veljesi tähän sotaan uuden aikakauden puolesta? Haluaisitko hänen olevan toimijana tässä verisessä performanssissa, jonka katsomista niin kovasti rakastat?


Katulamppuihin kiinnitetyissä bannereissa oli Äiti synnyinmaa -patsas ja Z-kirjain Volgogradissa 6. kesäkuuta.
Katulamppuihin kiinnitetyissä bannereissa oli Äiti synnyinmaa -patsas ja Z-kirjain Volgogradissa 6. kesäkuuta. KUVA: KIRILL KUDRJAVTSEV / AFP

Putinin ihailijat
TÄMÄ ryhmä on ilmeisesti vastaanottavaisin osa Z-väestä. He ovat enimmäkseen ikäihmisiä.

1990-luvun alussa heidän oli kohdattava omin avuin perestroikan vaikeimmat haasteet. Tuolloin he etsivät työtä ja joskus jopa ruokaa perheidensä elannoksi.

Oma taloudellinen vakaus on heille paljon tärkeämpää kuin yhteiskunnan perusvapaudet. He eivät yleensä edes kiinnitä kovin paljon huomiota politiikkaan.

He muistavat 1990-luvun ”vaikeat ajat” ja vertaavat niitä 2010-luvun vaurauteen ja yksinkertaisesti vain luottavat johtajaansa. Jos hän kerran pystyi hoitamaan vaikeantehtävän eli nostamaan koko maan polviltaan, on hän juuri se, johon voidaan aina luottaa ja jota voidaan aina tukea.

Irina, 54. ”Katsos, Putin on antanut kaiken, mukaan lukien ilmaisen koulutuksen ja mahdollisuuden hyviin ansioihin. Juuri hän rakensi mukavan elämän meidän yhteiskunnallemme ja sinulle henkilökohtaisesti. Mutta hänkin on vain ihminen ja teki luultavasti joitakin virheitä. Vaikeina aikoina meidän ei tule kääntää hänelle selkäämme. Sen sijaan meidän on tuettava häntä, eikä vähiten niiden suurten saavutusten vuoksi, joita hän on saanut aikaan meidän kaikkien hyväksi.”

KYSYMYS, joka hämmentää heitä: Epäilyksettä myös Adolf Hitler teki monia hyviä asioita Saksan talouden eteen ennen toista maailmansotaa. Hän jopa lähes poisti työttömyyden. Pitäisikö meidän siksi tukea hänen muitakin tekojaan?

Venäjän suuruuden rakastajat ja tukijat
TÄMÄN ryhmän jäsenet ovat todellisia fanaatikkoja, mutta yleensä melko etäällä nationalistisesta ideologiasta, sillä ”suur-Venäjä” olisi monikansallinen.

Nämä ihmiset ovat kiihkeimpiä yllä kuvatuista lännen vastaisista Z-väen ryhmistä. He todella uskovat, että venäläiset ovat fiksuimpia ja vahvimpia, parhaita ihmisiä tällä planeetalla.

Heidän tavoitteenaan ei ole koko maailman hallitseminen (vaikkakin uskon, etteivät he kieltäytyisi sellaisesta lopputuloksesta), mutta he ottavat henkilökohtaisena loukkauksena pienenkin uhan Venäjää, Venäjän rajoja, venäläisiä arvoja tai Venäjän valtion intressejä kohtaan.

Tarpeetonta mainita, että heihin on melko helppoa vaikuttaa ja että Putin hoitaa sen fiksulla tavalla. He kuitenkin pitävät häntä yleensä arvossa vähemmän kuin voisi odottaa.

”Jeltsinit, gorbatšovit ja putinit tulevat ja menevät, mutta Venäjä on ikuinen. Putin on meidän ylipäällikkömme, joten totta kai meidän on toteltava häntä, mutta henkilökohtaisesti en välitä hänestä kovinkaan paljon. En ole Putinin puolella enkä häntä vastaan. Olen Venäjän puolella. Olen taistellut ja tulen aina taistelemaan isänmaani puolesta.”

Näin sanoo autotallinaapurini Andrei, 49. Hän oli tarkka-ampujana Tšetšenian sodissa. Nyt hän johtaa jotakin ongelmateinien kerhoa jossakin Leningradin alueella. Siellä hän opettaa heille, kuinka taistella ja ”rakastaa isänmaataan”.

Muun aikansa hän ryyppää autotallissaan.

KYSYMYS, joka hämmentää heitä: Sellaista kysymystä ei olekaan.

Heille ei ole mitään eroa äidin ja äiti-Venäjän välillä. Jos he myöntäisivät maansa olevan väärässä, he syyllistyisivät äitinsä pettämiseen. Vaikka Kremlissä painettaisiin ”punaista nappia”, he kuolisivat onnellisina ydinasein käytävässä kolmannessa maailmansodassa äiti-Venäjän puolesta.


Kirjeitä Venäjältä -sarjassa Helsingin Sanomiin kirjoittaa Pietarista toimittaja Mihail. Hänen nimeään ei julkaista turvallisuussyistä. Työ riippumattomana journalistina on tekijöille Venäjällä nyt uhka, joka voi johtaa pidätykseen tai vankeuteen.
 
Näitä ei olekaan taidettu hetkeen saada tonttiin? Eipä sillä, nämä kelpaa aina ja ei muuta kuin lisää vaan :love:


Hyvä homma jos pitää paikkansa. Su-35S on yksi Venäjän ilmavoimien uusimmista konetyypeistä, näitä on valmistettu 2012 vuodesta alkaen ja yhden lähteen mukaan viime vuoden loppuun mennessä heillä olisi käytössä 103 kpl. LÄHDE

Oryxin mukaan tätä konetyyppiä olisi menetetty 1 kpl ennen tätä tuoreinta väitettyä pudotusta. Kaikkinensa olisivat menettäneet todistetusta 33 kpl hävittäjiä, joista 17 kpl Su-25, 5 kpl Su-30SM ja 10 kpl Su-34. Su-34 on myös uusi konetyyppi, saman lähteen mukaan niiden toimitukset alkaneet 2008 ja heillä olisi niitä 135 kpl.

Määrällisesti ei puhuta suurista menetyksistä mutta jokainen uusi kone varmasti kirpaisee, niitä ei ole ylenmäärin ja loput on Neuvostoliiton ajoilta (joista osaan toki pumpattu lisää eloa erilaisin "modernisoinnein").

-

Tätä vastaan taidettiin iskeä aikaisemminkin? Jotenkin jäänyt nimi mieleen. Ehkä isku on sen läheisyydessä tai alueella, ei välttämättä suoraan ko. keskuksessa (jos se on tuhottu aikaisemmin).

"KAMAZ Center" now #Donetsk #kamaztsentr


Yleisesti meno kuulostaa hyvältä:

 
Viimeksi muokattu:
Ei vastatykistötutka tarvitse tähystystä. Ammunta suoritettaan kahden leikkauspisteen perusteella tutkasta, nousu, lentorata tai laskukulman leikkauksen perusteella ja siitä määritetään koordinaatit mitä ammutaan. Vastatykistön laukaisuvalmius pitää olla todella hyvä että ehtii mukaan erityisesti raketinheittimiä vastaan, jotka yleensä lähteävät tuliasemasta todella nopeasti.

Veikkaan, että ensin tuhotaan mahdollisimman paljon näitä kenttävarastoja ja kun niitä ei enää ole niin siirrytään tykistön tuliasemien tuhoamiseen.
Saadaanko vastatykistötutkista suoraan tarkka GPS-sijainti? Luultavaa olisi, että GMLRS -raketteja halutaan ampua varmuudella vain oikeaan maaliin. Sillon tarvittaneen tiedustelu/tähystys maaliin esim dronella? Saa korjata.
 
Mielenkiintoista, tämän mukaan aamuinen savu Odessan edustalla olisi palava öljytankkeri joka olisi ollut hylätty ja ajelihtinut merellä. Ryssä olisi iskenyt sitä hävittäjän meritorjuntaohjuksilla:
Millenial Spirit. Moldovalainen pikkutankkeri jonka miehistö hylkäsi 25. helmikuuta venäläisten laivojen ammuttua sitä tykeillä. Toki jo 2. maailmanpalossa huomattiin että tankkerit olivat pirullisen vaikeita saada uppoamaan. Torpedon osumasta syttynyt saattoi palaa vähintään päiväkausia jos sitä ei viimeistelty saattajien toimesta. Mutta tuo olisi kelluskellut tuolla yksinään neljä ja puoli kuukautta. Hurjaa!
Turvallisuus ja pilvipalvelut ei oikeen natsaa omasta mielestä.
Oikein ostettuna pilvipalvelut voivat olla paljon turvallisempikin valinta kuin oma infra. Ensimmäinen tärkeä valinta on palveluntarjoaja. Jokainen kolmesta isosta (google, amazon, azure) on hyvä. Yandex on itsemurha. 😁 Loput turvallisuusongelmat ovatkin sitten samoja mitä voi tehdä oman infran kanssa.
Riippuu miten ne on järjestelty. Homma kuitenkin näyttää UAn puolelta sopivalta kun palkinto on myönnetty ja julkisuuteen ei ole ilmaantunut mitään isoja vuotoja/vahinkoja. Mutta olen samaa mieltä pilvi ei takaa turvallisuutta.
Ei se pilvipalvelun palvelin ole sen kummempi kuin vuokrattu palvelin alihankkijan konesalissa. Ainoastaan fyysinen pääsy palvelimen luokse jää puuttumaan, mutta kun se puuttuu kaikilta muiltakin, valtiollisia pienemmät toimijatkaan eivät pääse raudan luokse. Sen sijaan raudan ylläpidon hoitaa siihen keskittynyt porukka, jolla on selvä intressi olla mokailematta => se on heidän koko bisneksensä, mokailu vie asiakkaat kilpailijoille. Sovellustasolla toki voit tehdä mitä tahansa mokia, mutta ne ovat kaikki samoja kuin oman raudan kanssakin voi tehdä.
 
Saadaanko vastatykistötutkista suoraan tarkka GPS-sijainti? Luultavaa olisi, että GMLRS -raketteja halutaan ampua varmuudella vain oikeaan maaliin. Sillon tarvittaneen tiedustelu/tähystys maaliin esim dronella? Saa korjata.
Oletan, että tarkkuus riippuu jossain määrin olosuhteista (sää, mittausetäisyys, ammuttu määrä ja laatu), mutta kyllä sillä pitäisi saada ampuvan yksikön tai jopa tykin/ heittimen koordinaatit varsin tarkasti tietoon. Vastatykistötoiminta ei, ainakaan perinteisessä mielessä käsittääkseni varsinaisesti ole pistemaaleja varten, vaan pikemminkin on tarkoitus koittaa ampua peittävä keskitys maalialueelle jotta ampuva yksikkö saadaan lamautettua.
 
Saadaanko vastatykistötutkista suoraan tarkka GPS-sijainti? Luultavaa olisi, että GMLRS -raketteja halutaan ampua varmuudella vain oikeaan maaliin. Sillon tarvittaneen tiedustelu/tähystys maaliin esim dronella? Saa korjata.
Tutka antaa suoraan sen paikan koordinaatit mistä projektiili on laukaistu liikkeelle. Omaa tulta voidaan myös johtaa tutkan avulla, toiminta on vain käänteistä vihollisen mittaamiseen verrattuna.

Ainoa mihin tähystystä voi käyttää on maalialueen tähystäminen ja todeta onko se tyhjä vai ei.
 
Oletan, että tarkkuus riippuu jossain määrin olosuhteista (sää, mittausetäisyys, ammuttu määrä ja laatu), mutta kyllä sillä pitäisi saada ampuvan yksikön tai jopa tykin/ heittimen koordinaatit varsin tarkasti tietoon. Vastatykistötoiminta ei, ainakaan perinteisessä mielessä käsittääkseni varsinaisesti ole pistemaaleja varten, vaan pikemminkin on tarkoitus koittaa ampua peittävä keskitys maalialueelle jotta ampuva yksikkö saadaan lamautettua.
Tätä juuri meinasinkin, että GMLRS haluttaneen säilyttää pistemaaleihin ja muu tykistö / raketinheittimistö lanaa sitten aluetta.
 
Back
Top